е-бюлетин #199
  • Offers

е-бюлетин 199

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юни 2022

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Agfa планира „огромен растеж“ с технологията на Inca

Mutoh отпразнува 70 години иновации с премиерата на два продукта на FESPA в Берлин

STS Inks с по-голям принтер за своята DTF система

SAi пусна новият Flexi 22 софтуер

Нов сублимационен принтер XpertJet1341WR Pro от Mutoh

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Май 2022
Режеща маса Graphtec FCX4000
graphtec fcx4000 60es


Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Юни 2022

STAHLS Color of the month June main pic

Agfa планира „огромен растеж“ с технологията на Inca

Agfa Inca Wille Willson Juery
На снимката: Уил, Уилсън и Juéry на Fespa

Изпълнителният директор на Agfa, Pascal Juéry каза, че групата е „нетърпелива да започне“ с интеграцията на Inca, чрез селективни демонстрации на новия принтер B1 Speedset за опаковъчен картон, който трябва да се появи на пазара по-късно тази година.

На пресконференцията на Agfa на FESPA, проведена на 1-ви юни, Juéry каза, че сделката с Inca е приключила, както е било планирано на 31-ви май и от тук нататък всичко е задвижено.Служителите на Inca се присъединиха към екипа на Agfa на щанда им по време на изложението (3.2-C20/D20). След като усвояването им бе съобщено официално, те излязоха с баджове със слоган „Think Inkjet Think Agfa“ – мотото на производителя за изложението. „Не губим никакво време, тъй като нямаме търпение да започнем. Тази сделка е идеалният пример за надграждането и преоткриването на Agfa“ каза Juéry.

Single-pass тласък

Винсент Уил, президент на отдела за дигитален печат и химикали на Agfa, каза, че ще се възползва от доказаната технология на Inca за печат с едно преминаване (на един пас). Процес, който в момента липсва в портфолиото на Agfa.
Освен висококачественият Onset принтер за широкоформатен печат, предстоящите разработки ще бъдат в платформа за развитие на възможностите при производство на опаковки.
„Като добавим това към нашето ноу-хау в областта на химикалите, ние ставаме много силни и можем да се разгърнем напълно в областта на опаковките“, каза той.

Уил смята, че еднопасовата машина на Agfa Dotrix, подготвена преди почти две десетилетия е била „прекалено подранила“.
„Agfa беше първият производител на пазара, предлагащ машина, която печата с еднократно преминаване. Беше добър продукт, но беше твърде рано и клиентите не бяха готови. Сега вярвам, че пазарът е готов за това“, разказа той.

Agfa може да предложи широка гама решения - от входния клас принтери Anapurna, с възможност за печат със 70 кв. м/ч до модела за печат на велпапе BHS със скорост до 60 000 кв. м/ч. Това означава, че фирмата може да предложи „от най-ниския до най-високия клас и всичко това на едно място, заедно с мастила – цялостно решение “, добави Уил.
„Дигиталният печат върху опаковки едва започва, сега е едва няколко процента,  но търсенето ще нарасне неимоверно занапред и Inca ще ни позволи да се справим с този пазар."

Agfa е в процес на превръщане на бизнеса си с Offset Solutions в самостоятелна операция и се очаква в крайна сметка той да бъде продаден или отделен. Но Juéry твърди, че това няма да забави плановете му за развитие в сферата на дигиталния печат, въпреки потенциалното съчетание от клиентите на продуктова гама за дигитален печат на опаковки с офсетови машини.
„Ние вярваме, че пътят ни напред е фокусиран над решенията за дигитален печат. Напълно разбирам, че това може да доведе до загуба на синергия на пазара, но вярваме, че това е правилния път напред.“ заяви Juéry.
„Когато разглеждахме дигиталният печат като част от офсетовия, той беше едва малка, те първа развиваща се част от големия утвърден и зрял бизнес. Тази позиция не дава най-добрия шанс за развитие.“ Обясни той. „Преди няколко години преценихме, че е по-добре да разделим двете направления, което се доказа като правилно решение. Вече не трябва да се лутаме между установеното на пазара решение за печат и по-динамичния, разрастващ се бизнес.“

„Основния двигател за растежа на Agfa днес е дигиталния печат. Имаме големи амбиции за развитието на Inca и очакваме да започне да допринася за това от първия ден.“
Междувременно Agfa са в процес на фина настройка на собствен комплект мастила за Onset.
„Очакваме първата машина с наши мастила да бъде пусната на пазара през есента на тази година“ каза Майк Хорстен, PR мениджър и отговорник за глобалната бизнес преса.

Големи надежди за Speedset

Първоначално Inca ще стане бранд под шапката на Agfa, а след това с течение на времето ще бъде напълно интегрирана под името на Onset.
Изпълнителният директор на Inca Стив Уилсън каза, че първият Speedset вече се произвежда в Кеймбридж и към момента има повече от 100 нетърпеливи потенциални клиенти за него.
Той намекна, че предстоящото B1 устройство „може и да стане по-широко, така че да печата на велпапе“.
Потребителите имаха възможност да видят отпечатъци от Speedset на международното изложение Fespa и Уилсън твърди, че отзивите от тях са били много позитивни.
„Той беше разработен, докато бяхме част от Screen, така че да предоставя японско качество на печат. Целта бе да се постигне печат на йероглифи с големина 4 пункта, което означава, че може да печата до 2 пункта букви.“
Speedset принтерът e със скорост на печат до 150 м/мин или 11 000 стр. B1.
„Можем да постигнем ISO цветова гама при тази скорост,“ добави Уилсън.

Fespa изложение

На щанда си на Fespa Agfa показа възможностите на Jeti Tauro H3300 HS за пълно заливане с лак при скорост 75 кв. м/ч, което бе подчертано като USP (уникално търговско предложение).
От Agfa представиха също широкоформатния Oberon RTR3300, който вече има възможност за печат с бяло. „Това е непрозрачно бяло, което ще ви изуми – печатахме на гланциран черен винил, за да се види колко е добро“ обясни Хостен.
На изложението бяха показани и Avinci CX3200 dye-sub със системата за управление Asanti, решението за печат на интериорни повърхности InterioJet Décor и Alussa – система за печат върху кожа от висок клас.
Отделът за индустриални решения на Agfa обръща внимание на своите OEM предложения за UV мастила и мастила на водна база.

Към началото

Mutoh отпразнува 70 години иновации с премиерата на два продукта на FESPA в Берлин

Mutoh anniversary

Остенде, Белгия. Mutoh Europe nv, EMEA централата на Mutoh Industries Co. Ltd., Япония, представиха цялата си гама принтери XpertJet и своя оригинален VerteLith RIP софтуер на своя щанд C40 в Зала 1.2 на международното изложение FESPA 2022.

2022 е специална юбилейна година за Mutoh Group. Mutoh Япония става на 70 години, Mutoh Германия – на 50, а Mutoh Европа – на 30. Много малко технологични компании правят иновации от 70 години. Тази година Mutoh Group не само отбелязва това огромно постижение, но и го прави стилно с премиерите на два принтера и нови бързосъхнещи, безопасни мастила за екосолвентни принтери ексклузивно на FESPA.

На FESPA нямаше нужда да търсите по-далеч от щанда на Mutoh, за да оцените етичния кодекс на компанията да прави продукти с високо качество, произведени в Япония, без компромис - поколение след поколение. През последните няколко години Mutoh изцяло обнови своята продуктова гама екосолвентни и сублимационни принтери, базирани на новата си платформа за принтери XpertJet.

Mutoh XPJ1682SR Pro

Нов XpertJet 1682SR Pro

Като премиера за EMEA сектора, Mutoh показа високопроизводителния XpertJet 1682SR Pro.
XPJ-1682SR-P е най-новият екосолвентен XpertJet с две високопроизводителни печатащи глави AccuFine 3200. Машината може да бъде настроена в режим 2xCMYK, както и 8C (CMYK, Lc, Lm, Lk, Or). Той е съвместим със съществуващите, сертифицирани с GREENGUARD Gold сертификат мастила MS41 на Mutoh, което прави възможна употребата му в по-чувствителни среди като училища и болници и принтерът става подходящ за вътрешна и външна употреба.

В сравнение със съществуващия 8 цветен модел XpertJet 1682SR, новият XpertJet 1682SR Pro е до 180 % по-бърз. Също като моделите XpertJet 1341SR Pro и 1641SR Pro, пуснати през първото тримесечие на 2022 г., новият XPJ-1682SR Pro включва i-Screen вълнооброзен печат, четвърто поколение Intelligent Interweaving технология на Mutoh, адаптирана към принтер с две глави и оригиналния RIP софтуер VerteLith на Mutoh.

Новата серия мастила на Mutoh - MS51

Във връзка с XpertJet 1682SR Pro, с който са напълно съвместими, Mutoh пуска нови бързосъхнещи, екосолвентни мастила, обединени в серия MS-51. Тези мастила ще намалят времето за изпълнение и ще съкратят работния цикъл, като освен това са без съдържание на GBL, без символи за риск или опасност.

Mutoh XPJ1341WR Pro

XpertJet 1341WR Pro

Също премиерно в EMEA, посетителите можеха да видят и новия XpertJet 1341WR Pro с ширина 54” (137 см), който е насочен към пазара за сублимация. XPJ-1341WR Pro разполага с една глава Mutoh AccuFine 1600. Този модел е добавен към съществуващия модел с две глави XpertJet 1642WR Pro. XPJ-1341WR Pro е съвместим с оригиналните HC сублимационни мастила от серия DS3 на Mutoh. HC означава „Увеличена цветност“ и предоставя намалена консумация на мастило, по-бързо съхнене и съвместимост с по-леки и тънки хартии. Мастилата DS3 се предлагат в дегазирани торбички от 1 kg за надеждно впръскване и отлична дефиниция и острота на изображението. XPJ-1341WR Pro осигурява производствени скорости до 29,2 m²/h

В допълнение към премиерите на продуктите, посетителите можеха да видят и пълната гама Mutoh XpertJet - XpertJet 1682SR (с оранжево), новите XpertJet 1341SR Pro и XpertJet 1641SR Pro, наградените XpertJet 461UF и 661UF UV сувенирни (DTO) принтери, както и сублимационния принтер XpertJet 1642WR Pro.

Повече информация за 70-годишнината на Mutoh Group можете да намерите тук.

Към началото

STS Inks с по-голям принтер за своята DTF система

STS Inks участваха успешно на току що отминалото изложение FESPA 2022 в Берлин, където представиха своето DTF решение, разработено съвместно с Mutoh.

 STS Fespa

Ексклузивната DTF система на STS e създадена да бъде възможно най-рентабилното и безпроблемно решение за опростяване на процеса за бързо създаване на персонализирани тениски и облекло. Компанията за първи път стартира своята революционна модулна система Direct-to-Film (DTF) през 2021 г. Решенията на STS са разработени в партньорство с Mutoh – най-продавания производител на широкоформатни принтери.

STS Inks представиха 64-инчовия двуглав DTF принтер Mutoh на друго международно изложение ISA 2022, проведено в началото на май тази година.
STS Inks добавиха към своята вече позната DTF система включваща компактен принтер STS VJ628D, нов модел STS/MUTOH XPJ 1682D 1.6 м. DTF принтер, за запълване на празнините на пазара. Шахматно разположените глави позволяват на XPJ 1682D изключително бързи скорости на печат и плавни преливки, като същевременно модела осигурява висококачествен печат дори при намалена разделителна способност.

STS XPJ 1682D

Новият принтер на STS/Mutoh разполага с RIP софтуер Flexi DTF Pro Edition от SAi, оборудван с Flexi DTF Pro Editor. XPJ-1682D също включва автоматична калибрация на подравняването при двупосочен печат, лесен за употреба тъч панел, подобрено LED осветление и модернизирано устройство за подаване на медията, което позволява на операторите да зареждат и сменят множество различни ролки по-бързо и лесно. Тези функции са създадени, да улеснят употребата и поддръжката, докато принтерът продължава да предоставя висока производителност и висококачествена продукция. XPJ-1682D е съчетан с DTF мастилата на STS, които предлагат на потребителите изключително богата цветова гама и ненадмината издръжливост.

„Развълнувани сме да покажем за пръв път на посетителите на ISA новия 64-инчов DTF принтер STS/MUTOH XPJ 1682D и да им дадем възможност да изпробват цялостното ни DTF решение“ каза Шахар Тургеман, основателят на STS Inks на международното изложение ISA при представянето на новия принтер. „Имахме невероятна обратна връзка на модулната ни DTF система след пускането ѝ на пазара и нямаме търпение да продължим да разширяваме DTF опциите и възможностите си, за да можем да отговорим на постоянно растящите нужди на индустрията.“

DTF технологията има няколко предимства пред традиционния DTG (Direct-to-Garment) печат, чиято употреба е ограничена само върху памучни предварително подготвени материи и се износва по-бързо. Докато DTF може да се прилага върху текстил от памук, коприна, полиестер, деним, найлон, кожа, смесени материи 50/50 и множество други. Технологията дава еднакво добри резултати, както върху светъл, така и върху тъмен текстил и позволява да се избира между гланцов или матов ефект. При DTF технологията не е необходимо рязане или чистене, създава отчетливи изображения с ясни краища, не се нуждае от напреднали технически познания за печата и не на последно място създава по-малко отпадък.

STS Inks създават своите DTF пакети и системи като интуитивна и лесна за употреба алтернатива на вече съществуващите на пазара решения. Компанията посвещава огромно количество време за изследвания на най-подходящите за съчетаване модули, които да са лесни за настройка и употреба веднага след поставянето им. Резултатът е потребителско преживяване без излишни проблеми, за разлика от други системи, които често изискват множество времеемки и трудоемки калибрации и настройки при пристигането им. В допълнение STS Inks предлага неповторимо обслужване и надеждност, особено в сравнение с предизвикателствата при  преправени и доработени настолни принтери.

STS Inks пусна на пазара първите в индустрията флуоресцентни мастила за DTF печат през декември 2021. А преди няколко месеца компанията обяви нови мастила за фотореалистичен DTF печат, включващи и light magenta и light cyan, с помощта на които могат да се постигнат по-добри преливки и по-точни цветове. STS Inks са добре познати със своите висококачествени мастила, съвместими и с повечето известни марки широкоформатни принтери. DTF мастилата на STS предлагат голяма плътност, широка гама и невероятна наситеност на цветовете, а печатащата глава е защитена с капсулирана смола и нано пигмент.

Мастилата не са токсични и са природосъобразни, създадени за отлична производителност и голяма устойчивост на пране, с постоянност на цвета от партида до партида. Налични са CMYK, бяло, а и други цветови опции. Произвеждат се в САЩ и са преминали редица изпитания и тестове.

Към началото

SAi пусна новият Flexi 22 софтуер

SAi logo

• Нова версия на водещия в индустрията RIP софтуер бе представен на тазгодишното международно изложение за печат FESPA
• Flexi 22 добавя нови подобрения към функциите за производителност и включва нови полезни възможности за DTF и DTG печат
SA International (SAi) – водещият доставчик на софтуерни решения за широкоформатен, дигитален печат, печат върху текстил и CNC машини, обяви пускането на Flexi 22 – напълно актуализирана и по-мощна версия на своя изключително успешен софтуер за печат. Новото решение, единственият софтуер, който е едновременно за дизайн, печат и рязане е проектиран с цел допълнително повишаване на производителността и ефективността на работния процес на потребителите и беше демонстриран на живо за първи път на FESPA Global Print Expo 2022 (Берлин, Германия)

Изградена на успеха на водещия софтуер на SAi Flexi, новата версия 22 отговаря на взискателните производствени нужди на потребителите на знаци и дисплеи, като включва доказали се специфични инструменти за проектиране на знаци, RIP софтуер и софтуер за печат и изрязване за директно рязане на винил.

Flexi22
Flexi 22 е най-добрата и богата на възможности версия на един от най-разпространените в света RIP софтуери

Нови и уникални характеристики
Освен това най-новата версия на Flexi е проектирана да осигури по-добра връзка между различните устройства чрез таблото за управление на SAi Connect. Тази функция е уникална за новия софтуер. Чрез един централен интерфейс това позволява на потребителите лесно да управляват своите софтуерни лицензи или абонаменти, да изтеглят нови версии или актуализации, както и да наблюдават и преглеждат отчетите с производствени данни. SAi Connect също се може да се отвори и от потребителската лента с инструменти, от която имате бърз и лесен достъп.
Flexi 22 също така рационализира работния процес и осигурява по-голяма ефективност, като позволява повече модификации на задачите за печат да се прилагат директно в Flexi Production Manager, с което елиминира нуждата от връщане назад или преповтаряне на стъпки. Това включва и възможност за добавяне на контур или създаване и съхранение на оригиналните файлове и настройки на поръчки и задачи. В допълнение Flexi 22 предлага и възможност за добавяне на дизайни към вече направени през софтуера монтажи, без преди това да се разделят. Потребителят просто трябва да добави новата задача и до а добави към подготвения монтаж.

Улеснени дизайн и производство за DTF и DTG приложения
Потребителите на новия Flexi 22 могат да се възползват от новите приложения, които носят много нови възможности. Например, функциите на Flexi 22 Direct-to-Film и Direct-to-Garment опростяват процеса на проектиране и производство, за да осигурят по-лесен път за тези, които искат да добавят печат на тениски и други приложения за печат на текстил към своите услуги. „Flexi 22 е най-добрата версия до момента и се предлага напълно зареден със специални инструменти за повишаване на производителността и ефективността, които са интегрирани след проучване на инструментите, необходими на клиентите, за да отговорят на техните специфични нужди“, обяснява Анет Плъмър от SAi.

Flexi22 nesting
Flexi22 осигурява подобрена връзка за потребителите, чрез новия SAi Connect dashboard.

„За разлика от други софтуери на пазара, които включват само RIP, SAi Flexi комбинира лесен за употреба интерфейс за дизайн с мощен RIP, за да предостави на потребителите пълен пакет от възможности в едно“, допълва тя. „С Flexi 22 сме убедени, че клиентите ни ще открият всичко, от което имат нужда в един софтуер.“

Към началото

 

Нов сублимационен принтер XpertJet1341WR Pro от Mutoh

137-сантиметров компактен принтер за сублимация с мастила на водна основа за висококачествен печат

Mutoh XPJ1341WR Pro

137-сантиметровия сублимационен принтер XpertJet 1341WR Pro ще предостави всичко, което можете да очаквате от широкоформатен принтер на Mutoh – здрав и надежден принтер, осигуряващ високо качество на печат всеки път.

The XpertJet 1341WR Pro има ултра широки пиезо печатащи глави AccuFine 1600 с променлива капка, гарантиращи най-точното поставяне на мастилото и новата i-screen вълнообразна технология на печат, която прави печата още по-плавен.

Серията сублимационни мастила на Mutoh DS3 с повишена плътност на цвета осигуряват намалена консумация на мастило, по-бързо изсъхване и са съвместими с леки (малограмажни) хартии. Те се предлагат в дегазирани торбички от 1 кг за надеждна работа и отлична дефиниция и острота на изображението.

XPJ-1341WR Pro осигурява постоянно качество и това го прави подходящ както за серийно производство, така и за къси тиражи. обучение към последователно производство е възможна благодарение на интегрирания сензор, позволяващ множество автоматизирани настройки и опцията за добавяне на моторизирана система за навиване.

Основни характеристики
· Печат с мастила на водна основа на медии с ширина до 1371 mm (54”).
· Нови изключително широки печатащи глави AccuFine 1600, предоставящи едновременно по-добри скорост и качество!
· Новата i-screen вълнообразна технология, осигуряваща изключително качество на печат.
· Три различни височини на главата, включително нова – 2.0 мм
· Производствени скорости, не влияещи на качеството: 11.8, 15.2, 20.1 и 29.2 м²/ч
· 4-цветна настройка
· Ненадмината използваемост благодарение на множество нови уникални основни технологии на Mutoh
· Природосъобразен печат – високо ниво на безопасност за оператора
· Компактен дизайн – сигурен и лесен за употреба

Възможности за приложение
Текстилни решения за интериор, персонализирани декорации за дома, текстилни банери, мода, тениски, спортно облекло и много други приложения. Всякакъв тип персонализирани продукти, изработени от материали с полиестерно покритие или на базата на полиестер, видове сувенири и гъвкави материали. Можете и да създавате ярки постери с големи размери.

Mutoh aplicationMutoh aplication1Mutoh aplication2

137-сантиметров компактен принтер за сублимация с мастила на водна основа

Спецификации

Максимална ширина на медията  1371 мм (54”)
Ширина на печат 1361 мм (53.58”)
Брой печатащи глави 1 бр. AccuFine 1600
Разделителна способност от 300х600 dpi до 1200х1200 dpi
 Височина на главата  3 нива: 1.5, 2.0 и 2.5 мм
 Дебелина на медията 0.3, 0.8 и 1.3 мм
 Устройство за подаване на медията  Не моторизирана система за ролки до 19 кг
 Устройство за навиване на медията  Опция за 20 и 30 кг моторизирана система
Мастило DS3 серията сублимационни мастила на Mutoh
Разфасовка на мастилата 1 кг пликове *
Тегло 81 кг (Принтер + стойка)
Размери (WxDxH) мм 1916 x 685 x 1218 мм

*С изискване за адаптер за мастила в пликове

Мастило за сублимация DS3
  - Широка цветова гама с ярки и издръжливи цветове
  - Издръжливи на светлина и пране
  - Директен печат върху полиестер
  - Печат върху хартии за сублимация за трансфер върху полиестерни материи или твърди материали
  - Висока разделителна способност и острота на изображението
  - Настроени са специално за последното поколение печатащи глави на Mutoh AccuFine.

AccuFine1600

 - Нови изключително широки пиезо печатащи глави
 - 33 % по-широки, 11 % повече дюзи
 - Повишена разделителна способност
 - Най-точното поставяне на капката за класа си
 - Подобрена стабилност на дюзите и качество на капката

i screen logo

 - Четвърто поколение на вълнообразната технология на печат
 - Подобрено цялостно качество на печат
 - Без разливане на пасовете при по-висока скорост

Автоматизации в помощ на потребителя за непрекъснато производство

Mutoh features

XPJ-1341WR Pro предоставя най-високо ниво на помощ на потребителите, благодарение на интегрирания сензор, който дава възможност за автоматизирани настройки (двустранно подравняване, настройка на устройството за подаване на медията, проследяване на оставащия материал до края на ролката). Тези автоматизирани настройки ще спомагат за увеличаване на ефективността и намаляват разхода. Също така в случай, че има запушени дюзи, потребителите могат да изключат проблемната зона без да спира производството.

Към началото

 

Каталог '21/'22

Разгледайте обновения ни каталог, с част от новите продукти, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe