е-бюлетин #149
  • Offers

е-бюлетин 149

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Май 2018

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Silhouette Alta хоби 3D принтер 

Jeti Tauro H3300 LED индустриален хибриден широкоформатен принтер

ONYX 18 нова версия на популярния RIP софтуер за широкоформатен печат

Цени

Режещ плотер GCC Puma III 60 в окомплектовка с CorelDRAW Graphics Suite X6 Special Edition

Продукт на месец Април 2018

Високопроизводителен плоскопечатен принтер Agfa Jeti Mira LED
AGFA-Jeti-Mira-POM-April-2018

Silhouette Alta хоби 3D принтер 

Silhouette Alta 3D Main
Silhouette представя първият си хоби 3D принтер Silhouette Alta®. Потребителят създава персонализирани обекти в софтуера Silhouette 3D® и отпечатва триизмерните им версии. Работата с 3D принтер е истинско забавление за хора от всички възрасти!

Alta Product-In-Use-640x408

Какво е 3D печат?
Триизмерният печат или 3D печат е процес на създаване на физически 3D обект от цифров модел. Цифровият модел се подготвя за триизмерен печат чрез процес, наречен нарязване, при който софтуерът разбива процеса на печат по всеки слой. След като процесът на нарязване приключи, софтуерът изпраща информацията на 3D принтера, който отпечатва един тънък слой разтопен полимер. И така се нанасят слой след слой, докато изгради целия предмет. Когато термопластичният полимер се охлади, 3D обектът е завършен.

3d-Printed-Project flower-vase-640x427
Характеристики на Silhouette Alta
• ЗD хоби принтера е предварително сглобен и калибриран
• Изгражда/отпечатва персонализирани 3D обекти
• Окомплектован е със специализиран софтуер за печат - Silhouette 3D®
• Позволява на потребителя да коригира настройките за печат в зависимост от вида на проекта
 • Печата при бързи и бавни скорости
 • Печата при ниски и високи температури
 • Изгражда обекти с височина до 120 мм височина и ширина до 116 мм
• Потребителят създава собствени 3D модели чрез Silhouette Snap Kits функцията на Silhouette 3D софтуера
• Отпечатва предмети чрез PLA нишка с диаметър 1.75 мм. Конструктивният материал е под формата на нишка, която е навита на макара
• Работи със Silhouette 3D® файлове, както и проекти във формат .STL и .OBJ

3d-Printed-Project cookie-cutter-640x427

Как работи?
Краят на навитата PLA нишка се поставя в маркуча на захранващия механизъм, който се намира в горната част на машината. Потребителят отваря дизайна си в Silhouette 3D® софтуера, дефинира настройките за печат, избира "Slice" опцията и софтуерът калкулира, и определя слоевете за отпечатване.
След като Silhouette Alta e загрял пластмасовата нишка до указаната температура, 3D принтера ще започне да печата. Когато машината приключи печатането и нишката се охлади, 3D обекта е готов.

AltaFilamentPlatformTape-640x333
Кои са консумативите при Silhouette Alta хоби 3D принтера?

Silhouette Alta работи с PLA нишка с диаметър 1,75 мм. Silhouette предлага филамента на ролки с тегло 500 грама в седем различни цвята: черен, син, зелен, розов, червен, бял и жълт. Една ролка е достатъчна за създаването на стотици форми.
В окомплектовката на хоби 3D принтера Alta е включена лента, която се монтира на плочата за изграждане на принтера. Тази лента е важна, защото не позволява на обекта да залепне към платформата.Към началото

Jeti Tauro H3300 LED индустриален хибриден широкоформатен принтер 

 
Jeti Tauro H3300 LED е 3.3 метров шест цветен (CMYKLcLm) плюс бяло мастило и праймер UV мастиленоструен принтер за директен печат на ролни или плоски медии. Флагманът поставя нови стандарти за качествен печат върху всички видове медии с ярки, живи и плътни цветове, както и текст с големина от 4 пункта при зашеметяващо висока производителност до 453 м2/ч и множество полезни автоматизирани опции.
Agfa Jeti Tauro H3300
Стандартната конфигурация използва шест цвята - CMYKLcLm с 48 печатащи глави. Допълнително могат да се добавят 12 глави, които могат да се използват за бяло мастило или комбинация от бяло мастило и праймер.

Максималните размери на плоскостите за печат са 3.34 м х 4.0 м, 5 см. дебелина и тегло до 10 кг/м2
Максималните размери при печат на ролни медии са ширина 3.3 м, 600 мм диаметър и тегло до 800 кг

Опционално Jeti Tauro LED може да бъде оборудван с автоматично подаващо и поемащи устройства при печат на плоски медии, който оптимизират производителността.

Оптимизиран за печат с UV LED мастилата от Agfa, иновативната технология за полагане тънък слой мастило и оптимизиране на производствените разходи.
Благодарение на най-съвременните UV LED матрици за фиксация и UV LED мастилата на Agfa Graphics, Tauro H3300 LED може да работи с голям диапазон от медии, предоставя нови възможности за печат и оптимизира производствените разходи.

Принтерът може да работи с две серии мастила.
Стандартната серия мастила Anuvia 1551 са подходящи за интериорни и екстериорни отпечатъци върху плоски и ролни медии от PP, PVC, термочувствителни субстрати и всички останали медии за външни реклама.
Anuvia 1250 серията мастилата предлагат ярки, живи и плътни цветове при печат върху абсорбиращи медии като хартия и картон.

Jeti Tauro H3300 LED е окомплектован с Asanti софтуер за цялостно управление на работния поток.

Брошура за Jeti Tauro H3300 LED  

Към началото

ONYX 18 нова версия на популярния RIP софтуер за широкоформатен печат 

ONYX 18

Onyx Graphics, Inc., лидер в областта на софтуери за управление на работния поток в дигитални широкоформатни печатници представи актуалния ONYX 18 софтуер. 
ONYX 18 въвежда нови технологии за точност на цветовете, последователност при печат и съответствие със стандартите като G7 и Fogra.
RIP софтуера е съвместим с новият стандарт iccMAX, препоръчан от международната стандартизираща организация ICC при работа с широкоформатни и голямоформатни принтери.

ONYX 18 използва последната версия на енджина Adobe® PDF Print Engine (APPE 4.8). Доставчиците на печатни услуги ще се възползват от най-бързата обработка на файлове за надеждно възпроизвеждане на сложно и богато графично оформление.
В комбинация с нови мощни инструменти и оптимизирани предварителни настройки, ONYX 18 софтуера е точният избор широкоформатен печат.

ONYX 18 продуктовата линия включва ONYX Thrive, ONYX ProductionHouse, ONYX PosterShop и ONYX RIPCenter RIP софтуерите. Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe