е-бюлетин #180
  • Offers

е-бюлетин 180

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Ноември 2020

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Индустриален сублимационен принтер от Homer 

Професионални монитори Acer ConceptD CM2 и CM3

Нов текстилен RIP софтуер с неограничени възможности neoStampa Delta

Xоби 3D принтер Silhouette Alta Plus

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Октомври 2020

Графичен дисплей-таблет Wacom Cintiq 16
wacom cintiq 16 DTK 1660

Индустриален сублимационен принтер от Homer 


HM1800R Pro

Специализираният производител на дигитално печатно оборудване за сублимация и директен печат на плат, Homer – част от Hanglory Group обяви новия си водещ модел принтер за сублимация HM1800 Pro, който ще се предлага в две основни конфигурации.

HM1800R pro S

• четири цветен
• 8 бр едноканални печатащи глави Kyocera, разположени шахматно в два реда
• Вграден подаващ механизъм за джъмбо ролки до 1000 кг
• насочен към клиенти, които печатат четири цвята при висока скорост
• Максималната скорост е до 445 линейни метра на час

HM1800R pro D

• 4, 6 или 8 цвята
• Използва 4, 6 или 8 бр двуканални печатащи глави Kyocera разположени шахматно в е един или два реда
• Стандартно подаващо устройство за ролки до 200 кг
• насочен към клиенти, които искат могат да стартира с бюджетна цена с по-малко глави или които искат повече цветове за печат
• скорост на печат в 8 цветен режим до 220 линейни метра в час
Съотношението цена / производителността е разгледано сериозно от екипа и в сегашните предизвикателни времена отговаря изцяло на новите изисквания на фирмите правещи сублимационна продукция за спортни, модни и рекламни цели. Тези модели на Homer ще бъдат единствените сублимационни принтери на фирмата с ширина 1.8 метра.

HM1800 web
1. Производителността е увеличена до 445 линейни метра в час
Стъпвайки на доказалите се модели 1800P и 1800R, благодарение на добавените линейни мотори, индустриалните глави на Kyocera и оптимизираното водене на медиата, производителността на новият модел е повишена съществено.

Productivity

2. Поддръжка на jumbo ролки до 1 тон и дължина до 10,000 метра
Производственото устройство за jumbo ролки спестява време и пари, позволявайки машината да е пълноценна за масово производство

Jumbo Rolls

3. Висококонцентрирано и бързосъхнещо мастило
Намалява разхода на мастило и консумацията на енергия с 30%

Energy

4. Индустриални глави Kyocera с един или два канала за 4 или 8 цветен печат

Един канал Два канала
2xCMYK  8color 

Превъзходна ефективност и подобрена производителност
Собствено разработената софтуерна и хардуерна система позволява промишлено производство при скорости на печат до 445 метра в час.
Оборудван с двигател с магнитна левитация и направляваща греда от авиационен алуминий, движението на каретата е много по-бързо, по-тихо и без вибрации

LinearMotor


Стилно интегриран дизайн, изключителна производителност на печат на тънка хартия
Дизайнът на машината е силно интегриран и структурата е компактна. Интегрираната система за работа джъмбо ролки до 10 000 метра прави смяната на ролките удобна и спестявайки време и труд, прави в последствие производството безпроблемно и ефективно. Стабилното и гладко подаване на хартията позволява печат на тънки хартии от минимум 31гр / м².

ThinPaper

Гъвкава конфигурация и ярки цветове на печат
Подредбата на печатащите глави в два реда позволява поддръжка на 4 или 8 цветна гъвкава конфигурация за да може повече дизайни да бъдат отпечатани перфектно в двупасов режим. Това осигурява висококачествен печат в сивата скала както с по-деликатен така и с ярък ефект. Персоналното управление на цветовете постига отлично качество, а решението за множество цветове на мастилата подсигурява безпроблемно изживяване.

GUI

Към началото

Професионални монитори Acer ConceptD CM2 и CM3 

 
ConceptD CM3 main

От Acer разширяват серията ConceptD, която е ориентирана изцяло към дизайнери и създатели на визуално съдържание. Към лаптопите от серията се прибавят и мониторите CM2 и CM3 от ново поколение, създадени специално да отговарят на нуждите на творците.

За създаване на каквито и да било дизайни, независимо 2D или 3D, за печат или за интернет пространството, безспорно от изключително значение са цветовете. Мониторите ConceptD CM2 и CM3 са специално проектирани и поддържат 99% Adobe RGB цветово пространство, което обхваща по-широк диапазон от sRGB, особено в синьо-зеленият сектор.

Adobe RGB sRGB

ConceptD CM3 ksp 02

За още по-прецизно възпроизвеждане на цветовете дисплеят поддържа ниска средна - стойност на Delta E - Delta E <2, което прави цветът по-реалистичен и много по-въздействащ.

ConceptD 5 CN515 51 ksp 03 03  ΔE < 1—незабележима разлика в цвета, разпознаваема само от уред
ΔE < 2— изключително малка разлика, видима единствено за тренираното око
ΔE < 3—средна разлика, видима с просто око
ΔE < 5—очевидна разлика
ΔE > 6—силно забележима разлика 

ConceptD CM2 и CM3 се нареждат сред водещите монитори от класа си и са сред предпочитаните за дизайн и обработка на изображения, благодарение на това, че са PANTONE валидирани, което улеснява творците, а и спомага за намаляване грешките при следващи операции.

ConceptD CM3 ksp 01 1Pantone validated

27 инчовият 4К UHD дисплей с разделителната си способност 3840х2160 не само дава възможност да се обърне внимание и на най-дребният детайл, а и се превръща в незаменим помощник при създаване на 3D модели и съдържание. CAD/CAM режимът на ConceptD подпомага ефективността при визуализиране на триизмерни обекти и анимации, предлагайки отличен контраст и откроявайки линиите и детайлите.

ConceptD CM3 ksp 01 3UHD 4K

ConceptD CM3 ksp 05

Към предимствата на мониторите ConceptD CM2 и CM3 е IPS (in-plane switching) технологията, която дава възможност за по-добро възпроизвеждане на цветовете, дори при зрителни ъгли до 178°.

logo IPS

За всеки дизайнер е ясно, че контрастът е от съществено значение при създаването на визуално съдържание и от Acer са помислили за това, създавайки CM2 и CM3 мониторите. Те са сертифицирани по VESA DisplayHDR™ 400 системата, която предлага повишен контраст и подобрена яркост на изображенията с по-тъмни черни и по-ярки бели тонове и по-голяма наситеност на цветовете.

ConceptD CM3 ksp 04
VESA Certified DisplayHDR 400

Външните характеристики и визията на мониторите също са специално съобразени с нуждите на творците и спомагат за комфорта при работа. ConceptD CM2 и CM3 са с ергономично проектирана стойка с регулиране на наклона, въртенето и височината, която позволява винаги да се постига идеалната зрителна позиция.

ConceptD CM3 ksp 05 3

Вграденият интелигентен светлинен сензор автоматично измерва яркостта на околната среда и регулира по съответен начин подсветката, като така намалява напрягането на очите.

ConceptD CM3 ksp 05 1
Сенникът за прецизност ограничава и блокира околната светлина, което облекчава очите, а и предоставя повече лично пространство.

ConceptD CM3 ksp 05 2

ConceptD CM2 и CM3 мониторите са идеално решение за творци, които искат да увеличат ефективността си, да постигнат още по-високо ниво на качество и едновременно с това да улеснят работата си и да намалят негативните ефекти от безбройните часове прекарани пред екрана.Към началото

Нов текстилен RIP софтуер с неограничени възможности neoStampa Delta 


nSDelta 1

Печат отвъд границите на въображението

neoStampa е мощен софтуер за дигитален печат, който възпроизвежда цветове независимо от използвания субстрат, мастило или машина.

neoStampa Delta прави крачка напред като отпечатва всякакъв тип PDF файлове, благодарение на иновативния енджин Mako® от Global Graphics®. Освен това предлага подобрена производителност, като растеризира файлове до 5 пъти по-бързо. Новият софтуер има модул за DTG печат с бързо и прецизно калибриране за  постигане на максимално добри резултати.

Печат на PDF файлове

Бързо, точно и с плавни и фини преливки.
Сега neoStampa е съвместим с всички X / PDF стандарти, гарантирайки точното възпроизвеждане на дизайна.
Това означава, че вече можете да отпечатвате всеки файл от PDF формат с по-бърза растеризация, запазвайки цветовете, които виждате на екрана. neoStampa Delta гарантира отпечатването на плавни преливки както със стандартни, така и с флуоресцентни цветове мастила.

DTG модул

Пести мастило и време.
Новата функция предлага бърза и лесна калибрация на машината и до 50% по-нисък разход на бяло мастило, без да се влошава качеството на отпечатъка.

nSDelta 2

nSDelta 3

Нов контролен център

Предлага два панела, които дават информация за работния процес. Единият панел показва и управлява задачите за печат. Вторият панел показва в детайли отпечатаната продукция, скоростта на печат и консумацията на мастило на всеки принтер. Потребителят може да селектира и анализира даден интервал от време, за който да получи детайлна информация за производствените разходи.

 
Към началото

Xоби 3D принтер Silhouette Alta Plus 


silhouette alta plus 3d printer

Какво е 3D печат?
3D печатът е процес при които се създава физически 3D обект от цифров модел. Цифровият модел е подготвен за 3D печат чрез процес, наречен „нарязване“ (slicing) в софтуера за 3D печат, където софтуерът разделя процеса за печат на отделни слоеве. Когато процесът на нарязване приключи, софтуерът изпраща информацията към 3D принтера, който загрява пластмасов материал, наречен “нишка” (filament) и отпечатва по един тънък слой разтопена нишка. Когато нишката се охлади, 3D обектът е завършен/отпечатан.

Защо Alta Plus е идеалния 3D принтер за начинаещи?
Принтера пристига напълно сглобен и готов да започне да печата, за разлика от повечето подобни принтери на пазара които вие сами трябва да си сглобите. 3D принтера Alta Plus е подобрена версия на първоначалния модел Silhouette Alta. Системата за полагане на материал е движение на три различни рамена независими едно от друго, а печатното легло е неподвижно. Това помага за лесното калибриране на машината и намалява грешките на разминаване при движението в различни посоки на главата и печатното легло. Друго уникално качество на 3D принтера Alta Plus е добавения охладителен вентилатор при печатната глава за по-прецизен контрол по време на печат.

Какво предлага софтуера на Silhouette за 3D печат?
Както всички продукти на Silhouette, 3D принтера разполага със собствен софтуер Silhouette 3D за създаване или редактиране на дизайни. Предимството на софтуера е възможността да използвате дизайни създадени от други платформи с разширения - .obj, .stl, най-голямото предимство е, че можете да използвате вашите създадени дизайни в софтуера на хоби режещите плотери Silhouette Studio и да ги преобразувате в 3D формат благодарение на новия безплатен софтуер за 3D печат от Silhouette, като разполагате с опция за импорт на картинки .png и .jpg, както и на векторни файлове.

Как работи Silhouette Alta Plus?
Поставете края на нишката през тръбичката за подаването ѝ в горната част на машината след това в отвора влизащ към вътрешността на машината, така вече сте заредили вещия материал. Отворете дизайна си в софтуера Silhouette 3D изберете размер и настройки на печат, като температура, височина на всеки един слой на печат, запълване на обекта и т.н. Когато сте готови с настойките просто изпращате информацията за печат към машината. Когато 3D принтера Alta Plus приключи с отпечатването на вашия файл можете да свалите готовото изделие от печатното легло.

Каква нишка може да се използва с 3D принтера Alta Plus?
Alta Plus използва за печат нишка PLA с 1.75 мм. дебелина. Silhouette предлага стандартни цветове или специални нишки за различни приложения.

Standart Color PLA Filament
Стандартни цветове PLA 1.75 мм. дебелина 500 гр. ролка, като приблизителната дължина е 170 м. 
Червено, розово, оранжево, жълто, зелено, небесно синьо, синьо, бяло, черно и кафяво.

Special Color PLA Filament
Различни нишки PLA 1.75 мм. дебелина 250 гр. ролка, като приблизителна дължина 85 м.
Златно, сребърно, бронз, копринено бяло, копринено розово, имитазия на дърво(wood), мраморен завършек (marbel), светещо в тъмното (glow in the dark).

Предимства на Silhouette Alta Plus:

• Получавате калибрирана и сглобена машина готова за работа
• Можете да персонализирате 3D дизайните си
• Разполагате с охлаждащ вентилатор за по-добро качество на принтиране
• Включен 3D софтуер за обработка, Silhouette 3D™
• Промяна на настройките за отпечатване в зависимост от дизайна
• Отпечатване с висока или ниска скорост
• Използване на по-висока или по-ниска температура
• Отпечатване на 130 мм. височина и 124 мм. ширина
• Можете да изработвате собствени 3D дизайни с помощта на Silhouette Snap Kits
• Отпечатване с всякаква нишка - PLA 1.75 мм. дебелина
• Използване на файлове от Silhouette 3D™, както и от Silhouette Studio™, така и от трети източници с формат .STL, .OBJ

 Alta Dice Alta Fish   Alta Hulk
Alta Lizard   Alta Octopus  Alta Peshki
 Alta Shark Alta spider1   Alta spider2
 Alta spider3  Alta StarWars  Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe