е-бюлетин #74
  • Offers

е-бюлетин #74

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

Февруари 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Едно предложение на което не можеш да устоиш

Agfa Graphics демонстрира мощ при широкия формат 

Нова версия на най-използваните софтуери за управление на широко-форматни принтери PhotoPRINT и Flexi FAMILY

Рефилни системи и касети за широко-форматни принтери

Цени

Кампания - Пазарувай в сряда

Първите винаги печелят!

EДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, НА КОЕТО НЕ МОЖЕШ ДА УСТОИШ!

Можете да получите CorelDRAW Graphics Suite X4 Special Edition в комплект със скенер само за 405 лв. без ДДС. 

  i2400 Corel   Специалният комплект включва елегантния и тънък скенер на Microtek ScanMaker i2400 и пълна, функционална версия на CorelDRAW X4 с всички библиотеки и приложения. Освен компактния дизайн, скенерът е много лек и няма нужда от отделно захранване – използва USB порта на компютъра. Високата разделителна способност от 2400 x 4800 dpi, както и LED лампата на скенера дават високо качество на сканираните изображения. В допълнение на това, използваната патентована технология Color Rescue възстановява избледнелите от времето цветове на снимката. Скенера е много бърз – сканира А4 цветна страница само за 8 секунди и има 6 функционални бутона, с които удобно и лесно се извършват най-често използваните функции: сканиране, съхранение в PDF формат, изпращане на файла по e-mail, отпечатване и др. Всички тези характеристики правят ScanMaker i2400 перфектното решение за дома и бизнеса.

Към началото

  Agfa Graphics демонстрира мощ при широкия формат по време на FESPA Digital в Барселона

07, февруари 2012 г
   Продължаващото нарастване на присъствието на Agfa Graphics във всякакви мастилено-струйни приложения ще бъде демонстрирано на тазгодишната FESPA Digital в Барселона със силен набор от широкоформатен платформи на компанията. Най-продаваният UV-curable принтер :Anapurna M2050 се допълва от новия :Anapurna 2540 FB, който прави първата си поява на международно изложение. :Jeti семейство е представено от :Jeti 3324 Aquajet Pro за директен текстилен печат и високоскоростната система :Jeti 3020 Titan.
AFGA Logo

   Ще се изпълняват демонстрации на живо на всички тези платформи, в подкрепа на широкото портфолио на Agfa Graphics и в отговор на желанията на производители на рекламна продукция и дисплеи, които искат надеждни, продуктивни и рентабилни решения за твърди и гъвкави приложения.
   В допълнение ще има презентации на най-високия клас на Agfa Graphics :М-Press Leopard, с новата опция за автоматизация, както и напълно автоматичната промишлена плоскопечатна преса :М-Press Tiger. И двете предлагат истинска цифрова алтернатива на индустриалния многоцветен ситопечат със същата икономическа ефективност, не само в малки по обем поръчки, но също така и за средни и високо-обемни приложения.
   "На тазгодишната FESPA Digital ние отговаряме на предизвикателството чрез демонстриране на избрани решения от пълната ни гама в широкия мастиленоструен формат ", се казва Ингрид Меркс, главен оперативен директор за мастилено-струйни в Agfa Graphics. "Наред с :Jeti Aquajet Pro, която ще покажем за индустриален печат на текстил, ние поддържаме и силен фокус върху професионалните UV-curable решения за печат "

: Anapurna серия

ANAPURNA M2540 sideview small

   Своя дебют на международно търговско изложение прави специализирания принтер с плоска вакуумна маса :Anapurna M2540 FB, който използва механика, позволяваща фото-качество при размер 2.54 х 1.54 метра. Той разполага шест цвета плюс бяло и осигурява дълготрайни разпечатки с отлична адхезия към множество материали.
   Благодарение на революционния дизайн на вакуумната маса и конфигурацията за подобряване на точно и надеждно поставяне на точката, :Anapurna M2540 FB, разполага с пропускателна скорост до 45 м2/час. Леглото разполага с две зони на вакуума, като всяка от тях има четири различни отделения, което прави принтера идеален за малки и вложени приложения с различна степен на повторяемост. Двустранният печат е опростен с използването на единадесет прибиращи се регистрирационни щифтове, за да се осигури перфектно подреждане и позициониране от двете страни на леглото.

   2.05 метровият :Anapurna M2050 бързо се превърна в бестселър, като високо рентабилна платформа за потребители, произвеждащи най-качествени графики. Неговата надеждност и отлично качество на продукцията го превърнаха в най-популярната машина за входно ниво за бизнеси, които искат да се възползват от предимствата на UV-curable технологията и възможността за отпечатване директно на 2 x 3м плоски и 2 м широки гъвкави материали.

    Както и с всички платформи Anapurna, двете демонстрирани машини на FESPA Digital използват UV-curable мастила на компанията, които са формулирани така, че да осигурят силна адхезия и дълготрайни изображения. Бяло мастило може да се приложи преди или след опцията за печат или като цветно петно, за да подчертае специфични области на изображението.

:Jeti серия
 

Jeti3020Titan FTR 18x9 tcm601-95103

  Двата :Jeti широкоформатни принтера на изложението включват шест-цветен :Jeti 3324 Aquajet Pro текстилен принтер, който работи с най-новото поколение дисперсни мастила, за да печата директно на полиестерни платове. Вградената система за фиксация с инфрачервени нагреватели осигурява жизнени, блестящи и трайни резултати, които са устойчиви на избледнявана и пране. Тази 3.2 метра механика има пропускателна скорост до 65 м2/час и реална разделителна способност от 400 dpi. Включени са модули за подаване и навиване на материала, повдигач за ролките, ножове за линейно форматиране на изхода и система за извличане и филтрация на парите. Специализирани ролки за скосени медии са предназначени да предоставят точна регистрация на всички материали.

  Вторият :Jeti принтер, който Agfa Graphics ще демонстрира е :Jeti 3020 Titan FTR, -комбинация от плоска вакуумна маса и плосък-ролен механизъм, които предлагат на потребителите висока производителност в универсална платформа на 3,2 метра, която може да се надстройва. Този широкоформатен принтер е предназначен да се комбинират голяма скорост и гъвкавостта на богато разнообразие от конфигурации на мастила, включително бяло. Agfa :Jeti 3020 Titan има няколко нива на надграждане, така че потребителите могат да увеличат скоростта и възможноста за изход към всеки даден момент, така че да отговарят на техния бизнес растеж, без да се налага да инвестират в нов принтер. На изложението ще работи високоскоростен вариант с бяло, с 32 цветни глави и 4 глави за бяло.


: М-Прес на екран

M-Press Tiger pict3

  Прожектираното на екран на щанда Agfa Graphics за :M-Press Tiger и :M-Press Leopard ще включва всички подробности за новата функция за три-четвърти автоматизация на :M-Press Leopard и презентации на двете платформи от висок клас, работещи в индустриална производствена среда.
  Поточните линии на :M-Press са способни на покрият в пълен план размерите и производителността на една сито-печатна инсталация. Математиката говори сама за себе си, доказания разход на мастило на M-Press е под 5 ml/m2 средно. Това е около 3-4 пъти по-ниско в сравнение с конвенционалния ситопечат (и доста под други дигитални системи в сегмента). В резултат на това, променливите разходи на печат с: M-Press са същите или по-ниски, отколкото при ситопечат.

   Благодарение на високата скорост на :M-Press, автоматизацията от 48 до 55 легла на регулиран вакуум, ефективната скорост се равнява с пропускателната способност на болшинството многоцветни ситопечатни инсталации. Със същото или по-ниско ниво на инвестиция, в сравнение с аналоговите машини, фиксираните разходи са равни или по-ниски при :M-Press, защото няма фази за подготовка и почистване на ситата.


 Agfa Graphics е на щанд K40 на Fespa Digital 2012 от 21 до 24 февруари 2012 г.

Към началото

Нова версия на най-използваните софтуери за управление на широко-форматни принтери PhotoPRINT и Flexi FAMILY

SAi-Moving-forward

Flexi FAMILY 10.5 и PhotoPRINT 10.5

SAi пусна значителни подобрения към своята последна версия на сериите PhotoPrint и Flexi

Нови функции в Build 1776 на Flexi 10.5 and PhotoPRINT 10.5
  • PDF RIP енджин за обработка на растерни изображения със значително подобрено рендване. Тази технология от най-ново поколение за обработка на изображения силно подобрява  работата с прозрачни области и слоеве и позволява да се избира  рамката на обекти в PDF файлове
  • Добавена е Repeat Job функция при PhotoPRINT SE
  • Добавени са Pantone Plus библиотеки
  • Избор на големина за шрифт при баркод code 128
  • Усъвършенстван алгоритъм при Nesting опцията във Flexi за по-добро разполагане на файловете върху медията
  • Генериране на баркод code 128 във Flexi
  • Редуващо се цветово пространство за Pantone цветове сега може да бъде сложено към RGB, CMYK или LAB при експорта до .eps. 
  • Софтуер на трети производители, който не поддържа чисти цветове може да използва Pantone цветове при печат
  • функция “Изпрати към Roland Versaworks”


Списък с поддържани принтери може да намерите тук

Допълнителна информация:
• Потребителите на Flexi 10 (с RIP модул) или PhotoPRINT се нуждаят от нова парола, за да използват версия 10.5. Тази парола, както и инсталационния файл могат да бъдат получени на следната уеб страница - www.SAintl.biz/pdf. Нужно е да се направи нова инсталация, за да се премине от версиите 10.0.1/10.0.2/10.0.3 или 10.0.4 до актуалната 10.0.5.

Съвместими операционни системи:
• Windows Vista Home Basic 32-bit (x86) или 64-bit (x64)
• Windows Vista Home Premium 32-bit (x86) или 64-bit (x64)
• Windows Vista Business 32-bit (x86) или 64-bit (x64)
• Windows Vista Ultimate 32-bit (x86) или 64-bit (x64)
• Windows 7 Home Premium 32-bit (x86) или 64-bit (x64)
• Windows 7 Professional 32-bit (x86) или 64-bit (x64)
• Windows 7 Ultimate 32-bit (x86) или 64-bit (x64)

Към началото

Рефилни системи и касети за широко-форматни принтери

Работата с литрови разфасовки алтернативни мастила (еко/милд солвентни и на водна база) за дигитален инкджет широко-форматен печат налага използването на рефилни касети или рефилни системи. Представяме на Вашето внимание следните цялостни решения, с които драстично ще снижите себестойността на продукцията си:

Обикновена рефилна касета
   С обем от 250 мл.може да бъде заредена на принтери без защита с чип/карта за мастилото. Мастилото се налива с помощта на фунийка и операторът трябва да следи нивото на мастилото в касетата, предотвратявайки нежелано засмукване на въздух в мастиления тракт.

 SimpleCartridge

Рефилна касета с гнездо за чип/карта
   440мл. касета с удобен извод и обособено гнездо за поставяне на картата, при принтери със защита. След изразходване на единиците в картата, тя се изважда от гнездото и се поставя новата. Досадното вадене, разлепване на стария, поставяне и напасване на новия чип, както и бързото износване на гумичката е елиминирано при този модел рефилни касети. Мастилото се налива с помощта на фунийка, операторът и тук трябва да следи внимателно нивото на мастило да не падне под минимума, за да се избегне засмукване на въздух.

 SimpleCartridge w.Chip
 Рефилни системи с хоризонтално или вертикално разположение на касетите
   Универсално и удобно решение за всеки, който работи с рефилно алтернативно мастило. Системата се състои от стойка с резервоари с клапани за всеки от цветовете, касети с поплавъци и клапани, маркучи за свързване. Предлагат се във вариант за 4, 6 или 8 цвята, с хоризонтално или вертикално разположение на касетите, с/без изведени гнезда за чипове, в зависимост от принтера. Резервоарите осигуряват автономност от 1,2 литра на цвят и лесно доливане на мастило. Клапаните и поплавъците се грижат за обезвъздушаване и константно налягане на мастилото по целия мастилен тракт.
 BIS

Освен на касети, Адком предлага следните качествени алтернативни мастила в еднолитрови  бутилки:
Алтернативно еко-солвентно мастило Nutec Emerald E12 за принтери Mutoh, Roland, Mimaki с глави Epson DX-3, DX-4, DX-5
Алтернативно милд-солвентно мастило Nutec Sapphire S10 за принтери Mutoh, Roland, Mimaki с глави Epson DX-4, DX-5
Алтенативно дисперсно сублимационно мастило Hydrotex за принтери Mutoh, Roland, Mimaki с глави Epson DX-4, DX-5
Алтенативно дисперсно сублимационно мастило Nazdar Lyson TX650 за принтери Mutoh, Roland, Mimaki с глави Epson DX-4, DX-5
Алтенативно еко-солвентно мастило Nazdar Lyson 2100 за принтери Mutoh, Roland, Mimaki с глави Epson DX-4, DX-5

Адком предлага багат избор от високо-качествени мастила за SWF индустриални 3 и 5 метрови принтери със Spectra, XAAR, Konika-Minolta, Teshiba Tec и Ricoh глави

Към началото

Кампания - Пазарувай в сряда

Първите винаги печелят!

 Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe