е-бюлетин #192
  • Offers

е-бюлетин 192

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Ноември 2021

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Mutoh Europe - EMEA и STS Europe обединяват усилията си за DTF проект

Толкова е лесно да изпъкнеш с новата серия фолиа на STAHLS - CAD-CUT Pattern

MUTOH пуска нов оранжев цвят към еко-солвентното MS41 мастило

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Октомври 2021
Дисплей-таблет Wacom One 13 Pen Display
Wacom One Creative Pen Display 1

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Ноември 2021

STAHLS Color of the month November main pic

30 години 30 седмици 30 инициативи

Main

30 години 30 седмици 30 инициативи

Banner 30 30 30

Във връзка с юбилея на компанията, през месец октомври Адком стартира кампания "30 години - 30 седмици - 30 инициативи".

  • Всяка седмица в КАЛЕНДАРА ни се отваря по една инициатива.
  • Всяка от тях е с различна продължителност и за продукти, за които сме подготвили наистина различни по-добри условия

Ако сте пропуснали някоя от инициативите ни, които са се активирали в периода от предишния бюлетин до сега, в тази част на новия брой ще можете да видите какви са били те:

Iniciativa3 400x336 Iniciativa4 400x336   
 Инициатива 3 - Дисплей-таблет Wacom One 13 Pen Display По случай празника на народните будители, инициативата ни беше ориентирана към всички творчески личности, но и към учителите, които използват таблет в он-лайн обучението.  Инициатива 4 – Екосолвентни принтери MutohXpertjet 1641SR / 1682SR , с включени RIP Verthelith, 3 години гаранция(вкл. и на главите, с които идва машината), 4 / 8 л мастило, 30 кг навиващо устройство, както и доставка, инсталация и обучение.  
 Iniciativa5 400x336    
Инициатива 5 – Режещи плотери Graphtec CE7000 самостоятелно, както и в пакет с екосолвентен принтер. Можете да комбинирате плотерите Graphtec CE7000-60, CE7000-130 и CE7000-160 с принтери ValueJet 1324X, XpertJet 1641SR и XpertJet 1682SR и ще ги получете на специална цена с подарък 5 бр. ножчета CB09-L.    

Към началото

Mutoh Europe - EMEA и STS Europe обединяват усилията си за DTF проект


Модулна и компактна система за DTF (direct-to-Film) базирана на 24“ печатен модул от Mutoh

Picture1

Mutoh Europe - EMEA дъщерно дружество на японския производител на широкоформатни и настолни цифрови принтери - и STS Europe обявиха, че обединяват усилията си за новата модулна система STS DTF (Direct to Film) система. Разработен в партньорство с Mutoh Япония, централната част на новата система е компактен 63 см широк принтер, създаден да се побере върху настолна или подвижна стойка във всякакъв размер печатница. Системата STS DTF е проектирана да бъде най-рентабилното и безпроблемно решение за опростяване на процеса на бързо създаване на персонализирани тениски и облекло. В бизнес зоната на EMEA системата STS DTF ще се предлага от STS Europe чрез избрани дистрибутори на Mutoh. Системата бе представена на щанда на STS (1F67) по ереме на изложението Fespa Amsterdam, което се проведе от 12-15 октомври.

DTF има няколко предимства пред традиционната технология DTG (Direct-to-Garment), която е ограничена до предварително обработени памучни тъкани и се износва по-бързо. DTF е съвместим с необработен памук, коприна, полиестер, деним, найлон, кожа, смеси 50/50 и др. Работи еднакво добре върху бял и тъмен текстил и позволява на потребителите да избират матово или гланцово покритие. DTF не изисква рязане или чистене, създава добре оформени контури и ясни изображения, не изисква напреднали технически познания за печат и оставя по-малко отпадъци.

„С дебюта на нашата модулна система, STS Inks подобри значително процеса на DTF печат, особено за нови участници в пазара на облекло по поръчка и съществуващи фирми, които искат да разширят своята продуктова линия“, каза Shahar Turgeman, който основава STS Inks през 1999 г. „Ние дадохме на всеки от основните компоненти на DTF по-малък отпечатък, внедрихме удобна за потребителя софтуерна програма, в комплект с най-висококачествени консумативи и предлагаме системата STS DTF на по-ниска цена с подобрена производителност от всичко налични на пазара днес.”

Mutoh Europe са доволни, че STS избра нашата надеждна, произведена в Япония основна технология за тяхното DTF решение“, казва Мицуо Такацу, управляващ директор на Mutoh Europe. „Принтерът STS VJ-628D е базиран на съществуващото осемканално принтерно шаси ValueJet 628 на Mutoh. Екипът за научноизследователска и развойна дейност на Mutoh Japan адаптира основното шаси, за да покрие специфичните нужди на DTF, включително, но не само, възможността за бели мастила. Очакваме с нетърпение да си партнираме с STS Europe, за да разгърнат тази програма в бизнес зоната на EMEA чрез избрани сертифицирани дистрибутори на Mutoh, които имат местно присъствие, опит с нашата механика VJ-628, както и познания за пазарите на DTG/Textile. Цялостното решение, включващо всички ключови компоненти като мастила, TPU лепило на прах, PET филм, шейкър за прах и софтуер, ще бъде напълно поддържано и гарантирано от STS Europe."

STS създават своите DTF пакети и програми така, че да бъдат безпроблемна алтернатива на вече съществуващите на пазара решения. Компанията влага много време и усилия в изследвания, за да обедини компонентите и да ги направи лесни за настройване и употреба. Резултатът са машини, които не се разфокусират или влошават печата с течение на времето, за разлика от други системи и оборудване, които често се нуждаят от безбройни калибрации или настройка при пристигане. В допълнение, STS предлага несравними услуги и надеждност, особено в сравнение с предизвикателството да се поправят склонни към повреда конвертирани или ремонтирани принтери - или тези, закупени от чужбина - които са трудни за поправка, тъй като необходимите части и техници не са лесно достъпни.

DTF системите на STS Inks опростяват традиционните DTF процеси. Започва се с отпечатване на лога или изображения на STS VJ-628D принтер на едностранен PET филм. PET филмите на STS (налични в разнообразни размери както на листове, така и на ролки) осигуряват оптимално движение на медията с минимално статично електричество, осигурявайки високо качество на печат без артефакти. Създадени са да издържат на високите температури и натиск на термо трансферните преси.

След това фиксираният филм се използва за прехвърляне на отпечатаното изображение върху текстила чрез леко прахообразно лепило, което се полага с STS Automatic TPU Adhesive Powder Shaker, който разпръсква равномерно лепилото и прави възможен процеса на трансфериране. STS Inks предлагат също термо-разтопяема лепилна пудра. Нейният специален състав осигурява отлично свързване и гъвкавост, издържа до 40+ изпирания при максимално покритие и има много високо ниво на трансфер.

Като алтернатива на STS Automatic TPU Adhesive Powder shaker за отпечатъци на листове или ролки, напечатаният филм може да бъде фиксиран с лесния за употреба STS Transfer Film Curing Oven – безконтактна печка, която може да фиксира филм с размери до 48 см x 33 см. Развива температура до 150° C (302°F), има дигитален таймер със звуков сигнал при приключване на фиксирането.

DTF системите на The STS Inks работят с RIP софтуер Flexi/STS 628D, направен ексклузивно за принтера STS VJ-628D. Flexi/STS предлага широк набор от функции, включително бързи скорости на обработка, спестяващото време като печат, докато файла се обработва, персонализирани линии за изрязване, имена и цветове. С поддържането на лейърите на Adobe Illustrator®, многослоен PDF файл може да бъде разделен на отделни по-малки задачи и да бъдат зададени като SPOT цветове или бяло.

DTF мастилата на STS Inks предлагат голяма плътност на цветовете , широка цветова гама и изключителна наситеност, а главите на принтера са защитени с капсулирана смола и нано пигменти. STS мастилата не са токсични и са екологични, създадени за отлична производителност и с голяма устойчивост на пране, запазвайки цвета си от партида до партида. Налични са в CMYK и бяло. Произвеждат се в САЩ и са подлагани на множество тестове, за да се провери високото им качество.

Повече информация за STS DTF може да намерите тук

Към началото

Толкова е лесно да изпъкнеш с новата серия фолиа на STAHLS - CAD-CUT Pattern

Pattern1

Можете да правите интересни и винаги различни дизайни и продукти с новата серия фолиа на STAHLS – CAD-CUT® Pattern. Серията предлага избор от различни дизайни с повтарящи се мотиви и десени, с които можете да направите необикновени и открояващи се продукти.
Шестнайсетте разновидности, които STAHLS предлагат са разнообразни, свежи и впечатляващи. Могат да бъдат използвани за изработката на дизайни по най-различни поводи и теми, а самите десени да подсилят ефекта и посланието.
Фолиата CAD-CUT® Pattern се характеризират са гладки и приятни на допир, идеални са за рязане на малки детайли и са лесни за чистене.
Pattern2
От STAHLS са помислили и за сезона, в който навлизаме и представят своите специални зимни предложения от серията CAD-CUT® Pattern - Winterspecial.
Pattern4
Шестте вида фолиа от Winterspecial са ненатрапчиви, елегантни и модерни, така че да могат да бъдат използвани през целия зимен сезон, а не само за Коледа. Те са с два основни дизайна:

  • Xmas holo – синьо, зелено и червено
  • Snowflakes – зелено, червено и антрацит

Pattern3
Подходящи за апликация върху:
 - 100% памук
 - 100% полиестер
 - Полиестерно-памучни смески
 - Повечето от найлоновите материи

Към началото

MUTOH пуска нов оранжев цвят към еко-солвентното MS41 мастило

Picture1

MUTOH пусна MS41 Orange, което е ярко ново цветово допълнение към тяхната еко-солвентна линия мастила.
Oranges
Мастилото Orange MS41 значително разширява цветовата гама от жълто до пурпурно, което води до по-богати, по-сложни и естествени тонове на кожата и ярък резултат на отпечатваните изображения. Има отлична адхезия и е идеален за опаковки, вътрешни/външни табели, банери, винил за прозорци, стикери и други.
Inks
MS41 Orange е отлично допълнение към съществуващите 7 цвята и е налична опция за принтер XpertJet 1682SR. С добавянето на оранжево мастило, цветните възможности на този принтер се разширяват, отваряйки нови възможности за продукти за клиентите. Предлага се в пликове от 300 ml и е със златен сертификат GREENGUARD, което означава, че този продукт има летливи органични съединения с ниски емисии и е безопасен за използване в чувствителни зони като болници, училища и дневни заведения. Има издръжливост на открито до три години.
Colorspace
„С въвеждането на оранжевото мастило MS41 MUTOH осигуриява подобрена цветова гама, по-специално в жълто-червения спектър“, казва Тони Симеринг, продуктов мениджър на MUTOH America. „Безкомпромисното качество на нашите принтери Eco-Solvent, съчетано с истинска конфигурация с осем цвята, ще награди печатниците с увереността, че произвеждат абсолютно най-доброто за клиентите.“

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe