е-бюлетин #81
  • Offers

е-бюлетин #81

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Септември 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

CAPE PACK - Дизайн на опаковането

GCC представя нова серия режещи плотери RX

Пълен комплект за контрол на цвета и автоматичен фокус

Hasselblad H5D - еволюцията продължава

Нови материали от STAHLS'

Цени

Corel X6 на 20% по-ниска цена

Специални оферти за широкоформатни принтери ValueJet

 CAPE PACK - Дизайн на опаковането

CAPE-Logo


CAPENoBkGnd

 CAPE Systems е английска софтуерна компания, която разработва и предоставя набор от софтуерни програми за подпомагане на оценяването на различните етапи от веригата за доставки, от разработване на продукти за палетизиране и тяхното разпространение.
   Търсене за устойчивост означава максимизиране на ефективността за натоварване на палети и контейнери, намаляване на размера на материалите, които се използват и оценка на финансовите алтернативи. Те са неразделна фактори при управление на разходито по веригата за доставки и намаляване на екологичното въздействие. Използвайки програмите на CAPE за оценяване изпълнение на опаковката, се пести време и пари, подобрявайки устойчивостта.
Програмите са лесни за използване и дават точни решения за опаковане и палетизиране, които удобно се споделят с колеги, доставчици и клиенти в различни формати. Клиенти на CAPE са глобални и независими компании в производството на велпапе опаковки, производители на стоки, доставчици, складове, отдела по дизайн и продажби и др.

 Подобряване на ефективността на продукта, от проектирането до доставката.
 CAPE PACK е модулен пакет от програми за определяне на най-добрия размер на продукт, брой кутии,  размер на кутиите и натоварването им на пале.  Може да се започне със съществуващите размери на опаковката, съществуващите размери на продукта или дори да използвате програмата, за да се определи нов размер на продукта.
 CAPE PACK работи в мрежа и поддържа няколко езика: английски, френски, испански, немски, италиански и полски. Позволява различни възможности като:
  • Добавяне на капаци, подложки, ъгли, показва лентите и може да се редактират слоевете на палетата. 
  • Създаване на реалистични форми на продукта (напр. блистери) и добавяне на етикети / лога на продукти или кутии
  • Определяне на дебелината на велпапе материала.
 Съхраняване и организиране на входните данни и резултати в база данни на информацията за опаковката. 
  • Печатни и електронни отчети. 
  • Създаване на каталози и уеб страници за комуникиране чрез интернет. 
  • Експорт на цифрова и графична информация към други приложения, включително роботи, CAD,  SAP, Excel, Word и др.  

cp features 01 cp features 02 cp features 03 
Модулния принцип на CAPE PACK позволява да се купят само модулите, от които се нуждаете. Работи в интеграция с ESKO ArtiosCAD и с едно щракване на мишката, за проектираната опаковка имате всички варианти за нейното оптимално подреждане на избраното пале
 pallet cp  Модул едно - Pallet Group
Създаване на най-доброто натоварване на пале за кашони със съществуващи вече размери.
Въведете детайлите за наличната опаковка, вземете вида на палето и въведете всички ограничения върху палето. Програмата ще генерира набор от решения за подреждане на палето и може да се използва за определяне натоварването на камиона (само за еднотипни продукти).
 arrange cp  Модул две - Arrange Group
Създаване на най-добрия размер на кашона, бройка и натоварване на пале за съществуващи продукти.
Тази програма взима фиксирана опаковка (бутилка / кашон и т.н.) и разглежда най-различни начини, за подреждане на избрани кратности на кутиите (12, 18, 24 и т.н.) или блистери / пакети (по шест опаковки и т.н.), за да се създаде набор от нови размери на кутиите, които след това се офорят на палета. Идеята е да се намери по-ефективен обем на кутията и натоварване на палето.
Включва модул на едно - палетна група.
 design cp  Модул Три - Design Group
Създаване на най-добрия размер на продукта, обем на кутията, брой пакети и натоварване на палетата.
Посочете в каква степен продукта може да варира по размер и Design програмата ще създаде нови размери на пакетите / кутиите и ще ги палетизира - но този път с малко по-различни размери.
Включва модул едно- палетна група и модул две- група подреждане. 

Когато купувате CAPE PACK имате възможността да ползвате безплатно няколко полезни аксесоарни програми.
 Display Pallet
 Създава палетни товари, съдържащи различни продукти за вътрешно-магазиино показване на потребителите и подобряване на продажбите

 FCA
 За производители на опаковки от опаковъчен картон. С използването на размерите на сгъната опаковка се определя оптималния брой кутии за пакет, пакети в кутия, кутии на пале за фиксиран или променлив размер на кутията.
 
 Casefill

 Използвайки базата данни на програмата, въведете размерите на съществуващата кутия или тава, за да намерите начини да се опаковат съществуващите продукти в по-малки размери.
 
 KDF
 Започвайки с празна разгъната или сглобена кутия използвайте собствените си формули, за да създадете слепени кутии (KDF).  Намерете най-добрата бройка на пакет, пакети на палет и в камион.TruckFill

TRUCKFILL - софтуер за планиране на зареждането на камиони
 TRUCKFILL се доставя на CD с ръководство за потребителя, онлайн помощ и цялостен годишен план за поддръжка на продукта.  Може да бъде инсталиран на един персонален компютър или в мрежа.
    Бази данни за продукти и контейнери
    Възможности за товарене
    Форматирани отчети с подробности за поръчката и натоварването
    Печатни / имейл доклади или запазване като уеб страници, за преглед в интернет
    Запазване на данни / графика на всяко Windows базирано приложение
Презентация за TruckFill може да се изтегли от тук

 PALLET LITE е бюджетен, лесен за употреба вариант, предназначен за инсталиране и работа на един компютър. 
   Въведете размерите на вашата кутия, изберете тип на палето, въведете максимална височина и тегло на палета. PALLET LITE ще ви предостави набор от решения за палетизиране и доклади, които можете да отпечатате, изпратите по електронна поща като PDF файл или интерфейс с друга приложна програма. Налична на английски, френски, немски, испански, италиански, шведски, японски и полски език.  Програма, с каквато трябва да се разполага всеки складови персонал. 
   Печат на доклад за преглед    Печат или имейл доклад    Експорт на  численото решение в CSV / TXT формат    Експорт на  доклада в PDF формат    PDF документация и помощен файл
 Ако желаете да видите как работи CAPE Pack Lite, може да изтеглите демо версия от тук

Към началото

GCC представя нова серия режещи плотери RX

 pro big RX

   Проектиран със стилен външен вид и нови функционални възможности серията RX заема място в най-високия клас режещи плотери в продуктовата гама на GCC, непосредствено над Jaguar IV. Новите режещи плотери са снабдени с притискащи ролки с три нива на натиск, автоматично изрязване след края на заданието, нов панел за управление и пр. подобрения по конструкцията на машината за пълно удобство при употреба. Серията режещи плотери RX се предлага в четири размера 61 см., 101 см, 132 см. и 183cm.

 Pressure RX  

• Притискащи ролки с позициониране в 3 различни положения за работа с различни типове медии и по-добър резултат, примерно:
- Тежко: „Sandblast”, светлоотразителни фолиа
- Средно: PVC фолиа
- Леко: Window Tint Film

 panel RX  • Нов панел с функционални бутони и интуитивен дизайн, който улеснява потребителите при сложни задачи и комплекс от настройки.
 AutoCutoff RX  • Автоматична „Cut off” функция. След края на заданието с натискането на бутона “Cut off” потребителят може бързо да изреже проекта, или да зададе автоматично изрязване след края на всяко задание, с което да постигне работен поток за масово производство.

Характеристиките на серията RX режещи плотери на GCC я нареждат в най-високия клас плотери.  Първите представяния на модела ще бъдат на предстоящите изложения, започвайки с Viscom въвФранкфурт
 
Ценово моделите ще бъдат позиционирани по-ниско от аналогични конкурентни модели и малко по-високо от моделите в серията Jaguar IV

Към началото

Пълен комплект за контрол на цвета и автоматичен фокус

 spydercapturepro mockup     SpyderCAPTURE PRO е най-добрият пакет да правите и преглеждате изображения в зашеметяващ истински цвят. Той осигурява всички важни инструменти, необходими, за да управлявате цвета от началото до края на вашия цифров работен поток. Калибрирайте вашия фотоапарат и обективи със SpyderLENSCAL ™, използвайте SpyderCUBE™ за контролиране на контраста и баланса на бялата точка; контролирайте цветовия баланс със SpyderCHECKR™ и монитора със Spyder4ELITE™, за да видите вашите изображения в блестящ истински цвят. Тези инструменти предлагат прецизност и производителност и са лесни за използване в студиото или на място. Здрав алуминиев куфар осигурява удобно съхранение и защита за всички Spyder инструменти, така че можете да ги носите навсякъде.

   Този комплект е предназначен за фотографи, дизайнери и специалисти на изображения, за да уловят истинския цвят и позволяват по-голям контрол върху цветовата достоверност на цифровия процес. Изображенията могат да бъдат надеждно оценени и коригирани, когато са уловени с подходящо калибриран фотоапарат и се гледат на калибриран дисплей, което позволява коректно възпроизвеждане на тези изображения.

spydercapture-pro-contents-webSpyderLENSCAL ™ - по-умният инструмент за калибриране на камери
    SpyderLENSCAL осигурява бърз и надежден метод за измерване на фокуса на вашия фотоапарат и комбинации от лещи. Той позволява на фотографите да получат остро като бръснач фокусиране или да проверят, за да видят, че техните обективи работят в пиковото им представяне. Това устройство е компактно, леко и издръжливо, с вграден нивелир и триножник.
    Фотографите са се наслаждавали на автоматичния фокус в продължение на 25 години, но много от тях все още се борят със своята точност и повторяемост. Авто-фокуса е голямо удобство, особено в бързи ситуации на снимане. Обикновено в първата стъпка при прегледа на файловете със снимките се хвърлят всички изображения, където фокусът не е добър. Това може да бъде размазване при движение или други проблеми, но една от най-честите причини е авто-фокус грешка. Ние сме склонни да обвиняваме камерата в избора на грешен обект или грешна точка на обекта като фокусна точка, но има и друга възможност, като се има предвид цената на Hi-End обективите, които използваме, не ни се иска да приемем, че авто-фокуса на нашия обектив може просто да е изключен. Когато вземем един кадър на плосък, перпендикулярен на камерата обект и фокуса все още не е толкова остър, колкото би трябвало, трябва да се приеме, че това може да бъде причината.
    Много нови DSLR камери сега предлагат метод, да коригира този проблем: те ви позволяват да съхранявате авто-фокус и корекция на данните за някои от най-важните си обективи. Тази функция е вероятно да стане по-често използвана и да се появи и в други видове камери.
    SpyderLENSCAL е проектиран за помощ при коригиране на авто-фокуса на вашия фотоапарат и комбинации от обективи, като ги съхранява в потребителските настройки на вашия фотоапарат.

SpyderCUBE ™ - Контрол на цвета с балансиране на светлината
   Снимането в RAW режим ви дава творческа свобода, но обработката на RAW файл често е дълга с много опити и грешки операция. SpyderCUBE ускорява RAW обработката с предоставяне на референции, за да настроите баланса на бялото, експозицията, нивата на черното и точната яркост от самото начало. Просто вземете един референтен кадър, заснет със SpyderCUBE при същите условия на светлина, коригирайте, запазете и прилагайте за цялата серия.
   SpyderCUBE е изработен от ABS Cycoloy, хибридна смола, която е устойчива на избледняване, изключително издръжлива и устойчива на удар. В допълнение, цветовете са пигментирани за издръжливост и са научно формулирани, за да осигурят оптимални цветови стойности, включително 18% сиво, което определя нов стандарт за спектрален неутралитет с цел да предостави точен цветови баланс при всякакви източници на светлина.

SpyderCHECKR ™ - по-умната карта в цвят и сиво
    Започнете вашия контрол на цветовете в етапа на снимане с новия  SpyderCHECKR™. Този прецизен инструмент позволява на фотографите да калибрират цветово фотоапаратите си, да изпълняват с прецизност баланса на бялото и да запишат познати цветни проби. Единствената референтната цветна система, която поддържа Phocus софтуера на Hasselblad, SpyderCHECKR позволява на фотографите да получат последователно точен цвят в рамките на стандартната обработка на RAW работния процес. Здравия, екологичен дизайн има 48 спектрално проектирани цветни петна и лесен за използване софтуер за калибрация.
    Всяка марка камера, модел и индивидуален екземпляр записва цвета по различен начин. Сензорите на камерите не виждат същото, както нашите очи и производителите на камерата коригират данните, така че да се получи реалистичен образ. Трябва да се предостави референтен цвят за вашия фотоапарат, за да сте сигурни, че ще получите правилния профил.
    Контрола на цвета и последователността изисква референтен цветови инструмент, за да се отчитат за тези промени. Добавянето на управление на цветовете на етапа на снимане във вашия цифров работен поток, осигурява последователност и точност във всеки един ден. Потребителски профил на камерата ви позволява да се прилага "транслиране", което компенсира характеристиките на източника на светлина и сензора, за да даде по-точно възпроизвеждане на цветовете в снимките ви. SpyderCHECKR прави лесно създаването на този потребителски профил, за да ви увери, че получавате правилния цвят от самото начало!

Spyder4ELITE - Покажете на света истинските си цветове
   Spyder4ELITE предлага патентован, пълно- спектърен 7-цветен сензор, който може точно да характеризира нормални и дисплеи с широка гама. Софтуера Spyder4ELITE позволява да използва един и същ сензор за калибриране на вашия компютър, телевизор, iPAD, iPhone и проектор. Никой друг калибратор няма тази възможност. Четвъртото поколение сензор използва двойно-екранирани филтри за по-дълъг живот и по-добра производителност. Точността се подобрява със средно 26%.
   Фотографи, дизайнери и специалисти по обработка на изображения могат да работят уверено на цветово-калибриран екран и да имат по-голям контрол върху верността на своя дигиталн процес. Изображенията могат да бъдат надеждно оценени и коригирани при правилно калибриран дисплей, който позволява вярно възпроизвеждане на файлове с изображения.
   Spyder4ELITE автоматизира и опростява калибрирането на дисплея. Инсталирайте софтуера, свържете сензора за изображения към USB порта и продължете стъпка по стъпка с помощта на съветника. Сензора измерва поредица от цветовете на вашия екран и създава ICC профил, който поставя дисплея в референтно състояние. В крайна сметка, можете да сравните как изображенията изглеждат преди и след калибриране.

Алуминиев куфар
   Здрав алуминиев корпус осигурява сигурна защита за всички продукти на Spyder с потребителски изрязани легла от полиуретанова пяна.
  •  Datacolor Spyder4ELITE ™ колориметър
  •  SpyderCUBE със защитна торбичка
  •  SpyderLENSCAL ™
  •  SpyderCHECKR ™
  •  6 USB кабел
  •  Spyder4ELITE ™ CD със софтуер
  •  Ръководство за бърз старт (на 10 езика)
  •  метална кутия
  •  1 година гаранция (за страните от ЕС, срокът е 2 години)
  •  Безплатни онлайн поддръжка
  •  Windows XP 32/64, Windows Vista 32/64, Windows 7 32/64
  •  MacOS X Tiger (10.4), Leopard (10.5), Snow Leopard (10.6), (10.7) или (10.8)
  •  Цветен монитор с поне 1024 × 768 резолюция (1024 х 600 нетбук опция), TV или прожктор 
  •  24-битова видео карта
  •  Powered USB порт
  •  SpyderCHECKR изисква Adobe Lightroom, Photoshop или Hasselblad Phocus софтуер да бъде инсталиран на вашия компютър
  •  SpyderLENSCAL изисква камера с автофокус функция за финна корекция

Към началото

Hasselblad H5D - еволюцията продължава


H5D
  Камерата Hasselblad не е награда за това, че сте постигнал успешна кариера. Hasselblad камерата е инструмент, с който да изградите успешна кариера, като започнете с това.

   Няма момент като настоящия, да започне изграждането на бъдещето си. И ако мислите, че трийсет и пет милиметра е достатъчно добро за този етап от кариерата си, тогава е добре да се надяваме, че вашите клиенти са склонни да го приемат за "достатъчно добър". Най-добрите клиенти, обаче, почти никога не са готови да се приеме за "достатъчно добър". И защо трябва, когато има фотографи, които могат да осигурят най-доброто? Осигуряване на най-доброто е Hasselblad и новата камера H5D.
   Като следваща стъпка в еволюцията на световно известната система Hasselblad H, Hasselblad H5D осигурява мощно допълнение към инструментариума на всеки фотограф и ви дава конкурентно предимство, което е необходимо в претъпкания пазар днес.
     Hasselblad H5D стъпва на легендарното качество на изображението, нов стилен и компактен дизайн, актуализирана линия на обективите, нова електроника, подобрена AF прецизност и бързина, по-голяма стабилност и производителност, както и редица други нови функции на фотоапарата, включително:
  • Нов обектив HCD 4.8/24mm
  • Нов макро-конвертор
  • По-прецизно фокусиране с True Focus II
  • Ново незабавно Фокус Потвърждение
  • Нови готови за печат JPEG файлове
  • Нови компресирани мулти-кадърни RAW файлове за по-бърз и по-гладък работен процес
  • Нов камера Конфигуратор
  • По-големи и по-ергономични бутони
  • По-голям и по-лесен за четене дисплей
  • Подобрен графичен интерфейс
  • Повече програмируеми бутони
  • Нова и подобрена херметизация за работа при лошо време
  • Нови и по-бързи процесори за прилагане на архитектурата на Hasselblad за обработка на изображения
  • За повече информация ...

Към началото

Нови материали от STAHLS'

Американският производител на термотрансферни преси и материали за апликация на плат, STAHLS представи два ексклузивни printable флекс материала за еко-солвентен печат, рязане по контур и последваща апликация върху тениски, работни облекла и др. от серията CAD-COLOR

CAD-COLOR Glow in the dark printable флекс с фото-луминисцентен ефект за еко-солвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат

Glow-ghost 

Glow

Характеристики:
CAD-COLOR Glow in the dark е материал, предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила, рязане по контур с режещ плотер на отпечатаното изображение и апликация върху плат. Материалът придава „живот“ на дизайна от щампата ви на тъмно благодарение на фото-луминисцентния ефект, подходящ е за апликация върху светли и тъмни материи.

Приложение:
Glow in the dark материалът е приложим за апликации върху 100% полиестерни, памучни и памучно-полиестерни тъкани. Производителят STAHLS’ препоръчва машинно пране на дрехата при температура до 40°C.

Ширина на ролката 50см.

STAHLS’ CAD-COLOR Glow in the Dark промоционална цена: 16,00 лв. за линеен метър

 CAD-COLOR Silver printable флекс с метално-отразителен ефект за еко-солвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат:

MetalGlobe 

Metal

Характеристики:
 CAD-COLOR Silver е материал, предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила, рязане по контур с режещ плотер на отпечатаното изображение и апликация върху плат. Материалът се отличава с голям блясък и металик ефект на изображението , подходящ е за апликация върху светли и тъмни материи.

Приложение:
 Silver материалът е приложим за апликации върху 100% полиестерни, памучни и памучно-полиестерни тъкани. Производителят STAHLS’ препоръчва машинно пране на дрехата при температура до 40°C.  

Ширина на ролката 50см.

STAHLS’ CAD-COLOR Silver промоционална цена: 14,00 лв. за линеен метър

Цена на *транспортно термоустойчиво фолио: 5,20 лв. за линеен метър

*Транспортното фолио може да бъде използвано до 10 пъти за вдигане на дизайна. Също така, в зависимост от дизайна използването на транспортно фолио може да бъде избегнато.

Към началото

Специални оферти за ValueJet принтери

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe