е-бюлетин #179
  • Offers

е-бюлетин 179

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2020

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Решение за директен печат на цветни проби за опаковки от Mutoh и CGS ORIS

Индустриален хибриден принтер Jeti Tauro H3300 S LED

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Септември 2020

Ролков топъл SRA3 ламинатор Intec ColorFlare CF350
Intec Color Flare CF350

Решение за директен печат на цветни проби за опаковки от Mutoh и CGS ORIS


Mutoh Europe и CGS ORIS обявиха уникално цялостно решение за директен цифров мастиленоструен печат на цветни проби за опаковки.

Mutoh ValueJet 628MP CGS ORIS

Термосвиваеми (shrink sleeve) етикети, непромазани самозалепващи етикети и велпапе - на пазара има много приложения, за които производителите търсят точното решение, което позволява директен печат, но до този момент нямаше нищо подходящо.

Тази празнина вече е успешно премахната и се откриват нови хоризонти пред производителите на опаковки.

Решението се базира на специализираната система за макети и мостри на опаковки CGS ORIS FLEX PACK.

Софтуерът вече поддържа Mutoh ValueJet 628 MP, като широкоформатния принтер с 630 мм ширина е специално оптимизиран за специфичните изисквания на опаковъчната индустрия.

В комбинация с новоразработените мастила, които са базирани на смоли (C, M, Y, K, Lc, Lm, White), решението елиминира нуждата от печат върху специализирани медии за цветни проби с принтери на водна или еко-солвентна база."Днес FLEX PACK е най-успешната система за изработка на макети на опаковки на пазара", коментира Хайнер Мюлер от CGS ORIS. Виждаме огромен потенциал в цялостното решение, което разработихме съвместно с Mutoh Европа.

"Първата ниша, към която сме се фокусирали са компании, които са специализирани в производството на термосвиваеми етикети. Новите мастила базирани на смоли не само позволяват директен печат върху медии без покритие, но предлагат и възможност на специалистите по опаковки да проверят, дали е точно изкривяването на печата при прототипа.

Това е възможно благодарение на факта, че новите XG мастила имат уникални възможности за разтягане и свиване.Втора важна ниша, която виждаме е за проби върху етикети и велпапе.
За разлика от UV мастилата, CGS ORIS XG запазват външния вид, усещането при допир, както и всички други физически свойства на отпечатаната медия. Това означава, че цветните проби имат физическото усещане на крайният продукт. До момента не бе възможно постигането на този резултат с използването на обикновен трансферен филм и печат с водно базирани или солвентни мастила.

Мастилата от серията XG покриват цветовите стандарти ISO Coated и GRACoL.
XG INKS web
Допълнително проучваме възможностите за печат на нетъкан текстил, етикети за дрехи и полиетиленови торбички" заключва Мюлер

Изпълнителният директор на Mutoh Европа Мицуо Такасу коментира: „Изключително сме доволни от партньорството ни с CGS ORIS, предоставяйки иновативно решение за цифров печат на мостри за опаковки."

Mutoh ValueJet 628MP

Принтерът ValueJet 628MP е базиран на ValueJet 628 широкоформатния екосолвентен модел с 630 мм ширина.

За да удовлетворим специфичните изисквания на дизайнерите на опаковки и да адаптираме принтера към характеристиките на CGS ORIS XG мастилата, разработихме иновативна система за фиксиране на отпечатъците, която е комбинация от горещ въздух с ниско налягане и вградените нагреватели. По този начин мастилата изсъхват безпроблемно върху неспециализирани медии без субстратите да бъдат излагани на прекомерна топлина.

Новата система на притискащите ролки позволява на оператора да коригира натиска им и да работи с много тънки PE филми. За безпроблемна работа с бялото мастило интегрирахме система за циркулация. ValueJet 628MP е оборудван с навиващо устройство за работа с ролки, с тегло до 10 кг и вграден автоматичен нож за отрязване на медията след приключване на задачата за печат." добавя Takatsu.

Към началото

Индустриален хибриден принтер Jeti Tauro H3300 S LED 


AGFA представи нова конфигурация на флагманския индустриален модел принтер от най-висок клас Jeti Tauro, предлагайки на клиентите възможност за ъпгрейд от шест нива.

AGFA jeti tauro h3300 full automation

Най-новият член на семейство Jeti Tauro H3300 LED S (S за „стандартен“) предоставя на печатниците перфектната комбинация от производителност и качество при зашеметяващата скорост от 302 м²/час, а максималната производствена скорост е още по-висока - 453 м²/час.Четири от конфигурациите са предназначени за директен печат върху плоскости, вариращи от ръчен до напълно автоматичен. Автоматизираната версия използва автоматично подаващо устройство за плоскости, което повишава ефективността на производството. То е идеално както за по-кратки тиражи, така и за бързо и плавно преминаване между различни размери или видове медия. Останалите две конфигурации са за ролен печат.

Повече информация за конфигурациите може да видите тук

Независимо дали се нуждаете от пълна автоматизация, полуавтоматизация, ръчно подаване и отвеждане или печат на ролка, Jeti Tauro H3300 LED S може да направи всичко. 

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe