е-бюлетин #118
  • Offers

е-бюлетин #118

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Mutoh на изложението Labelexpo Europe 2015

Висококачествен плоскопечатащ принтер AGFA Anapurna M2540i 

Адком на изложението за печатни и рекламни комуникации COPI‘S 2015

Bamboo Spark писалка от WACOM

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни
 
Продукт на месец Септември 2015
Дигитална печатна преса с впечатляващо качество и производителност Xerox Versant 80

Adcom POM September Xerox Versant 80

 

Mutoh на изложението Labelexpo Europe 2015

Mutoh участва на Labelexpo Europe изложението за производителите на етикети и опаковки, което се проведе в Брюксел, Белгия, от 29 Септември до 2 Октомври.

На щандa на японската компания Mutoh (Зала 8 – B39) бяха демонстрирани различни приложения, ориентирани към производителите на етикети и опаковки. 
MutohValueJet426UF Package print VJ426UF Card VJ426UF
Една от изложените машини бе всепризнатия Mutoh ValueJet 426UF шест цветен, формат A3+ дигитален принтер за директен печат с UV мастила върху субстрати с височина до 70 мм. Принтерът VJ-426UF печата върху опаковъчни прототипи, табели, бирен картон, етикети за бутилки и много други субстрати. Принтерът предоставя направа на висококачествени луксозни и персонализирани деко отпечатъци.
Labels 1 Bottle labels Labels
Беше представена и Print&Cut комбинацията за висококачествен печат и рязане по контур за производство на малки серии пълноцветни стикери и етикети. Комбинацията от две устройства е Mutoh ValueCut VC-600 режещ плотер и новият принтер Mutoh ValueJet 628X за печат с CMYK, Lc, Lm, бяло и метализирано мастило.

Широкоформатен екосолвентен принтер Mutoh ValueJet 628X
ValueJet 628X е по-малката версия на VJ-1628X модела, който беше представен на тазгодишното FESPA изложение, което се проведе през месец Май в Кьолн, Германия.
Като се вземе предвид, че VJ-628 работи в режим 2 x CMYK, новият VJ-628X предлага и CMYKLcLm и/или CMYKLcLm+Бяло+Метализирано мастило режими, които предоставят ефектен висококачествен бутиков печат. VJ-628X е оборудван и с две циркулационни помпи, които гарантират безпроблемна работа с мастилата с тежки пигменти като бяло и металици.
VJ628X-HeaderImage VJ628X-Applications-Stickers-2  VJ628X-Applications-Labels-4 DropMaster-Logo-802x1024
Новият Mutoh ValueJet 628X предлага всички високо ценени функции, които има Valuejet 628 модела:
• Супер компактен настолен широкоформатен екосолвентен модел. Опционално се предлага стойка и навиващо устройство.
• Последно поколение автоматичен нож за отрязване на медията след приключване на печат.
• Производствени скорости на печат до 12.5 м²/ч ( в CMYK режим) / 6 м²/ч (в режим CMYKLcLm и/или CMYKLmLc+Бяло+Метализирано мастило)
• Променлив обем на капката мастила от 3.5 до 35 пиколитра
• 2 позиции за височина на печатащата глава с DropMaster и Intelligent Interweaving i2 технологии за печат
• Ширина на медия 630 мм (24.8”) – Ширина на печат: 620 мм (24.4”)
• Нагреватели за медията с работна температура до 45°CКъм началото

Висококачествен плоскопечатащ принтер AGFA Anapurna M2540i

Anapurna M2540i FB е високоскоростна UV мастиленоструйна система с движеща се траверса за печат на плоскости с размери 2,54 х 1,54 м и дебелина до 45 мм. Това е идеалната платформа за печат, както на повтарящи се еднотипни, така и на няколко различни по размер медии. Печата от край до край спестява допълнителни довършителни операции, както време и пари. Благодарение на функцията за печат на няколко слоя Anapurna M2540i FB печата няколко слоя цветно и бяло мастило с едно минаване.
Anapurna M2540i

Обща информация

Тази платформа осигурява висококачествен печат (до 540 x 1080 dpi) на практика върху всякакви твърди листови материали и максимална скорост до 93 м2/ч. Бялото мастило и шестте цвята с 13 пиколитрови печатащи глави предлагат печат, които дава на вас и вашите клиенти конкурентно предимство. Функцията цветен печат с висока плътност прави отпечатъците дори по-ярки и по-интензивни.
 

Основни предимства

• Истински плосък принтер с движеща се траверса
• Висока производителност
• Отлично качество на печат върху листови плоски материали
• Шест цвята плюс бяло (подложно-, покривно и сандвич)
• 8 броя високочестотни печатащи глави Konica-Minolta KM1024i
• прецизност и в най-финните детайли

Характеристики

Масивна конструкция
Заварената стоманена греда на Annapurna M2540i FB с нейните подравнени релси, енкодерна ивица, линейни мотори и хидравлични амортисьори позволява безупречно движение и перфектно позициониране на каретата на печатащата глава.

Перфектен вакуум
Дизайна на вакуумната маса осигурява изключително точно и надеждно разполагане на всяка точка. Леглото съдържа почти 11,000 вакуумни дупки и е разделено в 2 отделно контролируеми зони на масата, всяка с 4 вакуумни отделения, така че можете да печатате на медии с различен размер, без да се налага да се закриват или лепят неизползваните части на вакуумната маса. Този дизайн позволява също да използвате отделни части на леглото за различни поръчки в един и същ тираж и да се поддържа перфектен вакуум. Вакуумът може да се обърне, за да се подпомогне позициониране на големи субстрати.

Прибиращи се щифтове за регистрация
Автоматизирани прибиращи се щифтове (7 хоризонтално / 2 вертикално) перфектно позиционират субстрата и спомагат за точен двустранен печат.

Йонизационен прът
От двете страни на каретата е монтиран йонизиращ прът за премахване на електростатични заряди от субстрата, което гарантира оптимален контрол върху капката мастило.

Сензори за безопасност на каретата
Въпреки, че революционната вакуумната система държи медиите много прави, от всяка страна на печатащата карета има набор от сензори за безопасност, които предпазват ценните печатащи глави, като им пречи да се ударят в медиите в случай на нередност.

Заварена стоманена греда

Заварената стоманена греда с с нейните подравнени релси, енкодерна ивица, линейни мотори и хидравлични амортисьори позволява безупречно движение и перфектно позициониране на каретата.

Разширени GUI дизайн
Дизайна на разширения графичен потребителски интерфейс напълно поддържа различните функции на приложенията с бели мастило.

Повече информация за новия модел висококачествен плоскопечатащ принтер AGFA Anapurna M2540i

Към началото

Адком на изложението за печатни и рекламни комуникации COPI‘S 2015 

На отминалото изложение COPIs Адком продължи линията на иновативен подход в представянето на продукти от своето изключително широко портфолио. Това бе елегантно вплетено със започналата през пролетта на 2015 програма „Ако идеите имаха вкус“, която сега продължава под мотото „Идеите придобиват вкус с нашите рецепти за успех“
AdcomAtCopis2015-1web etiket
На COPIs 2015, Адком спази традицията от последните години и не само да представя нови продукти, но се включи с оригинален по идея и дизайн щанд като отвори завесите и показа хитови продукти от Mutoh, новата цветна дигитална печатна машина за къси тиражи на Xerox C60 и най-добрите режещи плотери с марката Graphtec, които се допълват един друг и отново предизвикаха интерес в комбинациите в които могат да се използват.
slide2 PSGCE6000-60 wStand
Докато правеха своите тестове многобройните посетители имаха възможност да се насладят в сутрешната сесия на вкусното италианско Zi кафе, прясно смляно и приготвено от вносителя за България г-н Ферери. В следобедните сесии гостите можеха не само да опитат и да се насладят на ароматните Сицилиански и Тоскански вина, но и да научат повече за начина, по който са приготвяни и особеностите, които трябва да знаем, за да ги оценим и да им се насладим по-пълно. Това ставаше благодарение на уменията и познанията на члена на Италианската камера на сомелиерите Маурицио Ферери, който на приятен български, примесен със звучния италиански акцент обясняваше защо те са сред най-добрите вина в света.
AdcomAtCopis2015-2web
Един от продуктите, привлякъл особено внимание бе сувенирния принтер с LED UV мастила ValueJet VJ-426UF.
Наградения само през 2015 г. с две престижни награди А3+ формат дигитален принтер използва вградена вакуум система за закрепване на субстратите и печата директно на предмети с размер 483 мм х 329 мм и дебелина до 70 мм. Принтера прави безупречни отпечатъци върху голям нaбор от субстрати - ABS пластмаси, стъкло, алуминиеви, поликарбонатни, полиетиленови, полиестерни, акрилни, полипропиленови, PS, PVC, Tyvek плоскости и други с ниска себестойност на продукцията и възможност за отпечатване на уникални прототипи и малки серии персонализирани подаръци, опаковки, награди, сувенири, специализирани индустриални табелки, стикери, етикети и др.
VJ426UF open
Mutoh ValueJet 628 e сърцето на програмата 628+ и е гъвкава част от оборудването на стартиращи фирми и компании за дигитален печат, малки притншопове и рекламни агенции. Компактния, лесен за работа и рентабилен ValueJet 628 работи с ширина на медиите от 630 мм (24") и покрива широк спектър от приложения от рекламен печат до печат върху флекс фолиа за апликация върху текстил. В комбинация с 60 см режещ плотер с оптика и термопреса е идеално решение за печат на текстилни фолиа, рязане на щампите по контур и апликация върху дрехи. Типични производствени скорости при 720x720 dpi са в диапазона 9 до 12.5 м2/ч, които предоставят безупречно качество на печат.
Mutoh VJ-628
Mutoh Drafstation RJ-900XG привличаше внимание не само със своите възможности, но и с новите сублимационни мастила SubliMax, които в комбинация с променливите по размер капки на машината дават ярки и наситени цветове. Благодарение на своята силна пигментация сублимационните мастила SubliMax позволяват по-нисък разход при същите наситени цветове и в същото време по-бързо съхнене и по-малко нагъване на хартята.
Мастилата бях демонстрирани върху 90 гр/м2 Universal и 105 гр/м2 Premium трансферни сублимационни хартии от германската фирма Sihl, които показват отлични характеристики при ниски ценови нива.
RJ-900XG subliMax

Към началото

Bamboo Spark писалка от WACOM


Създайте бележки, реализирайки Вашите идеи на хартия и ги съхранявайте „облачно“.
05 spark gadgetpocket g02 spark snapfit g

Вашият бележник ви е служил добре до тук. Но сега вашите идеи могат да стигнат още по-далеч. Новият продукт на WACOM Bamboo Spark представлява „умно“ устройство с „умна“ писалка и място за поставяне на любимата ви хартия. С Bamboo Spark можете да пишете на ръка и да съхраните вашите записки на локално устройство или в „облака“, за да ги редактирате, архивирате или да имате достъп до тях отвсякъде. Просто натискате бутона. Това е. Bamboo Spark е лесен за използване и свързва вашите хартиени бележки с цифровия свят. 
Бележки като за 21-ви век.
Когато ви дойдат гениалните идеи, на вас ви се иска да ги да ги материализирате по най-удобния за вас начин – с молив / писалка върху хартия. С новият Bamboo Spark вие все едно, че разполагате с 50 листа от вашия бележник. Започвате да пишете с писалката върху листа и иновативното "Smart Folio" ще запази всяко ваше движение. Вашите ръчно написани бележки веднага се преoбразуват в цифров вид и с помощта на приложението Bamboo Spark можете да имате достъп да тях, винаги където сте и когато имате нужда.
06 spark tabletsleeve g03 spark gadgetpocket pairingbutton g
Работете по всяко време. Синхронизирайте по-късно.
Слад като свършите вашите белжки, натиснете бутона, за да ги запазите. Не се притеснявайте ако Bamboo Spark не е свързан към друго устройство, той може да съхрани до 100 листа, затова вие можете да уловите идеите си навсякъде и по всяко време. Когато отново свържете Bamboo Spark към вашето Bluetooth® Smart Ready устройство, вашите бележки автоматично ще се синхронизират с приложението Bamboo Spark app. и веднъж свързани с интернет ще имате всичко във Wacom Cloud.
04 spark pen g
Регистрацията на акаунт във Wacom Cloud дава достъп до всички инструменти и възможности на вашия Bamboo Spark.Можете да отваряте вашите документи от други устройства и да ги редактирате, дори след като са съхранени.Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe