е-бюлетин #66
  • Offers

е-бюлетин #66

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Юни 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

MUTOH Белгия спечели награди в две категории на Европейската асоциация за дигитален печат (EDP)

Продукти

Нови флекс материали за апликация на текстил от STAHLS' Нови цветни устройства на Xerox

SpyderGallery™ безплатен софтуер за калибрация на iPad® дисплеи от DataColor

Clam Basic е най-новата бюджетна серия термо-трансферни преси на STAHLS', представена по време на FESPA 2011г

Цени

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

СПЕЦИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ АДКОМ И XEROX: ПОДНОВЕТЕ ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ

20 години АДКОМ! - специално предложение

20 години MUTOH! - специално предложение

MUTOH Белгия спечели награди в две категории на Европейската асоциация за дигитален печат (EDP)

Световно известният производител на широко-форматни принтери и режещи плотери Mutoh Белгия беше удостоен с две награди от Европейската асоциация за дигитален печат (EDP). Наградата за "Най-добра технология за алтернативно мастило 2011" беше спечелена от 3D UV фиксируемите мастила за Zephyr на Mutoh. Принтерите от серията Viper TX Soft Sign с вграден каландер за директен печат върху полиестер, грабнаха наградата в категория "Най-добър широко-форматен текстилен принтер за 2011". Наградите бяха раздадени на церемония по време на изминалото изложение FESPA 2011, в гр. Хамбург на 26 Май. Наградените 3D UV мастила и принтер Viper TX Soft Sign бяха показани на щанда на Mutoh.
Журито на Европейската асоциация за дигитален печат се състои от консултанти, редактори, инженери и специалисти в областта на дигиталния печат (EDP - www.edpassociation.com). Техническата комисия избра 3D UV мастилата за Zephyr принтера на Mutoh заради: "възможността за до 200 % разтегливост, което е идеално за приложения в областта на транспортната реклама. 3D мастилото на Mutoh предлага печат при скорости 20м2/ч при безупречно качество и започване на довършителни операции като рязане, ламиниране и др., веднага след печат".
Коментарите на същата комисия за избора им в лицето на Mutoh Viper TX Soft Sign сериите принтери бяха: "Да, това не е първият принтер с вградена система за топлинно фиксиране на отпечатъците (каландер) от полиестер. Решението на Мutoh обаче, се отличава от конкурентните принтери с вграден каландер, чрез комбинацията от перфектно качество на печат, при високи производствени скорости на достъпна цена".
EDP Асоциацията е основана от издатели на водещи Европейски списания, посветени на дигиталните печатни технологии и свързаните с тях продукти. Същите издатели покриват повече от 18 Европейски страни, а аудиторията им от читатели надхвърля 1.000.000. Оценяването и даването на наградите е въз основа на иновациите и новостите в техническите възможности, които продукта предлага. Иновацията може да бъде технология на печат, която подобрява скоростта, качеството, производителността или намалява вредното въздействие върху околната среда, както и разходите на потребителя.

Повече за 3D UV мастилата за Zephyr сериите принтери от Mutoh

Новата серия UV 3D мастила за широко-форматния хибриден принтер Zephyr на Mutoh предоставят възможност за качествен печат на конкурентна цена върху гъвкави и разтегливи ролни медии (полимерни, cast фолиа и др.). Мастилата са с издръжливост на външни условия до 2 години без ламиниране и са подходящи за печат както върху ролни, така и върху плоски медии.
Предимства на новите 3D мастила:

  o Мек и гъвкав слой на мастилото върху отпечатани медии
  o До 200% разтегливост
  o Използването на 3D мастилата позволява каширане на отпечатаната медия върху криви, неравни и набраздени повърхности
  o Готовите отпечатъци са без мирис и са подходящи за интериорна реклама
  o Моменталното фиксиране на мастилата позволява извършването на всякакви довършителни операции веднага след приключване на печата.
  o Мастилата имат чудесна адхезия върху почти всички конвенционални и екзотични специализирани и не специализирани медии
  o Перфектно качество на отпечатъците
  o Много богата цветова гама
  o Без съдържание на летливи органични компоненти
  o Висока скорост на печат
  o Ниска консумация на мастило
  o Конкурентна себестойност

Viper TX Soft Sign принтери с вграден каландер за директен печат върху полиестерни материи

Серията специализирани принтери Mutoh Viper TX Soft Sign са проектирани специално за професионален печат на полиестерни платове с възможност за директна фиксация на мастилото. Двата модела разполагат с вграден каландер и могат да печатат на ширини 1620 мм и 2210 мм. Те са идеално решение за печат на флагове, текстил за декорация, дисплеи, банери и много други приложения, предлагащи комплексно решение за печат на полиестер с отворена или затворена структура.
Благодарение на опита и производствените възможности на Mutoh, Viper TX Soft Sign е надеждна производствена машина, включваща всички необходими функции и механизми за правилно зареждане, подаване с изпъване, транспортиране, изсушаване, фиксиране и навиване на готовите ролки с плат. Машината е оптимизиране за работа с мастилата на Mutoh, които са водно базирани дисперсни мастила за директен печат, без съдържание на вредни органични съставки (VOC - volatail organic compounds) и предлагат отлична издръжливост на UV светлина, пране и различни атмосферни условия. Отпечатъците излизат сухи и фиксирани към полиестерната нишка на плата и са готови за употреба.
Принтера включва няколко уникални специфични характеристики

ПЕРФЕКТНО ВОДЕНЕ НА МАТЕРИАЛА - Благодарение на двата ремъка в предния и задния край да се позволява точно подаване на плата през целия принтер и го държи плоско изпънат в цялата зона на печат. В задния и преден край има два "подвижни" пръта, които държат плата да няма изместване и да бъде с равномерно изпъване докато преминава през системата за фиксиране. "Нишковия" прът позволява воденето без усилие на плата около фиксиращия вал на каландера.

ВГРАДЕНО СУШЕНЕ НА ПЛАТА - Системата за сушене с инфрачервен нагревател и вентилатори изсушава отпечатания плат преди да стигне до секцията с каландера, изпарявайки водата от мастилото за да гарантира качествена фиксация.

ПРЕЦИЗНА ФИКСАЦИЯ - След изсушаването, отпечатания плат се подава в каландера, който се използва контактен барабан с вградена инфрачервена лампа. Типичната работна температура е 180 °C, а времето за фиксация зависи от скоростта и вида на плата, който се фиксира и не е необходимо изчакване за охлаждането му. Вграден таймер за включване позволява в началото на работния ден Viper TX Soft Sign да се включи за подгряване за да бъде готов. Сериозно преимущество на системата е възможността TX Soft Sign да бъде използван и като самостоятелен каландер, за фиксиране на платове, от печатани на друга машина.

ГОТОВ ЗА ПОЛЗВАНЕ - Фиксирания плат се подава към автоматична система за навиване, посредством статичен прът за изпъване, който генерира допълнителна тяга на плата, преди да бъде навит. Системата за навиване на ролките използва пневматичен вал. С използването на въздух под налягане шпулата на ролката с плата се затяга към оста, позволявайки перфектно развиване/навиване на плата по време на печат. Моторизираната система за навиване позволява използването на ролки с тегло до 150 кг, които автоматично се навиват и са готови за употреба.

За повече информация: ADCOM-официален дистрибутор на MUTOH за България

Към началото

Нови флекс материали за апликация на текстил от STAHLS'

Европейката централа на американската компания STAHLS' пусна в продажба 11 нови материала за трансферни щампи върху тениски, работни облекла и др.
Серията CAD-CUT цветни флекс фолиа за изрязване предлага 3 нови материала: Premium Plus, Premium Plus Nylon и Premium Plus Sublistop. Premium сериите са на полиуретанова основа, със силна лепилна подложка и имат голяма еластичност и разтегливост.

Premium Plus са с дебелина 90 микрона, предлагат в 32 цвята (вкл. металици и флуоресцентни) с матов ефект, изрязват се и се апликират безпроблемно на памук, памучно полиестерни бленди и др. Щампите са перими до 60°C.

Premium Plus Nylon се предлага в 16 цвята (вкл. флуоресцентни) с матов ефект, изработен е по специална технология и е подходящ за апликация върху материи с найлонова основа. Перим до 30°C.

Premium Plus Sublistop се предлага в 11 цвята с матов ефект и дебелина 150 микрона, изработен е по специална технология и е подходящ за апликация върху полиестерни материи. Перим до 40?C.

CAD-COLOR серията предлага на потребителя цели 9 нови материала за солвентен печат и рязане по контур - за да правите най добрите щампи върху всякакви видове текстил!

Premium Print материала е подходящ за апликация върху памук, полиестер и памучно-полиестерни материи. Отличава се с матов ефект на цветовете, силна разтегливост на щампите тъй като е на полиуретанова основа и може да се апликира върху бели и тъмни текстили.

Nylon e флекс на PU основа за печат и апликация върху бели и тъмни материи с найлонова основа. Перим до 30?C.

Sublistop e подходящ за апликация върху полиестер и полиестерни бленди с бяла и тъмна основа.

Clear и Clear Mirror са екстремно тънки прозрачни флексове за апликация върху бели материи. След печат щампата може да не се изрязва по контур. Подходящи са за апликация върху памук, полиестер и памучно-полиестерни тъкани.

Silver e екзотичен материал за печат с метален ефект на цветовете в щампите. Подходящ е за апликация върху памук, полиестер и памучно-полиестерни тъкани с бели или тъмни цветове.

Reflective и Reflective Elastic са флексове със светоотразителен ефект на щампата. Разликата между двата материала, е че Elastic е разтеглив. И двата материала са подходящи за апликация върху памук, полиестер и памучно-полиестерни тъкани с бели или тъмни цветове.

Glow in the Dark e екзотичен фото луминесцентен флекс за апликация върху памук, полиестер и памучно-полиестерни тъкани с бели или тъмни цветове.

Към началото

Нови цветни устройства на Xerox

Xerox България представи две нови цветни устройства за печат и управление на документи, предназначени за малкия и среден бизнес. Принтерът Xerox Phaser 6500 и мултифункционалното устройство Xerox WorkCentre 6505 са едновременно компактни, удобни за работа и прецизни в отпечатването на висококачествени цветни документи.


Основни параметри на Xerox Phaser 6500 / WorkCentre 6505:
  o Скорост на печат до 23 страници на минута в цвят и черно-бяло и повишен капацитет за зареждане с хартия до 500 листа;
  o Натоварване до 40 000 стр./месец;
  o 256 MB памет, разширяема до 768 MB;
  o Първата страница излиза само след 12 секунди;
  o Малки тонер касети, с голям работен капацитет, които едновременно спестяват място за съхранение и произвеждат до 80 процента по-малко отпадъци, в сравнение със сходни цветни устройства;
  o Оригинален Adobe® PostScript® 3™ - за да разчитате на винаги прецизен печат с реалистични цветове и изключителна графика;
  o Одобрени от PANTONE® Colour емулации на точни цветове и технология на Xerox за автоматична корекция на цвета.
В допълнение, WorkCentre 6505 осигурява копиране, сканиране, факс и множество възможности за улеснено управление на документите в офиса - с функции като "Сканиране към електронна поща", "Мрежово сканиране", "Сканиране към USB памет" и "Директно сканиране към приложения" с опция за оптическо разпознаване на символи (OCR).

Към началото

SpyderGallery™ безплатен софтуер за калибрация на iPad® дисплеи от DataColor

Новото приложение на Datacolor позволява на потребителите на калибратора Spyder3 да коригират цветността на iPad® дисплеи
Datacolor е първата компания в света, която разработи приложение, позволяващо калибрация на цветовете на устройства, работещи с мобилната операционна система iOS на Apple Inc.
iPad потребителите могат да изтеглят и инсталират напълно безплатно приложението SpyderGallery, след което да се наслаждават на ярките, живи и прецизни цветове в техните снимки. Приложението предлага на потребителите на Spyder3 бързо и лесно калибриране на iPad дисплеи.
"За фотографи, които ползват iPad като портативно портфолио, приложението SpyderGallery е от изключителна полза" казва Knut Fenner от Datacolor. "Тези, които искат да показват изображения с професионална или персонална цел докато са в движение, няма да има нужда да правят компромиси с прецизните цветове за сметка на удобството от ползването на iPad."
"Използвам продуктите на Datacolor от повече от 10 години. Сега имам възможност да калибрирам перфектно iPad-а си, така както е работният ми монитор - това е страхотно!" казва Sarah Silver, моден фотограф от Ню Йорк.

Функционалност на SpyderGallery:
Цветова корекция на дисплеите на iPad and iPad 2
Удобен преглед на всички изображения в iPad чрез галерия на разглеждане, без нужда от импорт на снимки
Функция за персонализация на изображенията чрез воден знак
Възможност за приближаване на пикселно ниво

SpyderGallery софтуера на Datacolor може да бъде изтеглен от: www.itunes.com/appstore/.
За повече информация: http://www.datacolor.com/goto/spydergallery.

Към началото

Clam Basic е най-новата бюджетна серия термо-трансферни преси на STAHLS', представена по време на FESPA 2011г

ГАРАНТИРАНО - най-високо качество и производителност на най-ниска цена!

Пресите Clam Basic от STAHLS'са най-новото бюджетно решение за топлинен трансфер. Разработени и патентовани от експерти в областта на топлинните преси цялата цифрова линия има широко отваряне за перфектно използване на широк кръг от материали, използвани за апликация на плат.
Clam Basic са лесни и удобни за работа и са идеалните машини за стартиращи потребители или за увеличаване на производителността при разрастващи се компании. Предлагат се в три универсални работни размера - 28х38 см, 38х38см и 40х50 см, с коефициент цена/качество без конкуренция!

Технически характеристики на преси за тениски STAHLS' Clam Basic
  o Производител: STAHLS'
  o Стандарт: CE, UL, ULC, RoHS
  o съдействие при притискане
  o дигитален контрол и изобразяване на температура и време
  o Регулируем натиск
  o Не залепваща нагревателна плоча с тефлоново покритие
  o Силиконова подложка на долната плоча с дебелина 1см.
  o Подходяща за различни видове трансфери
  o функционален и лесен за работа дизайн
  o изработена от висококачествена стомана
  o устойчива на драскане
  o равномерно разпределение на натиск и температура по цялата площ на плочите
  o Работно напрежение - 220/240 V

2 години гаранция на нагревателя
1 година гаранция на останалите елементи

Към началото

СПЕЦИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ АДКОМ И XEROX: ПОДНОВЕТЕ ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

20 години АДКОМ! - специално предложение

20 години MUTOH! - специално предложение

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe