е-бюлетин #41
  • Offers

е-бюлетин #41

 
 
   
Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
   
е-бюлетин #41 - Май 2009

В този брой:

Продукти:

  • Представяне на UV принтер за плосък печат Nanojet2 от Gandinnovations
  • 
Mutoh пуснаха в продажба новият ValueJet Hybrid

Цени:

  • 
Специални оферти

 Адком Ви кани да посетите експозицията ни на Изложбата за печатна комуникация "ПРИНТКОМ 2009" от 2 до 6 юни 2009 г. в Международен Панаир - Пловдив, палата 11, щанд М-1.

За 11-ти пореден път фирма Адком участва в изложението и с широката си гама от предлагани продукти провокира интереса на специалисти с различен профил от полиграфическия бранш, рекламата, дизайна и опаковките .

Японската фирма Graphtec ще бъде представена от плоският режещ плотер на FC2250-60, който реже и бигова различни грамажи опаковъчен картон, микровелпапе, магнитно фолио, гума, поликарбонат и други материали за изработване на прототипи и малки серии продукция. В комбинация със софтуера ArtiosCAD на ESKO за структурно проектиране на опаковки и изрязване на прототипи имате идеално решение за проектиране и изработване на уникални и функционални опаковки
Дигиталната преса на Xerox DocuColor 252 е устройство, чиито качества и технически характеристики са добре познати на работещите в рекламния бизнес. Скоростта, качеството, ниската себестойност на копие, както и богатите модули за довършителни операции са сред отличителните предимства на модела.
Естествено на изложението ще присъства и най-продавания екосолвентен принтер на Mutoh - ValueJet 1614. Подходящ за външна и вътрешна реклама заради високото качество на печат, ниска себестойност, производствени скорости и достъпна цена.

Ще ви запознаем и с продуктите на американската фирма STAHLS, представени от топлинните преси за трансфер върху плат, които разполагат с автоматична магнитна система за отваряне на плочите по задено време и различните материали за печат и рязане. Сред тях се открояват полиуретановите фолиа, които са изключително тънки и еластични и леки и не дават усещането за допълнително апликиран материал.
Ше получите подробна и актуална информация за новостите, които предлагат водещите в областта производители, на които Адком е официален вносител:

Esko Artwork - цифрови режещи маси Kongsberg с възможности за богат избор от довършителни операции на единични бройки и малки серии и софтуер за опаковки и печат
Gandinnovations - лидер в голямо-форматния печат, с 3 и 5 метрови ролни солвентни и UV принтери; UV принтери за плосък печат и машини за директен печат върху плат.
Mutoh - японският производител с най-богатата гама принтери, работещи с мастила на водна, солвентна, UV и био основа и размери от 1м до 3м ширина на печат и изключително качество.
Многообразие от режещи плотери с марките Mutoh и Graphtec, разпознаващи маркери за рязане по контур и възможност за пълно прорязване на медията.
Wacom - с най-новата серия таблети Intuos 4, с два пъти повече нива на натиск (2048) и възможност за несравним контрол на чувствителността на писалката.

Широка гама скенери - от офисен модел, документни, широкоформатни за сканиране на географски карти и чертежи до професионални скенери за предпечат и дизайн.
Калибратори за монитори и принтери, денситометри и софтуер за цветова калибрация.

Представяне на UV принтер за плосък печат Nanojet2 от Gandinnovations
Канадската компания Gandinnovations за пореден път предлага на потребителя иновация в голямо-форматния печат. Принтерът за печат на плоскости 1224 NanoJet2 Flatbed до момента е ненадминат по отношение скорост и качество на пазара, в сферата на flatbed дигиталните принтери.
NanoJet2 е оборудван с 20 броя Ricoh Grayscale пиезо-електрични печатащи глави от четвърто поколение, даващи възможно най-висока резолюция на отпечатъка. Тези глави дават на потребителя не само фото реалистично качество, но и бърза скорост на печат, нужна за обемни и спешни поръчки.
Ricoh главите са с променлив размер на капката от 8 до 30 пиколитра, което осигурява прецизен баланс от скорост и качество на принтера. Перфектното позициониране на капката е 100% гарантирано от задвижващата система на каретата с главите и новата продълговата маса с размери 1.5 х 2.4м. Вакуумната система за прикрепване на плоскостите се справя безпроблемно с повече от 73 различни материали с дебелина до 2 инча.
NanoJet2 е идеалното решение за висококачествени отпечатъци върху стъкло, акрил, алуминий, дърво, стомана, коропласт, пенокартон, стирен и др.

NanoJet2 печата с 4 основни цвята (CMYK) и бяло мастило, когато има нужда. Благодарение на главите с променлив размер на капката, NanoJet2 дава безупречно фото качество при 4 цветен печат. Gandinnovations представи и ново поколение UV мастило, наречено GUV, отличаващо се много богата цветова гама, даващо брилянтни, плътни и живи цветове на отпечатъците.

"NanoJet2 е перфектното решение за всяка печатница - малка или голяма" казва Кори Брок, маркетингов директор на Gandinnovations. "Най-накрая, собствениците няма да страдат от загуба на производителност, в замяна на високо качество. Ние им предоставяме решение на проблема."

Продуктовата гама голямо-форматни дигитални принтери на Gandinnovations' са проектирани да посрещнат всички нужди на дигиталната печатна индустрия като: 600 dpi физическа разделителна способност, UV ролни и плоски принтери, 3 и 5 метрови солвентни принтери оборудвани с 24 или 48 Spectra глави, даващи много технологични предимства, а именно - автоматично почистване на главите, камера за двустранен печат на беклит медии и система за автоматично компенсиране на запушени дюзи по време на печат. От ноември месец 2004 компанията има продадени повече от 2000 принтера Jeti в над 150 страни по света.

Mutoh пуснаха в продажба новият ValueJet Hybrid!

ValueJet Hybrid (VJ-1608) хибридния принтер за плосък и ролен печат беше представян няколкократно през изминалата година като концепция по световните изложения, включително и на PrintCom 2008 в България от фирма Адком.
С удоволствие обявяваме, че ValueJet Hybrid вече e пуснат в продажба!

През изтеклата година, инженерите от Mutoh Япония усъвършенстваха принтера, така че той да отговаря на критериите на европейския пазар (CE декларация за съответствие). По същото време, те взимаха предвид и ключовите бележки, които Mutoh получи от потребителите.
   • Фиксиращата система за мастилото с въздух под налягане е напълно интегрирана в принтера.
   • Главата е напълно настроена за работа с Mutoh биосолвентни мастила.
   • Фиксиращата система с въздух е контролируема както от панела на принтера, така и от RIP софтуера.
   • Завършен елегантен дизайн.
   • Интегрирани нови режими на печат, извличащи максимум предимства от новите мастила, с които работи машината.

Сега Mutoh предлага на потребителя плоско-печатащ принтер на разумна цена, с безупречно качество на печат при производствена скорост 10м2/час. ValueJet Hybrid печата директно върху гофрирана плоскости, разпенено PVC, акрилни плоскости, поликарбонат, пенокартон, полистирен, алуминий и други.
Новото био мастило MUBIO INK е специално разработено в съответствие с програмите за опазване на околната среда. 80% от състава му е от извлечени растителни вещества и не съдържа летливи органични съединения. Отличава се с отлична адхезия и е бързосъхнещо. Принтера е четири цветен, осем канален, с разделителна способност на главата 1440 dpi. Има и система за автоматично засичане на дебелината на медията. MUBIO мастилото се предлага в 880 мл. опаковки.
Използвайки технологията за динамичен променлив обем на точката, всяка една капка мастило бива полагана прецизно върху медията като по този начин се постига по-висока скорост на печат, по-високо качество на изображението и по-нисък разход на мастило. Главата позволява най-различни режими на печат при разделителна способност 1400 x 720 dpi, 1440 x 1440 dpi, 540 x 720 dpi и 720 x 720 dpi.

В принтера е внедрена разбира се, вълнообразната технология за полагане на пасовете мастило - Mutoh i2 (Intelligent Interweaving. При нея мастилото попада върху медията в оптимизирани вълнообразни форми, което елиминира артефакти като хоризонтален бендинг, разливане на мастило, следи от запушени дюзи и др., които често могат да се получат при конвенционалния печат с прави пасове. Накратко казано технологията позволява на принтера бърз bi-directional печат с безупречен резултат, дори при сложни и детайлни отпечатъци.
Новият ValueJet 1608 Hybrid е оборудван с маси за плосък печат. Цената му е само €41,995 и включва масите, RIP софтуер и 7 литра био мастило (8 касети х 880мл.).

Специални оферти

Специалнa оферта
Важи до 15 юни 2009

Модел
Препоръчваема цена
Специална цена до 15 юни 2009
Еко-солвентен принтер  
Rockhopper 3 Extreme  
Включва състема за навиване на медията до 30 кг
€ 22790
€ 16 990
Включва състема за подаване и навиване на медията до 100 кг
€ 24990
€ 20 990
Mild Solvent printers  
Blizzard 65   
Включва състема за подаване и навиване на медията до 100 кг
€ 32990
€ 28 000
Включва състема за подаване на мастило от 4.3 литрови резервоари
€ 36780
Позвъни
Софтуер за управление  
SAi PhotoPrint se RIP
€ 990
€ 690
SAi PhotoPrint se RIP + Nesting & Tiling
€ 1780
€ 1 180

Всички цени са без включен ДДС!


Решения за изработка на мостри и малки серии
опаковки

(от опаковачен картон, микровелпапе, поликарбонат, PVC и др)


Специална оферта
(до 30 юни 2009)

 
 FC4210-60 FC2250-60 VC
Работна площ:86 x 60 см92 x 60 см
Рязане по контур:
Система за разпознаване на маркери ARMS
Система за разпознаване на маркери ARMS
Операции:Чертане, рязане и бигованеЕдновременно рязане и биговане или
чертане
Захващане:ЛепилноВакуумно захващане на материала
Скорост:до 40 см/секдо 40 см/сек
Цена:8990 Евро11990 Евро
Специална цена:5900 Евро9500 Евро
ArtiosCAD DesignLab Bundle with MiniCAD Server: 6095 Евро
Библиотеки, структурен дизайн, проектиране и редактиране на форми за опаковки с допълнителна възможност за генериране на щанци, изхвърлящи инструмени и др.


Цена за комплект
 10900 Евро 12500 Евро


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe