е-бюлетин #115
  • Offers

е-бюлетин #115

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юли 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

SETeMa II-Fix устройство за фиксиране на мастилата и сушене на дигитално отпечатани платове 

Бърз, надежден и достъпен документен скенер A4 формат от Avision

Jeti Tauro високопроизводителен хибриден широкоформатен UV принтер

SignTreat вещество за подготовка на стъкла за печат с мастиленоструйни UV принтери SignRacer

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Юни 2015

Широкоформатен сублимационен принтер Mutoh DrafStation RJ-900XG

Mutoh RJ900XG POM June 2015 

 SETeMa II-Fix устройство за фиксиране и сушене на дигитално отпечатани платове

Setema logo Производителят на оборудване за довършителни операции върху текстил – SETeMa представя новия модел устройство за сушене и/или фиксиране на мастилото в различни платове - II-Fix, който се предлага на конкурентна цена и съвместим с цялата продуктова гама от дигитални принтери за директен и трансферен печат.  Той e идеалното решение за производство текстилни банери и знамена за външна и вътрешна реклама, декоративни рекламни приложения, фиксация на пигментно мастило в памучни тъкани, сушене на платовете след процеса на третиране и много други.

Функции и характеристики на II-Fix:

• II-Fix е напълно автономен модул за сушене и топлинна фиксация, който може да се свърже в линия с всеки цифров принтер без необходимостта от механичен или електрически интерфейс.
• Текстилният печат и сушенето / топлинната фиксация се синхронизират автоматично в процес от една стъпка. Устройството II-Fix е разработено за фиксация на дисперсни мастила за директен печат и сублимация, фиксация на пигментни отпечатъци и като универсална контактна сушилня за различни приложения
II-Fix
• II-Fix е оборудван с електрически отопляеми, дебелостенни алуминиеви барабани, гарантиращи равномерна температура в цялата ширина на барабана и бърз пренос на топлина към текстила.
• Поради топлинната фиксация без натиск текстилната структура се запазва, докато работния процес без протекторна хартия на II-Fix спестява пари за консумативи
• При поставянето на II-Fix след принтера, той няма да повлияе на процеса на печат чрез генериране на топлина и изпарение на различни разтворители, съдържащи се в мастилата.
• Барабаните се задвижват от вериги без необходимост от поддръжка. Прът за захващане на плата може да бъде прикрепен към веригата, което значително опростява подаването на плата в II-Fix.
II-Fix се доставя в комплект с вграден контролер. Камерата за фиксация е оборудвана със смукателна система за да се премахват опасни разтворители и влага, които се изпаряват лесно при високите температури на фиксиране на мастилото, като по този начин поддържа работната среда на устройството и самия принтер чисти
• С температури между 50 и 220оC и време за съответните процеси между 15 секунди и няколко минути II-Fix е подходящ за широк кръг от приложения като сушене, фиксация и консервиране
• Серията II-Fix е на разположение в стандартни ширини от 1,85, 2,50 и 3,40 м, както и една изключително широка версия за 5 м платове. Конструкцията е изработена от 304 неръждаема стомана и алуминиеви барабани с покритие.
• ll-Fix е с необходимата за Европа CE маркировка

Технически параметри на модул за фиксиране на мастилото и сушене на дигитално отпечатани платове II-Fix

Параметър SETeMa II-Fix 
Kапацитет за плат
Kапацитет за плата в контакта с барабана
Дължина
Дължина
5 [м]
1.3 [м]
Производствен Kапацитет  При процес на фиксация 150 сек
При процес на фиксация 60 сек
При процес на фиксация 30 сек 
31.2 [м/ч]
78 [м/ч]
156 [м/ч]
Температурен диапазон  Температура на барабана
Температура на дисперсна фиксация
Температура на пигментна фиксация 
50-220 [°C]
175-200 [°C]
140-150 [°C]
Сушене
Капацитет за изпарение
Максимален капацитет на сушене 

Температура на сушене


При 36 гр/м2 намокряне
90-120 [°C]
19-30 [кг/ч]
280 [м/ч]
Плат  Максимална ширина 2.50 [м] 
Ролка плат  Максимално тегло на ролката
Максимален диаметър на ролката 
60 [кг]
0.55 [м]
Скорост  Мин – макс за 1 час
Мин – макс за 1 минута 
30-390 [м/ч]
0,5-6,5 [м/мин] 

SETeMa II-Fix
 
Към началото

 Бърз, надежден и достъпен документен скенер A4 формат от Avision

Новият Avision AD240 е бърз и надежден документен скенер, който е перфектното решение за бизнеса. Подходящ е за сканиране на големи обеми от документи и всякакъв вид визитни картички и идентификационни карти.
Avision AD240A
AD240 е с уникален и иновативен дизайн в сравнение с предшествениците си – предимство е, че може да се постави оригинал с ширина до 9.4" (242 мм). Тази увеличена ширина на документа от стандартния размер 8.5"до 9.4", прави AD240 по - конкурентен в сравнение с много други модели. Скенерът има функция за сканиране на документи с дължина до 118".

Скенерът е с функции за едностранно и двустранно сканиране, а бързината му достига до 60 стр. / мин. в едностранен режим и 120 изображения / мин. – двустранно при 200 dpi, A4 формат. Скоростта е една и съща, независимо дали сканирате черно-бяло или цветно.
Листоподаващото устройство е с капацитет за 80 листа, като дебелината на хартията е в границите 27g ~ 413 g/m². Могат да се сканират всякакви релефни твърди карти като лични карти, кредитни карти, шофьорска книжка и здравноосигурителна карта с дебелина до 1.25 мм.

Препоръчителното дневно натоварване на скенера е 6000 страници, което го прави идеалното решение за организации, които трябва ежедневно да дигитализират големи обеми от документи.
Новият AD240 се отличава с уникален и стилен дизайн, а входната и изходна тави за хартия може да се сгъват, когато устройството не се използва. Тази възможност също помага за предпазване на скенера от прах. За разлика от обемистите плоски скенери, компактният AD240 може лесно да се пренася и да се постави на бюрото, без да заема много място.

Скенерът е много лесен за използване чрез LCD дисплея и бутоните на панела. Можете предварително да зададете определени настройки, например при натискане на бутона "Scan", след процеса на сканиране, сканираното изображение може да бъде изпратено на определено от вас място, като електронна поща, принтер, или подходящо софтуерно приложение за обработка на изображения. На всичките 9 бутона могат да се зададат често използвани функции, в зависимост от различните нужди за сканиране.
Avision AD240B
AD240 е окомплектован с TWAIN и ISIS драйвери, както и с пакет от мощни софтуерни приложения, които включват Avision Button Manager, AvScan и PaperPort SE 14. С Button Manager, можете да създадете Searchable PDF файлове, да сканирате и изпращате на изображения към електронна поща , принтер, или „облачни“ сървъри, като например Google DriveTM, Facebook, или Evernote® само с едно натискане на бутон. The AVScan V5 и PaperPort са високо ефективни софтуери за обработка на изображения и управление на документи, които ви помагат да решите задачата по-ефективно.Брошура за Avision AD240

Към началото

 Jeti Tauro високопроизводителен хибриден широкоформатен UV принтер

Jeti Tauro е 2.5 метров шестцветен (плюс бяло мастило и допълнително праймер) UV мастиленоструен принтер за печат върху ролни или плоски медии. Флагманът поставя нови стандарти за качествен печат върху всички видове медии с ярки, живи и плътни цветове при висока производителност до 275 м²/ч и множество полезни автоматизирани опции.
JetiTauro

Преглед

Jeti Tauro е хибриден принтер за директен печат с UV фиксируеми мастила върху плоски и ролни материали. Печата безупречно върху редица плоски медии като картони, пенокартони, композитни алуминиеви и акрилни панели и много други, така и върху ролни текстилни медии за UV печат, хартия, винил, меш (с подложка), фолио и други. Ширината на печат достига до 2.54 метра а дължината на плоскостите за печат е до 4.0 метра.

Основни предимства

• Топ клас хибриден мастиленоструен широкоформатен принтер с огромна производителност за прецизен печат върху плоски и ролни медии
• Отлично качество на печат
• Изключителна производителност
• Лесно и интуитивно управление с Asanti софтуера
Ricoh Gen 5 индустриални печатащи глави и прецизно управление на мастилата
• Tauro e съвместим за работа с Acorta режещата маса на Agfa Graphics

Превъзходно качество на печат

Индустриалните Ricoh Gen5 печатащи глави са разпределени по равно в 8 реда. Точното позициониране на капките мастило върху медията се осигурява от прецизния контрол на скоростта на изстрелване и обема им. Силата на UV вълната за фиксиране на мастилата е оптимално синхронизирана с чувствителността на UV мастилата, за да се избегнат нежелани артефакти като недостатъчно или прекомерно фиксиране на мастилата.

Изключително висока производителност

Jeti Tauro постига високи нива на производителност благодарение на каретата, в която има 32 броя Ricoh Gen5 печатащи глави, всяка от които има по 4 реда дюзи. Бързо съхнещите UV фиксируеми мастила на Agfa и специално разработения режим за вълнообразно полагане на пасовете мастило работят чудесно с печатащите глави, за да се постигне висока производителност при отлично качество на печат.

Автоматизация

Jeti Tauro е стандартно оборудван с маси за ръчно зареждане на плоскости, който са идеални за по-малки тиражи печат. Опционално се предлага полуавтоматичен модул - лентов транспортьор за плоскости, който редуцира времето на престой на принтера и повишава производителността му. В зависимост от размера на медиите за печат, лентовия транспортьор осигурява над 30% по-ефективна производителност, а едновременното успоредно печатане на плоскости я повишава още повече. За по-добрата ефективност допринася и интегрираното Asanti софтуерно решение за управление на работния поток, чрез бърза обработка на файловете за печат и прецизно управление на цветовете. Asanti улеснява и подобрява работата на всички нива - от подготовката на файловете за печат до работата с Jeti Tauro принтера. Asanti предоставя възможност и за извършване на комплексни web-to-print услуги. Базата данни съдържаща персонализирани настройки за печат на различни медии елиминира възможността за грешки и спестява ценно време.

Надеждност

Jeti Tauro има изключително стабилна конструкция, която издържа на екстремни работни натоварвания (24/7). Воденето на медиите за печат чрез вакуумния ремък осигурява отличен контрол за позициониране на капките мастило върху медията без значение дали тя е ролна или плоска. Сензори в печатащата карета предотвратяват нежелани удари на печатащите глави при поставена плоска или ролна медия за печат с неравна повърхност и така се редуцират грешките при печат. Jeti Tauro е стандартно оборудван с антистатично устройство за премахване на статичния заряд при печат, който влияе на прецизното позициониране на капките мастило.

Усъвършенстван печат и управление на бялото мастилото

Jeti Tauro предлага няколко режима за печат с бяло мастило (подложка бяло мастило, запечатване с бяло мастило, печат тип "сандвич") върху плоскости или подложка бяло мастило на ролни медии. Бялото мастило циркулира постоянно в резервоарите, за да се предотврати засъхването му. В Tauro има и постоянни рециркулационни потоци на мастилото с контролирана температура по целия тракт от резервоарите за мастило до печатащите глави в каретата, така че възможността за запушване е елиминирана.

Опция за праймер

Субстрати като полипропилен, PMMA/акрил или полистирен са трудни за печат, поради слабата им адхезия с UV мастилото и са предизвикателство за цифровите широкоформатни мастиленоструйни принтери. Праймерът (грунда), който е опция се полага бързо върху медията, която има слаба адхезия и осигурява перфектно повърхностно напрежение на мастилото за отлични резултати. Праймерът е специално разработен за Jeti Tauro принтера. Тъй като праймера се полага чрез изключително тънък слой, той почти не влияе на формулирането на цената за квадратен метър за опечатаната продукция.


Брошура за Jeti Tauro

Към началото

 SignTreat - високоефективен начин за подготовка на стъкла за печат с UV принтери SignRacer

SignTreat-logo
На изминалото изложение FESPA 2015 в Кьолн, Германия  бяха представени хибридния широкформатен принтер за печат върху ролни и плоски материали SIGNRACER 1600 H-LED зареден с UV фиксируеми мастила Amethyst SR-100 и плоскопечатния принтер SIGNRACER 2512 LED с Amethyst SRX-200 UV фиксируеми мастила.
SignTreat 
За специфични външни приложение на стъклени плоскости, SIGNRACER предлага набор за предварителна обработка на стъклото Signtreat. Предварителната обработка прави UV мастилата водоустойчиви. Серията UV фиксируеми мастила Amethyst SRX-200 има отлична адхезия към различни субстрати без предварително полагане на праймер (грунд) за UV мастиленоструен печат. Мастилото е много гъвкаво и има отлични резултати при термоформоване.

За създаване на оптимална адхезия и устойчивост на отпечатаните стъклените повърхности при излагане на външни условия или на препарати в съдомиялни машини, следвайте стъпките по-долу:
• Почистете стъклото със силен почистващ препарат SignTreat
• Нанесете препарат, който осигурява негоримост SignTreat
• Нанесете праймера (грунда) SignTreat
Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe