е-бюлетин #58
  • Offers

е-бюлетин #58

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

WACOM предлага нов стил с BAMBOO SPECIAL EDITION

Нови версии на PhotoPrint & FlexiSign от SAi

ESKO пусна автоматизирана поточна линия за опаковки и дисплеи КONGSBERG XP

Ножчета за режещи плотери

Специални оферти

 

WACOM предлага нов стил с BAMBOO SPECIAL EDITION

Wacom въвежда стилно допълнение към гамата си от интерактивни таблети, което може да подобри творческия усет на всеки.

Японския производите Wacom обяви новото попълнение от интерактивни таблети от серията Bamboo – Bamboo Special Edition – идеален за потребителите, които обичат да използват компютри за да творят. Част от успешната серия Bamboo - Bamboo Special Edition се отличава от семейството си, чрез уникална комбинация от сребрист и черен цвят, както и изключителната окомплектовка, която включва ценен набор от софтуерни програми. Новия модел работи както с писалка, така и с докосване, като поддържа пълен набор от жестове, за да превъртане, мащабиране, завъртане и флип на снимки или документи. По този начин се осигурява лесен, естествен и приятен начин работа с компютъра.


Новия сребристо-черен елегантен дизайн на Bamboo Special Edition го прави напълно подходящ за всички Apple преносими компютри. Предалага се в два варианта – малък и среден (small and medium),  а иновативния и ергономичен дизайн превръща работата с него в удоволствие. Таблета може да бъде завъртян на 180 градуса за да бъде удобен както за работещите с дясна, така и за работещите с лява ръка. Допълнителните Експресни бутони спомагат за намаляване на напрежението в мускулите и ставите. За потребителите, които използват компютъра всеки ден, новия таблет е идеалния инструмент за себеизразяване и персонализация.

Bamboo Special Edition поддържа жестове с 4 пръста и е още по-лесно за потребителите да оставят пръстите да правят превъртане, мащабиране, завъртане или обръщане. Резултатът е вълнуващо разнообразие от творчески възможности. Bamboo Special Edition Medium е с по-голяма площ и затова е подходящ за правене на албуми, аранжиране на снимки, рисуване или тифецване. По-малкият модел е идеален за персонализиране на социалните профили в мрежа и комуникация с приятели и семейството си.

Обединяването на двете технологии на писалката и с докосване доведе до създаване на подобрен продукт. Новата, по-чуствителна писалка все още е основен инструмент при таблетите серия Bamboo. С няколко леки щриха на писалката може да добавите подпис, картинка или драскулка. Усещането е подобно на писането с химикалка върху хартия и осигурява изключителна точност при рисуване и при обработката на дигитални изображения.

Таблета Bamboo Special Edition е окомплектован със специално произведена за него високо качествена черна чанта, която го предпазва от удар и надраскване.

Включен софтуер
И двата размера на Bamboo Special Edition са окомплектовани със следните софтуерни приложения за обработка на изображения и рисуване:
Adobe Photoshop Elements 8
Corel Painter Essentials 4
ArtRage 3 Studio Pro

А Bamboo Special Edition Medium включва още и Nik Color Efex Pro 3.0 Standard – филтър plug-in за Adobe Photoshop Elements


 АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ДОКОСНЕТЕ ДО МАГИЯТА ТАБЛЕТИТЕ WACOM ОТДЕЛЕТЕ ЕДИН ЧАС НА 30 ОКТОМВРИ 2010

Към началото

Нови версии на PhotoPrint & FlexiSign от SAi

В началото на октомври излязоха последните версии на специализираните софтуери за печат: RIP-а PhotoPrint и софтуера за векторен дизайн и рязане на надписи и знаци FlexiSign. Разработчикът SAi (Scanvec Amiable International) скача от версии 6 /съответно 8 направо на версия 10, веднъж поради годината 2010 и втори път заради множеството промени в двата софтуера.

Новите моменти може да бъдат групирани в няколко групи:

Cut/Plot Диалогов прозорец       [FS]
[N] Всички корекции направени от потребителя се изобразяват в Preview прозореца на FlexiSign, така че каквито и корекции да бъдат направени, то те стават видими като по-този начин шанса да бъде допусната грешка е сведена до минимум.
[N] Също така, селекцията между layout лентата и advanced таба са синхронизирани.
[I] Функцията Optimize Cutting Order feature е усъвършенствана, като редуцира движението на медията напред и назад при рязане. Функцията е изключително полезна особено при пълно прорязване на медията (при производство на стикери на например)
[N+I] Лесно добавяне, преместване и премахване на разделящи линии с десния бутон на мишката:
За да добавите вертикални или хоризонтални разделящи линии, кликвате с десния бутон:
[N] Color Nesting функция
Новата функция се намира в таба с настройките на задачата и е полезна, когато потребителя има файлове с повече от един цвят. FlexiSign 10 ще разположи оптимално всеки цвят поотделно.  Потребителя може да използва Width field функцията за определяне на хоризонталното пространство, което може да бъде използвано оптимално за разполагане на задачите за рязане.
Добавена е и отметка за цялостно запазване на групираните обекти и текста в дизайна.

Обработка на изображението     [FS][PP]
[N+I] Премахване на фон при растерни изображения в CMYK цветово пространство
Потребителя може да използва Make Transparent функцията при изображения във всяко цветово пространство. Или казано иначе – вече не е нужно да се конвертира до RGB, особено при премахване на фона в CMYK, grayscale или дори B&W изображения за създаване на контура за рязане в дизайна.
[I] Подобрена поддръжка на филтри за растерни изображения за Adobe CS4 и CS5. Това, разбира се изисква съответната версия на Adobe CS да бъде инсталирана на същата работна станция.

Себестойност на продукцията      [FS][PP]
[N] Функция за изчисляване на разхода на мастило  
Потребителя може на изчисли, какво количество мастило ще изразходи принтерът му и колко ще му струва.

 

 Как работи функцията:
1) Потребителя добавя задачата/файла за печат, избира подходящ ICC профил за печат и я RIP-ва. След като RIP-ването приключи, иконката става активна:
2)  В конфигуратора трябва да бъдат въведени количеството в ml. на използваните касети/бутилки с мастило и цената им.
3) Допълнително може да се зададе и брой на циклите за почистване на печатащите глави:
4) След като бъде натиснат бутона Estimate започва калкулиране на разхода на мастило.
Валутата се взима автоматично от регионалните настройки на работната станция. Резултатите от изчислението могат да бъдат експортирани в XLS файл за последващи анализи.

PlusPRINT RIP        [FS]
[N] Потребителят вече има възможност да закупи опционално професионален Adobe PostScript Level 3 RIP софтуер към FlexiSIGN или FlexiEXPERT версиите, което му осигурява цялостно решение за дизайн, рязане, рязане по контур, рипване и печат. PlusPRINT предлага поддръжка и управление на повече от 1250 модела широко-форматни принтери, като RIP-a предлага печат със Spot On растер, който елиминира евентуален бендинг, прави много плавни и гладни преливки в изображението и осигурява максимално точни цветове.

Нови драйвери за режещи плотери и принтери  [FS][PP]
[N] Новата 10 версия на FlexiSign и PhotoPrint добавя поддръжка на повече от 475 нови режещи плотери и широко-форматни принтери, предлагайки на потребителя най-големия набор от поддържани устройства измежду всички RIP софтуери.

Link PDF функция в Design Editor     [FS][PP]
Функцията прави частичен импорт на PDF файлове към Design Editor-a (версии FlexiFAMILY и PhotoPRINT DX/PRO).
Тя гарантира, че всички цветове, обекти, ефекти от оригиналния файл ще останат непокътнати, докато потребителя добавя обекти, текст, прави контур за рязане или редактира нещо друго по файла.

 

Нова функция при рязане по контур     [FS][PP]

N] Рязане по контур и оптимално разполагане на няколко дизайна в Production Manager: Задачите за рязане ще бъдат разположени в един маркер за рязане
 
[[N] Добавяне на файлове с многослойни контури, които са генерирани от други софтуери в Production Manager. Условието е контурните линии във файла да започват с името CutContourНапример: CutContour1, CutContour2, и т.н.
На всяка една контурна линия, потребителят може да зададе различни настройки на рязане:
[N] В Production Manager се появява на предварителен изглед контурните линии.

Различни подобрения        [FS][PP]
[N] Поддръжка на TIFF файлове с Bad Wrap слове
[N] ZOOM на работния файл
Със задържане на клавиша CTRL и въртене на скрол бутона на мишката, потребителя zoom-ва файла, там където му е позициониран курсора на мишката.
[N] Запазване на текстови криви във Flexi .FS / PhotoPRINT .PD файлове. Тази функция позволява коректно изобразяване на символите на друга работна станция, дори и оригиналния шрифт да не е инсталиран на нея.
[N] Уведомяване за инсталирани нови шрифтове
FlexiSign разпознава и уведомява потребителя, когато са инсталирани допълнителни шрифтове в Fonts папката на Windows
[I] Оправен бъг (runtime error) при инсталирани Adobe CS5 и Flexi или PhotoPRINT на една работна станция [N] Усъвършенствани светлосенки
[N] Показване на размера на заредения файл от Job Properties менюто.

Нови опции към PhotoPrint и FlexiFamily    [FS][PP]
[N - FS] PlusPRINT опционален RIP&Print модул към FLEXISign или FlexiExpert версии.
[N - PP] Tiling опция за PhotoPRINT SE
[N - PP] Nesting опция за PhotoPRINT SE and DX версии. Опцията разполага оптимално и задачи за рязане по контур.
[N - PP] Tiling и Nesting опции за PhotoPRINT SE.

Зелени Ъпгрейди         [FS][PP]
[N] Потребителите с FlexiFAMILY 8.x версии и PhotoPRINT 6.x версии могат да се ъпдейтнат до последната 10-та версия на софтуерите при специални ценови условия. Потребителите, решили да се възползват от зеления ъпгрейд могат да свалят инсталационните файлове за FLEXI 10 или PhotoPRINT 10 от FTP сървъра на SAi и да получат съответната парола(и) за активация на софтуера по е-mail.

Към началото

ESKO пусна автоматизирана поточна линия за опаковки и дисплеи КONGSBERG XP

ESKOARTWORK ДОБАВЯ ПЪЛНА АВТОМАТИЗАЦИЯ ПРИ СЕРИЯТА КONGSBERG XP 
 
 EskoArtwork анонсира автоматизирана версия на своята серия режещи маси Kongsberg  XP. Производствената линия XP Auto включва автоматично зареждане и отвеждане на материалите и е предназначена  да допълни вшроко-форматните плоско печатащи принтери, като позволява пълен цифров процес за производство на рекламни дисплеи, опаковки, декори, макети и ред други продукти.
Като наследник на DCM 24 (Digital Converting Machine), този нов модел е базиран на най-високия клас режещи маси Kongsberg XP. Със своя капацитет линията е предназначена за непрекъснат процес на производствено натоварване 24/7 (24 часа по 7 дни в седмицата). Конфигурацията може да обработва широк кръг от материали с висока плътност, като плоскости, изискващи фрезоване до гъвкави материали, които могат да бъдат рязани с различни видове ножове. Максималният размер на материалите, които могат да бъдат обработвани с модела XP44 Auto е 2.31 x 3.6 метра.

XP-Auto

“С представянето на по-бързи широко-форматни цифрови принтери за плоскости се появи търсене на решения за автоматизирани довършителни операции с голям капацитет, с които могат да се обработват отпечатани вече опаковки и рекламни дисплеи," коментира Том Ерик Наес, менажер CAM продукти в  EskoArtwork. " XP Auto позволява позволява  производството на къси серии опаковки и дисплеи да се превърне в печеливш бизнес с добавена стойност. Клиентите сега могат да предлагат на потребителите на тяхната продукция бързо производство и доставка в изключително кратки срокове.”

В допълнение автоматичното подаване на материалите превръща  XP в една напълно автоматизирана поточна линия за довършителни операции за дълги периоди, без да е необходима намеса на оператор. Това става с помощта на автоматичната система на XP за калибрация на инструментите и интегрирана камера за точно разпознаване на маркерите на вече отпечатаните плоскости. Изключително важна за XP Auto е възможността  да разпознава материалите от долната страна, което дава по-висока ефективност и качество например при операции като биговане.  Това се постига посредством камера разположена под повърхността на работния плот и която се движи от отделна серво система.  Камерата регистрира включително и подаването на материала от изходния стек до зоната за обработка.


Огромен избор от материали за обработка

включва гъвкави материали като хартии, PVC, гума, магнитно фолио, опаковъчен картон, микровелпапе, дву-, три- и повече-слойно велпапе както и твърди материали като MDF, Forex PVC, Dibond, плексиглас и др.
     
Избора на видовете продукция се свежда до "възможностите на дизайнера" 

Системата е изключително ценна за производство на POS (point-of-sale) дисплеи и малки обеми ( от 1 до 1-2 хиляди) типови или персонализирани опаковки, които трябва да се произведат веднага или до няколко часа.  


За разлика от конвенционалния начин на рязане и биговане, системата XP Auto елиминира и нуждата от чакане за подготовка на скъпите щанц-форми. За твърди материали има допълнителна възможност за фрезоване.

Новата Kongsberg XP Auto вече е инсталирана във фабриката на SCA Packaging в Сарпсборг, Норвегия, която е част от от трансевропейската верига на гиганта за опаковки, SCA Group. Това норвежко производство е специализирано в изработка на къси тиражи и персонални опаковки, стелажи и дисплеи от няколкослойно велпапе. В допълнение на новата система XP Auto, която бе инсталиране през април 2010, фабриката на производителя на опаковки използва две Kongsberg DCM24 режещи маси за автоматизирано производство на опаковки и една маса за мостри Kongsberg CM1320.

“Ние сме изключително доволни от новия Kongsberg XP44 Auto,” Казва управляващия директор на SCA Packaging Norway-Алте Андреасен, “Голямата работна площ в сравнение с DCM машините е сериозно предимство за нас. Така ние можем да произвеждаме по-големи опаковки от преди. Дизайни с по няколко части за различните дисплеи за магазини, сега може да се разположат на един лист от материала, което спестява време и средства. XP Auto може също така да реже материалите за защитната част от опаковките, която се използва в кутиите. Накрая, но не на последно място производителността на XP Auto е многократно по голяма. Със сравнително малък екип от 13 човека, възможността да режем без постоянен надзор и контрол на машината е голямо предимство. Ние оставяме XP Auto да работи сама, като зареждаме едно пале с материал на височина 1 метър и това ни позволява натоварване на машината, без присъствие на човек през цялата нощ”
EskoArtwork XP Auto с достъпна за поръчки, като първите готови машини са планирани за доставка в четвърто тримесечие на 2010. За притежателите на вече инсталирани XP режещи маси, може да се направи доработка с Upgrade на място  до новата XP Auto конфигурация.

Към началото

 Ножчета за режещи плотери

  От началото на октомври 2010 Адком предлага алтернативно решение за ножчета за режещи плотери. Производителят от HongKong LotchSupply произвежда вече повече от 10 години богата гама от режещи инструменти, фрези и дискове за различни приложения.
Фирмата предлага основните 7 вида режещи ножчета за различни марки режещи плотери: Roland, GCC, SignPal, Mimaki, NewStar DGI, Gerber(Round), Mutoh, ANAGraph, IOLine, Graphtec, Summa D, P-Cut Creation
 
ALL Types 1

Premium режещи ножчета - KOKA
Прецизано проектирани режещи ножчета с отлично качество на карбидната спойка. Над 500 фази на заостряне, което води до качество с огледален блясък. Оптимизирана геометрия на върха, здрави на износване, точен офсет и живот до 95% от живота на оригиналните ножове.

 Blades-only
Ножовете се предлагат в 2 до 4 различни ъгли
30° - за рязане на малки букви и по-сложни знаци.
45° - най-често използвани за обща употреба.
60° - за рязане на дебели материали като 3M, металици, флоресцентни фолиа и песъкоструй
45°H - за рязане на картони, гума и др. дебели  материали 
 Koka-Angles-no-BG

 За по-евтино приложение се предлагат ножовете от серията KK10000, които са в опаковка по 2 броя.

Ножчетата от тази серия имат 60%-80% жовот от моделите в серята KOKA. Цените за различните модлеи са няколко пъни по-ниски и се предлагат решения за Roland, GCC, SignPal, Mimaki, NewStar DGI, Gerber(Round), Mutoh, ANAGraph, IOLine, Graphtec, Summa D, P-Cut Creation

 KK10000-small

 

Към началото

 

Специална оферта за оборудване за печат и рязане

    

Graphtec Mutoh
CE5000-60 CE5000-120 Kona 1400 SC Pro 1400
€ 1 140 € 2 690 € 3 495 € 5 990
VJ 1204 € 8 990 € 8 920 € 10 280 - -
VJ 1304 € 10 990 € 10 680 € 12 040 € 12 190 € 13 990
VJ 1614 € 15 795 - € 16 270 € 16 490 € 17 590
PhotoPrint se € 990 RIPPhotoPrintSEе включен в цените за комплект

Специалните цени важат до 20 Декември 2010 

Моля, обадете се за допълнителна информация.

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe