е-бюлетин #119
  • Offers

е-бюлетин #119

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
www.adcom.bg

Ноември 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти


Mutoh ще представи 3 нови модели текстилни принтери на ITMA 2015

Мултифункционално хоби плотерче Silhouette Curio

Нови технически подобрения при SIGNRACER LED UV принтери

Високопроизводителен UV LED принтер за директен печат върху сувенири DCS 7200z

Це
ни
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Октомври 2015
Широкоформатен екосолвентен принтер Mutoh ValueJet 1624
Adcom POM October Mutoh ValuJet 1624

Mutoh ще представи 3 нови модели текстилни принтери на ITMA 2015

На предстоящото изложението Itma 2015 в Милано, Италия (12-19.11.2015), което е най-престижното текстилно събитие в света, MUTOH ще представи широкоформатни дигитални печатни решения за трансфер и директен печат върху текстил в зала 18, щанд G115.

Най-впечатляващи ще бъдат чисто новият широкоформатен принтер ValueJet 1938TX с ширина 1910 мм с две шахматно разположени печатащи глави за директни висококачествени отпечатъци върху текстил и новият DTG (Direct-To-Garment) десктоп принтер за директен печат върху дрехи ValueJet 404GT CMYK & ValueJet 405GT CMYK + Бяло.

Mutoh също ще демонстрира сублимационните принтери ValueJet 1638WX с ширина 1625 мм и DrafStation RJ-900XG с ширина 1080 мм, подходящи за печат върху хартия и директен печат върху полиестер със затворена структура. А за интериорни приложения ще видите новият ValueJet 1624X еко/милд-солвентен принтер, наследник на най-добрия бестселър на Mutoh – модела ValueJet 1624. За вдъхновение на професионалистите в текстилната индустрия ще бъде показано голямо разнообразие от завършени рекламни приложения. С безбройните си възможности за текстилни декорации, широкоформатните принтери на Mutoh бързо ще намерят място в бизнеса на професионалистите.

Нов широкоформатен текстилен принтер за директен печат върху плат ValueJet 1938TX 
Mutoh ValueJet 1938TX
Проектиран и произведен в Япония, чисто новият VJ-1938TX, широк 1910 мм с две шахматно разположени печатащи глави е специализиран за къси тиражи и персонализирано производство на облекло, тапицерия, модни облекла, бански костюми, интериорен текстил, домашен текстил, знамена и др.
Машината изложена на Itma ще използва новите водно базирани мастила на Mutoh – Ökotex, които са съвместими текстилни пигментни мастила за директен печат върху памук, изкуствена коприна или смесени тъкани. Сред основните характеристиките на принтера са вградения слот за отвеждане на мастилото и най-новата усъвършенствана система за подаване на медията и поемащо устройство.

Принтерът VJ-1938TX също може да работи както с директните дисперсни мастила на Mutoh серия DD, така и с универсалните сублимационни мастила за директен печат върху полиестер от серията DS2.

Предимства на VJ-1938TX
• Две шахматно разположени печатащи глави с последно поколение мастиленоструйна пиезо печатна технология.
• Печат с променлив размер на капката – широк диапазон от капки, групирани по размер в три семейства. Малките капки са подходящи за тънки платове, докато по-големите капчици са идеални за по-дебели платове, изискващи по-голямо намастиляване.
• Резолюция на печат до 1440 dpi.
• Просвет на главата до 6 мм за работа с широк набор платове.
• Типични производствени скорости с високо качество на печат до 40 м²/ч.
• Изцяло ново проектирана, висок клас система за подаване на медията, с предно и задно опъване и поемащо устройство за ролки с тегло до 100 кг. Подходяща за неразтеглив текстил със затворена или отворена структура.
• Позволява печат с ролки навити и по двата начина.
• Интегрирана система със слот за платове с отворена структура.
• Мастила :
- Водно базирани пигментни текстилни мастила на Mutoh. Те са едно екологично решение използващо температурна фиксация. Процеса не изисква вода за допълнителна обработка (напр. пране или фиксиране на цветовете с пара). Подходящи са за печат върху памук, коприна, вискоза и платове със смесен състав.
- Mutoh универсални сублимационни мастила (серия DS2) за трансферен или директен печат върху полиестер (мин. 80 % PES).
- Mutoh директни дисперсни мастила (серия DD) за директен печат върху полиестер (мин. 80 % PES).

Нови DTG принтери за директен печат върху дрехи ValueJet 404GT/405GT
Mutoh DTG ValueJet 405GTVJ-404/405GT са първите принтери на Mutoh за директен печат върху дрехи. VJ-404GT работи с CMYK, а VJ-405GT работи с CMYK + Бяло и има вградена система за циркулация на бялото мастило.
И двата настолни модели DTG принтери са специално проектирани за директен печат върху фланелки, шапки, текстилни торбички, обувки и др.
Те имат голяма работна площ и високо качество на печат плюс лесен за работа LCD дисплей. Могат да бъдат оборудвани с различни по размер сменяеми плочи.

Предимства на VJ-404/405GT
• Компактен и надежден принтер за директен печат върху текстил.
• Мастиленоструйна пиезо печатна технология с променлив размер на капката.
• Резолюция на печат до 1200 x 1200 dpi.
• Mutoh водно базираните пигментни текстилни мастила позволяват печат върху памучни бленди до 100% или 100% полиестерен текстил. За да се гарантира съвместимостта на текстила и да се подобри издръжливостта на пране, Mutoh предлага различни препарати за предварителна обработка на текстила.
• Сменяеми плочи с размери до 404 x 584 мм (S, M, L, XL, XXL)
• Удобен за потребителя дизайн с 7 инчов LCD touch дисплей.
• Windows драйвер и инсталатор
• Лесен за работа специализиран софтуер на Mutoh за оформление и печат.

 Mutoh ITMA 2015

Към началото

Мултифункционално хоби плотерче Silhouette Curio 

Silhouette Curio™ е първата в света хоби машина, която предоставя всичко необходимо за реализиране на творческите Ви идеи. Curio изрязва, гравира , скицира, щрихова с точки и ецва. Освен това Curio може да се похвали и с богата смесица от иновативни функции, два инструмента за работа, регулируема основа и повдигнат просвет.
Подобно на другите Silhouette плотерчета, Curio се управлява от мощния софтуер Silhouette Studio® и Silhouette Design online магазина

Silhouete Curio 

Често задавани въпроси за Silhouette Curio™:


В: Какво е Curio?
О: The Silhouette Curio™ е най-добрата машина за “направи си сам“ (DIY) цели. Той е много повече от режещо плотерче. Може да реже, гравира, скицира, щрихова с точки и ецва – подобно на едно швейцарско ножче, той е толкова необходим и универсален инструмент за вашите хобита. С него отключвате нови творчески възможности, като отпечатване и гравиране, биговане и създаване на релеф и дълбоко прорязване*. Curio ви позволява да разгърнете пълния потенциал на софтуера Silhouette Studio®, с нови функции като създаване на пътечки за щриховане с точки и файлове за изработка с два инструмента.
*Изисква нож за дълбоко прорязване, закупува се отделно

В: Curio предназначен ли е да замени Portrait, CAMEO, или други режещи устройства на Silhouette?
О: Не! Curio е най-добрия допълващ инструмент на нашите режещи устройства, защото дава допълнителни творчески възможности. Portrait и CAMEO са чисто режещи машини. За разлика от Curio, те позволяват рязане без подложка и имат възможност за рязане на ролни медии. За сравнение, CAMEO може да се похвали с 12-инчова ширина на рязане (30.48 см) докато Curio осигурява макс. 8.5- инча ширина на рязане (21.59 см) на 12- инча дължина на рязане (30.48 см)*. Нямаме планове да спрем да продаваме режещи плотери Portrait или CAMEO.
*Изисква се допълнителна голяма основа за Curio, която позволява максимално оползотворяване площта на рязане

В: Каква е работната площ на Curio?

О: Максималната работна площ на Curio е 8.5 инча на 12 инча (21.59 х 30.48 см) (голямата основа на Curio се закупува отделно). Стандартната основа, с която идва Curio осигурява макс. работна площ от 8.5 инча на 6 инча (21.59 х 15.24 см).

В: Curio има ли възможност за печат и рязане?
О: Да! Silhouette Curio™ разполага с оптичен четец, който може да работи с регистрационни марки в задачи за печат и рязане.

В: Curio съвместим ли е с PixScan™ технологията?
О: Curio ще има PixScan™ съвместимост от есента на 2015.

В: Какво по-различно може да прави Curio в сравнение с CAMEO, Portrait, или други режещи инструменти Silhouette ?
О:
• Щриховане чрез точки на метал и фолио и фолио
• Ецване на метал
• Двата инструмента са мултифункционални (изпълняват няколко задачи в един пас)
• Направа на релеф
• Биговане и направа на релеф
• Принтиране и направа на релеф
• Възможност за дълбоко прорязване* (кожа, фолио, разпенени медии и още)
• Използване на по-дебели материали за вашите проекти (например: шаблони скицирани директно върху дърво дебело 5мм)
*Изисква нож за дълбоко прорязване, продава се отделно 

В: Мога ли да режа плат на моето Curio?
О: Подобно на други режещи машини с марката Silhouette, Curio може да реже плат, в случай че използвате основа фиксираща плата.

В: Мога ли да режа направо ролна медиа с Curio?
О: Не. Curio се нуждае от твърда основа когато реже и има ограничена площ на рязане.

В: Какви типове метал може да ецва Curio?
О: Може да ецва меки метални повърхности, като алуминий, мед и месинг. В момента не разполагаме с изчерпателен списък на всички материали, които могат да бъдат ецвани.

В: Какво е щриховане с точки?
О: Щриховането с точки е процес на създаване на дизайн посредством използване на серия от точки. Curio осигурява възможност за създаване на подобни ефекти. Те могат да се постигнат чрез Silhouette флумастерите за рисуване на точки или чрез инструмента за щриховане чрез точки, който издупчва серия от щриховащи точки.

В: Каква е максималната сила на натиск при рязане на Curio?
О: При нормални условия на работа Curio осигурява 210 гр натиск на рязане.

В: Мога ли да използвам инструментите и аксесоарите на Curio за моя Portrait, CAMEO, или друга режеща машинка с марката Silhouette?
О: Въпреки че инструментите могат да се поставят в режещ плотер Silhouette, те са проектирани за работа с Curio. Не можем да гарантираме резултати при използване на инструменти, предназначени за Curio в други режещи машини на производителя. Не се препоръчва да се използва инструмент за дълбоко прорязване, инструмент за щриховане чрез точки, инструмент за гравиране или инструмент за релеф в машини различни от Curio.

В: Кои инструменти и аксесоари са съвместими с Curio?
О: Curio е съвместим с всички досегашни инструменти и аксесоари, като например досегашните режещи ножчета и флумастери за скициране.

В: Curio по-тих ли е от другите машини на Silhouette?
О: Curio има подобни работни нива на шум, спрямо други машини на Silhouette. Различните операции, като например щриховането на метал може да произведат по-силен шум.

В: Какъв тип повърхности могат се използват за направа на релеф?
О: Въпреки, че постигнахме успех с много видове медии, настройките в софтуера Silhouette Studio® са оптимизирани за хартията с марка Silhouette, която е специализирана за направа на релеф и биговане. Други видове медии могат да бъдат използвани за направа на релеф, чрез предварително тестване.

В: Функциите на Curio в Silhouette Studio® са оцветени в сиво и не мога да ги използвам. Необходимо ли е да закупя „Business Edition” версия, за да работи моя Curio плотер?
О: Не е необходимо да закупувате “Business Edition”, за да за работите с режещия плотер Curio. Той е съвместим с всяка налична версия на софтуера, включително и безплатната версия Silhouette Studio®. Ако притежавате Silhouette Studio® Designer Edition или Business Edition можете да настроите Curio да бъде вашата машина по подразбиране, чрез десен клик и избор на “Set as Default Cutter.” По този начин функциите на Curio винаги ще бъдат на разположение, дори когато Curio не е включен. Ако имате Silhouette Studio® Basic Edition, инструментите за Curio ще бъдат активни само когато плотера е включен. Ако бутоните Ви са оцветени в сиво, просто включете Curio и те ще станат готови за работа.

В: Не мога да определя колко основи да използвам. Къде са настройките за основите?
О: За да намерите настройките на основите, отидете в “Cut Settings” менюто и кликнете върху избраната. Silhouette Studio® ви посочва колко основи да използвате на база типа медия, която сте поставили във вашия Curio плотер. Silhouette Studio® също ви дава стойностите за рязане, който са по подразбиране за избраната медия, както и необходимия брой основи. Регулирайте колкото е необходимо.

В: Искам да изрязвам по-големи обекти. Защо площта за рязане е толкова малка?
О: Основното му приложение е за малки задачи. Curio е специализиран инструмент и и е проектиран да бъде допълнение към вашия Silhouette Portrait® или Silhouette CAMEO®. Curio е най-добрият начин да допълните вашето Silhouette семейство.

В: Защо не мога да използвам функциите на Curio с моето CAMEO или Portrait?
О: Функциите на Curio могат да повредят дори да съсипят вашето CAMEO или Portrait craft режещо плотерче. Curio е специално проектиран да се справя с щриховането с точки, ецването, създаването на изпъкнали или вдлъбнати релефни ефекти. По-високия просвет и уникалния дизайн на карета позволяват по-голям обхват на вертикално движение, чрез което Curio се справя със специализираните задачи. Казано просто, другите режещи машини на Silhouette не са проектирани за щриховане чрез точки или релефни ефекти. Вашите машини различни от Curio не могат да се справят с тези нови функции.

В: Какво включва Curio?
О: Curio съдържа следната окомплектовка :
• Silhouette Curio™
• 8.5 in. x 6 in. основа (с 4 мобилни платформи)
• 8.5 in. x 6 in. режеща подложка
• 8.5 in. x 6 in. подложка за релеф
• Инструмент за създаване на фин релеф
• Широк инструмент за създаване на релеф
• AC адаптер
• USB кабел
• Silhouette Studio® Software CD
• 1 месец безплатен абонамент за магазина Silhouette Design Store
• 50 ексклузивни дизайна

Към началото

Нови технически подобрения при сериите SIGNRACER LED UV принтери

SIGNRACER GmbH постоянно усъвършенства технологично принтерите с марката Signracer. В ноемврийските модели ще бъдат въведени няколко подобрения и всички те са постигнати без да се отразят с каквато и да било промяна в цените на принтерите.
SignRacer-logo
Най-малкият модел, предназначен основно за печат на сувенири SIGNRACER 0604 LED вече ще се предлага с най-новите печатни глави Ricoh Gen 5. Те разполагат с 4 канала на глава и ще подобрят както скоростта, така и качеството на печат.
Signracer 0604 LED

Моделът предлага следните характеристики
• Глави - Ricoh Gen. 5 Grayscale 7pl - 21pl
• Разделителна способност 1200 dpi
• Ширина на медията - 640 мм
• Легло 610 x 420 мм
• Ролни и плоски медии
• Максимална дебелина на медията - до 150 мм

Всички SIGNRACER модели ще са окомплектовани от месец декември и с швейцарски безконтактни вакуум помпи. Тези помпи работят абсолютно безшумно, което се дължи на намаления волтаж и факта, че нямат четки. Това допълнително подобрява и стабилността на принтера, поради редуцираните пулсации. Тези помпи притежават много по-голяма устойчивост и ще бъдат покрити от 1 година гаранция.
Добавената нова функция „capping“ ще позволи по-дълги периоди на престой на машината в изключено състояние, какъвто например се налага през сезона на отпуските. Печатната глава се позиционира върху гумена основа, за да се избегне засъхването й.
HighPerformance LED header
Друго нововъведение за всички SIGNRACER модели е LED технологията за висока производителност. Досегашните системи с LED матрици с мощност 8 Watt/cm2 направиха моделите доказан пазарен лидер сред индустриалните LED UV принтери. Сега SIGNRACER отиват още по-далеч, предлагайки усъвършенствана система, която е с 20% по-добра производителност, дължаща се на увеличената изходяща мощност от 9.5 Watt/cm2. Тази производителност, освен че се превръща в еталон при LED UV системите с въздушно охлаждане, ще предлага и по-добра фиксация при по-високи скорости на печат. В комбинация с възможностите за регулация, подобрената система ще осигури и по-голяма гъвкавост за различни нива на фиксация.
За по-големите модели принтери SIGNRACER 2512, 2500, 3116 и 3200, SIGNRACER разработиха фибро подсилена конструкция на гъвкавата система, която държи кабелите и мастиловодите. Тя гарантира работа 24 часа и 7 дни в седмицата и е подходяща защита на кабелите в подвижната част на траверсата и каретата.

Към началото

Високопроизводителен UV LED принтер за директен печат върху сувенири DCS 7200z


Direct Color Systems 7200z DTS Printer

Актуални технологии, нови пазари и възможности.
Изложението 2015 SGIA Expo (Атланта, ноември 4–6) събира на едно място широк спектър от квалифицирани и образовани професионалисти, най-горещите технологии и най-актуалните възможности.

Direct Color Systems направи премиера на най-новите си модели висококачествени принтери за директен печат върху сувенири - 7200z. Моделите от серията са два - за печат върху субстрати с дебелина до 15 cм (7200z15) и до 30 см (7200z30)

Със скорости на печат до 29.7 м2/ч и печатна площ 600 мм x 1,200 мм новият 7200z е истинското производствено решение, което разполага с допълнителни модули и опции като:
• Pallet Shuttle System система за автоматизиран и непрекъснат печат
• EasyCyl 7200 – приставка за цилиндричен печат
• EasyRoll 7200 – приставка за ролен печат
• Технология в процес на патентоване за печат с брайлови знаци
• В процес на изчакване за патент за ADA Съвместимост за брайлов печат

DCS 7200z-logo

Най-добра в класа си автоматизация и производителност
• Автоматизирания и непрекъснат процес на печат става възможен със системата Pallet Shuttle System
• Опция вакуумна маса
• Автоматизиран URL дизайн, eCommerce, и опции за сваляне директно на RIP
• Комбинирайки две независимо управлявани, въздушно охлаждани, UV LED лампи и 10 канала (C, M, Y, K, лак, лак, бяло, бяло, бяло, бяло) DCS подобрява скоростите на печат
• Мобилния дисплей чувствителен на натиск позволява на оператора да работи с принтера от различни позиции

Принтерът за директен печат върху сувенири с най-разнообразни приложения
• TEXTUR3D™ обемен печат за отпечатъци с уникална визия и релеф при докосване, плюс стандартни плоски режими за печат
• В процес на изчакване за патент за ADA Съвместимост за брайлов печат
• Печата върху цилиндрични и конични обекти става лесен с приставката EasyCyl 7200
• Възможност за печат върху ролки с приставката EasyRoll 7200
• Печат върху дървени субстрати, метали, керамични плочки, пластмаса, стъкло, индустриални части, промоционални продукти и много други!
• Включеният софтуер Color Byte RIP 10 работи безпроблемно с най-популярните софтуери: Photoshop, Illustrator, Color Byte Front End, CorelDRAW

Най-добрата UV печатна технология
• Водещо в индустрията абсолютно точно позициониране по Y-оста и повторяемост с отклонение до ±0.038 мм
• Прецизния контрол на точката осигурява топ качеството в индустрията
• Система за циркулация в бялото – програмируемо и автоматично циркулиране в целия резервоар на мастилото
• Рефилна система – позволява оползотворяване на 100% наличното мастило

Брошура на UV LED принтер за директен печат върху сувенири DCS 7200z

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe