е-бюлетин #100
 • Offers

е-бюлетин #100

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Април 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Адком е партньор №1 за цветно оборудване на Xerox за 2013

Нов начин на абонаментно лицензиране  и Service Pack 4 на RIP софтуера Flexi 11 Cloud

Приложение ColorTRUE за цветово калибриране на мобилни устройства

Представяне на WACOM таблети в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Новият Silhouette Studio® Version 3: по-мощен от всякога 

Цени

Специална Великденска оферта за режещи плотери Graphtec

Специалнa офертa за ValueJet 1324

 

Адком е партньор №1 за цветно оборудване на Xerox за 2013  

По време на отминалата партньорска среща на Ксерокс България в Разлог, Адком бе отличен за партньор #1 за 2013 година за продажби на оборудване.

Award2013-small

Като партньор на Xerox, Адком е фокусиран върху производствените решения в цвят, но също така предлага цялата гама оборудване на световния лидер.

Ксерокс България е безспорен лидер в 2 сегмента за 2013 г., като притежава съответно 77,8% и 57,1% от пазара в сегментите „Графична комуникация“ и „Средни до големи работни групи“ през последното тримесечие на 2013 г, по данни на IDC.
GCBG-Market

Най-продаваните модели дигитални машини са Color C75 Pro PSG и D95. Това превръща българския офис на Ксерокс в безспорен лидер сред конкурентите на компанията в двата сегмента за изминалата година.

За същия период през 2012 г. Ксерокс България притежава 57,1% пазарен дял в сегмента „Графична комуникация“, който през 2013 г. нараства с 20,7%. Обобщените резултати за финансовата 2013-та показват притежание на 62,5% от пазара, в съпоставка с 55,0% за 2012-та. В сегмента „Средни до големи работни групи“ в същия период на 2013-та българското представителство е реализирало 57,1% от продажбите на пазара, като предпочитаните модели са: WorkCenter 5845 и WorkCenter 5865.

Наред с топ новината за успеха от изминалата година, компанията и нейните партньори се поздравиха с първата по рода си сертификация на техния партньор - М&БМ, на партньорска среща, провела се на 14 и 15 март в хотел „Аспен“ край Разлог.

През настоящата година развитието на MPS услугите остава водещо направление в предлаганите услуги от Ксерокс и неговите партньори.

 

Към началото

Нов начин на абонаментно лицензиране  и Service Pack 4 на RIP софтуера Flexi 11 Cloud

Американската фирма SAi предлага достъпно RIP решение на абонаментна основа. FlexiSign Pro с включен производствен мениджър и PhotoPrint Server PRO предлага най-доброто от двата свята и системата на лицензиране се нарича накратко Flexi за абонамент.

Има два възможни варианта: на месечна или годишна база
Цената е 49,95 на месец - месечна такса директно на клиентите на кредитна карта от SAi или годишен абонамент при 595 евро на година

Стандартният продукт е наличен само за нормално закупуване.
Абонаментът за софтуера дава само права за ползване, т.е. клиентът не притежава софтуера и когато абонаментът изтече - спира действието на лиценза, а пакетът спира да работи. Ако клиентът е имал стара версия той си запазва правата за нея.
На този етап не е възможно да се организира обновление на съществуващи лицензи на база абонамент.
Процедурата на поръчка за годишен абонамент от 595 Евро е получаване на абонаментна карта от Адком и само с един имейл абонамента е активиран. След 11 месеца и половина се получава съобщение, че лицензът е за подновяване и SAi се свързва за процедурата по обновяването.
Моля, свържете се с Адком за абонаментна карта на база на която ще ви бъде издаден код за активиране.

В последния сервизен пакет SP4 са включени няколко нови функции и възможности.

1. Контролиране на големината и разстоянието на оптичните маркери на Graphtec режещи плотери

За да оптимизирате фирата от медията, модифицирате големината и разстоянието на Graphtec регистрационните маркери за рязане на пълноцветни стикери.
Изберете произволен регистрационен маркер и натиснете Options бутона, за да промените настройките му.

Пращане на файлове от Rip& Print менюто на Flexi 11 Cloud софтуера:
RipNprint

Изглед на настройките на задачата Job Properties, когато добавяте задачи за рязане по контур в Production Manager менюто
JobProperties

2. Единични вертикални маркери за обрязване на отпечатъците от Fotoba довършителни устройства
Функцията за отпечатване на единични Fotoba маркери може да бъде настроена от Options Dialog прозореца. Когато е активирана, само една линия ще се отпечата за разделител между копията вместо обичайната двойна разделителна линия.
Fotoba

3. Изтриване на проблемни точки в кривата от процеса на линеаризация.
Излишните точки в кривата на процеса за линеаризация вече могат да се премахнат. Маркирайте произволна точка от кривата, която създава проблеми и когато курсора стане квадратче, натиснете delete бутона на клавиатурата, за да премахнете точката.
Curve dots
Първо се препоръчва да опитате отново да замерите проблемните точки в кривата. Триенето на точки от кривата трябва да е последна мярка, когато работите с трудни медии.

4. Textile Step and Repeat сега позволява да се определи площ и чрез брой на редовете.
Освен съществуващите методи чрез ползване на пълния размер на носителя или определяне на ширината и височината, сега може да се определи и по брой отпечатани редове:

StepNrepeat

Textile Step and Repeat функцията е опция, която се заплаща.

5. Summa Barcode : Поставяне на специален баркод в горната част на отпечатъка за разпознаване от OPOS системата на Summa режещи плотери
Добавена е нова опция за маркиране в OPOS диалоговия прозорец за настройки, която Ви позволява да добавите баркод в горния ъгъл на задачата за печат.
Тази функция улеснява рязането на дълги стикери.
Barcode

Бележка : Поставянето на Summa Barcode in SAi продуктите изисква инсталация на Summa Cutter Control софтуер. Това е безплатно приложение, което може да бъде свалено от уеб сайта www.summa.eu

Създайте папка на компютъра Ви, която ще служи като активна директория между баркод сървъра и Flexi / PhotoPRINT RIP софтуера ви.
В Summa Cutter Control приложението - Barcode Server частта стартирайте barcode сървър.

Във Flexi и PhotoPRINT софтуерите, настройте порт към файла (FILE) когато добавяте сума режещ плотер. По подразбиране отидете до папката, която е настроена за активна за Summa barcode.
Ако не искате софтуера да иска потвърждение за местонахождение, размаркирайте prompt for file path функцията

Към началото

Приложение ColorTRUE за цветово калибриране на мобилни устройства

X-Rite Pantone представи наличието на приложение ColorTRUE, за калибриране на цветовете на мобилните Ви устройства. ColorTRUE е първото приложение, което осигурява най-точен цвят и перфектно съответствие между настолния компютър и мобилното Ви устройство. Проектирано е да работи на iOS и Android устройства и изисква X-Rite устройство за калибриране. Така X-Rite ColorMunki и i1 калибраторите имат още едно гъвкаво приложение.
ctrue collage

Представяме ви COLORTRUE
Перфектно цветово съответствие между настолния компютър и мобилното ви устройство
Идеален избор за фотографи, дизайнери и предпечатни професионалисти, ColorTRUE е супер опростен начин да се калибрират и профилират таблети и мобилни устройства за точно цветово съответствие. ColorTRUE включва инструмент за създаване на профил и инструмент за преглед на галерия с изображения и може да се изтегли безплатно от Apple® App Store и Google® Play Store.
COLORTRUE AWARE PARTNER PROGRAM
С пускането приложението ColorTRUE, X-Rite също анонсира и партньорската си програма за ColorTRUE Aware. За разлика от операционната система на лаптоп или десктоп система, iOS и Android операционните системи нямат широки възможности за управление на цвета. Следователно всяко приложение трябва да прилага цветови профили индивидуално. X-Rite скоро ще пусне Software Developers Kit (SDK), който ще позволи на разработчиците на приложения от 3-ти страни да имат достъп до ColorTRUE профилите. Така всяко ColorTRUE Aware приложение може да изобрази цветовете точно и последователно. ColorTRUE потребителите могат да са сигурни, че всяко приложение за разглеждане или редактиране на изображения ще възпроизведе правилно цветовете, когато разпознаят ColorTRUE Aware логото. Повече информация може да се намери на xritephoto.com/colortrueSDK.

Описание

ctrue logo

AppStore-logo

Безплатно изтегляне

Android-logo

Мислите си, че цветовете на таблета или телефона Ви изглеждат доста добре, нали? Опитайте следното - задръжте Вашето мобилно устройство до настолния Ви компютър. Прекалено ярки или доста избледнели са цветовете, които очаквате да видите? Блокирани ли са сенките? Иглеждат ли различно изображенията на таблета и настолния ви компютър? Ако отговора Ви е "ДА" на някой от горните въпроси, тогава е време да калибрирате ColorTRUE– новото приложение за управление на цветовете осигуряващо истинско съвпадение между изображенията на таблет и настолен компютър (от лидера в цветовата калибрация и профилиране - X-Rite Pantone). Сега вече може да показвате Вашите снимки с абсолютна увереност, знаейки че те са изобразени с точни цветове.

Процесът е изключително улеснен. Чрез X-Rite замерващо устройство*, ColorTRUE бързо и лесно измерва цвета на Вашето устройство с Apple® iOS или Android® ОС, създавайки потребителски профил. Този профил след това автоматично се прилага към Вашите изображения в ColorTRUE Image Gallery (които са свързани с Вашите съществуващи албуми). Сега всички Ваши снимки са изобразени точно! Чрез ColorTRUE може да сте сигурни, че снимките Ви показват истинския си цвят!

Color-seq1Color-seq2Color-seq3

ColorTRUE е единственото приложение за мобилно калибриране, което включва уникални инструменти за обработка на цветовете, за да гарантира, че Вашите изображения са показани с плътен и точен цвят:

 • Преди и След – позволява Ви да превключите лесно между калибрирани и некалибрирани изображения, за да видите разликата.
 • Компенсация на заобикалящата светлина – точно и прецизно преглеждане на изображенията без значение от източника на светлина.
 • Симулация на печат – преглед на Вашите изображения и възпроизвеждане на растера, така че да няма изненади.
 • ICC Профилиране – лесно преподреждане на правилни работни цветови пространства (sRGB, Adobe® RGB, ProPhoto RGB)
 • Избор на бялата точка – За оптимално съвпадение между настолни и мобилни устройства , изберете между D65, D50 и Native

ColorTRUE Aware Приложения – Търсете иконата

За разлика от операционната система на лаптоп или десктоп система Ви, iOS и Android операционните системи нямат широки възможности за управление на цвета. Следователно всяко приложение трябва да прилага цветови профили индивидуално. Чрез партньорската програма на X-Rite ColorTRUE Aware Partner Program, ние си сътрудничим с други софтуерни разработчици, за да им дадем безпроблемен достъп до Вашия ColorTRUE профил в рамките на тяхното ползвайки X-Rite’s мобилния комплект за управление на цвета (SDK). Така всяко ColorTRUE Aware приложение може да изобрази цветовете точно и последователно.
Разработчици на приложението: посетете www.xrite.com/colortrueSDK , за да поискате ColorTRUE SDK.

X-Rite ColorTRUE

Перфектен цвят. Навсякъде и по всяко време. Вижте "Спецификации" за пълен списък с поддържаните устройства

Поддържани устройства

Apple iOS:

iPad 2, 3rd gen, 4th gen, Air, Mini, & Mini 2nd gen ползващи iOS 7.x или по-нова ОС
iPhone 4, 4S, 5, 5c, & 5s ползващи iOS 7.x или по-нова ОС
iPod Touch ползващи iOS 7.x или по-нова ОС
Поддържани X-Rite Устройства*
ColorMunki Smile
ColorMunki Display
i1Display Pro
i1Pro 2

Google Android:

Samsung Galaxy ползващи Android 4.0.4 или по-нова ОС
Google Nexus ползващи Android 4.0.4 или по-нова ОС
Asus Transformer ползващи Android 4.0.4 или по-нова ОС
HTC One ползващи Android 4.0.4 или по-нова ОС

Бележка: За да има комуникация с X-Rite замерващо устройство се изискава USB OTG (On-the-Go) адаптер. Мобилното устройство трябва да е USB-Host или USB OTG (On-The-Go) съвместимо.
Поддържани X-Rite Устройства*
ColorMunki Display
i1Display Pro

*X-Rite устройствата за калибриране се предлагат отделно

НАЛИЧНОСТ
ColorTRUE приложението се предлага от 17 Март 2014. Можете да го свалите безплатно от Apple® App Store и Google® Play Store. 

Към началото

Представяне на WACOM таблети в Дома на хумора и сатирата в Габрово

В деня на хумора и шегата в Габрово, не на шега се проведе представяне на най-новите продукти на WACOM. Събитието се проведе в Дома на хумора и сатирата и беше съвместно организирано от художниците от секция „Комикс” към СБХ и официалният дистрибутор на WACOM за България – фирма АДКОМ. Беше представен най-новият продукт Cintiq Companion, който съчетава мощна работна станция с графичен дисплей-таблет и позволява мобилност и креативност навсякъде.

20140401 142623 20140401 144632
20140401 145709 20140401 170622

Освен възможността всички посетители да видят и тестват най-новите модели графични таблети се организира и Конкурс за детска рисунка на тема „Символи на хумора”. В конкурса се включиха деца на възраст между 5 и 12 години, които показаха невероятни умения в рисуването с графичен таблет. Оценяването на рисунките беше осъществено от тричленно жури в състав: Петър Станимиров – Председател на секция „Комикс” към СБХ, Антон Стайков – художник и журналист, автор на ”Кратка история на българския комикс” и Йорданка Шиякова – Завеждащ отдел „Изобразително изкуство” в Дома на хумора и сатирата. Фирма АДКОМ подсигури наградите в конкурса, като победителят получи таблет WACOM IntuosPen.

Наградени участници:

 • 1-во място – Никол Димитрова – 7 г.
 • 2-ро място – Кристина Мичева – 8 г.
 • 3-то място – Веско Фурнигов – 5 г.
 • Поощрителна награда – Елена Морфова – 5 г.
 • Поощрителна награда – Билян Костадинов – 6 г.

Към началото

Новият Silhouette Studio® Version 3: по-мощен от всякога 

Една от най-важните части на системата за рязане Silhouette е универсалния софтуер Silhouette Studio®, който Ви осигурява всички инструменти, от които се нуждаете и които са необходими за създаване на проекти с използване всички шрифтове, които са инсталирани на Вашата работна станция.

Silhouette-studioV3

В новия Silhouette Studio® версия 3 освен обновен интерфейс, се предлагат много нови инструменти и функции.
Сред най-очакваните нови функции в свободната Basic версия на Silhouette Studio® е възможността да селектирате и изрязвате индивидуални проекти по цвят, инструментите за рисуване са с подобрени параметри (включени arc и polygon инструменти), сканиране на изображения директно в работното пространство.
В допълнение, Designer Edition (ъпгрейд версията на Silhouette Studio®) предлага подобрена SVG поддръжка, поддръжка на PDF файлове, възможност за автоматично оптимално разполагане на файловете за рязане, както и работа в няколко слоя едновременно.
Най-новата версия на софтуера Silhouette Studio® е разработена да осигури на клиентите повече инструменти и опции, за да създават, проектират и режат, това което желаят.

Версия 3 продължава функционалността на версия 2 и предоставя много нови мощни функции. Освен новия си дизайн, Basic версията на Silhouette Studio® предлага следните подобрения:

Сряз по цвят - позволява Ви да прекъснете Вашия сряз или скицирате работната задача в различни етапи като просто прилагате различни по цвят линии. Функцията и идеална за многослойни проекти или за скици, които съдържат няколко цвята.
Можете да избирате условията за рязане на материала като маркирате определена цветова селекция и от падащото меню изберете подходящия материал.
Ако желаете да добавите пауза между рязането на различните по цвят слоеве (леъри) с различни работни настройки за материала, можете да селектирате желан материал и чрез десен бутон да добавите пауза - "Add Pause". Така Silhouette режещия плотер ще спира преди да започне сряза на следващия оцветен слой. Функцията може да бъде доста полезна, ако желаете да изрежете различни цветови слоеве в различни материали.
Ако желаете да изключите оцветяването на линиите, можете да махнете отметката в Cut Settings контрол панела.

Допълнителни инструменти за чертане (polygon, arc, freehand) за да се улесни проектирането
Тези инструменти са включени в базовата версия на софтуера както и във версията Silhouette Studio® Designer Edition. Инструментите се намират в лявата част на софтуерния прозорец. Те предлагат различни инструменти от линии и форми за изчертаване.

Следните инструменти са на разположение:
Line
Rectangle
Rounded Rectangle
Ellipse (Circle)
Polygon
Curved Shape
Freehand
Smooth Freehand
Arc
Auto-Polygon

New Memory Management позволява import на по-голямо изображение и създаване на документи
Auto-Save функция за по-лесно архивиране/запазване на проекти
Select Objects by Color - Избор на обект по цвят чрез линия или запълване
Direct Scanner Access (TWAIN поддръжка)
Spell Checking - проверка на правопис
Line Segment Overcut Feature (Тангенциален режим на рязане) осигурява по-чист сряз в дебели медии и на по-малки дизайни.
Library Backup Feature
Proxy Settings за поддръжка на прокси връзка
Advanced Cut Settings (автоматично сливане на припокриващи се изображения, конвертиране на дебели линии в външни контури, сортиране по слоеве и др.)

Designer Edition версията на софтуера включва следните подобрения:
• Layers Support включително възможност за рязане по лейър (слой)
• PDF Import
• Improved SVG File Support
• Nesting Feature пренарежда изображенията на страницата за оптимална фира при рязане
• Shadow Tool създаване на ефект на падаща сянка при запълнени изображения в задачи за печат и рязане

За да се сдобиете със свободните ъпдейти за Silhouette Studio® версия 3, отидете на silhouetteamerica.com/software/silhouette-studio и следвайте инструкциите.

 Към началото

Специална Великденска оферта за режещи плотери Graphtec

Специалнa офертa за ValueJet 1324

До 30 април 2014 може да се възползвате от
2450 Евро ценово предимство за ValueJet 1324

 ValueJet1324-noTUP

ValueJet 1324 в окомплектовка с RIP и мастило на цена 8990 Евро

Конфигурацията включва:

 • RIP по избор (SAi Photoprint seme или Onyx RipCenter X)
 • 4 бр. Рефилни касети със слотове
 • Начален комплект от мастило CMYK (4x1 литър Mutoh UMS)
 • Инсталация и обучение

Към всички цени трябва да се начисли ДДС

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe