е-бюлетин #86
  • Offers

е-бюлетин #86

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Февруари 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

ValueJet 1624W - бърз принтер за сублимация на достъпна цена

Фиксиращи устройства при директен печат на полиестер

Еско предлага рационализиране на работните потоци при печат и довършителни операции

INFOTRENDS публикува доклад за текстилния сегмент в дигиталния печат

Цени

Специални оферти за оборудване за печат и рязане по контур

Mutoh подготвя за пускане ValueJet 1624W - бърз принтер за сублимация на достъпна цена

    След успешния старт на екосолвентния принтер ValueJet 1624, Mutoh подготвя за пускане ValueJet 1624W, който е идеално решение за ежедневен печат за сублимация. С лесния за навигация контрол и простота на опериране, кривата на обучение за работа с този модел е кратка, така че можете да се съсредоточите върху клиентите и печалбите. Това е конкурентен по цена модел с отлична производителност.
VJ1624W TshirtНа снимката ValueJet 1624W е показан с опционално устройство за навиване на по-тежки ролки.

    Последното поколение DX7 глава позволява максимална скорост от 53 м2/ч при 360x360 dpi. Тази глава дава едно съществено предимство при печат при 360 точки на инч: размерът на капката може да варира от 3.5 до 35 пиколитъра, което позволява финни детайли и в същото време добра наситеност в плътните зони, без това да се отразява на скоростта на печат. Тези параметри, заедно с интелигентната технология за вълнообразен печат i2,  правят ValueJet 1624W отличен  избор за успешно влизане в термосублимационния пазар или просто за добавяне на допълнителен капацитет в съществуващото ви производство само срещу 353 € /месец*.

Принтерът ще бъде достъпен за поръчки от началото на април 2013

  * Посочената месечна вноска е на база 36 месечен лизинг (без ДДС) и може да варира в зависимост от икономическите показатели на лизингополучателя

Към началото

Фиксиращи устройства при директен печат на полиестер

    Серията фиксиращи устройства  I-Fix се предлага в няколко различни ширини от 1,85, 2,50 и 3,40 м, доставяни в комплект с вграден контролен модул. Те предоставят отлична възможност за комбиниране с различни дигитални принтери за директен печат на текстил за производство на флагове, транспаранти и други рекламни материали от полиестер.  В комбинация  2.5 метровия текстилен принтер на Mutoh ValueJet 2628 TD и модела i-Fix 2500 позволяват дневно производство между 200 и 400 м2 и комплекта е достъпен за 998 Евро/месец*
     I-Fix са напълно автономни устройства за топлинно фиксиране, което може да бъде съчетано в линия с всеки дигитален принтер, без да е необходима механична или електрическа връзка. То е разработено за фиксиране на директни дисперсни и сублимационни мастила, като текстилният печат и фиксирането чрез топлина автоматично се синхронизират в единен процес.

 SETeMa I-Fix   SETeMa I-Fix-Viper100

   I-Fix е снабден с електрически нагреваем, алуминиев барабан, което гарантира равномерна температура в цялата ширина на барабана и бърз трансфер на топлина към текстила. Поради начина на фиксиране - с топлина без натиск, структурата на плата се запазва и в същото време, работния процес на I-Fix спестява разходи за хартия. С позиционирането на I-Fix зад принтера, няма влияние върху процеса на печат чрез генериране на топлина и изпаряване на разтворители.
Фиксиращата камера е оборудвана с вградена система за отвеждане на отработените газове и премахване на опасни съставки, които се изпаряват лесно при високите температури на фиксиране на мастилото и по този начин се поддържат чисти работната среда и принтера.
   С температури между 50 и 220° C и време за престой от 10 секунди до няколко минути I-Fix предоставя широки възможности фиксиране на различни грамажи полиестерни платове.

 **  Посочената примерна месечна вноска е на база 5 годишен лизинг (без ДДС) и може да варира в зависимост от икономическите показатели на лизингополучателя

Към началото

Еско предлага рационализиране на работните потоци при печат и довършителни операции

   Премахване на грешки, спестяване на време и намаляване на отпадъците с i-cut Suite. i-cut Suite е колекция от софтуер за предварително производство и е насочена конкретно към потребителите на големи дигитални принтери и / или цифрови системи за довършителни операции.

Премахване на тесните места
   i-cut Suite разглежда всички затруднения в работния процес. От преглед и оценка на PDF файлове, изготвяне на графики, през създаване на шаблони до печат и довършителни работи с перфектна регистрация, i-cut Suite опростява всяка стъпка от пътя. 

 i-cut suite1 Автоматизиране на вашия работен поток

i-cut Automate дава възможност за автоматизиране на целия процес за производство на предпечат. Преглед и оценка на PDF файлове, изготвяне на графики, създаване на оформления, всичко се прави автоматично от сървъра.
Чрез Mac или PC клиенти, операторите могат лесно да контролират работния процес. Потребителите могат да се намесват, когато е необходимо, чрез подробен списък за състоянието на задачата. Задачите се обработват автоматично и операторите се освобождават от повтарящи се задачи.

Широкоформатен печат

Голямият работен поток за печат има своите специфични проблеми и тесни места. i-cut софтуера се грижи за тези проблеми чрез набор от модули, които могат да се адаптират и отговарят на всеки работен процес при широкоформатния печат, без значение с каква марка принтер работите.

Режещ плотер софтуер за рекламни знаци

Независимо дали печатате рекламни знаци на широкоформатни принтери или режете надписи на по-малки режещи плотери, софтуера i-cut за разполага с всички инструменти, за да сте сигурни, че постигате максималния баланс на оформлението и намаляването на разходите за материали.
Preflight - Преглед и оценка PDF файлове
Прегледа и оценката на PDF файлове спестява време и решава проблеми, преди да е станало твърде късно. Не си губете времето да разберете защо някой PDF няма да се отпечата, просто го пуснете през модула и да го прегледа и поправи.

Създаването на контури за рязане е лесно
Забравете за влизане в Adobe Photoshop или Illustrator за създаване на контури за рязане. Модулът i-cut Layout предлага решение „в една стъпка“ за създаване и почистване контури за рязане.

Автоматично генериране на раздувки
Понякога, грешни регистрации създават досадни бели линии между контура на рязане и отпечатания дизайн. Модулът i-cut Layout предлага инструмент за автоматично генериране раздувки.

Добавияне на маркери за капси
Ръчно добавяне на маркери за капси (Grommet маркер, име на файл ...) отнема време и може да доведе до грешки, i-cut Layout го прави автоматично.  
 
i-cut suite2

i-cut suite3
 
Гнездене (Nesting)
Разположете каквато и да е задача по най-икономичния начин: правоъгълни, истински форми, двустранни дизайни... Оптимизирания модул за гнездене (разкрояване) спестява материал и намалява времето за производство.

Разкрояване (Tiling)
i-cut Layout е идеален за големи дизайни и билбордове. Нестандартни части могат да бъдат дефинирани за специални приложения: ъгли на изложбени щандове, стенни покрития, магазинни дисплеи...

Перфектна регистрация
Често при различните методи може да се стигне до леки деформации между печатната графика и контура на рязане, което да доведе до неприемливи резултати.
i-cut Vision Pro работи заедно с i-cut софтуера. Тя регистрира действителните размери и разположение на отпечатъка. След това, довършителните операции се адаптират към формата на графиката от печата

МОДУЛИ

 i-cut suite-Preflight i-cut Preflight

i-cut Preflight дава въазможност за просто и лесно преглеждане и оценка на PDF файлове и редактирането им за нуждите на широкоформатен печат.
i-cut Preflight е отправна точка за истински работен поток. Проблемите се отчитат автоматично, преди задачата да се изпрати на печат. Няма нужда да се отваря в Adobe ® Illustrator ® и да губите време, опитвайки се да разберете защо файла не се отпечатва правилно. i-cut Preflight ще го покаже автоматично.
i-cut suite-Layout

 i-cut Layout

i-cut Layout оптимизира подреждането на дадена форма. Правоъгълни форми, неправилни форми, двустранни дизайни, големи формати, i-cut Layout винаги ще излезе с най-ефективно решение по отношение на разходите за оформление.

 i-cut suite-Automate  i-cut Automate

i-cut Automate e вградена в Esko Automation Engine, свързва отделните части на i-cut Suite и автоматизира целия процес на предпечат.
Чрез Mac или PC клиенти, операторите могат лесно да контролират работния процес. Потребителите могат да се намесват, когато е необходимо, чрез цялостен списък за състоянието на задачата. Задачите се обработват автоматично и операторите се освобождава от повтарящи се задачи.

 С i-cut Automate може да подготвят и разположат работните задачи чрез динамични работни потоци. Тези работни потоци може да се стартират по напълно автоматизиран начин.Това води до много по-малко интервенции на оператора и без ръчни повтарящи се действия. Един от резултатите е по-малко потенциални грешки..

Автоматизиране на вашия работен поток за цифрови довършителни операции
i-cut Automate премахва грешки, пести време, намалява отпадъците и оптимизира работата. Покриването на нуждите на клиента, може да бъде предизвикателство, тъй като времето за доставка често е за същия ден. Автоматизирането на предпечатния работен поток е добър начин за по-ефективно производство.

i-cut suite-AutomatePaths

i-cut Automate е сървъра за автоматизиран работен поток при голямо-форматния печат и последващо цифрово рязане.
Автоматизира:
• Автоматично подготвя вашите файлове за дигитален печат.
• Автоматично разполага или разделя вашите дизайни
• Автоматично създава проби с ниска разделителна способност
• Предлага интелигентни потоци и задачи
Намалява:
• Минимизира грешки
• Намалява извънредния труд на персонала
• намалява на отпадъчните материали
Увеличава производителността:
• повишава нормата на печалба
• намалява времето за обръщение
• увеличава броя на обслужваните клиенти

Интегриране с вашите бизнес системи
   i-cut Automate могат да бъде интегриран с MIS системи. Това дава възможност за връзка между бизнеса и системата за предпечат. Това не само помага за избягване на двойното влизане, но тя автоматично ще започне процес на работен поток чрез XML и ще вземе правилните решения в процеса.
Правете повече за по-малко време
   Времето до пазара е критично. Ето защо, оптимизирането на процеса между файловете на клиентите и печата и/или рязането е от съществено значение. Намаляването на отпадъците и минимизирането на грешки са ключови фактори, за да сте преди конкуренцията. i-cut Automate е създаден да прави точно това.

 i-cut VisionPro

i-cut Vision Pro
i-cut Vision Pro подсигурява контурите на рязане да съответстват перфектно на печатните изображения.
Много често при други методи може да получат неприемливи резултати в следствие леки деформации между печатната графика и контура на рязане. i-cut Vision Pro регистрира действителните размери и разположение на отпечатания резултат и след това се адаптира към формата на графиката, за да се изпълнят довършителните работи.

Към началото

INFOTRENDS ПУБЛИКУВА ДОКЛАД ЗА ТЕКСТИЛНИЯ СЕГМЕНТ В ДИГИТАЛНИЯ ПЕЧАТ

InfoTrend-Logo 
InfoTrends току-що завърши новото си проучване на цифровия сегмент за печат на текстилни материали. Изследването, наречено „Трансформиране на текстилния печат“, изследва верига на предлагането на пазара за текстил, обеми и прогнози на пазара за дигитален текстилен печат и се фокусира върху това, което задвижва търсенето за цифров печат на текстил.

 Потенциалът за повлияване на дигиталния печат върху текстилния пазар отдавна се дискутира, но едва сега, с новата динамика на търсенето от една страна и въвеждането на високоскоростни дигитални печатни системи с отворени конфигурации за мастилото, печатарските фирми могат да отговорят на новите изисквания на клиентите.

 Световната текстилна промишленост е на стойност около 1$ трилион долара. От това, InfoTrends оценява стойността на дигитално отпечатаните текстилни облекла, декор елементи и изделия за промишлеността и рекламата на 10,3 млрд. долара през 2012 г., или по-малко от 1,5% от общия пазар. Въпреки че цифровата част от пазара на текстил печат е малка в сравнение с цялата текстилна индустрия, тя се разраства бързо. InfoTrends оценява, че приходите от цифрова текстилна техника и продажби на мастило ще има общ годишен темп на нарастване (CAGR) от 30,7%. Според InfoTrends, някои ключови тенденции, които са движеща сила за този растеж включват намаляване на риска при общността на търговците на дребно и носителите на марки, появата на високо качество, високо-производителни мастиленоструйни печатащи глави - от технологична страна, както и наличието на решения на умерени цени, които дават възможност на нови участници на пазара и не на последно място глави с отворена система, която дава възможност за множество доставчици на мастило, в резултат на което се стига до по-ниски цени на себестойността на продукцията.

  Трансформирането на текстилния печат покрива дигиталния печат на облекла, интериор и промишлени продукти. То включва:
    • Доставчици на хардуерни системи за цифров печат върху текстил и производители на мастилено-струйни печатащи глави
    • Доставчици на различни видове печатарски мастила за цифров печат на текстил
    • Влакна и тъкани, използвани в текстилния печат
    • Устойчивост в дигиталния текстилен печат
   Това проучване се базира на задълбочени интервюта с купувачи и спецификатори на цифров текстил, доставчици на цифрови текстилни печатни услуги и доставчици от дигиталната индустрия за текстилен печат (хардуерни доставчици, производители на мастилено-струйни печатащи глави, системни интегратори). InfoTrends проведе 67 интервюта като цяло. Местата са глобални, с интервюта предимно в Китай, Индия, САЩ, Италия и микс от някои други европейски страни.

За повече информация относно това проучване, моля посетете онлайн магазина на  InfoTrends

Към началото

Специални оферти за оборудване за печат и рязане по контур

Специални оферти за режещи плотери Graphtec и GCC Expert LX

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe