е-бюлетин #78
  • Offers

е-бюлетин #78

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

Юни 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Flex33 - най-компактният екосолвентен принтер

Mutoh ValueJet 1638W с повече от 100м2/ч е най-бързият принтер в своя клас

Достъпен ъпгрейд от Spyder4 Pro до Spyder4Elite

Puma III или Expert pro с оптика за рязане по контур

Допълнителна плоска маса за пълно прорязване с ролни плотери на GCC

TRANSJET® предлага най-широката гама от видове хартии за сублимация

Цени

Corel X6 на 20% по-ниска цена до 30 юни 2012

Специални оферти за ValueJet 1614 и Valuejet 1624Pro

Flex33 - най-компактният екосолвентен принтер

DCS-Logo-web 
Базираната в Кънектикът, САЩ, Direct Color Systems (DCS) е световен лидер в проектирането и производството на малък формат принтери за директен печат върху различни материали. Тези принтери използват най-съвременни технологии за осигуряване на богати, пълноцветни изображения директно върху твърди повърхности като пластмаса, метал, дърво, стъкло, керамични плочки, винил и други.

DCS-Flex33-small

 DCS-Flex33-Logo

Flex33 е малък формат екосолвентен принтер с ширина 33 см и изключително добро качество. Подходящ е за печат върху PVC, винил и други гъвкави материали за производство на етикети, стикери, банери, графики за превозни средства, текстилни фолия за апликация на дрехи, калъфки за електроника и други.

Flex33x използва глава с микро-пиезо технология и е настроен за работа с UV-устойчиви, еко-солвентни Multisolve ™ мастила. Принтерът може да се комбинира с режещ плотер с оптика като (като Graphtec Craft Robo Pro), за да се получи достъпен комплект за печат и рязане с цена под 5000 Евро.

Функции, предимства и приложения на настолен солвентен принтер Flex 33 от DCS

   Устойчивост на външни условия: Flex33 използват Multisolve серия леки солвентни мастила, издържащи до 2 години на външни условия без ламинат и до 5 години с ламинат.
Мастилото се предлага в касети и бутилки по 150 мл

  Flex33-Cartridges
   Без съдържание на летливи органични вещества: При работа с Multisolve мастилата, не е нужно да имате принудителна вентилация в помещението, тъй като мастилата не съдържат вредни и опасни съставки и позволяват работа в офисна среда   Flex33-VOC
   Висока резолюция на печат и качествени изображения: Flex33 печата с фотографско качество, с променлив обем на капката при разделителни способности 1440 x1440, 2880 x 2880 или 5780 x 1440 dpi. Осемте цвята дават широка гама от наситени цветове  Flex33-Resolution
   Върхова цветова гама: 8-цветната конфигурация CMYKLcLm плюс оранжево и светло черно елиминира тревогите около изместването/лимитирането характерно при някои случаи с 4-цветен печат CMYK. С Flex 33 може да сте сигурни, че печатате безупречно ярки, плътни или пастелни цветове.  Flex33-Swatch
   Печат върху огромен набор от медии: Multisolve серията леки солвентни мастила имат много добра адхезия върху специализирани медии за солвентен печат и евтини неспециализирани медии. Подходящ е за печат върху PVC, винил, беклит, фото хартия, банери, текстилни фолия за апликация на дрехи и други.Възможностите за бизнеса Ви с Flex33 са неограничени.  Xlex33-Media
   Компактно и удобно решение за печат и рязане по контур: Принтерът може да се комбинира с настолен режещ плотер с оптика като Graphtec Cameo или Craft Robo Pro, за да се получи достъпен комплект за печат / рязане по контур и производство на стикери.  Couple-Xlex33-CraftRoboPro
   Вграден нагревател с дигитално управление: За да се съчетае високото качество на печат с времето за съхнене на мастилото върху медията, Flex33 e оборудван с вграден нагревател. Нагревателят нагрява медията, за да може Multisolve мастилата да проникнат в нея, а тъй като за различните видове медии се изисква определена температура при печат върху принтера е разположено дигитално управление за лесната й и бърза настройка.  Xlex33-Heater
  Поразителна гъвкавост: Благодарение на уникалната комбинация от мастила с устойчивост на външни условия, широка цветова гама на отпечатъците и възможността за печат и рязане по контур (в комбинация с настолен режещ плотер) Flex33 предоставя гъвкавост на всеки принт шоп.  Flex33-Flexibility
  Мобилен и ергономичен: Компактния размер и лекото тегло на Flex33 го правят удобен за инсталация и работа във всяко помещение, на всяко място. Площта, която заема принтерът е само 68,5 х 56 см ,а теглото му 22,5 кг.  Xlex33-Compact

    Произведен в САЩ: Flex33 e проектиран и се произвежда в САЩ по най-високи стандарти. Може да сте сигурни, че Flex33 e солиден и здрав принтер, предназначен за години надеждна работа. 

 Flex33-USA
   Препоръчителни системни изисквания: Работна станция с ОС Windows XP, Vista, или 7 OS, 2GHz процесор, 2 GB RAM памет и 80 GB свободно дисково пространство.  Flex33-Win7
 

Към началото

Mutoh ValueJet 1638W с повече от 100м2/ч е най-бързият принтер в своя клас

Лидерът при широкоформатните принтери Mutoh, разшири линията от текстилни и сублимационни принтери с новия модел ValueJet 1638W. Четирицветния принтер с ширина 1.62м използва осем касети за захранване със сублимационни мастила на водна основа. Възможността за 8-ветен печат е достъпна при моделите ValueJet 1628 ТD и ValueJet 2628 ТD. 

VJ1638W-TUP30-small

   Подобно на Еко версията ValueJet 1638, 1638W е разработен за ефикасно и надеждно производство на рекламни материали, графики за търговски изложения, знамена, банери, облекло, дрехи по поръчка, дисплеи, интериорен дизайн и др. Проектиран с дефазирана двойка печатащи глави, 1638W позволява максимални скорости над 100 м2/ч, което го прави най-бързият принтер на пазара в своя клас. Високата скорост, като същевременно се запазва високо качество на отпечатъка, позволява увеличаване на производителността и от там повишаване на обемите на производство.
  Интелигентните печатни характеристики на ValueJet 1638W включват: 
  • Intelligent Interweave (I²) Интелигентната технология за  печат премахва нежелани  ивици с използване на специални алгоритми за преплитане на пасовете.
  • ValueJet Status Monitor (VSM) - позволява на потребителите да се свързват към принтера чрез iPhone или Android, за проверка работоспособността и състоянието на техния принтер.
  "Новият ValueJet 1638W не само създава широка гама от приложения при високи скорости, но той той е снабден ценни интелигентни функции за печат, с които Mutoh е известен," споделя Браян Фипс, генерален мениджър в Mutoh. "Интелигентните функции за печат позволяват да комуникирате с увереност с вашия принтер, което го прави лесен за различни задачи и увеличава вашата производителност. Просто казано, Mutoh ValueJet са проектирани с мисъл за клиента“
  Mutoh 1638W бе показан за първи път на FESPA в Барселона и отново на Drupa 2012 през май 2012 г. Принтерът е вече на разположение за изпълнение на доставки на цена от 22900€.
 Спецификации и характеристики:
  - drop-on demand piezo глави с променлива, капка
  - 2X (CMYK), допълнителни цветове ще бъдат достъпни скоро
  - Максимална резолюция от 1440 dpi
  - Печат върху голямо разнообразие от материали до 1,62м ширина
  - Дефазирана двойка печатащи глави
  - Най-бързият принтер на пазара в своя ценови диапазон с максимална скорост над 100 м2/ч и производствени скорости между 40 и 65 м²/ч
  - Гъвкав печат, използва сублимационни мастила или други на водна основа
 -  вградена система за навиване на ролки до 30 кг или опционална за по-тежки ролки, включително и подаване с навиване до 100 кг. 
  - Опростена настройка и лесна работа
  - Лесно достъпен отвор за обслужване и поддръжка
  - Автоматично отрязване на медията след печат
  - Intelligent Interweave (I2) - практична технология за ефективно премахне на ивици по време на печат
  - ValueJet Status Monitor (VSM) за наблюдение на нивата на мастилото, настройките на нагревателите, край на медията и статута на печат от iPhone или Android

Към началото

Достъпен ъпгрейд от Spyder4 Pro до Spyder4Elite

Spyder4-CD     Вече имате Spyder4 Pro™? Изпитайте най-доброто решение за калибриране на цветовете, като актуализирате вашия софтуер до Spyder4Elite v4.5!
    Вие вече сте се насладили на много функции и подобрения на вашия продукт Spyder4Pro. Но може би сте установили, че наистина се нуждаете от повече възможности за управление на цвета в работния си процес. Ако имате няколко монитора на един компютър или искате да имате възможността да калибрирате прожектор? Или може да искате да се възползвате от подобрените функции за калибриране и определяне на еднаквостта на цвета и яркостта на дисплея ви? Каквито и да са вашите нужди, Datacolor предлага лесен ъпгрейд на софтуерa за Spyder4 Pro до Spyder4Elite, който ще ви помогне да управлявате тези и други нужди.

   Версия Elite на серията Spyder4 предлага обширни инструменти, за да даде по-голям контрол за калибриране на всякакви дисплеи. Ето допълнителните възможности, които не се предлагат във версия Pro:
  • StudioMatch - позволява визуална фина настройка на множество студийни дисплеи, за да съответстват на начина, по който виждате цветове.
  • SpyderTune ви позволява фина настройка на множество дисплеи за съвпадение на яркост, гама и бяла точка, когато те са поставени един до друг. Плъзгачите за настройка осигуряват прецизен контрол и виждате корекциите в реално време за да е възможно лесно да се получи най-близкото съвпадение между няколкото екрана.
  • Graphing Luminance Uniformity - измерва целия екран на дисплея, за определяне на плътността и показва графика, за да визуализира резултатите във всяка област на екрана.
  • Color Uniformity Graphing - осигурява анализ на качеството на дисплея, чрез показване на цветовата гама и промяната през времето, тоналното възпроизвеждане и позволява сравнение с други дисплеи.
  • Неограничени възможности за избор на гама, бяла точка, бяло и черно засветяване.
  • Итеративен алгоритъм за баланс в сивото за най-точно сиво.
  • Калибриране на прожектори с предно засветяване за точни цветни презентации.
Spyder4Elite е предназначен за професионални фотографи, фотографски студиа и креативни професионалисти, които търсят най-голям контрол на тяхната прецизност в работния процес.
  • Вие трябва да притежавате Spyder4Pro ™, за да закупите този ъпгрейд към софтуера Spyder4Elite™.

Spyder4-ColorUniformity

Graphing Uniformity Luminance
Графиката показва унифициране на дисплея за яркост и цвят.
Spyder4-CalibratedView SpyderTune™
Тази нова функция ви позволява да направите визуални корекции на гледани едно до друго изображения на няколко монитора включени към един компютър. Професионалните фотографи обичат да имат възможност за фина настройка на всяко изображение и тази функция им осигурява мощен инструментариум, за да се постигне оптимално управление на цветовете.

Какво получавате
  • Datacolor Spyder4Elite ™ 4.5.x Лицензен ключ
  • Spyder4Elite ™ 4.5.x Софтуер за изтегляне

Изисквания за инсталация
  • Spyder4Pro ™ устройство
  • Windows XP 32/64, Windows Vista 32/64, Windows 7 32/64
  • MacOS X Panther (10.4), Leopard (10.5), Snow Leopard (10.6) и "Лион (10.7)
  • 1 свободен USB порт
  • Компютър: 256 MB на свободна RAM, 100 MB свободно дисково пространство, видео карта: 1024x768 резолюция, 24-битов цвят (16,7 милиона цвята)

Към началото

Puma III или Expert pro с оптика за рязане по контур

Високата оценка и впечатления от серията Expert pro породи интерес към плотери с аналогични характеристики, но с оптика за рязане по контур, какъвто всъщност е Puma III - прецизен, бърз и достъпен режещ плотер. Puma III предлага скорост до 600мм/сек., сила на рязане до 400 гр., при гарантирано водене на медията до 5 метра. Оборудван със серво двигател с дигитално управление. След детайлно разглеждане и сравнение на характеристиките на Expert pro и Puma III, няма да е погрешно, ако наречем плотера Expert pro с оптика за рязане по контур, тъй като това е единствената разлика (като функционалност) между двете устройства. Puma III се предлага в два удобни размера – 60 и 132 см. активно поле.
cutting plotter Puma III е оборудван със серво мотори и са много добър избор за производство на стикери, рекламни надписи и табели, рязане на флекс и флок фолиа, изчертаване на шаблони, карти, скици, чертежи и др. Потребителят получава оптимална скорост и натиск на рязане за широк диапазон фолиа, високо качество и надеждност.
P3-Tracking Ability Гарантиранo водене на медията до 5 метра
Puma III се произвеждат от здрави и качествени компоненти. Оборудвани са с прецизен барабан и притискащи ролки за водене на медията, които осигуряват гарантирана точност на рязане по цялата ширина на режещия плотер, в дължина до 5 метра.
Contour Cutting System AAS
P3-Control Panel Лесен и удобен за работа интерфейс
Лесен за използване 20-цифров дисплей с 14 клавиша, които осигуряват лесен контрол и навигация. Контролният панел позволява на потребителя да управлява всички функции, включително офсет, режим на качество, скорост и натиск.
P3-Tri-port connectivity Комуникация
Expert Pro подържат три порта за свързване: USB, сериен RS232 и паралелен. Подържането на три порта предлага гъвкавост и улеснен процес при работа с машината. USB порта осигурява бързо предаване на данните от компютъра към режещия плотер
Windows drivers Windows драйвери
Потребителя може да изпраща файлове за рязане към Еxpert Pro директно от софтуери за векторни файлове като CorelDraw и Adobe Ilustrator
GreatCut Програмно обезпечение
Професионалния плъгин за Corel DRAW, Illustrator, Freehand, AutoCAD улеснява потребителя и позволява бързо, лесно и прецизно рязане.

Към началото

TRANSJET® предлага най-широката гама от видове хартии за сублимация

Сублимациoнен печат на текстилна графика
Продуктовото портфолио на хартиите TRANSJET на групата Cham Paper се състои от иновативни хартии за сублимирания чрез дигитален трансферен печат. Сублимационните хартии TRANSJET се използват за различни приложения върху текстил и твърди материали на полиестерна основа. Дигиталният сублимационен печат се използва главно в производството на спортни стоки, домашен текстил и текстилна реклама за артикули като например спортни ризи, екипи за ски, сноуборд, колоездене, футбол и др., спално бельо, пердета, работно облекло, текстилни рекламни банери и рекламни стоки.

03-DI-03-TEXTILE-01-FINAL
 TRANSJETLogo2 copy 

  Хартиите TRANSJET® на швейцарския производител Cham Paper са проектирани за изключителен трансфер с постоянно високо качество и минимална консумация на мастило. Универсалното им предназначение позволява да се ползват на различни сублимационни принтери, както и с широка гама от мастила.
Качествата на TRANSJET® се подобряват постоянно, за да може да се използват оптимално възможностите на последните поколения принтери и мастила. Изпробвайте и се уверете сами в производителността и надеждността на TRANSJET®
Хартиите TRANSJET® предлагат широка съвместимост с различни мастила, материали, които в комбинация могат да се използват за множество приложения.
Повече информация може да намерите тук

Серията TRANSJET® предлага най-широката гама от видове хартии за множество приложения.

 Вид хартия   Предимства  Грамаж
 TRANSJET® Industrial    ценово ефективно решение  65 г/ м2  
 TRANSJET® Boost      най-бързо съхнеща в своя клас  90 г/ м2
 TRANSJET® Classic  най-добро съотношение цена-качество     75, 100 г/ м2 
 TRANSJET® Sportsline  лепилен слой  100 г/ м2 
 TRANSJET® Sportsline HT    усилен лепилен слой за силно разтеглив PE    100 г/ м2 
 TRANSJET® Express   бързо съхнеща  105, 130 г/ м2 
 TRANSJET® PRO   печат на много наситени изображения  150 г/ м2 
 TRANSJET® Sapphire   за печат с мастила на солвентна и маслена база  140 г/ м2

Към началото

Допълнителна плоска маса за пълно прорязване с ролни плотери на GCC

Отлично решение за всички 60 сантиметрови режещи плотери на GCC

Като официален дистрибутор на GCC за България, Адком с удоволствие Ви представя нов опционален продукт, който ще позволи на собствениците на 60 см. плотери с марката  GCC да увеличат диапазона на приложение на своето оборудване.


Плоската маса е достъпно решение за всички 60 см. режещи плотери на GCC, включващи Sable, Bangle, Expert family (Expert 24, Expert Pro and Expert LX), Jaguar IV, and Puma III. и позволява разширение на приложенията на режещите плотери с марката GCC.

Add-on table GCC  В отговор на нуждите на клиентите и за да продължи разработването на иновативни устройства, GCC проектираха плоска маса, която дава възможност плотера да бъде използван за пълно прорязване на различни материали. Това допълнение позволява лесно да бъдат изрязвани материали като хартия, опаковъчен картон, магнитно фолио и пр. по цялата работна площ на машината.
Add-on table GCC AAS  С добавянето на масата лесно могат да се изработят продукти като визитки с неправилна форма, поздравителни картички, покани, стикери и пр.
Продуктът е подходящ и ще спести много усилия, време и пари на производителите на опаковки* при изрязването на прототипни, пилотни и спешни бройки преди масовото производство. С добавянето на масата всеки може да разшири своята креативност многократно.

*  При опаковки с печат е нужен плотер с оптика, като Expert LX, Puma III, Jaguar IV. Вида на материала е опаковъчен картон.
При нас можете да поръчате или закупите продукти с марката GCC. За подробна продуктова информация, можете да се обърнете към нас на тел.
02 8181081 или да посетите фирмения ни сайт на адрес www.adcom.bg.

Към началото

Corel X6 на 20% по-ниска цена до 30 юни 2012

Към началото

Специални оферти за ValueJet 1614 и Valuejet 1624Pro

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe