е-бюлетин #139
  • Offers

е-бюлетин 139

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юли 2017

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Професионални софтуерни решения за дигитален печат на текстил от Inedit

AGFA: 150 години опит

WACOM представя нова серия смарт бележник - таблет


Новости при Signracer UV LED плоскопечатни и хибридни принтери

Цени

Специални цени за графични дисплей-таблети и режещи плотери

Продукт на месец Юни 2017

Schulze PRETREATmaker IV машина за предварителна обработка на дрехи
POM June Schulze PreTreatMakerIV 188

 

Професионални софтуерни решения за дигитален печат на текстил от Inedit


Основаната през 1993 г. Inedit Software S.L. започва бизнес, специализиран в разработката на графичен софтуер за Apple системи, свързани с текстилния сектор.
В момента Inedit Software е световен еталон за утвърдена компания за дигитален печат върху текстил, предлагащ прекрасни решения в дигитален печат, дизайн и каталогизация. През последните години Inedit Software се разнообрази и разшири пазарите си, както географски, така и секторно, превръщайки се във водеща компания в областта на дигиталния печат върху керамика, дърво, както и предлагайки цялостно решение за много други бизнеси.
Сред техните изключителни продукти е neoStampa - RIP за дигитален печат с мощна платформа за управление на цвета. Многото функции, които предлага, както и практическите им интерфейси гарантират перфектен резултат при калибрирането което прави вашите принтери. различни. Множество neoTextil пакети - приложими от Adobe Photoshop®- предлагат всички необходими ресурси, за да работят с " rapport", цветоотделки, оттенъци или симулации на вашия дизайн. За управление и показване на вашите проекти, neoCatalog е инструментът мечта, тъй като позволява да каталогизирате и централизирате всички ваши творби от един сървър, по лесен и интуитивен начин. Пускането на версия за iOS устройства разширява тяхната функционалност, което ги прави ефективен бизнес инструмент.  

neoTextil
неограничени оттенъци в дизайна, които се сливат
Цялостно решение за многоцветно начало, разделяне на цветовете и печат върху текстил.
Не е нужно да сте експерт, за да работите с нашите комплексни програми: просто следвайте интуитивния работен поток и настройките, за да получите възможно най-добрите резултати.
Решение с 3D симулация, където да прилагате своя собствен дизайн заедно с colorways и да проектирате "а ла карт" в няколко лесни стъпки.
 neoTextil

neoStampa

всичко зависи от цветовия интерпретатор с който печатате
neoStampa е най-съвременен RIP за печат, който може лесно да се използва благодарение на интуитивната му работна среда.
Мощния му цветови двигател поддържа до 16 цвята едновременно и генерира RGB ICC профили, които осигуряват абсолютна връзка на цвета от екрана с принтера.
Точните разчети на разходите за печат могат лесно да бъдат управлявани и несъмнено водят до значителни спестявания за бизнеса на време и материали.
 neoStampaУправление на цвета и характеристики


Color Management Engine
Уникалният модул за управление на цветовете в neoStampa свързва различни комбинации от мастила, медии и принтери в един общ източник на профил.
Тъй като използва RGB стандарта за ICC профилиране, профилите на принтера могат да се използват в едната и обратната посока за целите на проверка и симулация.
NeoStampa управлява цветовете на процеса и комбинациите от мастило с до 16 цвята, включително ключови текстилни цветове като златно жълто, оранжево, червено, синьо, сиво и др.
С neoStampa всички ваши принтери най-накрая ще отпечатат същото.

Съответствие на цветовете
Точността на цветовете на neoStampa е несравнима благодарение на предварително моделираната RGB-към-многоцветна архитектура.
Използвайте RGB профилите на принтера в софтуер на други производители (например Adobe® Photoshop), за да видите какво получавате, да опипвате цветовете или просто да сте сигурни, че черното ще бъде отпечатано в черно. Новият инструмент за контрол и препрофилиране на качеството дава възможност за бърза проверка на резултатите от печат и автоматична корекция на профила в рамките на секунди!

Контрол на разходите
Интуитивният и гъвкав интерфейс за контрол на разходите показва действителното потребление на мастило и медии на печатни произведения в целия печатен процес.

Калибриране и профилиране
Лесният за използване съветник за цветово калибриране ви води стъпка по стъпка през процеса на пълно калибриране на принтера.
Новият алгоритъм, усъвършенстван в тъмните и светлите зони осигурява по-високо качество на смесване на цветовете, както и минимизиране на видимите точки от растера.
Най-съвременният двигател за ICC профилиране използва най-добрата технология за картографиране на гамата, за да гарантира, че дори малките цветови пространства на принтера се възпроизвеждат както големи (синтетични) фотографски източници. Технологията ColorBoost за подобряване на наситеността и блясъка запазва точността и градиентите на цветовете!
Полезен инструмент за архивиране на защитата създава исторически данни за схемите за печат, като винаги дава достъп до всички модификации и възстановява оригиналната схема.

Step & Repeat Printing
Тази функция позволява RIP-a да отпечатва ролка плат без бели полета. Безшевната функция за стъпки и повторения на neoStampa улеснява пресъздаването на класически текстилни дизайни, които са подготвени за цялостен, безкрайно повтарящ се печат. Всяка капка (1/1, 1/2, 1/4 и т.н.) в хоризонтална или вертикална посока може да бъде избрана в Step & Repeat модула на neoStampa.

Интегрирани работни потоци
Приложението за сървърен печат позволява рационални работни потоци, които могат да бъдат интегрирани към вашата ERP система, за да се зареждат автоматично в опашката за, RIP и печат.
Автоматичните активни директории могат да се създават и конфигурират лесно и да се свързват в цялата мрежа. Новият формат на заданието позволява индивидуално оформление (заглавно и долно поле, съдържание, лого и др.), за да се постигне максимален контрол на печат и възпроизводимост. Други приложения на Inedit (neoColorations, neoCatalog, neoColorBox) са създадени, за да се свързват безпроблемно с NeoStampa
Координирането на всички процеси на вашия бизнес вече е реалност. С многобройни възможности от inEdit за каталогизация, оцветяване и 3D симулации, постигнатото е интегриран работен процес, който позволява достъпно управление.
Основната им цел е да интегрират и свържат софтуера им, за да работи по-бързо и по-ефективно, както и да наблюдават всеки процес, за поддържане правилното управление и да избягване на грешки.

Инструменти за редактиране

neoStampa интегрира всеки възможен инструмент за редактиране на Вашите проекти.
Сред основните опции за манипулиране на изображения можете да намерите:
• Увеличаване и бързо преглеждане на промените
• Копиране, преоразмеряване, ротация или огледално копиране, направено ръчно или графично
• Възможност за конфигурируема многократна отмяна
• Редактиране на Контролна лента, статистика и коментари
• Редактиране на маркери за обрязване и регистрация
• Редактиране на цвета или модификация с инструмента за избор на цвят

Освен това neoStampa предлага:

Design Cropping
Мощна функция за избор на част от дизайна и изрязване по избраната област. Много удобна функция за отпечатване на част от голям дизайн, спестявайки време и материал, позволявайки прилагането на различни профили на ICC, за да изберете най-добрия профил.
nS-Design crop

Гнездене и автоматично разпространение
Тази функция поставя и разпределя ефективно всички проекти, като спестява време и материали. Помощникът за ръчно разпределение позволява бързо позициониране и по този начин се избягва случайното припокриване на дизайна.

Автоматично и разширено панелиране
Когато дизайна е твърде голям, ще бъде приложено автоматично страниране или разделяне. Дизайнът ще бъде разделен на всички необходими части и може да бъде въведен по избор припокриване между страниците, за да се улесни работата.
Възможно е също така графично да се изместят области, където страниците ще бъдат разделени, за да се избегне съвпадение на конкретни дизайнерски области.
Създаването на независими панели на даден дизайн може да се извърши също, като при необходимост се създава припокриване за тях.

Съветник при калибриране
Съветникът за калибриране 8 е включен в neoStampa 8 и е създаден изключително за постигане на най-добри резултати от работата на всеки принтер.
CW8 ви помага да генерирате печатна схема, която ви води до ясни и добре дефинирани стъпки. Ще получите отпечатани диаграми за оценка, за да прецените - заедно със спектрофотомер - плътности, количества мастило, генерирано черно и цветове, докато не достигнете до желания профил.
Получените схеми за печат са много точни, което пресъздава точния тон от гамата, която принтерът ви може да осигури.
Достъп до съветника за калибриране можете да получите от контролния център в neoStampa.
NeoCatalog
neoCatalog управлява всичките ви проекти, цветове и симулации на околната среда с пълен контрол върху потребителските привилегии
Можете да решите какво да се направи и какво може да се види от вашите клиенти, с пълен контрол. Това позволява да се направят цветове чрез уеб, да се правят зашеметяващи симулации на околната среда и да се генерира PDF за вашите клиенти. Това е neoCatalog !.

Сигурност
Тази опция за многобройни привилегии позволява да се определи това, което вашите клиенти могат да видят или да правят с дизайна.
Поддържа се определяне на изключителност на дизайна и цветовете и може да бъде активирано по всяко време.

Симулация на околната среда
Симулирайте дизайнерската си колекция на много обекти с най-добро качество само с едно кликване!
Генерирайте PDF документ на вашите симулации и го изпратете директно до вашия клиент.

Персонализиране
NeoCatalog може да бъде свързан към базата данни на вашата фирма и да бъде персонализиран за индивидуална интеграция в мрежата. Поддържат се много езици: английски, испански, италиански, португалски, холандски, немски и каталонски.

neoCatalog може да бъде свързан към вашата система за управление и обмен на информация.

Към началото

AGFA: 150 години опит


Историята на Agfa започва през 19-ти век и еволюцията ѝ е ознаменувана с редица иновации и периоди на технологично лидерство. Малък белгийски бизнес за ‘фото продукти’ и немски производител на бои за багрене обединяват усилия и се превръщат в световно известна компания в графичната и здравна индустрии.

1867 – 1904: Първи години

1867: AGFA, всичко започна с цвят
Виждайки високотехнологичните продукти и решения, които гиганта Agfa предлага днес, човек трудно би повярвал, че всичко започва през 19-ти век, но историята го потвърждава. През 1867 започва дейност фабрика за багрене в пристанище Rummelsburger see близо до Берлин. През 1873 тя е регистрирана като ‘Aktien-Gesellschaft fur Anilin-Fabrikation’, AGFA.

CO history LievenGevaert 84x83 tcm582-20110

1894: Раждането на ‘L. Gevaert & Cie’
През 1890, 22 годишният Lieven Gevaert създава свой собствен цех в Антверпен (Белгия), който се използва предимно за производство на хартия за фотографията. Едва четири години по-късно бизнесменът Armand Seghers помага за учредяването на акционерното дружество ‘L. Gevaert & Cie’. Началният капитал възлиза само на  20,000 белгийски франка (500 Евро).

CO history factory 1904 84x tcm582-20109

1904: Бизнесът на Gevaert процъфтява в новият век
Бизнесът се разраства бързо и компанията има нужда от нови, по-големи помещения. Фабриката се премества от Антверпен в Мортсел. Помещенията все още се използват, въпреки че сградите са значително разширени и модернизирани. Успехът на компанията е споделен със служителите, защото те са участвали в печалбите. Тази инициатива е на Lieven Gevaert.

1905 – 1959: Години на експанзия

1920: Преминаване към ново име - ‘Gevaert Photo Producten N.V.’

1936: Цветната фотография е готова за масовия пазар
През 1916 Agfa започва да разработва материали за цветната фотография. Един от пионерите е  д-р Rudolf Fischer от Берлин. Agfa е единствената компания, която развива цветната фотография през 20-те години, а през 30-те усилията ѝ най-сетне се изплащат. През 1936 Agfa представя ‘Agfacolor-Neu’ - истинска сензация във фотографския свят. За първи път само един филм с еднократна експозиция и един проявителен процес са достатъчни за обща цветна фотография. Този филм е имал не по-малко от 278 патента! Две години по-късно, Agfa предлага на пазара цветна хартия и 16 мм филм. Компанията е много по-развита от голяма част от конкурентите си.

co history xrayaffiche tcm582-21015

1947: Рентгенови лъчи след Втората Световна
Война
Като производител на различни видове рентгенови филми, Gevaert предлага на пазара нов асортимент. Филмите на Agfa имат по-добър контраст и яркост, по-висока чувствителност и широки граници на експозиция, което ентусиазира медицинския свят.

co history scientia tcm582-21012

1952: Филми за научни и технически цели

CO history optima 1959 84x83 tcm582-20111

1959: Първата напълно автоматизирана 35 милиметрова камера
Agfa продължава да усъвършенства своите камери и се съсредоточава върху това да се управляват бързо и лесно от потребителите. Функционалността е друг важен фактор и Agfa влиза на пазара с първата напълно автоматизирана 35 мм камера. Това е мигновен успех и през следващите три години, Agfa продава един милион от Agfa Optima фотоапарата.

1960 – 1981: Златно развитие през 60-те и 70-те години

co history packaging tcm582-21010

1964: Исторически брак
През 1964-та, освен честване на 125-тата годишнина на фотографията се осъществява и сливането на Gevaert и Agfa. В началото на 1964, Agfa AG, което е 100% дъщерно дружество на Bayer се слива с Gevaert Photo Producten N.V. По този начин на 1-ви Юли същата година са създадени две нови компании с по 50% участие: Gevaert-Agfa N.V. в Мортсел (Белгия) и Agfa-Gevaert AG в Леверкузен (Германия).

co history gevafax tcm582-21006

1971: Agfa-Gevaert разработва първата ксерографска копирна машина в Европа
Agfa представя копирна машина на Hannover Messe в Германия. Gevafax X-10 е първата европейска копирна машина базирана на ксерографската технология, която позволява икономично фото копиране върху обикновена хартия.

1980 – 1981: Сребърната криза
Международните спекулации на пазара на сребро водят до значително увеличение на цената му - седем кратно! Тъй като среброто е един от най-важните и основни материали във фотографската индустрия, Agfa-Gevaert изпада в трудна финансова ситуация. Bayer предоставя допълнителни средства и става 100% собственик на Agfa-Gevaert Group.

1982 – 1998: От аналогови към цифрови технологии

co history compugraphic tcm582-21002

1982: Agfa се ориентира към дигиталните технологии
Още през 1982, Agfa-Gevaert има мажоритарен дял в компанията Compugraphic Corporation (САЩ), която произвежда съвършени системи за набор и фотографско оборудване на достъпни цени. Agfa придобива компанията в последствие и няколко години по-късно става световен лидер при фотографските машини с цифрово управление.

1997: Agfa става номер 1 в предпечата
След придобиване на фирмата за производство на печатни платки Hoechst през 1996 и на звеното за Graphic arts на DuPont’s през 1997, Agfa става безспорен номер 1 в графичния предпечат. Повече от 40% от всички печатни материали в света се произвеждат с продукти и системи на Agfa.

1999 – до наши дни: Нова ера

1999: Agfa става обществено достояние
На 1-ви Юни 1999 акциите на компанията са въведени на фондовите пазари на Брюксел и Франкфурт.

2000 – 2001: Дигиталната (р)еволюция продължава
Преминаването към цифровата технология очевидно набира скорост. Компанията е подготвена за технологичните промени и продължава растежа си през следващите години. Agfa се стреми към развитие в нови пазарни сегменти със съществуващото си портфолио, чрез стратегически придобивания и сливания. През 2000 Agfa придобива мажоритарен дял в белгийската софтуерна компания Quadrat, която работи в информационните системи за радиологичния отдел на страната. Година по-късно, компанията взима минимален дял от MediVision - разработчик и производител на системи за цифрови изображения от офталмологични приложения. През 2001, Talk Technology - водеща компания в сферата на здравеопазването от Северна Америка става част от Agfa.

2002 – 2005: Ново развитие
Като единствената компания в graphic arts индустрията, която предлага автоматизирани предпечатни системи, системи за управление на цифровите работни потоци, филми и плаки, Agfa инвестира в нова фабрика за производство на плаки в Китай. Освен това компанията утвърждава лидерството си на цифровия пазар чрез придобиване на следните компании:

• Autologic - американски производител на предпечатни системи за вестникарския пазар Dotrix - специализирана белгийска компания за индустриален цифров печат
• Lastra - италиански производител на аналогови и цифрови печатни плаки
• ProImage - израелски разработчик на браузър базирани решения за управление на цифровите работни потоци в печатници.

През ноември 2004, Agfa прехвърля всички свои фотографски продукти в нова и независима компания - AgfaPhoto.

2006: Три независими бизнес звена
От началото на 2006, бизнес звената Graphics и HealthCare са оперативно независими. Agfa създава още една дивизия - Materials, която се занимава с производството на филми. Независимостта на звената, осигурява успешно развитие на всяко от тях чрез конкурентно позициониране и контролиране на разходите в съответствие с променящите се пазарни условия.

2007 – 2016: Технологично лидерство
Agfa Graphics насочва усилията си от научноизследователската и развойна дейност в производство на иновативни цифрови мастиленоструйни принтери. През 2010 с придобиването на Gandi Innovations, Agfa Graphics разшири портфолиото си от голямо форматни мастиленоструйни принтери. През същата година бизнес групата укрепи позициите си на азиатските и северноамериканските пазари, чрез учредяването на Agfa Graphics Asia и придобиването на компанията Harold M. Pitman Company.

2017: Стремеж за растеж
След като възстанови финансовата си стабилност през предходните години, компанията предприе няколко проекта за оптимизиране на растежа в средносрочен план.

Към началото

WACOM представя нова серия смарт бележник - таблет


Новите Bamboo Slate и Bamboo Folio заместиха моделите от серията Bamboo Spark
Bamboo Slate logo art
Bamboo Slate
С новите устройства на WACOM можете да пишете на всякаква хартия, след което да съхраните, да оформите и споделите вашите бележки и идеи в Cloud-а.
Всичко става по много лесен начин - написвате бележките и идеите си или правите скици и рисунки със специалната писалка върху хартията. След това натискате бутона и Bamboo Slate преобразува вашите рисунки или текст в цифрови файлове. Приложението Wacom Inkspace ви позволява да организирате, редактирате и споделяте бележките и скиците на устройствата си с iOS или Android с Bluetooth®. Освен това можете да синхронизирате бележките си в Cloud-а и да осъществявате достъп до тях от всяко място по всяко време.
Няма ограничения за вашите идеи с Bamboo Slate. Не се притеснявайте, ако не сте близо до мобилното си устройство, можете да запазите до 100 страници в Bamboo Slate и да синхронизирате по-късно.
Bamboo Slate gallery 9-g-new
Подобрете работния си процес
С приложението Wacom Inkspace и вашето iOS или устройство с Android с Bluetooth® можете да организирате, редактирате и споделяте бележките и скиците си. Освен това можете да комбинирате страници с бележки, да добавяте щрихи, цветове или акценти към съществуващите бележки.
Избор от два размера
Изберете това, от което се нуждаете: Bamboo Slate се предлагат в 2 формата А4 и A5, а калъфчето е изработено от сив висококачествен полиуретан. Ергономичният триъгълен дизайн на писалката и чувствителният към натиск връх ви предлагат удобно усещане в ръката и перфектно писане.
Bamboo-Slate-gallery-7-g
Експортирайте в Cloud-а и извън него
Синхронизирайте бележките си с Cloud услугата на Inkspace за достъп до всичките си устройства или експортирайте файлове директно в друга Cloud услуга, като например Dropbox®, Evernote® или OneNote®. Приложението Wacom Inkspace също така поддържа експортирането на вашата работа във формат JPG, PNG, PDF и WILL.

Bamboo Folio
Bamboo-Folio-gallery-8-g
Новото устройство Bamboo Folio има същата функционалност, както Bamboo Slate. Единствената разлика е дизайна на калъфчето, което е от две части, като горната покрива хартията и има място за поставяне на мобилния смартфон или таблет. Bamboo Folio също се предлага в 2 формата – А4 и А5.
 

Към началото

Новости при Signracer UV LED плоскопечатни и хибридни принтери


Централен вакуум

Новия централен вакуум осигурява по-стабилно отрицателно налягане във всички канали по мастиления тракт.
Осъществява се чрез малък компресор, който винаги поддържа по-високо ниво на вакуум от необходимото.
Vacuum pressure container
Прецизното разпределение на вакуума се извършва по тръба и много къси маркучи от нея до под-резервоарите.
vacuum rail tubes

Високопроизводителни LED лампи
Ново поколение високопроизводителни LED лампи за фиксиране на мастилото
SIGNRACER принтерите са оборудвани с последно поколение високопроизводителна LED система за фиксиране на UV мастилата. Новата система LED лампи е с повишена мощност от 9.5 до 14 W/м2. Дължината на лампите за един ред печатащи глави е увеличена от 90 на 120 мм и от 150 на 180 мм за два реда печатащи глави. Двата размера на лампите се побират в един LED корпус, което позволява безпроблемно добавяне на втори ред печатащи глави. По-нисък шум от вентилаторите подобрява охлаждането на новата LED система.
signracer print led carriage RICOH MH5220 printhead

Индустриални печатащи глави Ricoh Gen. 5s
Нови печатащи глави Ricoh Gen. 5s (MH5220)
Производителят Signracer избра новия модел печатащи глави RICOH MH5220 в продължение на съществуващото си OEM споразумение. Новата печатаща глава MH5220 с обем на капката от 2,5 pl е еталон в индустрията и позволява направата на изключително прецизни и висококачествени отпечатъци.

Ricoh Gen. 5s печатащите глави са със стоманен корпус, отличават се с изключителна здравина и предлагат висококачествен индустриален печат. Новите мастила с нисък вискозитет SIGNRACER SR-200 HD са с оптимизирани настройки за RICOH MH5220 модела печатащи глави (форми на вълната, температури и напрежения).
RICOH MH5220 printheads

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe