е-бюлетин #51
  • Offers

е-бюлетин #51

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

На кратко

AGFA пълноправен собственик на Gandinnovations

Продукти

AGFA Anapurna М - едно достъпно решение

Нов Cintiq 21UX

Нов широко-форматен принтер за директен печат върху текстил Viper TX Professional от MUTOH

Цени

Красивите цветове идват и от неочаквани места

Лесно е да направиш правилния ход, когато имаш избор

Специални зимни оферти от Mutoh

Специална оферта от Mutoh - Zephyr

AGFA пълноправен собственик на Gandinnovations

След приключване на съответните процедури една от основните структури на концерна AGFA Graphics е 100% собственик на основните активи на Gandi Innovations Holdings LLC в САЩ и Канада, както и акциите в чуждестранните дъщерни дружества.

С тази стъпка AGFA става един от основните разработчици и производители на индустриални мастилено-струйни принтери, включвайки в своето портфолио по-ниския клас хибридни UV принтери от серията Annapurna, целия диапазон Jeti солвентни, UV ролни и плоскопечатни принтери, текстилния модел Aquajet и високия клас производствени машини Agfa M-Press Tiger и пресите Dotrix.
За 2009 година AGFA има оборот 3 милиарда Евро в трите си основни структури Agfa Graphics, Healthcare и материали. Концерна наброява над 4700 служители в цял цвят, като основните фабрики и централния офис са в Мортсел, Белгия
Agfa Graphics е световен лидер в производството на CTP устройства, както и на термопластини за офсетов печат.
2006 година фирмата навлиза на пазара на инкджет принтери, използващи UV технология за фиксиране на мастилото. Първоначалните модели :Anapurna XL са позиционирани във високия клас хибридни принтери, които печатат както на плоски, така и на ролни материали. Големите продажби идват с пускането на серията Anapurna M. За три години от стартирането на тази серия са направени над 600 инсталации, което отрежда на AGFA 12% световен дял при UV принтерите.
Целта на AGFA с придобиването на Gandi е да използва комбинираните ресурси на двете компании за доразвиване на разработката и функционалностите на продуктите, които към този момент са носители на множество престижни награди и да пусне нови модели, отговарящи на променените потребности на пазара.

Към началото

AGFA :Anapurna М - едно достъпно решение

:Anapurna M са широко-форматни индустриални принтери за вътрешни и външни приложения, както и дисплеи.Моделите използват мастилено-струйна Piezo технология на гравитационен принцип за изстрелване и uv-curable технология за фиксиране на мастилото. Различните модели са насочени за качествен печат на неспециализирани медии на ролки и плоскости.

:Anapurna M дава отлично фото-реалистично качество. Принтерите от серията могат да печатат на широк кръг от плоски и ролни медии с максимална разделителна способност от 720 x 1440 dpi, при ширина до 160 cm и възможност за печат до ръба на медията.

:Anapurna M е серия широко-форматни индустриални принтери, проектирани за фотореалистично качество на печат на POP, дисплеи, постери, банери, подова графика, панели за изложби, сценична графика, конструкции за обяви, рекламни панели и много други.
:Anapurna М демонстрира стабилна и елегантна конструкция, в която са интегрирани най-новите разработки, които позиционират серията в средния клас хибридни принтери.
За разлика от ефтините модели, плоскопечатащи принтери, където се използват обикновени масички с ролки за подаване на плоскостите, :Anapurna М подава и води медиите за печат посредством вакуумен ремък. Вакуумът се формира не от вентилатори, както е при други производители, а от вакуумна помпа за ремъка, която е е отделна от компресора за обратния вакуум за главите.
Превключването от режим за печат на плоскоси към печат на ролки и обратно става за секунди и това прави тези принтери много гъвкави разширява многократно обхвата на подходящите медии.
Задвижването на медията и каретата с главите се осъществява от серво мотори.
В зависимост от модела, може да има отделен канал с бяло мастило или лак. :Anapurna M2 има два пъти повече глави, което повишава двойно скоростта на печат, без това да се отразява на качеството.
Връзката с компютрите в мрежата се осъществява през TCP/IP.

:Anapurna M са солидно конструирани широко-форматни индустриални принтери, проектиран да доставят високо-качествен печат на различни гъвкави и плоски материали като фолио, хартия, плат, PVC плоскости, плексиглас, дърво, метал, стъкло, поликарбонат, алуминиеви сандвичови панели, пенокартон и др.

Тези uv-curable машини за насочени за качествен печат на неспециализирани медии на ролки и плоскости и имат възможност за печат до ръба на медията.
Печат до ръба на медията означава за потребителя нулева загуба на медия, а също така и отпадане на необходимостта от допълнително обрязване, по-малко хора за довършителни операции и по-малко отпадъчен материал.
Нивото на мастилото се следи автоматично и системата сигнализира при определен минимум в основните резервоари. Визуален, както и звуков сигнал предупреждават оператора за ниско ниво, като допълването на резервоарите не изисква прекъсване на производството.

UV лампите лесно могат сменени лесно и удобно от оператора на машината, без да се налага посещение и интервенция от сервизен специалист, което намалява разходите по опериране на машината.
Височината на главите се настройва автоматично спрямо дебелината на медията, която може да бъде максимално 50 мм. Операторът може да задава допълнително повдигане с 1 до 6 мм.

Машините са лесни за обслужване, като операторът може да изпълнява сам много от функциите за настройка, като по този начин се гарантира максимален живот на системите :Anapurna M.
Обширната информация от потребителския интерфейс ви показва как да оперирате :Anapurna М, просто и лесно, като операторът може да наблюдава състоянието на машината във всеки един момент.

Към началото

Нов Cintiq 21UX

Независимо дали сте фотограф, графичен дизайнер, илюстратор, моден дизайнер, новия LCD таблет на WACOM Cintiq 21UX Ви предлага повече пространство за вашата творческа работа и идеи.

Можете да работите с оптимална координация между очите и ръката в цифрови приложения директно с писалка върху "21,3 TFT дисплей. Ускорявате вашия работен процес и повишавате производителността си чрез взаимодействие между Grip Pen, осемте ExpressKeys от всяка страна и двата Touch Strips с различна функционалност. Можете да настроите таблета по - най удобното и ергономично положение за Вас, като наклоните дисплея от 65 до 10 градуса или го завъртите до 180 градуса и в двете посоки.

Cintiq 21UX се отличава с новия сензорен връх на писалката, който разпознава 2048 нива на натиск и намалява силата на натиск с 1 грам, а освен това е напълно съвместима с таблетите от серията Intuos4.

Характеристики и Предимства

Нов сензорен връх на писалката с 2048 нива на чувствителност на натиск.
Създадена да даде естествено усещане за реалните инструменти: писалка, четка, тънкописец и гума.

Наклон на чувствителността
Можете да накланяте писалката в двете посоки, което дава естествено усещане за реалните инструменти: писалка, четка, тънкописец и гума.

Чувствителност на завъртане
Някои от устройствата за въвеждане на информация могат да бъдат завъртани по тяхната ос с чувствителност на степента на завъртане, което може да бъде разпознато от вашия Cintiq и трансформирано в някои приложения като Painter 9 в закривени щрихи от четката.

ID Инструмент
С помощта на ID инструмента всяко въвеждащо устройство (различните видове писалки) на Cintiq може да бъде индивидуално програмирано и конфигурирано за всяко приложение. Като тези функции се активират автоматично, веднага след като се стартира приложението.

ExpressKeys
ExpressKeys са набор от бутони, разположени от двете страни на таблета. С тези бутони можете да зададете функции на любимите си ключовете или макроси и да забравите за вашата клавиатура.

Touch Strip
Двата Touch Strip ви позволяват да използвате пръста си директно върху таблета - подобно на тъчпада на преносимите компютри. Можете да мащабирате изображението с едно придвижване на на пръста си, а ако предпочитате да работите с писалката, тя също може да работи върху Touch Strip.

Гума
Отървете се от грешките си с помощта на "гумата" на обратния край на писалката.

Без кабели и батерии
Писалката е безжична и работи без батерии.

Plug and Play
Новият Cintiq се инсталира лесно и бързо и е съвместим с всички софтуери.

Wacom писалка технология
Патентованата от Wacom технология за безжична писалка без батерии технология Ви дава висококачествен и надежден продукт, който изисква минимална поддръжка. Тази технология Ви гарантира изключително качество на продукта.

Включен ценен софтуер
Изберете и изтеглете от Интернет един от различните софтуери, включващи пълните версии на програми от Adobe, Autodesk, Corel и др. За изтеглянето на избраната от Вас програма се изисква регистрация на продукта.

Autodesk SketchBook Express 2010
Дайте воля на Вашето творчество с Autodesk® SketchBook® Express. С едно докосване на писеца, най-добрият комплект за рисуване и скициране е на Ваше разположение. Той притежава лесен за ползване, изграден на база движението на Вашата ръка потребителски интерфейс, който е толкова бърз и интуитивен, че дори и неопитни потребители могат да свикнат с него само за няколко минути. SketchBook Pro Ви предоставя необходимите инструменти, с които лесно да преминете от хартия и молив към цифрова среда.

Corel SketchPad
Поставете основата на удивителни проекти с този изчистен софтуер за проектиране, който Ви предоставя необходимите средства бързо да представите идеите, които се въртят в главата Ви черно на бяло. Проектиран за работа с химикалка и таблет, Sketch Pad пресъздава естественото чувство при скициране и рисуване на ръка. Организиран като истински скицник, той Ви позволява да прелиствате и разглеждате Вашите скици. Съвместимостта с различни видове файлове, позволява лесен експорт и споделяне на Вашите готови скици. Сега вече няма извинение за празни страници. Позволете на Вашите идеи да се разгънат със Sketch Pad.

Adobe Photoshop Elements 6/7
Софтуерът Adobe® Photoshop® Elements комбинира силата и простотата, по начин позволяващ Ви да направите обикновените снимки необикновени; да разказвате красиво увлекателни истории, подходящи за печат или споделяне в мрежата; лесно да откривате и разглеждате всички Ваши снимки.

Окомплектовка
Cintiq 21UX Interactive Pen Display
Cintiq Grip Pen
DVI-/VGA адаптер
DVI-D-/DVI-I адаптер
Тънкописец - 1 брой
Felt писец - 1 брой
Стандартен писец - 3 броя
Поставка за писалката
Книжка с указания за сваляне на софтуера
Инсталационен диск (включва драйвери за таблета и онлайн ръководство за потребителя)
Захранване
Ръководство за бърза инсталация

Системни изисквания
PC: Windows ® XP, Vista или Windows ® 7
Apple Macintosh ®: OS X 10.4 или по-висока
CD-ROM устройство
USB порт
Интернет връзка, за изтегляне на софтуера

Техническа спесификация
Тегло: 10,4 кг
Интерфейс: USB
Поставка: Напълно разглобяваща се
Ротация - до 180 ° дясно / ляво,
Наклон - 10 ° - 65 °
Тип: TFT активна матрица LCD
Размер на екрана: 54.2 cm (21.3 ")
Площ на екрана: (Ш х Д): 432 mm х 324 mm
Разделителна способност:UXGA (1600 х 1200 пиксела)
Яркост: 220 CD / m?
Контраст: 550:1
Честота на отчитане: 20 милисекунди
Размери (Ш х Д х В): 561 mm х 421 mm х 48 mm
Технология: Електромагнитен резонанс
Разделителна способност: 0,005 мм (5080 линии за инч)
Чувствителност на наклона: ± 60 °
Максимална височина на разпознаване на писалка: 5 мм
Брой на ExpressKeys: 16, (по 8 от всяка страна на таблетка)
Touch Strip: 2, (от лявата и дясна част на таблета)

Към началото

Нов широко-форматен принтер за директен печат върху текстил Viper TX Professional от MUTOH

Европейското звено MUTOH Europe на японската компания разширява гамата от инкджет принтери за директен печат върху плат. Viper TX Professional серията се произвежда в Белгия и е професионално решение за директен печат върху коприна и памук. Новият модел е изграден на базата на принтерите от серията Viper TX за директен печат върху полиестерни тъкани.

Viper TX Professional е оборудван с 8 печатащи глави, с променлив размер на капката (11.5, 14, 23, 25, 28, 42, 50 56, 69.5 и 83ng). Всяка една от главите съдържа 360 дюзи, разпределени в 2 реда по 180бр.
Потребителя има възможност да избира между следните режими с нормална или двойна плътност на печат при разделителна способност: 360х360dpi, 720x360dpi, 540x720dpi, 720x720dpi.
Максималната ширина за зареждане на плата е 1,62м, а максималната ширина за печат 1,61м.
Разбира се, революционната технология за печат с вълнообразни пасове i2 е интегрирана в новата серия текстилни принтери.

Производствените скорости на Viper TX Professional, в зависимост от цветовата конфигурация и режимите на печат са:

4 цвята 8 цвята
360х360dpi * 32 м2/ч 17 м2/ч
540х720dpi * 21 м2/ч 14 м2/ч
720х720dpi * 16 м2/ч 11 м2/ч

* при 2 паса, двупосочен печат, форма на вълната picture/speed
Максималната скорост на печат при 4 цвята, двупосочен печат при 360х360dpi и 1 пас е 63 м2/ч.

Водене на плата
- TX Professional е оборудван с ремък, с перманентен лепилен слой за безпроблемно водене на текстила.
- Алуминиева плоча по протежение на каретата с печатащите глави
- Стоманена притискаща ролка с меко гумено покрие и автоматизирано освобождаване и регулиране на натиска върху плата.
- Подвижна ролка в предната част на принтера за сваляне на отпечатания текстил

Развиващо устройство за поемане на медията
- Осово развиване и подаване на медията
- Пневматични разширяеми валове за изпъване на текстила, работещи с въздух под налягане
- Система с фотоклетка против усукване и криволичене на плата
- Лост за разстилане на плата
- Крачен педал за ремъка и навиващото устройство в предната част.

 

Секция за измиване на ремъка
- PVC четка с диаметър 140мм за измиване на остатъци от мастило и власинки от текстила по ремъка
- Моторизирано управление на четката
- Резервоар за вода от неръждаема стомана
- Електронен клапан за автоматично изпускане на отпадната вода
- Гумен нож за забърсване и подсушаване на ремъка
- Отстраняване и почистване на цялата секция

Навиващо устройство
- Осово навиване на плата с изпъваща функция
- Пневматични разширяеми валове за изпъване на текстила, работещи с въздух под налягане
- Система с фотоклетка против усукване и криволичене на плата
- Сушилня, състояща се от две инфрачервени зони, оборудвани с вентилатори

Управление на ремъчната система
- Чрез чувствителен на натиск дисплей, разположен на подвижна стойка над контролния панел на принтера.

Към началото

Красивите цветове идват и от неочаквани места

Красивите цветове идват и от неочаквани места.

Дори и да нямате високи очаквания към скромните на вид, компактни лазерни устройства на Xerox, тe са пълни с изненади. С тях получавате изключително бърз печат и впечатляващо наситени цветове. Добавете и факта, че са достатъчно малки, за да стоят на бюрото ви и достатъчно големи, за да обслужват малкия ви офис. Със сигурност това са устройства, които ще ви дадат повече, отколкото очаквате.

Phaser 6121MFP
• скорост на печат:
20 ppm (ч/б) / 5 ppm (цвят)
• памет: 128MB
• резолюция: 1200x600 dpi
Цени от 629 лв. с ДДС

Phaser 6125N
• скорост на печат:
16 ppm (ч/б) / 12 ppm (цвят)
• макс. натоварване: 40 000 стр./мес.
• памет: 64MB
Цени от 449 лв. с ДДС

Към началото

Лесно е да направиш правилния ход, когато имаш избор

Лесно е да направиш правилния ход, когато имаш избор.

Най-достъпното решение за офис оборудване, често е и най-доброто. Затова повечето компании избират Xerox. Ние изобретихме лазерния печат преди повече от 40 години. И от тогава не забравяме, че хората имат нужда от лесни за използване и надеждни черно-бели принтери и мултифункционални устройства. Ако търсите качествена и достъпна технология, изберете най-доброто решение. Изберете Xerox.

Phaser 3140
• наличен в 3 цвята
• скорост на печат: 18 ppm
• памет: 8 MB
Цени от 169 лв. с ДДС

WorkCentre 3210N
• скорост на печат: 24 ppm
• памет: 128 MB
• месечен цикъл: до 30 000 стр.
Цени от 499 лв. с ДДС

Към началото

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ОТ MUTOH

oт 15-ти Януари до 31 Март 2010г.

Вземете сега своя бонус на стойност 7.900 €!
Купувайки широко-форматен хибриден принтер Zephyr 65 UV получавате бонус от 7.900 €!

Към всеки Zephyr 65 UV, поръчан преди 31 Март 2010, получавате безплатно:

    o 2 бр. CMYK кита UV Curable мастило в бутилки по 1 литър
(Обща стойност : 792 €)
    o RIP софтуер Mutoh Grip+RIP с конфигурирана Linux работна станция
(Стойност : 4.965 €)
    o Пречиствателна станция за отнемане на топлина, отвеждане на прах и филтриране на въздуха + аксесоари
(Обща стойност : 2.175 €)

ADCOM - оторизиран дистрибутор на MUTOH за България

Към началото

Специални зимни оферти от Mutoh

До края на март 2010г.

Спечелете с зимните оферти на Mutoh:
   • примамливи промоционални цени;
   • безплатен професионален RIP софтуер;
   • допълнително безплатно мастило.

Можете да спестите до 10 500€

Офертите са валидни за всички модели от сериите Mutoh Blizzard, Rockhopper
3 Extreme или Spitfire Extreme.

Пълната информация може да получите тук.

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe