е-бюлетин #44
  • Offers

е-бюлетин #44

# Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0897 871 857
0888 831 690
 
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
В този брой:

Продукти

Представяне и приложение на широкоформатен хибриден UV принтер Zephyr 65" от Mutoh за ролен и плосък инкджет дигитален печат

Ъпгрейд до софтуерен пакет за калибрация на телевизори Spyder3TV

WorkCentre®3210/3220 Ново мултифункционално устройство А4

Цени

Промоция на CorelDRAW Suite 4

Специални оферти

Представяне и приложение на широкоформатен хибриден UV принтер Zephyr 65" от Mutoh за ролен и плосък инкджет дигитален печат

 

Статия от Херман Хартман

 

Още през изминалата година Mutoh представи хибридният си модел Zephyr 65", работещ с UV Curable мастила. Zephyr е първият принтер в този сегмент, който е фокусиран повече за печат върху ролни медии, отколкото за печат върху плоскости. Качеството на печат, производителността и гъвкавостта, която осигурява на потребителя го прави идеалното решение за рекламни студиа и печатници, които се разрастват и имат нужда от нова производствена мощ.

Още при разработката на Zephyr, екипа на Mutoh се е стремил принтера да бъде използван основно за печат върху ролни медии. Това отразено и върху избора на мастило - гъвкаво UV curable мастило, чрез което се достигат производствени скорости на печат с безупречно качество от над 30м2/ч. при ролни материали (в режим на печат billboard, скоростите достигат до 45м2/ч.) При печат върху плоски материали производствените скорости варират между 8.5 и 15м2/ч. Принтерът е оборудван с последно поколение печатащи глави модел Xaarjet 760 и използва технологията за вълнообразен печат. Тази добре позната технология елиминира не само бендинга, разливането на мастило, запушените дюзи и др. нежелани ефекти, но се справя успешно и с гланцовия бендинг, който често се среща при печат с UV Curable мастила. Това от своя страна предлага възможност за прецизен печат в две посоки при почти всеки режим (резолюция). Двупосочния печат се използва в пoчти всички UV принтери за предотвратяване на гланцовия бендинг, но този печат води до редуциране на производствените скорости.
Адхезия на мастилото
Гъвкавото UV мастило има чудесна адхезия върху ролни материали. Усточивойстта на мастилото е толкова добра, че апликации с кратък рекламен срок (от няколко месеца до половин година), изложени на външни условия нямат нужда от ламиниране, дори в случай на транспортна реклама.
Отпечатъците са устойчиви и на почистване с агресивни препарати. Ламинирането им е препоръчително в случай на дългорочна външна реклама. Мастилото има дотатъчна гъвкавост, въпреки това разтягане на медията повече от 200% е неосъществимо. Mutoh продължават тестовете съвместно с водещи производители на медии, за да установят точната граница.
Променлив размер на капките мастило
Най-малката капка мастило, която изстрелват Xaar greyscale главите е с обем 8
пиколитра. Най-голямата капка е с обем от 40 пиколитра, а останалите са с обем 16, 24 и 32 пиколитра. Всяка една капка, изключая най-малката от 8 пиколитра се формира от няколко изстрелвания на дюзите преди да попадне върху медията. Например 24 пиколитра капка се формира от 3 изстрелвания на капки по 8 пиколитра. Променливият размер на капките с мастило е приложим при всички режими на печат. Това от своя страна води до детайлно изображение на отпечатъците дори при драфт (billboard) режимите на печат. При печат с капки с обем от 8 пиколитра няма нужда от използване на допълнителните цветове - Light Cyan и Light Magenta за детайлно и точно възпроизвеждане на цветовете от файла за печат. При технологията Greyscale, по която работят 4-те Xaar 760 глави, режимът на печат до известна степен се превръща в относително понятие. От Mutoh подхождат по друг начин - за тях водещо е от каква дистанция ще се гледа рекламния отпечатък, а от там нататък изборът за режим на печат е предостатъчен - от Billboard до ултра качествен режим.
Нов дизайн и конструкция
Zephyr 65 е проектиран с изцяло нов дизайн, съобразен с особеностисте на UV curable мастилата. 4-те цвята, с които работи принтера се съхраняват в двулитрови резервоари, като всеки един от тях е разположен в отделно чекмедже. Принтерът е оборудван и с "разгазиращ" модул на мастилния тракт, който предотвратява попадането на въздушни мехурчета от мастилото в печатащите глави. Предвиден е стандартно и йонизиращ лост, който е безценен инструмент особено, когато се работи с плоски материали за печат. Дизайнът на машината показва също, че е обърнато подобаващо внимание на воденето на медията при ролен печат. Единственият компонент, с който е оборудван Zephyr и се използва при останалите еко и милд солвентни широко-форматни принтери от Mutoh е автоматичното подаващо/навиващо устройство, работещо с ролки до 100кг. При работа с ролни материали медията бива подгрявана от награватели преди, по време на печат и изсушавана. Основната цел на постепенното подгряването през целия печатен процес е да се предотврати термо шока на медията от лампите в каретата, които сушат мастилото.
Цялото оборудване позволява безпроблемно работа с тънки медии като хартии със син гръб и текстилни материали.
Пречиствателна система
Zephyr 65 може да бъде свързан директно към вентилационната система на помещението, в което е инсталиран, а при липса на такава Mutoh предлага APS (въздушна пречиствателна система) като опция. Системата от Mutoh не само пречиства озонът отделян от мастилата, но също следи и контролира вътрешната температура на принтера. Zephyr 65 борави с ролни и плоски медии, като при печат на плоскости дебелината на медията трябва да е до 20мм., а теглото й да е до 30кг.
Предната и задната маса, които са задължителен компонент при плосък печат се предлагат като опция. Може да се свържат повече от 2 маси, което осигурява по-голяма работна площ. Двете UV монтирани в каретата, отстрани на главите фиксират мастилото върху медията. Работният им живот е приблизително 1000 часа, след което се подменят.

Минимална подръжка
В краят на работния ден Zephyr може да бъде изключен без нужда от допълнителни операции, което е задължително при принтерите работещи със солвентни мастила. Принтерът се управлява главно от вградената работна станция. Mutoh доставя Zephyr с RIP софтуер - Mutoh Grip+, който е разработен от софтуерната компания Caldera.
Гъвкаво приложение
Като ролен принтер Zephyr има широко приложение. Изключително предимство е че на готовия отпечатък, веднага след принтиране могат да бъдат приложени довършителните операции - рязане по контур, ламиниране, монтиране и др. Средният разход на мастило е 1 Евро/м2.
Когато принтерът печата върху плоски медии се набляга повече на качеството на печат за сметка на скоростта.
Целевата група клиенти на Zephyr са печатници и рекламни студиа, чиито еко-солвентни или милд-солвентни принтери вече не покриват нуждите им, както и големи печатници, оборудвани с производствени 3 и 5 метрови машини, към които Zephyr би бил чудесно допълнение за средни обеми печат върху екзотични материали например.

Към началото

Ъпгрейд до софтуерен пакет за калибрация на телевизори Spyder3TV

Разширете възможностите на вашият калибратор като го ъпгрейднете до система за калибриране на домашно кино.

Продуктово наименование: Datacolor Spyder3TV Upgrade™
Препоръчваема цена: 65 € без ДДС
Езици: Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански,
Руски, Китайски, Корейски и Японски.
Изисквания: Windows
Предлага се от: Юли 2009

Кратко резюме:
Spyder3TV™ пакета предлага на потребителите да извлекат максимум цвят от всички телевизори в дома си. Калибриращото устройство и софтура умело коригират яркостта, контраста, цвета, нюанса и цветовата температура на телевизора до съвършенство. Не разчитайте на заводските настройки на телевизора си и не се чудете как да направите точни такива - оставете Spyder3TV™ да свърши тези задачи. Ще останете изумени от възможностите на ТВ приемниците си след калибриране. Калибрацията намалява консумацията на ел. енергия от телевизора ви и удължава неговия живот. Задължително условие е да притежавате Spyder3Pro или Spyder3Elite уред за калибриране, за да се възползвате от чудесните възможности на софтуерния ъпгрейд пакет Spyder3TV.

Какво включва пакета:
• Spyder3TV™ инсталационно CD
• Spyder3TV™ софтуерен сериен номер
• Spyder3TV™ работен шаблон за PAL DVD системи
• Spyder3TV™ работен шаблон за NTSC DVD системи

Системни изисквания:
• Spyder3 уред за калибриране (Spyder3Pro или Spyder3Elite)
• DVD плеър
• Дистанционни управления за Вашият телевизор и DVD плеър.
• Настолен или преносим компютър с операционна система Windows 2000, XP 32/64 битова, Vista 32/64 битова ; (Mac операционните системи не се подържат към момента)
• USB вход
• Pentium II 800 MHz процесор
• 256MB RAM памет
• 100MB свободно място на харддиска
• Видео карта с резолюция 1024x768

Към началото

WorkCentre®3210 / 3220 Ново мултифункционално устройство А4

София, 28 юли 2009 г. – Xerox България пуска на пазара две нови мултифункционални устройства, на приемливи цени и с куп усъвършенствани функции. Черно-белите устройства Xerox WorkCentre® 3210 и WorkCentre® 3220 са насочени към фирми от всякакъв мащаб, които целят оптимизиране на бюджетите си за ИТ. Новите устройства съчетават принтиране, копиране, цветно сканиране и изпращане на факс в едно компактно устройство без компромис в изпълнението. Скоросттана на печат е съответно до 24 и до 30 страници в минута, с 1200 х 1200 dpi качество на изображението и
капацитет за зареждане с хартията до 500 листа - за бързо и лесно обработване на офисни задачи. Xerox WorkCentre® 3210 и WorkCentre® 3220 поддържат производителността на натоварените офиси с:
* директно сканиране или принтиране от USB преносима памет – идеално за служители в движение;
* тонер касети с висок капацитет - за увеличаване на производителността и съкращаване на разходите за консумативи; за разлика от отделните принтер, копир, скенер и факс, мултифункционалните устройства се зареждат с един комплект консумативи, без необходимост да се поддържат няколко отделни устройства;
*опростена инсталация, която позволява на потребителите да се свързват директно посредством USB или през стандартна мрежа;
* 360 Mhz процесор и 128 MB памет осигуряват бърза и надеждна обработка на задачите.
WorkCentre® 3220 разполага с Adobe PostScript3 и полезни функции като „факс към email” и автоматичен двустранен печат, които спомагат за намаляване на разходите за хартия и са природосъобразни.
Xerox WorkCentre® 3210 и WorkCentre® 3220 са сертифицирани от ENERGY STAR®.

Към началото

Промоция на CorelDRAW Suite 4

Предлагаме на вниманието Ви специалната промоция, при която можете да получите CorelDRAW Graphics Suite X4 на невероятната ценаот 379 Euro без ДДС – това e с 40 % по-ниска цена, в сравнение със стандартната.Само до 31.10.2009 г. за сумата от 379 Euro без ДДС ще получите следния комплект:

1. Скенер PLUSTEK OpticPro S28, включващ OEM версия на Corel Essentials• Оптична разделителна способност – 1200 x 2400 dpi
• Дълбочина на цвета – 48-bit
• Площ на сканиране – 216 x 297 mm
• Интерфейс – Hi Speed USB 2.0

2. Лиценз за CorelDRAW Graphics Suite X4 UPGRADE, включващ инсталационен диск

ВРЕМЕТО Е ОГРАНИЧЕНО – ПРОМОЦИЯТА Е ВАЛИДНА САМО ДО 31 ОКТОМВРИ 2009 г!


ВСЕ ОЩЕ Е В СИЛА И ПРОМОЦИЯТА НА CorelDRAW Graphics Suite X4 Small Business Edition (3 licenses) – 817 Euro без ДДС!

Към началото

Специални оферти

Специалнa оферта

Модел
Препоръчваема цена
Специална цена
Еко-солвентен принтер    
Rockhopper 3 Extreme    
Включва система за навиване на медията до 30 кг
€ 22790
€ 16 990
Включва система за подаване и навиване на медията до 100 кг
€ 24990
€ 20 990
Mild Solvent printers    
Blizzard 65    
Включва система за подаване и навиване на медията до 100 кг
€ 32990
€ 28 000
Включва система за подаване на мастило от 4.3 литрови резервоари
€ 36780
Позвъни
Софтуер за управление    
SAi PhotoPrint se RIP
€ 990
€ 690
SAi PhotoPrint se RIP + Nesting & Tiling
€ 1780
€ 1 180


Към началото
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe