е-бюлетин #204
 • Offers

е-бюлетин 204

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Ноември 2022

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Multicam Complete CNC Solutions

Spyder Checkr Photo - цветово коректен фотоапарат

Mutoh EMEA разширява гамата XpertJet Pro с XpertJet 1682SR Pro Sign & Display

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Септември 2022
Gbos Laser GH960
gh960


Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Ноември 2022

STAHLS Color of the month November2022 main pic

MultiCam Complete CNC Solutions

multicam logo
Основана през 1989 г., MultiCam обслужва световната производствена индустрия вече повече от 30 години, доставяйки висококачествени продукти, произведени в Америка, използвайки американска стомана, компоненти и хора..

MultiCam е доставила до сега над 14 500 машини, всяка от които е направена по поръчка и е произведена да издържа. MultiCam доставя иновативни, CNC решения за рязане за множество индустрии и приложения, вариращи от изработване на знаци до цифрови довършителни операции от аерокосмическа промишленост до автомобилостроене, обработка на ламарина до метални плочи, от твърда дървесина до производство на шкафове, термоформовъчно рязане при обработката на пластмаси. MultiCam предоставя поддръжка на своите глобални клиенти, използвайки мрежа от експерти по продажби, услуги и процесни приложения, включително в 60 локации по целия свят с 20 технологични центъра в Северна Америка. Продуктовото портфолио на MultiCam включва CNC рутери, цифрови режещи маси, лазер, плазма и машини за рязане с водна струя.
През август 2021 г. MultiCam Inc. беше придобита от Kongsberg Precision Cutting Systems. Kongsberg Precision Cutting Systems ("Kongsberg PCS") предоставя най-стабилните и надеждни решения за цифрово рязане на пазарите на опаковки, рекламни знаци и дисплеи по целия свят. Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията се намира в Конгсберг, Норвегия, където е основана през 1965 година. Всички PCS решения на Kongsberg се произвеждат в Бърно, Чехия. Глобалният централен офис и центърът за демонстрации са в Гент, Белгия, със седалище в Северна Америка в Дейтън, Охайо.
Kongsberg Precision Cutting Systems е собственост на OpenGate Capital, компания за частни капиталови инвестиции със седалище в Лос Анджелис, Калифорния, с европейски офис в Париж и инвестиции на пет континента.

ПРОДУКТОВО ПОРТФОЛИО

MultiCam проектира, произвежда, продава и поддържа голямо разнообразие от CNC решения. Продуктовото портфолио включва:

• 3-осни рутери
Независимо от вида на рязането, което трябва да направите, MultiCam има модел CNC рутер, който перфектно приляга на нуждите ви. С повторяемост от само 1/1000 от инча, получавате точен разрез всеки път. Всеки MultiCam рутер идва с адаптивни опции за различни нужди на приложението. Серията 5000 ви позволява да режете най-големите парчета, докато Apex 5R, 3R и 1R се предлагат в най-често срещаните стандартни размери за всяко производствено съоръжение (типично 2 х 3 метра, но се предлагат както в по-малки, така и в по-големи размери). Различните серии се вписват в широка гама от материали, която включва дебели промишлени пластмаси, цветни метали, дървени продукти и много съвременни материали като фибростъкло, облицовка и втвърдени въглеродни влакна.

Multicam Apex
MultiCam Apex 1R & 3R надхвърля възможностите в широк спектър от приложения: за рекламни знаци, 3D дърворезба и продукти от алуминий, като същевременно добавя аксесоари за автоматична смяна на фрезери и осцилиращи и други ножове като разширяват възможностите на приложения за печат и рязане на уплътнения, акустични и на изолационни плоскости. Големият, тежкотоварен формат на таблицата с по-висока мощност, скорости на рязане и бързи скорости на преминаване на Apex 5R се вписват перфектно в морското и космическото производство, производството на дебел алуминий и всяка операция на процеса на големи листове. Всички рутери са заредени с патентован и лесен за използване софтуер на MultiCam, така че ще бъде лесно да започнете да режете с изключителна точност веднага.

3-осни плазмени машини
Дали сте голям бизнес, малък магазин или плоизводство, MultiCam има CNC маса за плазмено рязане за вас. Имаме правилните плазмени решения за всички бюджети, големи и малки. Всяка CNC плазма се предлага с редица персонализируеми опции, така че да можете да получите точно това, от което се нуждаете. Плазмените маси на MultiCam са произведени със сертифицирано оборудване за лазерно калибриране, така че можете да разчитате на прецизност и качество.

Multicam1
Тежките стоманени рамки осигуряват издръжливост и стабилност за постоянно точно рязане. За различните плазмени решения базата данни съхранява по няколко параметъра, включително скорост на подаване, забавяне на пиърсинга, височина на пробиване и много други, така че не е нужно да губите време за програмиране на настройки при превключване на материали. Всички плазмени маси с ЦПУ са подкрепени от репутацията на MultiCam за невероятно обслужване на клиентите и винаги можете да намерите помощта, от която се нуждаете.

• 3 осни водоструйни маси
Независимо от размера на вашия бизнес, MultiCam има решение за водна струя за вас. Разполагамт с правилната CNC машина за всички бюджети, големи и малки. Всяка машина с ЦПУ се предлага с редица персонализируеми опции, така че да можете да получите точно това, от което се нуждаете. Нямате голям бюджет, но трябва да направите много точни срязове за аерокосмически, автомобилни, морски, каменоделски или общи обработки на метали.

Multicam2
Различните серии CNC Waterjet могат да бъдат решението, което търсите. Те са проектирани за точно рязане на голямо разнообразие от материали при различни скорости. И разбира се, тъй като режете с вода, получавате отличен завършек без ръб, повреден от прекомерна топлина

Лазери Решения за рязане
За различните бизнес, MultiCam има подходяща лазерна режеща машина, като предлага такива, базирани на CO2 или Fiber технология. Всяка машина с ЦПУ лазер се предлага с редица персонализируеми опции, така че да можете да получите точно това, от което се нуждаете. Машините на Multicam с ЦПУ са произведени със сертифицирано оборудване за лазерно калибриране, така че можете да разчитате на прецизност и качество.
С лазер от запечатани метални тръби (опции с мощност: 170W, 250W, 450W и 1100W) можете да режете за различни приложения голямо разнообразие от материали като: плексиглас, керамика, покрити метали, плат, фибростъкло, кожа, меламин, хартии & картони и др.

Multicam3
Цифрови довършителни системи за рязане с нож
Серията CELERO предлага мощно рязане, за да се справи с високоскоростните съвременни принтери
Серията Celero на MultiCam е следващото поколение цифрови системи за плоско рязане, тъй като те предлагат една от най-бързите скорости на рязане с нож в индустрията. Тези усъвършенствани системи за плоско рязане осигуряват на крайните потребители несравними възможности за рязане както за твърди, така и за гъвкави субстрати. Със своето точно и плавно движение, сериите Celero е лесно за използване решение за рязане + рутер както за малки, така и за големи предприятия. Моделите от различните серии Celero достигат скорости на рязане до 200 метра/минута при размери между 152 х 305 см и 320 х 399 см

CNC софтуерни решения
MultiCam е специализирана в продажбите и системите за рязане с ЦПУ машини с най-висока стойност и осъзнава, че опростеното програмиране увеличава производителността.

coreo logo
Coreo е стабилна CAD / CAM платформа, която красноречиво отвежда потребителя от арт дизайна чак до завършеното изпълнение на задачите. Крайните потребители могат да рационализират процесите на работния процес, за да осигурят бързо и ефективно качествено рязане. Металообработващите машини на MultiCam са оборудвани със системния софтуер Coreo с разширени функции, за да се сведат до минимум грешките, които могат да бъдат избегнати и да увеличи производителността и скоростта. Вие получавате
• Всичко за настройка и управление на машините от един CNC софтуер
• Бързи и лесни инструмени
• Импортиране, път на инструмента, гнездене и изход
• Изпълнение на машинни файлове и получаване на подробни отчети
• Опционално добавяне на софтуер за проектиране

Към началото

Spyder Checkr Photo - цветово коректен фотоапарат

За тези, които търсят коректните цветове, предлагаме превод на статия от списание fotoMAGAZIN 11/22, публикувана в категория PRODUKT DES  MONATS (продукт на месеца)

fotomagazin logo

Datacolor представя Spyder Checkr Photo, нов инструмент за калибриране на камерата.

Spyder Checkr Photo1
Една снимка от серията трябва да бъде направена с включена цветова скала като референтно изображение. Ако светлината се промени, е необходимо ново референтно изображение.

Spyder Checkr Photo

В софтуера можете да нанесете препратка от изображението и скалата

За разлика от мониторите и принтерите, калибрирането на камерата в повечето случаи не е необходимо. При последваща обработка обикновено се "оптимизират" цветовете и баланса на бялото и експозицията за ефекти. Ситуацията обаче е различна, ако цветът на продуктите (например модни снимки) трябва да съответства точно на оригинала. Или ако работите с два или повече модела камери на едно събитие, но искате възпроизвеждането на цветовете да бъде същото. В тези случаи скалата на Spyder Checkr прави работата много по-лесна.
Малката скала с размер 9 х 11,5 сантиметра се побира във всяка чанта за камера. Като част от снимането се ползва веднъж: Просто застанете там или го сложете в ръката на модела. Запомнете: Не калибрирате камерата директно, а настройките за светлината. Ето защо, ако светлината се промени, трябва отново да се направи снимка със скалата. За разлика от предишните модели, Datacolor намали размера на скалата, оставяйки броя на мострените цветове на 48.

С Spyder Checkr Photo, можете също да покажете сиви стойности за бяло и баланс на експозицията, като просто обърнете половината от скалата.
Свързаният софтуер може да бъде стартиран като самостоятелно приложение или достъпен чрез Lightroom. За да направите това, изберете активиране на снимката, която показва скалата

"Редактирайте в Spyder Checkr" и след това съпоставете цветните мостри с наслагването.
Съвет: Ако използвате инструмента за изрязване, за да заснемете целта в референтното изображение, тази стъпка ще е по-лесна. Кликнете върху "Запазване на калибрирането" създава предварителна настройка на HSL (за Lightroom, Photoshop или Hasselblad Phocus). Приложете тази предварителна настройка към всички снимки на сесията. Въпреки това, Lightroom трябва да се рестартира, за да бъде налична предварително зададената настройка. Това може да бъде досадно ако се налагат няколко настройки.

Резултат
Spyder Checkr Photo е практичен, калибрирането работи с натискането на един бутон. Би било още по-добре, ако софтуерът автоматично съвпада с целевите полета и снимката. Това е, което AI всъщност трябва да може да направи. И фактът, че трябва да рестартирате Lightroom, за да направите предварително зададената настройка видима, е досадно - но Datacolor не може да промени това. Ако искате да снимате цветовете безопасно и равномерно, Spyder Checkr Photo определено е практичен инструмент.

Към началото

Mutoh EMEA разширява гамата XpertJet Pro с XpertJet 1682SR Pro Sign & Display

Новият принтер разполага с глави AccuFine HD 3200 и безвредни GREENGUARD Gold мастила MS51 от ново поколение

Mutoh XpertJet 1682SR Pro

Mutoh Europe представи днес високопродуктивния широкоформатен принтер XpertJet 1682SR Pro (64” – 1,6 м), насочен към устойчиви външни и вътрешни приложения. Новият XPJ-1682SR Pro разполага с две печатащи глави AccuFine HD, всяка с 3200 дюзи, нов алгоритъм за вълнообразен печат и оригиналния VerteLith RIP софтуер на Mutoh, за да осигури значително подобрение както в качеството, така и в скоростта на печат. XPJ-1682SRP е идеален за висока производителност, като осигурява висококачествени производствени скорости до 35 m²/h. Новият принтер също е с интегрирано автоматично подравняване, за да осигури непрекъснато производство и постоянно качество.

Mutoh MS51Особено интересно за потребителите е, че принтерът ще бъде пуснат на пазара с новото MS51 бързосъхнещо CMYK мастило на Mutoh. Мастилата Mutoh MS51 отговарят на изискванията на днешните професионалисти в областта на широкоформатния печат за приложения за на закрито и на открито. Нямат нужда от пиктограми за рискове и опасности и също така не съдържат gBL. Това дава възможност да се използват в офиси, в домовете и търговски сради. В сравнение с традиционните мастила за широкоформатен печат, те предлагат същата цветова гама, отлично гланцово покритие и устойчивост на атмосферни влияния, абразия и химикали с UV издръжливост до 3 години без ламиниране. Освен това не е необходима допълнителна поддръжка на принтера.

Мастилата Mutoh MS51 са със сертификат GREENGUARD Gold. Беше получен сертификат за категория тапети, което означава, че продукцията може да се използва при пълно покритие на стая, дори в чувствителни среди като училища и болници.

Проектиран и произведен в Япония, XPJ-1682SR PRO обединява най-доброто от технологиите на Mutoh за точност на полагане на капката и следователно качество на печат:

● Новата AccuFine HD на Mutoh изключително широка печатаща глава с 3200 дюзи
i-screen weaving, технологията за интелигентно вълнообразно поставяне на пасовете от четвърто поколение на Mutoh
VerteLith RIP софтуер на Mutoh

Тези технологии са проектирани да работят безпроблемно заедно, за да осигурят на потребителите най-точното поставяне на капката в индустрията и всички те са вградени в новия XPJ-1682SR PRO. Новата печатаща глава гарантира подобрено качество на капката, заедно с по-точното ѝ позициониране. Алгоритмите за вълнообразен печат на i-screen, внедрени във фърмуера на Mutoh Pro, използват повишеното качество на капките, за да намалят още повече нежелани ефекти в печата. Патентованият Mutoh Clear Tone screening на VerteLith, използва подобренията на принтера и печатащата глава, за да осигури още по-добри преливки и тонове на кожата, дори в 4-цветна настройка, без никакъв шум.

Ключов момент е, че потребителите ще получат значителни предимства в качеството и скоростта, спрямо предишните модели във всички производствени режими на печат.

Принтерът XPJ-1682SR Pro с двойна глава е допълнение към съществуващите модели XPJ-1341SRP и XPJ-1641SRP с една глава на Mutoh, пуснати през януари. Новият модел ще се предлага от Mutoh Europe в цялата зона на EMEA чрез съществуващата мрежа от сертифицирани дистрибутори.

Акценти

 • > 2 нови AccuFine HD печатащи глави с 3200 дюзи; обхват - 3,44 pl-17,71 pl.
 • Технологията за вълнообразен печат i-screen от ново поколение намалява още повече възможен бендинг.
 • Нов VerteLith Clear Tone Screening за предоставяне на най-добрите градиенти и тонове на кожата.
 • Ново мастило MS51: без gBL, без пиктограми за опасност или рискове, сертифицирано от GREENGUARD Gold.
 • Оригиналният VerteLith RIP софтуер на Mutoh:
  > Изграден около Harlequin® RIP Core
  > Лесен и мощен потребителски интерфейс
  > Улеснен работен процес
  > Включено ICC профилиране
  > Мощни функции за визуализация за намаляване на грешките:
     - Проба преди печат
     - RIP визуализация на реалните резултати след печат
  > Ефективност на работния процес и инструменти за довършителни работи
  > Придружаващ софтуер за печат и рязане
 • Моторизирани take up системи: 30 кг, 40 кг, 100 кг
 • Ненадмината потребителска помощ за спестяване на време и остатъци от материала:
  > Автоматизирано двустранно подравняване.
  > Автоматизирано регулиране на подаването на медията.
  > Автоматично управление и проследяване на дължината на ролката на носителя чрез печат/сканиране на баркод.
  > Nozzle Area Select позволява деактивиране на зони от дюзи на главата, за да продължи печатът дори при евентуален проблем или запушване.
  > 1682SR-P може да бъде оборудван с допълнителен модул за автоматизирана проверка на дюзите: принтерът автоматично ще открие липсващи дюзи, ще опита възстановяване чрез почистване и, ако е необходимо, автоматично ще активира функцията за избор на зона на дюзите, за да продължи производството, без да е необходима намеса на оператор.

Повече информация относно XpertJet 1682SR PRO можете да видите в сайта на производителя тук

Към началото

Каталог '21/'22

Разгледайте нашия каталог, с част от продуктите, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe