е-бюлетин #196
  • Offers

е-бюлетин 196

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Март 2022

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

DTF Kit за DTG машини

Линия за многослойно рязане и масово производство на кройки от плат, кожа и др.

SCHULZE обявиха PretreatMaker 5 и тунелна сушилня KN 800

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Март 2022
Принтер за печат на пътни знаци и табели Mutoh TrafficJet
Picture1

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Март 2022

STAHLS Color of the month March main pic

30 години 30 седмици 30 инициативи

Main

30 години 30 седмици 30 инициативи

Banner 30 30 30

Във връзка с юбилея на компанията, през месец октомври 2021 г. Адком стартира кампания "30 години - 30 седмици - 30 инициативи".

  • Всяка седмица в КАЛЕНДАРА ни се отваря по една инициатива.
  • Всяка от тях е с различна продължителност и за продукти, за които сме подготвили наистина различни по-добри условия

Ако сте пропуснали някоя от инициативите ни, които са се активирали в периода от предишния бюлетин до сега, в тази част на новия брой ще можете да видите какви са били те:

Iniciativa20 400x336 Iniciativa21 400x336

Инициатива 20 - Лазери за гравиране и рязане Gbos
В тази инициатива ви представяме лазери за гравиране и рязане Gbos.

Инициатива 21 – Сублимационен принтер Mutoh XpertJet 1642WR
Ново поколение сублимационен принтер на водна база.

Iniciativa22 400x336 Iniciativa23 400x336
Инициатива 22 – Режещи плотери GCC окомплектовани с термотрансферно фолио
Можете да изберете от нашите предложения за режещи плотери GCC, окомплектовани с различни серии и количества термотрансферно фолио STAHLS.

Инициатива 23 – Комплект за калибрация SpyderX Mobile Pro Kit
Удобен и лесно преносим комплект за калибрация. Специално предназначен за всички, които държат на прецизността на цвета.

Към началото

DTF Kit за DTG машини

DTF transfer kit products

Защо добавянето на DTF transfer kit към DTG принтерът ви може да промени изцяло бизнеса ви?

Един производител наскоро каза: „Не гледайте какво принтерът може да направи за вас, а помислете вие какво можете да направите за него“. Наскоро обявената иновация, наречена DTF Kit е разработена от базирания в Сидни производител на оборудване Pigment.Inc и Kodak. DTF Kit дава възможност на производителите на дрехи и текстилни продукти да добавят система за трансфер на печат към принтерите за директен печат, които вече притежават и да започнат незабавно производството на най-добрите в категорията си щампи за трансфер.
Комплектът за DTF е няколко-компонентна система, която работи с всякакъв вид и марка DTG принтери, които използват пигментни мастила. За много бизнеси, чийто основен фокус е директният печат на текстил, DTF Kit-а може да разреши проблемите с печата на синтетични материали и продукти, които не са подходящи за директен печат. Той позволява на DTG потребителите да разширят гамата си от продукти за печат, които предлагат, които да бъдат изработени както от естествени така и от синтетични материали.
Технологията за директен печат отбеляза значителен напредък през годините. Оборудването стана лесно за употреба и поддръжка. Софтуерът за печат е много по-интуитивен и лесен за използване. DTG оборудването се превърна в производствена норма и необходимост в повечето печатници, рекламни агенции, студиа и т.н. Въпреки напредъка в технологията обаче, най-голямата препятствие остава невъзможността за дигитален печат директно върху синтетични материи. Печатът върху синтетични материали с DTG изисква тромави и неефективни процеси на предварителна обработка на тъканите и производствени методи за постигане на средно качествени резултати.
DTF технологията разрешава този проблем и идва в идеалния момент.

DTF transfer kit

Какво е DTF transfer kit и какви са уникалните му предимства?

DTF Kit е за производители с принтери за директен печат, които искат да правят качествени DTF щампи за трансфер, без значение каква е марката на DTG принтера, с който разполагат. Комплектът създава безкрайни възможности за изработка и печат на най-различни текстилни продукти, както от синтетични така и от естествени материи, само с един принтер. Също така чрез DTF Kit могат да се включат и продукти, които не могат да бъдат напечатани директно заради своята структура, като извити повърхности като шапки или продукти с неудобни за печат шевове, джобове, капаци и т.н. като чанти, спортно облекло, връхни дрехи и т.н. Върху такива продукти е непрактично и често невъзможно да се печата директно, но DTF комплекта прави това възможно, тъй като при тази технология печатът е индиректен.
Процесът на печат и трансфер отнемат само няколко минути. DTF щампите не се нуждаят от трудоемко чоплене като системите за трансфер на фолиа и по този начин значително се намалява времето за производство. Самите щампи могат да бъдат запазени и да бъдат трансферирани на по-късен етап или да бъдат изпратени за трансфер на друго място. С многообразието от термо преси, трансфериращи както на плоски, така и на извити – шапки, чанти, кожени изделия и сувенири, DTF щампите получиха голямо внимание и признание в индустрията като много удобен и лесен начин за изработка на различни продукти, едновременно с това увеличавайки възможностите капацитета на DTG принтерите.
Множество потребители на DTG технологията са свикнали с DTG очакванията при печата на тениски като мекота при допир, одобрено за носене от OEKO Tex и GOTS, при много от останалите текстилни продукти няма подобни изисквания, което прави DTF подходящ процес за тази цел. За много от притежателите на DTG принтери, добавянето на DTF Kit към вече съществуващото им оборудване отваря вратите за много бизнес възможности и разрастване в индустрията.

Как работи DTF transfer kit?
DTF е модулна система, включваща нагреваема плоча, която се поставя на DTG плочата за тениски. При дебелина от 10 мм позволява достатъчно разстояние между печатащата глава и филма з печат. Плочата разполага с лепяща силиконова подложка, която гарантира, че трансферното фолио остава на мястото си по време на печата.
Печатът може да се контролира, за да няма изтичане на мастило между слоевете на цвета и бялото. Тази опция подобрява както изображението, така и качеството на щампата. Последователността на печат е в обърнат ред – първо цветния слой отдолу и след това белият отгоре.
След като приключи печата, върху трансферния филм се нанася лепилната TPU пудра чрез шейкър. Прахообразното лепило полепва по напечатания слой бяло и щампата се поставя за изпичане в PPS Melt Box, където се фиксират и мастилата и пудрата, след което са готови за апликация. Прахообразното TPU лепило е оптимизирано с цел намаляване на статиката върху отпечатаното фолио, осигурявайки точна адхезия на лепилото към мастилото и същевременно запазва гъвкавостта си при прехвърляне върху по-разтеглив текстил. Щампите вече са готови за апликация върху естествени или синтетични материи чрез конвенционална термотрансферна преса.

DTF how it works

Индиректните трансфери върху платове са познати от години, но технологиите и производствените методи се развиват
Факт е, че щампите за текстил съществуват вече от известно време. Преди напредъка на дигиталния печат, повечето ако не и всички щампи за текстил бяха изработени на сито печат. Много от производителите продължават да залагат на него и до днес и той ще продължи да бъде основен производствен и за напред в някои отрасли. Като цяло по-големите поръчки от стотици или хиляди щампи се правят на ситопечат поради по-изгодните и бюджетни условия, които дава при големи тиражи.
Въпреки това се наблюдава огромна промяна в желанията и очакванията на клиентите, най-вече в посока на персонализация на продуктите, което от своя страна доведе и до значителното намаляване на обема на поръчките за производство. Много специализирани в ситопечата бизнеси усещат тази промяна в производството, най-вече в намаляване на количеството. Това поставя много предизвикателства пред специализирания ситопринтер, най-голямата от които, че все още трябва да произвежда сложни графики, използвайки доста трудоемък процес на печат. Изработката на няколко цветоотделки, шаблони и сита, подготовката и бъркането на по-сложни Pantone цветове за малки тиражи и серии става неефективна и скъпа и този процес става неподходящ за дадената задача.
Това е и основната причина защо дигиталния печат става все по-преобладаващ и ще става все по-търсен и в бъдеще. Дигиталния печат улеснява много процеса, тъй като елиминира нуждата от сложна изработка на цветоотделки, шаблони и специално забъркване на цветове, да не споменаваме и че самото оборудване, което не включва високо квалифицирани оператори на машината, големи производствени пространства и прецизни енергийни изисквания.
Притежателите на DTG оборудване искат то да може да отговори на променящите се изисквания на клиентите си и с добавянето на DTF Kit могат да постигнат това.
DTF технологията в комбинация с директния печат на текстил улеснява процесите, а и разширява допълнително гамата на продуктите, които могат да бъдат предложени. Тя е и причината иновативни производители като PPS Innovations и Kodak да продължат да разработват решения като DTF Kit. DTF технологията е стъпка напред в индустрията на дигиталния печат и трансфер на текстил.

DTF transfer kit backpackDTF transfer kit nylon

About Pigment.Inc
Pigment.Inc (Част от Impression Technology Group) разработва и произвежда индустриални дигитални продукти за в сектора на печат на текстил. Главния офис на компанията и отделите за научноизследователска и развойна дейност са разположени в Сидни, Австралия. А техните съвременни производствени и сервизни центрове се намират в Сингапур, Холандия и Малайзия.
Pigment.Inc са изградили световна мрежа от дългогодишни глобални дистрибуторски партньори, гарантиращи експертно, всеобхватно обслужване, локална поддръжка и наличност на продукти.
Kodak
Открита от Джордж Ийстман, Eastman Kodak Company помага за достигането на първия опростен фотоапарат до потребителите през 1888 г. А в днешни дни Kodak е един от големите производители и доставчици на мастила за дигитален DTG печат, под името KODACOLOR.

Към началото

Линия за многослойно рязане и масово производство на кройки от плат, кожа и др.

GLSC withTables

GLS е автоматична система за многослойно рязане на различни материали и предоставя най-добрите решения за масово производство на текстил, тапицерии за мебели, интериор на автомобили, чанти и торби, мокети, килими и др. Оборудвана с високоскоростен електрически осцилиращ инструмент IECHO (EOT), GLS може да реже меки материали с висока скорост, висока прецизност и висока интелигентност. IECHO CUTSERVER Cloud Control Center има мощен модул за преобразуване на данни, който гарантира на GLS работа с основни CAD софтуери на пазара.

Линията включва различни модули, всеки от които стъпва на уникални нови технологии

Нов дизайн на вакуумната камера

Структурната твърдост на кухината е значително подобрена, а общата деформация под налягане от 35 kpa е под 0,1 mm.
Въздушните пътища за вентилация на кухината са оптимизирани и силата на засмукване може да се регулира бързо и интелигентно по време на процеса на рязане, без да е необходимо вторично покритие.

GLSC vacuum chamber

Автоматично устройство за полагане на филм - Предотвратява изтичане на въздух и спестява енергия

GLSC film mulching device

• Заточване на ножа - Автоматично компенсиране на износването на острието чрез заточване на ножа според степента на използване, подобрявайки качеството на рязане.

GLSC sharpening device

Параметри

Модел

GLSC1818

GLSC1822

Ефективна ширина на рязане

1.8 м

2.2 м

Ефективна дължина на рязане

1.8 м

Дължина на подаващата маса

2.2 м

Максимална  честота на вибрация

6000 завъртания / мин

Максимална дебелина на рязане (след смачкване)

90 мм

Максимална скорост на рязане

90 м / мин

Максимално ускорение

0.8 G

Охлаждащо устройство за острието

 ● Standard       ○ Optional

Система за странично движение

 ○ Standard       ● Optional

Barcode четец

 ○ Standard       ● Optional

3 пробиване

 ○ Standard       ● Optional

Позиция за работа с оборудването

Right side

Размери (L x W x H)

4.9 x 2.5 x 2.6 m   

4.9 x 2.9 x 2.6 m   

Тегло

3.2 тона

РАботно напрежение

AC 380 V ± 10%, 50 0 60 Hz

Околна среда и температура

0 - 43°C

Ниво на шума

<77 dB

Въздушно налягане

≥ 6 mpa

Инструменти
Високочестотен осцилиращ инструмент
Максималната скорост на въртене може да достигне 6000 об / мин
Чрез оптимизирането на динамичния баланс се намалява шумът по време на работа на оборудването, гарантира се точността на рязане и се увеличава експлоатационният живот на главата на машината. Високочестотното вибрационно острие е изработено от специален материал за обработка, за да бъде по-здраво и не е лесно да се деформира по време на процеса на рязане.

Blade Blade full

GLSC boxes

Може да извежда едновременно множество комплекти от различни видове и размери, за да отговори на нуждите за рязане на различни сложни модели.

● Компенсацията на пътя на рязане може да се извърши автоматично в зависимост от загубата на плат и износването на острието.
● В зависимост от различните условия на рязане, скоростта на рязане може да се регулира автоматично, за да се подобри ефективността на рязане, като се гарантира качеството на кройките.
● Параметрите на рязане могат да се променят в реално време в процеса на рязане, без да е необходимо оборудването да се поставя на пауза.

Напълно автоматична функция за непрекъснато рязане
Интелигентна оптимизация на прорезите
Система за контрол на движенията при рязане
Интелигентна система за корекция на ножа
Система за контрол на честотата на помпата
Система за охлаждане на ножа

GLSC functions

Общата производителност се увеличава с повече от 30%.
● Автоматично разпознава и синхронизира функцията за обратно издухване.
● Не е необходима човешка намеса по време на рязане и подаване
● Супер дълги кройки може да се изрязват и обработват безпроблемно.
● Автоматично регулиране на налягането, захранване с натиск

Spreader

За подготовката на плата за рязане се предлага машина за разстилана и наслагване на отделните слоеве.
В зависимост от размера и капацитета на работната маса се добавят необходимия брой маси за разстилане.


Към началото

SCHULZE обявиха PretreatMaker 5 и тунелна сушилня KN 800

Немският специалист в ситопечата SCHULZE, които са и водещ доставчик на решения за печат / трансфер на текстил, обявиха два нови продукта за подготовка и фиксация на плат за/след директен дигитален печат

Ново поколение претирийт машини от Schulze – PRETREAT maker 5 и 5 MAX

Pretreatmaker5MAX5

След дългогодишно развитие в сферата и в тясно сътрудничество с крайните си клиенти от SCHULZE представят ново поколение машини за предварителна обработка на плат - PRETREATmaker 5 и 5 MAX.

Pretreatmaker5 savepretreat
Спестявате до 30% PRETREATMENT !

Качество и последователност
• Гарантира постоянни добри резултати за ярки цветове, прецизни детайли и отлична устойчивост на пране.
• Подобрена технология на изпомпване за постоянно налягане на помпата.
• Подобрен контрол на мотора осигурява почти напълно безшумна работа.
• Налични са повече персонализируеми пресети.
• Прецизно впръскване: Още по-фино регулиране зоната за впръскване.

Pretreatmaker5 smartspray
Спестявате претрийт - намалявате разходите
• Стандартен режим: Регулира количеството на впръскване чрез посоката и скоростта.
• Автоматичен режим: Калибриран умен режим на впръскване, чрез който количеството претрийт се регулира автоматично спрямо избраната зона за обработка.
• При използване на Автоматичния режим винаги се използва оптималното количество претрийт за най-добри резултати.

Автоматизиран работен процес
• Автоматично рутинно стартиране и изключване на машината с включена проверка на дюзите.
• Scan-to-Spray технология за баркодове.
• Генератор на баркод за улесняване на работния процес.
• Подобрено автоматизирано почистване на помпата.

По-малко престой - повече време за работа
• Винаги имате достъп и можете да прегледате статуса на всички важни функции за поддръжка.
• Интелигентни известия ви напомнят да извършите важните за поддръжката задачи.
• Пълен контрол на поддръжката.

Pretreatmaker5 moderndesign

Модерен дизайн и лесен за употреба
• Удобен и голям 7-инчов тъч екран.
• Интуитивен дизайн на интерфейса.
• Иновативен touch free бутон за безконтактни управление и конрол.
• 3-цветна LED лампа показваща статуса на машината.
• Подобрен дизайн: Лесен за управление и почистване.

KN800

Тунелна сушилня KN 800

Тунелната сушилня KN 800 може да се използва за сушене на текстил, както и DTF фолиа, хартия, плексиглас и други материали. Подходяща е за акварелни, пластизолови и бои на основата на разтворители. Оборудвана е с дълготрайни керамични нагреватели. Тунелната сушилня KN 800 загрява за 4 минути. Изисква връзка към система за отвеждане на въздуха (Ø 125 mm), за да се отстранят вредните пари от работното място.

Беспорни предимства пред термо пресите са:
• по-голяма производителност
• възможност за отвеждане на изпарените компоненти от използваните мастила навън
• не се получава бляскав завършек

Технически характеристики за модел KN 800
Ширина на транспортната лента 45
Работна ширина на подгряване 45 см
Работна дължина на подгряване 64 см
Дължина на зона за подаване 50 см
Дължина на зона за извеждане 50 см
Консумация 3.3 kW
Захранване 230 VAC
Максимална височина на обекта 8 см
Максимална температура 220 °C
Време за сушене 1 до 6 минути
Време за достигане на работна температура   Около 4 мин
Размери 69 x 161 x 113 см
Тегло 81 кг

Към началото

Каталог '21/'22

Разгледайте обновения ни каталог, с част от новите продукти, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe