е-бюлетин #53
  • Offers

е-бюлетин #53

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Накратко

Esko Artwork счупиха рекорда си по продажби на режещи маси Kongsberg!

Трето световно проучване за широко-форматен печат от FESPA

Продукти

Agfa Graphics на IPEX 2010

Нова версия на софтуера за калибраторите Spyder3Elite от Datacolor

Цени

Специални предложения от Xerox България

Специална оферта при закупуване на софтуера за проектиране на опаковки и стелажи ArtiosCAD

Специалнo предложение с всеки закупен режещ плотер GCC

Esko Artwork счупиха рекорда си по продажби на режещи маси Kongsberg!

През месец март Esko регистрираха нов рекорд от продажби на дигитални режещи маси серии Kongsberg. Първата четвърт на 2010г. е най-успешната досега в историята на компанията!

Въпреки, че пазарът пострада през 2009г. заради финансовата криза, изгледите засега са, да се възстанови бързо през настоящата година.

Флагманът Kongsberg XP, който беше пуснат в продажба преди 12 месеца, доказа твърдо, че е перфектният избор за 24/7 производство на опаковки и довършителни операции при плоски материали за Sign пазара. Продажбите на Kongsberg XP надхвърлиха очакванията и серията се наложи на пазара гарантирайки стабилен и печеливш бизнес на клиента.

Сериите Kongsberg XL и i-XL също са с голям марж в продажбите в световен мащаб. От най-малките серии режещи маси XE и i-XE също се очаква добро позициониране, както и от скоро пусната серия i-XE10 Auto.

“Гордеем се с рекордните ни продажби, те са пример за чудесната ни работа в екип”, казва Емил Скара, посочвайки няколко региона, които печелят пазарни дялове. “Даваме всичко от себе си, за да предоставим на пазара точните продукти и да споделим точният опит и знания. Насърчени сме от броя на продажбите през първата четвърт на годината и продължаваме напред в опити да подобрим настоящия рекорд!”

Алфа тестове на автоматизирана режеща маса серия XP Auto

Стартираха първите тестове на Kongsberg XP auto в завода на SCA, в град Сарпсборг, Норвегия. Фокусът на SCA е основно в производството на POP дисплеи, но не малък дял се заема и от производството на специализирани опаковки от специфични материали.
На конвейерната режеща маса XP44-Auto ще се обработват материали като еднослойно и двуслойно велпапе, плоскости от гофрирано PVC и няколко вида разпенени материали. SCA имат достатъчно богат опит в довършителните операции с дигиталните режещи маси, тъй като години наред работят с две конвейерни машини серия DCM.

Алфа тестовете в реални работни условия са изключително важна част от процеса на разработка за такъв тип производствена машина и ще продължат 3 месеца.

Kongsberg инструменти под наем

През есента на 2008г., Kongsberg предложи на потребителите една гъвкава опция, позволявайки им да се сдобият с инструменти под наем за тестови довършителни операции на различни или екзотични видове материали.

Защо инструменти под наем?
Клиентите винаги търсят нови и гъвкави решения за бизнеса, което налага използването на нови материали и нови инструменти за обработката им. Esko изпраща необходимите инструменти за тестов период от четири седмици, след което клиента решава дали да ги закупи или не.
Какви инструменти под наем се предлагат?
Клиентът може избира от множество инструменти и резци за всички маси от сериите Kongsberg - XE, i-XE, XL, i-XL и XP. Глави, в които се поставят инструментите не могат да се заемат. Избраните инструменти и резци се изпращат опаковани в куфар до клиента.

Каква е цената за наемане?
Цената на заема е символична, като трябва да се заплати транспорта в двете посоки. Esko Artwork изпращат инструментите до клиента с митническа фактура.

Кой използва инструментите?
До края на 2009 Esko са заели инструменти на 70 клиента в целия свят. Тенденцията е заемите на инструменти за тестове да нарастват през настоящата година.

Към началото

Agfa Graphics на IPEX 2010


Индустриалният UV curable инкджет принтер за печат върху плоскости :Jeti 1224 UV HDC ще бъде официално представен на изложението IPEX 2010, което стартира на 18 Май в Бирмингам, Англия.  :Jeti 1224 UV HDC (HDC = High Definition Colour)  е конструиран върху солидна стоманена платформа, оборудван е с линейни мотори, които задвижват вакуумното легло, върху което се печатат плоскостите с дебелина до 5см. и е предназначен за 24/7 производство на висококачествени отпечатъци. :Jeti 1224 UV HDC ще се предлага опционално с възможност за печат върху ролни материали с тегло до 110кг., превръщайки се в производствен хибриден принтер от висок клас.
:Jeti 1224 UV HDC е първата серия  :Jeti  принтери, които използват 4-то поколение Ricoh пиезо инкджет печатащи глави с променлив обем на капката. Agfa създаде подобрена формула и представя :Anuvia HD мастилата, които работят с главите Ricoh при 30 KHz в черно/бял режим 13KHz в режим с променлив размер на капката. Новата серия печата с мастило :Anuvia HD в CMYK плюс бяло и резолюция до 1200 dpi. Скоростите на печат са между 36,2м2 и 110м2 при различните режими.

:Jeti 1224 UV HDC е идеалното решение за производство на безупречни отпечатъци за декорация на щандове в търговски изложения, сцени, производство на POS дисплеи, беклит, банери, печат върху лентикуларни „стерео” плоскости, печат върху пенокартон, коматекс, Re-board, Форекс плексиглас, стъкло, дърво, керамика и много други материали. Принтерът ще бъде пуснат в продажба от 1 Юни 2010г.

Към началото

Трето световно проучване за широко-форматен печат от FESPA

Последното проучване на FESPA доказва, че възможностите произтичащи от преминаване към цифрово широко-форматен печат дават светло бъдеще на заетите в областта и такива, които тепърва започват бизнес, въпреки спада при продажбите. По скала от 1 до 10, където 10 е ‘много оптимистичен’ резултат, сборната оценка от компаниите участвали в проучването и предлагащи широко-форматен печат е 7.6, сравнено с 6.9 за широко-форматната индустрия като цяло. Горните резултати са логични, спрямо предишните две проучвания проведени през 2007 и 2009. Световното проучване подчертава ясно, че крайния клиент изисква по-кратки срокове за изпълнение, доставка на време и поръчва все по-често малки тиражи, а близо 70% от анкетираните признават, че тази тенденция нараства. 81.5% от анкетираните компании споделят, че срещат големи трудности, когато клиентът изиска кратък срок за изпълнение на дадена поръчка. Вариантизиране и/или персонализация на online поръчките както и интеграция с други маркетинг материали са също сред другите приоритети на клиентите. Около половината от печатниците съобщават за тенденция в търсенето на такива възможности. Ръководено и проведено съвместно с маркетинговата компания InfoTrends, проучването на FESPA е обхванало десетки страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка за периода от Февруари до Март 2010г. Всяка една от 582-те компании с до 100 човека персонал, участвали в проучването са заявили, че приходите им от дигитален печат ще нараснат до две години, съставяйки близо 50% от оборота им.
Повече информация за проучването може да получите на http://www.fespa.com/fespas-world-wide-survey-3.html

FESPA е организатор на най-голямото изложение за широкоформатен, сито и текстилен печат - FESPA 2010, което ще се проведе от 22 до 26 Юни в Мюнхен, Германия.

Към началото

Нова версия на софтуера за калибраторите Spyder3Elite от Datacolor

Spyder3 Elite 4.0 е професионално решение за калибриране на дисплеи на фото и цветни студия. Потребителя може да разчита на постоянно и точно цветово възпроизвеждане от LCD, CRT дисплеи, прожектори и телевизори. Софтуера позволява пълни настройки и контрол на дисплея.

Нови функции
Анализиране на качеството на дисплея - това е инструмент, даващ възможност да разберете колко прецизни цветове може да изкара монитора Ви. Освен това функцията Ви показва на кои области от дисплея може да разчитате за най-взискателни задачи.
Display Graph функцията сравнява диапазона от цветове на няколко дисплея и Ви помага да разберете кои от  тях са възпроизведими и какви ограничения ще възникнат при гледане на даден файл на лаптопа Ви, вместо на настолния компютър.
Итеративен баланс на сивото - функцията предоставя най-добрият баланс на сивото за Вашият дисплей.
Софтуерен контрол на яркостта – тази опция регулира силата на светлината за потребителите с iMac и други дисплеи с лимитирано управление на яркостта.
Автоматична настройка на яркостта - с функцията потребителите на Apple Cinema и iMac монитори, MacBook или PowerBook лаптопи получават автоматизирана настройка на яркостта на дисплея от Spyder софтуера.
Прецизно управление и настройка на бялата точка, гама, яркост на бялото и черното.
Expert Consoleподрежда всички параметри от извършената калибрация в един прозорец
Калибрация на проектор - с помощта на тази функция потребителят може да бъде сигурен, че всичките му презентации ще изглеждат брилянтно.

Потребителите на Spyder3Pro и стари Spyder3Elite  могат да се ъпгрейднат до Spyder3Elite версия 4 при следните условия:

Софтуерен ъпгрейд от Spyder3Elite версия 3.x до Spyder3Elite версия 4.0
Потребителите, закупили Spyder3Elite преди 2010г. могат да свалят от тук Spyder3Elite версия 4.0 софтуера срещу 16€ без ДДС. Тази възможност за ъпгрейд ще се предлага единствено през сайта на Datacolor.  Клиенти, закупили Spyder3Elite през 2010г. получават възможност за ъпгрейд до версия 4.0 напълно безплатно след като попълнят регистрационната форма онлайн тук.

Софтуерен ъпгрейд от Spyder3Pro до Spyder3Elite версия 4.0.
Потребителите, работещи със Spyder3Pro могат да се ъпгрейднат до Spyder3Elite 4.0 ползвайки цялата функционалност срещу 65€ без ДДС. Този ъпгрейд може да бъде закупен от дистрибутора за България Адком или онлайн на сайта на Datacolor тук.

Spyder3Elite™ 4.0 софтуерния пакет включва:
Datacolor Spyder3Elite™ 4.0 лицензен ключ
Spyder3Elite™ 4.0 софтуер за изтегляне от Internet
В калибраторите, закупени след 01.01.2010 г софтуерния ъпгрейд е включен безплатно.
(Потребителят трябва да попълни електронен формуляр, в който трябва да се посочи име, сериен номер, дистрибутор и дата, на която е закупен продукта)
Spyder3Elite™ 4.0 системни изисквания:
Spyder3Pro колориметър
Spyder3Pro 3.x сериен номер
Операционна система: XP 32/64, Vista 32/64, Win 7 32/64
Операционна система: Mac OS X (10.4 версия или по-висока)
USB порт
Резолюция на монитора 1024x768 или по-добра
16-bit видео карта (24-bit се препоръчва)
128MB RAM памет
100MB свободно дисково пространство

Към началото

Специални предложения от Xerox България

до 30 юни 2010

Програмата включва устройствата от серията WORKCENTRE 7425/28/35 и WORKCENTRE 7346.
С всяка конфигурация на WC7425/ WC7428, освен със стартовите консумативи, с които е окомплектована машината, получавате пълен комплект тонери - Black Toner Cartridge (26K); Cyan, Magenta, Yellow Toner Cartridge (15K) + един барабан (75K). Консумативите могат да бъдат заменени с фооапарат Sony DSLR-A450L

При поръчка на WORKCENTRE 7435, освен със стартовите консумативи, с които е окомплектована машината, всеки клиент получава Black Toner Cartridge – 1 бр. (26K); Cyan, Magenta, Yellow Toner Cartridge х 2 бр. (15K) + един барабан (75K). Консумативите могат да бъдат заменени с фотоапарат Sony DSLR-A500Y

Всяко устройство WC7346 ще се предлага, освен със стартовите консумативи, с които е окомплектовано, всеки клиент ще получи Black Toner Cartridge – 1 бр. (26K); Cyan, Magenta, Yellow Toner Cartridge х 2 бр. (16K) + един барабан (45K). Консумативите могат да бъдат заменени с фотоапарат Sony DSLR-A550Y

Серията WORKCENTRE 7425/28/35 е с  HIQ LED печатаща глава. Светодиодната печатаща глава Xerox HiQ LED е разработена от Fuji Xerox и Nippon Electric Glass Co. Технологията предлага редица предимства – по-малко движещи се части (по-малък риск от повреда), най-ниската консумация на ток в класа си (с награда за изключителни постижения за енергийна ефективност отBLI), високо качество на отпечатъка (1200х2400dpi), висока хомогенност и синхронизация между цветовене.
Серията предлага възможност за работа с широк диапазон медии с формат до SRA3 и грамаж от 55 до 256 gsm. За професионално управление на машината има възможност да се добави EFI Print Server. Устройството е подходящо за работа както с офисната документация, така и за изготвяне на маркетингови и рекламни материали.

Към началото

Специална оферта при закупуване на софтуера за проектиране на опаковки и стелажи ArtiosCAD

Модулно ориентирания софтуер ArtiosCAD позволява да се ползват и добавят различни части включващи библиотеки, структурен дизайн,
проектиране и редактиране на форми за опаковки Софтуера предлага богат избор на допълнителни модули за генериране на щанци, изхвърлящи инструменти, 3D визуализация, база данни и др.

Пълна информация относно офертата може да намерите тук.

Към началото

Специалнo предложение с всеки закупен режещ плотер GCC

За лимитиран период от време Адком предлага с всеки закупен режещ плотер GCC Expert 24 или GCC Sable специален ваучер на стойност 90 Евро.
Ваучерът позволява на клиента, закупил един от двата модела плотери да си избере за неговата стойност, някой от другите продукти, които Адком предлага. Валидността на ваучера е до 30 юни 2010г.

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe