е-бюлетин #91
  • Offers

е-бюлетин #91

logo

Тел. : 02/ 8181 081 02/ 8181 070   GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юли 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH Valuejet 1638W спечели наградата EDP по време на FESPA 2013

Cham Paper представи на FESPA нови трансферни харии

M-Press TIGER - високоскоростна плоска преса от AGFA Graphics

SETeMa пуска нов високо-скоростeн модул за изпиране

Цени

Специални оферти за принтери Mutoh

MUTOH Valuejet 1638W спечели наградата EDP по време на FESPA 2013

MUTOH VALUEJET 1638W спечели наградата EDP на Европейската цифрова прес асоциация 28 юни 2013.

   На специализираното изложение Fespa 2013 в Лондон, Mutoh спечели престижната награда EDP - определена от European Digital Press Association (EDP) - за своя 165 см широк сублимационен принтер ValueJet VJ-1638W. Той бе определен като победител в категорията "Най-добър широко -форматен текстилен принтер". Различни машини на Mutoh бяха номинирани за EDP награда в три други категории от продукти: за своите нови Универсални мастила на база лек разтворител (UMS), Еко-солвентния ValueJet 1638 за рекламни елементи и широкия 2,6 метра ValueJet 2638, предназаначен предимно за външни приложения. Това е сериозно разпознаване на принтерите с марка Mutoh, тъй като само три номинации могат да бъдат дадени за всяка категория на отличаван продукт.

VJ1638W

EDP

   Mutoh ValueJet 1638W (1625 mm) е високоскоростен сублимационен принтер за големи обеми. Моделът използва нова електроника, две 8-канални мастилено-струйни пиезо глави от последно поколение, които са разположени шахматно.
   Иновативната Intelligent Interweaving (i2) технология на Mutoh води до изключително висока скорост на печат без компромиси с качеството. Устройството печата върху най-тънките хартии и предоставя скорост до 65 м2/ч за продаваема продукция на сублимация.
  Принтерът използва дисперсни мастила на водна основа за сублимация. Възможностите за приложение обхващат високо качество спортни облекла, дисплеи и текстилна декорация, текстилни банери, персонализирана декорация на дома и др.

   "Това е истинска чест за нас да бъдем признати от жури от независими и високо уважавани професионалисти в печатната индустрия", казва Arthur Vanhoutte от Mutoh. "Ние сме щастливи с наградата за нашия сублимационен принтер ValueJet VJ-1638W. Считаме, както отличието, така и трите номинации за други продукти, са признание за иновативната мощ на Mutoh и нашето технологично лидерство в областта на широкоформатните мастилено-струйни принтери. Наградата подчертава постоянния ангажимент на Mutoh да доставя продукти, доказали се технологично, че са по-бързи, по-надеждни, по-рентабилни и по-ефективни", казва Vanhoutte в заключение.

    Асоциацията EDP е организация с нестопанска цел, която припознава последните иновации в индустрията на дигиталния печат. За излъчването на номинациите и определянето на наградите EDP за 2012/13, беше определена комисия от консултанти, редактори, инженери и професионалисти в печатната индустрия определени от Европейския Digital Press Association (EDP - http://www.edpassociation.com ).

    Асоциацията EDP представлява водещите списания, посветени на дигиталния печат и свързани с тях продукти в Австрия, Бенелюкс, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Норвегия, Полша, Русия, Испания, Швеция, Швейцария и Турция.

Към началото

Cham Paper представи на FESPA нови трансферни харии

logo   Швейцарският производител Cham Paper представи по време на FESPA нови трансферни хартии за сублимация. Двете серии TransJet Boost са бързо-съхнещи хартии със специални покрития, намаляващи времето за съхнене, което е критично при по-високи скорости,  предлагани вече от много от производителите на сублимационни принтери.
  TRANSJET® Boost NXT 8350 се предлага в два грамажа:  70 и 130 гр.м2 Характеристики: Хартия за дигитален печат със специално покритие за трансфер на сублимационни мастила на водна основа, особено подходяща за принтери MS Italy, Mimaki TS500,  Reggiani и принтери, работещи със скорости над 40м2/ч Приложения: прехвърляне върху различни полиестерни материали: Спортни дрехи, банери, флагчета, ски, сноуборд и др. Предимства:  - Ултра-бързо абсорбиране на мастилото и бързо сушене  - Отлична работоспособност и изключителна ефективност  - Засилено освобождаване на цвят и плътности transjet en

 

Ширина  Дължина    Сърцевина   Ролки в пале  
  За 70 гр/м2  За 130 гр/м2      
 см  м  м  Инч  Брой
 132   200  100  3"  24
 162  200  100  3"  24
 190  200  100  3"  24

 * Други ширини до 3.20 m и джъмбо размери на ролките са на разположение при поискване.

Спецификации:

Целеви стойности при 23°C и 50% относителна  влажност за само обща справка Метод  Единици
Вещество DIN ISO 536 гр/м2  70  130 
Дебелина DIN 53105 T1  μm  85 165 
Грапавост PPS S20 FS DIN ISO 8791-4 μm*100  320  350

  Ролките трябва да се съхраняват в оригиналната опаковка за защита на хартията от повреди и различни климатични условия. Преди употреба, разопаковайте ролките за да се аклиматизират в стаята най-малко 24 часа, преди печат. Идеални условия за печат в стаята са 45% относителна влажност и 25°C.


Boost TRANSJET® Boost Xpress 8360 g/m2: 90, 120 Характеристики: бързосъхнеща, сублимационна хартия за дигитален печат със специално покритие за трансфер с мастила на водна основа, особено подходяща за индустриални принтери със скорости на печат> 40 m2 / ч (напр. Mutoh VJ1638W, MS Italy, Mimaki TS500) Приложения: Трансфер върху различни полиестерни материали: Спортни дрехи, банери, флагчета, ски и сноуборд Предимства:  - Незабавно-сухи с изключително висок капацитет на усвояемост на мастило  - Отлична работоспособност и изключителна ефективност  - Препоръчва се за дизайн с тъмни и наситени цветове или голямо натоварване на мастило

Ширина  Дължина    Сърцевина   Ролки в пале  
За 90 гр/м2  За 120 гр/м2  
 см  м  м  Инч  Брой
 132   150  110  3"  24
 162  150  110  3"  24
 190  150  110  3"  24

 * Други ширини до 3.20 m и джъмбо размери на ролките са на разположение при поискване.
Спецификации:

Целеви стойности при 23°C и 50% относителна влажност за само обща справка Метод Единици    
Вещество DIN ISO 536 гр/м2 90 120
Дебелина DIN 53105 T1 μm 105 150
Грапавост PPS S20 FS DIN ISO 8791-4 μm*100 310 340

  Ролките трябва да се съхраняват в оригиналната опаковка за защита на хартията от повреди и различни климатични условия. Преди употреба, разопаковайте ролките за да се аклиматизират в стаята най-малко 24 часа, преди печат. Идеални условия за печат в стаята са 45% относителна влажност и 25°C.

Към началото

M-Press TIGER - високоскоростна плоска преса от AGFA Graphics

: M-Press TIGER e високоскоростна плоска преса, която предлага съвършенство в производителността и качеството. Компетентността на Agfa Graphics в цифровите изображения и мастиленоструйните технологии, съчетана с дизайна и опита в производственото оборудване за ситопечат на Thieme, доведоха до високоскоростна мастиленоструйна печатна преса от световна класа. Нейният модулен дизайн улеснява свързването на най-доброто от дигиталния печат с най-доброто от ситопечата. M-Press Tiger

: M-Press TIGER печата върху голямо разнообразие от твърди и гъвкави субстрати с гъвкавостта на дигитален печат. Уникално :M-Press TIGER може да бъде комбинирана с вграден блок за ситопечат, който дава гъвкавост да се нанася лак, чисти цветове, злато, сребро и плътно бяло, без това да води до загуба на производителността и който дава невероятни резултати. Машината лесно ще изпълни всичките ви собствени и външни нужди за печат със средна скорост както повечето цветни автоматични линии за ситопечат днес.   Дигиталният печат с :M-Press TIGER е по-рентабилен от многоцветен сито-печат за къси, средни и дори дълги серии от поръчки. На практика без време за подготовка :M-Press Tiger има същата ефективност  при производство, както по-голямата част от цветните линии в ситопечатната индустрия и съответно подобно време за изпълнение на поръчки, но на по-ниска цена и с по-високо качество. За :M-Press Tiger не са необходими CMYK сита и използва около 25% от мастилото за постигане на пълна цветова гама.

Характеристики Подавaне на материалите : M-Press TIGER дава възможност за лесен достъп до предната страна за зареждане на голям формат палета.

________________________________________

Секция за зареждане
Напълно автоматичното подаващо устройство е стандартен ситопечатен фидер, използван при сегашните многоцветни линии на Thieme. Следователно обработва със същата лекота всички материали, които в момента се използва за ситопечат.

________________________________________

Вход
Входящото устройство автоматично позиционира всеки лист за подаване на медиите с използване на патентованата система от щипки на Thieme. Това дава на: M-Press TIGER най-точната лист към лист регистрация на пазара (0,2 mm), което позволява да се използват автоматизирани довършителни работи и в рамките на регистриацията да се надпечатва със специални цветове или специални мастила, спестявайки време и пари в довършителния отдел.

________________________________________

Печатна секция
• Новата карета на :M-Press TIGER осигурява отлично качество на изображението и оформяне на детайли, като малък текст до 4 пункта, плавни цветови преходи и перфектни равни нюанси.
• Кръстосаното разположение на печатащите глави елиминира всички форми на ивици
• Новите 64 двуцветни печатащи глави изстрелват и най-малките капчици, намалявайки по-нататък всякаква зърнистост и възпроизвеждайки изображения с почти офсетно качество.
• Гланцов, полу-гланцов или матов печат са лесно избираеми от потребителя, без да е необходимо да се променя мастилото и без загуба в производителността на системата.
• :M-Press TIGER полага тънки слоеве от мастило, даващи много ниска консумация на и отлична цена на притежание, което ви позволява да се конкурирате за повече поръчки.
• Тънките слоеве мастило също така позволяват плавно надпечатване със специални цветове и лакове.
• Произведените от Agfa : Anuvia мастила имат най-широката цветова гама в своя клас. (виж по-долу сравнение на цветовете при офсет и : M-Press Gamut)
• С над 300% увеличение на скоростта: M-Press е най-бързата машина в света в своя клас.
• Опционалната универсална вакуумна маса дава почти безкрайни комбинации от 48 вакуумни зони, намалявайки лепенето до абсолютен минимум.

________________________________________

Вградена секция за ситопечат :M-Press TIGER е единствената хибридна печатна преса с опция за вградена преди и / или след цифрови ситопечатни станции. Това може да осигури грундове, лакове, спот цветове, злато, сребро и бяло, както и печат с термични или скретч мастила без загуба в производителността.

________________________________________

Сушилня Индустриалната UV сушилня прави разпечатките готови за употреба веднага след излизане от пресата.

________________________________________

Конвейер Готовите за употреба отпечатъци са точно предадени на изхода на пресата. Вашите висококачествени разпечатки заслужават качествена доставка!

________________________________________

Изход Индустриалното изходно устройство подрежда листовете върху пале, готово за мотокар или ръчно разтоварване.

________________________________________

Доставка на материали
Отпечатаната на :M-Press TIGER поръчка е по пътя си към един щастлив клиент.

________________________________________

Всеки терен е достъпен
: M-Press TIGER доставя топ качество на печат за всички вътрешни и външни приложения, и обработва широка гама от повърхности с лекота.: материали със задно засветяване, хартии, самозалепващо PVC, винил, вълнообразни плоскости, метални пластини, велпапе, плексиглас и много повече - просто задръжте материала в предната част на :M-Press TIGER.

________________________________________

Vibe интеграция
: Apogee Vibe е софтуер за работни потоци, който добавя променливи елементи от данни към съществуващ PDF файл и е специално разработен, за пазара на опаковаки и POP дисплеи. Променливите информационни елементи се обработват едва в последния момент на процеса на печат, което драстично намалява времето за предпечат при генериране на променливи данни и отнема на RIP-а минимално време, като по този начин добавя стойност към продукцията без загуба на производителност.

________________________________________

Grayscale технология за максимално качество на печат
Използват се 64 grayscale пиезо печатащи глави с променлив размер на капката, вариращ между 10pl и 26 pl. Малките капки доставят отчетлив текст и перфектни линии. По-големите капки, дават отлично насищане на изображението и така се възпроизвеждат много по-гладки отпечатъци.

________________________________________

Автоматизирани вакуумни зони : M-Press TIGER опционално може да бъде оборудвана с универсална маса за печат, която позволява 48 различни вакуумни зони. Това позволява на оператора да работи с медии с различни размери, като се прилага минимум лепене. Ако се наложи, за улеснение на лепенето, границите на вакуумните полета са ясно гравирани върху повърхността на масата.

 

Спецификации
Inkjet Technology

• 64 Piezo Drop-On-Demand Agfa UPH grayscale print heads. Page Wide Цветове • 4 цвята CMYK-process inkjet

• Опционален вграден ситопечатен модул за спот-цветове, лак и т.н.

 

Мастила  : M-Press: Anuvia мастило от Agfa, пигментирано, UV-фиксируемо с издръжливост минимум 2-години на открито за определени субстрати. (за климатичните условия в Централна Европа)

 

 Производителност (скорост на печат)

• Fine Art:        до 50-60 листа/час = 229 м2/ч

• Photo:           до 80-90 листа/час = 349 м2/ч

• High quality:  до 100-115 листа/час = 441 м2/ч

• Express:        до 160- листа/час = 686 м2/ч

 

Разделителна способност

• Fine Art:    1,260 x 720 dpi

• Photo:          720 x 540 dpi

• High quality:  509 x 509 dpi

• Express:        360 x 360 dpi

 

Размери на печат

• До 1600 x 2600 мм

• Плоски и ролни материали от 0.2mm (0.007") до 10.0 мм (0.39") дебелина

 

Размери на материала • от 700 x 1000 мм до  1660 x 2660 мм • Тегло от 120 гр/м2 до 3 кг/м2 • Автоматично разпознаване на размера и дебелината

 

Вакуумна маса Стандартната печатна маса е оборудвана с три различни вакуум зони или по желание с 48 вакуумни зони. Тези зони могат да бъдат конфигурирани като настройки, отнасящи се до най-използваните формати на машината.

 

Оперативен интерфейс

• Windows XP based, integrated control software

• TFT flat panel touch screen operator interface

 

Свързаност

• Min. 100 mbps Ethernet,

• 1000 mbps Ethernet препоръчваем

• Връзка към външни (Agfa :Apogee)

 

RIP сървъри • Internet връзка; Перманентна https връзка към отдалечения сървър е необходима за отдалечена диагностика

 

Точност на регистрация

• ±0,2 mm (+/-0.008") от подаването до печата

• ±0,1 mm (+/-0.004") точност между цифровата и сито печатната част

 

Сито печатна интеграция (опция)

• Пълна синхронизация между дигиталната и сито-печатната част при хибридни поръчки

• Off-line ситопечатен режим (забранена цифрова част)

• Off-line дигиталeн режим (забранена сито-печатната част)

 

Материали • PVC, Banner Vinyl, PP sheets, SA Vinyl, Polystyrene, Велпапе опаковъчен картон, Forex , пенокартон, Dibond, PP вълнообразен, ...

 

Физически размери • Дължина x Ширина x Височина: L 18,4 m x W 8,5 m x H 4,1 m OR L 56ft x W 28ft x H 13.5ft (Пълна линия, заедно с подаващото устройство) Допълнително място е необходимо за охладители, ситопечатни модули

 

Към началото

SETeMa пуска нов високо-скоростeн модул за изпиране

Boxmeer (Холандия), June 2013 SETeMa обяви E-Wash - нов високо-скоростeн модул за изпиране

E-Wash

   Дни преди FESPA в Лондон, производителят на текстилно оборудване за довършителни процеси SETeMa с удоволствие представи новите E-Wash перални модули с висока производителност.   След разглеждане на изискванията от страна на потребителите на пазара сме свидетели на нарастващо търсене на по-бързо оборудване за изпиране в съответствие с увеличената скорост на новите цифрови текстилни принтери. Разработеният изцяло на ново E-Wash перилен модул постига по-висока производителност и изпира по-ефективно от икономичния модел Porta-Wash.

   Като следствие от по-високата скорост на изпиране и търсенето на устойчивост за пране до 90°C, E-Wash е разработен да предостави незначителна загуба на топлина и да постигне високо ефективен процес за пране. На база опита при моделите от серията Porta-Wash, E-Wash е превърнат в компактна машина с интегрирани всички компоненти.

   Скоростта на изпиране на E-Wash е увеличена почти четири пъти в сравнение с най-големите Porta-Wash модули. Благодарение на по-тясната интеграция на основни компоненти се увеличава още повече общата ефективност.

   E-Wash продължава основната идея на SETeMa за модулно конфигуриране, в която два или повече E-Wash модули могат да бъдат комбинирани за по-висока производителност, но също така е възможно и комбинацията на Porta-Wash с Porta-Pad модули.

   Първите машини ще бъдат инсталирани от юли 2013 г, но серийните продажби и производство се очаква да започне през септември, когато приключи оценяването на потенциалния обем на този пазар.

Към началото

Лятна промоция за графични таблети Wacom

Специално предложение от Mutoh от XS до XXL - лято 2013

Специалнa офертa за бутиково производство на опаковки, покани,...

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe