е-бюлетин #130
  • Offers

е-бюлетин #130

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2016

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Mutoh ValueJet 1628X, 1938TX и 1638UH с четири награди от изложението SGIA 2016

Преимущества на UV LED технологията за печат 

Нови попълнения във входния клас UV принтери от AGFA

Маса за почистване на изрязани термотрансферни текстилни фолиа

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Септември 2016
Принтер за директен UV LED печат върху сувенири Mutoh ValueJet 426UF 
Adcom POM September 2016 Mutoh ValueJet 426UF small

Mutoh ValueJet 1628X, 1938TX и 1638UH с четири награди от изложението SGIA 2016


Mutoh America, Inc. бе удостоен с четири престижни награди "Продукт на годината за 2016" от SGIA за:
Mutoh ValueJet 1628X SGIA 2016 POTY
ValueJet 1628X - широкоформатен екосолвентен принтер с ширина 64" в категория солвентни латексови принтери с ширина под 80"
Mutoh ValueJet 1938TX SGIA 2016 POTY
ValueJet 1938TX - широкоформатен текстилен принтер за директен печат върху плат с ширина 75" в категория ролни широкоформатни принтери с дисперсни мастила
Mutoh ValueJet 1638UH SGIA 2016 POTY
2 награди за модела ValueJet 1638UH - широкоформатен UV-LED хибриден принтер с ширина 64" за печат върху ролни и плоски медии в категориите Плосък/Хибриден принтер под 100,000$ и ролен широкоформатен UV принтер с ширина под 80". В съревнованието са участвали най-съвременна техника и консумативи на пазара за специализирана визуална печатна комуникация.
"Изключително съм горд от продуктите ни и целия ни екип" каза Brian Phipps, президент на Mutoh America, Inc. " SGIA титлите за Продукт на годината биват избрани от най-реномираните компании в бранша, а последователното им спечелване през последните 6 години е много голямо постижение за нас. Вярвам, че наградите са свидетелство за изключително високото качество на ValueJet серията ни широкоформатни принтери"
Mutoh Awards SGIA 2016 POTY
Конкурсът, който награждава продукти в 19 категории за изходни и 29 категории за неизходни устройства се проведе по време на тазгодишното SGIA изложение в Лас Вегас от 14 до 16 Септември.
"Тази година удвоихме категориите в конкурса, за да получат признания" каза Ray Weiss от организаторите на SGIA. "Победителите оценяват своите награди, знаейки колко силна бе конкуренцията тази година."
Обзор на всички победители в съревнованието на Продукт на годината 2016 на SGIA може да видите тук

Към началото

Преимущества на UV LED технологията за печат


UV сушенето представлява процес на фото полимеризация, която използва UV енергия за промяна на мастилата от течно към твърдо състояние. След абсорбирането на UV енергията, фото инициаторът (PI) генерира свободни радикали, които инициират реакция на омрежване със свързващи вещества (мономери и олигомери). Веднъж инициирана, верижната реакция вътре в системата продължава мигновено, при което всички налични компоненти се свързват в здрава пространствена структура.
Това, което е важно е какво повече предлага UV LED технологията от конвенционалната UV. 

Какви са предимствата на UV-LED технологията за печат спрямо конвенционалната UV?
• Животът на LED лампите е повече от 20,000 часа срещу 1,000 часа на живачните лампи
• Без принудителен престой при подмяна на лампите
• Моментално включване/изключване без разсейки на интензитета на UV светлината
• Лампите не съдържат живак и няма нужда от специализирано рециклиране
• Светодиодните UV лампи не произвеждат озонов газ както конвенционалните живачни лампи

Какви са предимствата на UV-LED печата спрямо солвентния?
• Мастилата са подходящи за печат върху много широка гама от медии. Капчиците UV мастило се фиксират от лампата веднага, след като попаднат върху повърхността на медията и не могат да бъдат абсорбирани. Мастилата са подходящи за печат върху огромен набор от специализирани и неспециализирани медии.
• UV мастилата никога не засъхват в печатащата глава! Мастилата не съдържат разтворител (солвент), който да се изпари по време на фиксирането. UV мастилото е течно, не се изпарява при фиксиране и се втвърдява само за 0.02 секунди след като бъде изложено на силна UV светлина.
• UV мастилото се втвърдява на 100%, като не отделя летливи органични съединения.
• Нямат мирис!
Mutoh ValueJet 1626UH

Широкоформатен UV-LED хибриден принтер
Mutoh ValueJet 1626UH
VJ-1638UH
Широкоформатен UV-LED хибриден принтер с две печатащи глави Mutoh ValueJet 1638UH
Signracer 2500 H LED


Високопроизводителни широкоформатни UV LED хибридни принтери Signracer
Signracer 2512 LED
Високопроизводителни широкоформатни UV LED плоско печатащи принтери Signracer

Към началото

Нови попълнения във входния клас UV принтери от AGFA


Широкоформатната серия хибридни принтери Anapurna i LED е идеалният избор за студия за рекламни знаци, цифрови печатници, фотостудия и средно големи ситопечатници, които искат да съчетаят печат на плоски и ролни материали. Машините предлагат 6-цветен печат при ширина до 3,2 м и комбинират високо качество с висока производителност за приложения на открито и закрито, твърди и гъвкави материали. Хибридните модели Anapurna H2050i LED, H2500i LED & H3200i LED са оборудвани с UV LED лампи, като дават възможност за печат на по-широк микс от медии и спестяват енергия, разходи и време. Функцията бяло мастило създава възможности за печат върху прозрачни материали за приложения със задно осветяване или за печат на бяло като чист цвят. С устройството за автоматично подаване на плоскости, производителността се увеличава допълнително.
Anapurna FB2540i LED web Anapurna H2500i LED Web Anapurna H3200i-LED Web

Производителност и стабилност
Принтерите са подходящи за високи натоварвания и използваните печатащи глави от най-ново поколение, с висока скорост на изстрелване на капката, позволяват хибридните принтери от Anapurna i-серия с UV-LED фиксация да предлагат голяма производителност съчетана с висококачествен печат. Anapurna i LED принтерите предоставят възможност за печат от край до край и за едновременен печат на няколко плоскости.
Широка гама от приложения
Серията Anapurna i LED принтери добавя повече гъвкавост към вашия бизнес, тъй като разширява обхвата на възможните приложения. Тя произвежда висококачествени разпечатки на неспециализирани твърди медии, като например велпапе, твърди пластмаси, изложбени панели, сценични графики и рекламни пана, както и на ролни медии като филм, винил и хартия, банери, канава и текстил. Тя може да се използва за отпечатване на нишови продукти, като например дърво, DVD или персонализирани обекти за създaване на архитектурни и интериорни украси.
Използването на специални мастила и малкото количество генерирана топлина от LED матрицата позволява да се отпечата по-широка гама от материали. В резултат на това, машините могат да печатат върху тънък топло-чувствителни стирен, както и всичко от фолиа и ламинати до обикновена хартия, PET, нагънат полипропилен, пенокартон, или промишлени филми.
Най-високо качество на печат
Благодарение на подсиления вакуумен ремък и транспортната греда за каретата, хибридните Anapurna i LED принтери предлагат висока прецизност при позициониране на капката и по този начин постигат отлично качество на изображението, което е допълнително засилено от мултифункционалността на градиентите. Шестте 12 пиколитрови глави гарантират отпечатване на добри плътни цветове, фин текст за възпроизвеждане дори на 4 пунктa, добрo тоналнo оформяне и ниска консумация на мастило.
Автоматичен печат на няколко плоскости
Anapurna H2050i и H2500i позволяват да се добави допълнително устройство за автоматично подаване на плоскости, което ще увеличи значително производителността. Тази опционална маса осигурява автоматизирано решение за по-големи обеми печат на малки плоскости - до четири броя могат да бъдат отпечатани едновременно на Anapurna H2050i LED и до пет плоскости на Anapurna H2500i LED. Функцията за печат от край до край прави довършителното обрязване излишно.

UV LED-logo
UV LED ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПЕЧАТ
Оборудвани за процеса на фиксация, с мощни 16 Watt / cm² UV LED лампи с въздушно охлаждане, хибридните Anapurna LED принтери дават редица икономически, екологични и бизнес генериращи ползи:
• Светодиодите са хладни на пипане и имат минимална топлинна мощност, поради което те позволяват по-широк обхват на приложения за печат. Те ви позволяват да печатате върху топлочувствителни субстрати като например тънки слайдове и самозалепващи се листа или разтегнати PVC материали. В допълнение, ограниченото генериране на топлинна енергия е свързано с много стабилно двупосочно калибриране.
• LED лампите могат да се включват и изключват веднага, без никакво влошаване на интензитета. Това означава, че няма време за загряване на лампата или забавяне на движението на затвора. Резултатът? По-бързи операции и по-висока производителност
• Светодиодите издържат най-малко 10,000 часа всеки, което е повече от 5 години или толкова, колкото е живота на принтера. Те генерират последователно постоянна мощност през целия този период, без време за престой за смяна и разходи за лампи.
• Светодиодите имат максимален разход на енергия на 1 кВтч на модул, което води до значителни икономии на енергия.
• Тъй като UV LED лампите не съдържат живак, не е необходимо третиране за обезвреждане на живака или каквито и да са свързаните с това разходи. Също така, светодиодите не генерират озон, който трябва да бъде извличан чрез вентилация
H2050i-LED-Carriage H2050i-LED-lamp

Модел Anapurna H2050i LED Anapurna H3200i LED Anapurna FB2550i LED
Размер на печат 205 см  320 см 254 x 154 см 
Макс. дебелина на медии за печат 4.5 см  4.5 см  4.5 см 
Макс. скорост на печат 104 м2/ч  129 м2/ч  96 м2/ч 
Цветност CMYKLcLm+White  CMYKLcLm+White  CMYKLcLm+White 
Макс. разолюция на печат 720 x 1440 dpi  720 x 1440 dpi  720 x 1440 dpi 
Начин на подаване на медията Вакуумен ремък  Вакуумен ремък  Вакуумна маса 

Към началото

Маса за почистване на изрязани термотрансферни текстилни фолиа

STAHLS NEW EZ Weeding Table

STAHLS' EZ Weeding Table™ масата редуцира времето за зачистване на изрязани термотрансферни текстилни фолиа

 

Увеличете производителността до 80%.
Връзката между термотрансферното текстилно фолио и подложката/гръбчето му отслабва при нагряване. Масата подгрява фолиото леко, за да подпомогне и улесни отстраняването на ненужния материал от подложката.

 

Редуцира времето за зачистване на дизайните средно с 60%
По-малко фира при белене на фолиото
Нагрятото фолио улеснява зачистването на дизайните
Три температурни настройки - от 43°C за детайли с малки и фини детайли до 54°C за бързо зачистване на дизайни с големи обекти
Горна стяга за придържане на фолиото при беленото на дизайна
Вградено отделение за съхранение на инструменти
Работна площ 51 х 91 см


Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe