е-бюлетин #108
  • Offers

е-бюлетин #108

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Декември 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Service Pack 6 за PhotoPrint Cloud
 
AGFA и Mutoh с награди "Продукт на годината" от последното SGIA изложение

Печат и рязане по контур

 

Цени

Купи x-Rite калибратор и вземи обратно до 180 Евро

Режещи плотери с пълна версия на CorelDraw X5 на изключителна цена

Всички промоционални предложения може да разгледате тук

 

Последният Service Pack 6 за PhotoPrint Cloud вече е достъпен

Последният Service Pack 6 на софтуера за печат и рекламни знаци на SAi вече е факт! SAi PhotoPrint Cloud отваря вратата към един свят на бизнес приложения, производствени решения на вашия компютър или смарт телефон, предлагайки бързи връзки за подкрепа от и към социални страници, където можете да намерите уроци и други полезни клипове. SAi PhotoPPRINT инсталира на компютъра ви, а сега носи и добавена стойност в Облака

PP ScreenShot

SAi PhotoPrint управлява повече широкоформатни принтери, отколкото всички други аналогични продукти и предлага готово решение за производство, интуитивен интерфейс и качество и последователност на цветовете. Продуктът и неговите потребители могат да се насладят на подкрепа от силна общност от риселъри, дистрибутори и търговски екипи по целия свят. Това не е ли убедително? SAi PhotoPrint е световен номер 1 RIP софтуер!

SAi PhotoPrint осигурява световна класа инструменти за бизнес, производство и проектиране, за да ви помогне да останете конкурентоспособни в предизвикателните условия за бизнес.:
• Високо-производителни инструментни за RIP / печат и печат & рязане
• Бърз за научаване интерфейс
• Най-лесният работен поток на пазара за печат и рязане
• Повече от 1000 поддържани принтери, режещи плотери и хибриди
• Инструменти за проектиране, пригодени за бърз печат и печат & рязане
 
Нов Cloud прозорец: Sai PhotoPrint се инсталира локално на вашия компютър, но сега има удобен прозорец пълен с уеб-базирани инструменти, удобни връзки и още. Може да използвате описанията по-долу, като ръководство. Скриването или показването на прозореца Cloud става чрез превключване на бутона в главната лента с инструменти
Icon-files Files: Кликнете, за да видите с един поглед информацията за файловете, които сте съхранили в профила си на Sai Cloud. Всеки профил получава 1GB свободно пространство. Архивирайте файлове си в облака с помощта на бутона " Archive to Cloud" в главната лента с инструменти. 
Icon-Quote FlexiQuote: FlexiQuote е онлайн система за ценообразуване за нови поръчки, която съдържа предварително заредени материали и ценообразуване и които можете да персонализирате, за да отговорят на специфичните ви нужди. Генерирането на котировката става за секунди и е удобна за клиенти, които чакат на телефона.
Icon-ICC Printer Profiles: ICC профилите предоставят стандарт за между-платформено измерване на изходния цвят на принтери. В рамките на всеки ICC профил, изходните възможности на дадения принтер за конкретната медия, мастило и режим на използване, се измерват съответните резултати и и се генерират ICC профили, които са независими от цветовото пространство на устройството. Sai предоставя тези профили безплатно за изтегляне.
Icon-Reports Summary Reports: Вижте обобщена информация за продукцията, включително броя на поръчките, вида на продукцията и общата площ за всяка поръчка. Тези справки също така ви дават обща видимост за вашите седмични и месечни производствени тенденции 
Icon-Support Support: Бърз достъп до страниците за поддръжка на софтуера, където можете да гледате видео уроци за отстраняване на проблеми по поддръжката, можете да подадете молба по електронна поща, да посетите потребителски форуми, да прочетете документацията и посетете страници за социални медии
Mobile App: Мобилното приложение SAi Cloud дава достъп в движение до последния списък на работни поръчки, производствена информация и тенденции с помощта на вашите iPhone и Android мобилни устройства. Кликнете, за да посетите Apple Store или Google Play Store, за да изтеглите и инсталирате приложението!
Icon-Guild The Guild: Guild е членска организация, посветена на растежа на бизнеса и развитието на своите членове - доставчици на печатни услуги и рекламни знаци. Щракнете върху бутона Guild или посетете www.SignPrintGuild.org за да преразгледате ползите за членовете и да се присъедините.
Членове на Гилдията получават безплатен достъп до инструмента за одобрение на поръчки. Този инструмент прави одобрението за клиента безпроблемно, с лесна уеб-базирана система, която клиентите да използват, за за направят преглед, коментари и одобрение на тяхната поръчка 
Icon-Messages Messages: Инструмента за съобщения ви дава полезни бележки от други инструменти от Cloud прозореца, както и новини за актуализации на продукти, драйвери и профили

 

WhatSnew
SAi Production Suite - Service Pack 6 (build 2145)

Нови функции за потребители на абонамент
Finishing Tools
Потребителите с Flexi Абонамент сега ще видят допълнителен раздел "Довършителни Инструменти" в Job Properties. Този раздел съчетава възможности за капси, сгъвки и раздувки.
Капси
Определете къде да поставите капсите по размера на халката или по разстоянието между тях. Контролни стойности на отместването контролират разстоянието от капсите до края на дизайна. Допълнителни контроли позволяват да определите стила, цвета и диаметъра на капсите
Grommet1 Grommet2

Сгъвки и раздувки
Настройките за сгъване придават допълнително пространство около дизайна, а настройките за добавяне на рамка около крайната площ и настойки на шев линия около оригинала помагат при оформянето на поръчките. Настройките за раздувки за джобове позволяват да се определи какво трябва да се прави с допълнителното пространство. Площта на сгъване може да бъде частично или изцяло запълнена с огледално изображение, повторение на последните пиксели или плътен цвят.
FoldNbleed1 FoldNbleed2

QR Codes
Потребители с Flexi и Flexi Design абонамент сега могат да генерират QR кодове във Flexi. Въведете текст, уеб адреси, имейл адреси или телефонни номера и конвертирайте в QR Code. QR кодът се прилага като ефект за вашия текстов обект, което означава, че той може да бъде модифициран по всяко време, без да е необходимо да се регенерира. Запазването на самия текст като обект означава също, че QR кодове могат да бъдат безпроблемно използвани с функцията за авто-сериализация. Създайте първия си дизайн и конвертирайте в QR Code. Автосериализацията автоматично ще прилага ефекта на QR кода за всички следващи обекти:
QRcode

Нови функции за всички Cloud потребители
• Добавен е Zoom за действителен размер. Нова икона е добавена към Zoom лентата с инструменти на основното работно пространство.
zoom1-1
• Предпочитанията вече могат да бъдат лесно импортирани и експортирани. Експортиране на предпочитанията съхранява всички Flexi и production Manager настройки в един файл, който може да се използва като резервен.
Preferences
• Flexi сега автоматично ще открие, когато се зарежда нова медия на принтер HP Latex 300 Series и ще се приложи автоматично името на медията, ширината и съответния ICC профил. Тази настройка може да се включва или изключва в Setup Properties като премахнете отметката от опцията за автоматично прилагане за заредени медии.
Когато се добавя HP Latex 300 Series Printer, Flexi автоматично ще импортира всички ICC профили за налични медии.
• Print Negative е добавен към всички маркери за режещи плотери. Тази функция се използва главно при светлоотразителни субстрати, които могат да причинят проблеми със сензора при четене на маркерите. Негативните маркери остават самите марки празни, но отпечатват черен квадрат около тях.
NegativeMarks
• Квадратчето за превключване на прозрачността на върху сенките е преместено в главното меню в Design Central така че е по-лесно да се види дали прозрачността е включена или изключена.
SoftShadow
• Summa баркодовете вече могат да се поставят от двете страни. В този случай се генерират два дизайна: един за нормална ориентация и един за огледална ориентация.
• Добавена е поддръжка за XRite IO i1Pro2 спектрофотометър
• Изпрати по Mail сега включва опция "Selection Only" за PDF и JPEG

Към началото

AGFA и Mutoh с награди "Продукт на годината" от последното SGIA изложение

Последното SGIA Експо, което се проведе в Лас Вегас от 22-24 Октомври постави два нови рекорда - с най-много посетители и най-голям брой изложители. С 25,500 регистрирани посетители и 541 изложители на площ от 20, 717 м², организаторите на SGIA обявиха, че шоуто ще бъде вдъхновяващо и грандиозно, и наистина беше такова. SGIA logo BW
Един от индикаторите за иновативност и високо качество на показваните продукти е ежегодната награда, учредена от организаторите и определяна от екип от специалисти, участващи в журито за избор на „Продукт на годината“ в над 20 различни категорри. 
“Съревнованието за наградата "Продукт на годината" се провежда в категории за най-добри принтери, технологии и консумативи” казва Ray Weiss, специалист на SGIA. “Оценяват се продукти на утвърдени компании и производители или новатори, които предлагат най-добро съотношение на качество-ефективност-надеждност-цена”
SGIA POY Award
Две от наградите "Продукт на годината" на изложението SGIA 2014 отидоха при плоскопечатния принтер за директен печат върху плоскости Jeti Titan HS на Agfa Graphics и широкоформатния екосолвентен принтер за ролен печат ValueJet 2638 от MUTOH. В престижното съревнование участваха 139 продукта от 68 компании в 25 различни категории.
Jeti Titan S HS FTR web
Широкоформатната мастиленоструйна печатна система AGFA Jeti Titan HS  беше избрана за продукт на годината на изминалото SGIA изложение в Лас Вегас. В съревнованието участваха най-съвременна техника и консумативи на пазара за специализирана визуална печатна комуникация.
Шестцветният + бяло мастило (CMYKLcLmWW) плоскопечатащ принтер Jeti Titan HS работи с UV фиксируеми мастила и има работна площ 2х3 м. За плоскости и с FTR опция за печат върху ролни медии на 3.2 м. Принтерът е оборудван с два реда последно поколение производствени печатащи глави Ricoh Gen 5 с по 1280 дюзи всяка, за реализиране производителност до 155 м2/ч. Jeti Titan HS комбинира безкомпромисно качество на печат с много висока производителност за най-добра цена. Jeti Titan HS е ненадминато решение за производство на високостойностни рекламни послания (POP дисплей примерно) за гледане отблизо за художествени, модни и козметични пазари.
Jeti Titan HS се предлага с допълнителна възможност за печат с лак или новия цифров грунд (primer) , който най-често се ползва за повишаване на адхезията на мастилото и трайността на отпечатъците (знаци и дисплеи) изложени на външни условия.“Изключително сме доволни, че сме удостоени с тази престижна награда. Конкурентите ни бяха много силни и тази награда е признание за упоритата работа на всички служители на Agfa Graphics от цял свят, които лансираха Jeti Titan HS на пазара" каза Deborah Hutcheson, Маркетинг Директор на Agfa Graphics за Северна Америка. “Знаехме, че Jeti Titan HS е най-ефикасния, най-надеждния и най-ценово ефективния чист плоскопечатащ цифров мастилено-струен UV принтер в Северна Америка и е чудесно модела да бъде признат с наградата на SGIA.”
Плоския и ролен печат с бяло мастило е достъпен в overprint, under-print, spot, under-spot, fill и over-spot режими (конфигурации) за печат. Работата с бяло мастило е обезпечена от автоматизирана циркулационна система. Опцията ‘flat-to-roll’ дава възможност на потребителите да печатат върху ролни медии с ширина до 3.2м със същото високо качество и разделителна способност както и при плоскости. “S” версията на Jeti Titan има същите възможности, но е оборудвана с един ред печатащи глави и е с по-ниска начална цена, като след време може да се надстрои до HS вариант с 2 реда глави.

VJ2638
За втори път широкоформатния екосолвентен принтер Mutoh ValueJet 2638 спечели награда за "Продукт на годината" в категория " Солвентни/латексови принтери с ширина над 2.5м
Mutoh America, Inc., лидер при широкоформатните принтери, бе удостоен с престижната награда "Продукт на годината" от SGIA за ValueJet 2638 – 104" голямоформатен принтер. В съревнованието участват най-съвременна техника и консумативи на пазара за специализирана визуална печатна комуникация. Това е втория път, в който VJ 2638 печели наградата.
“Изключително се гордея с нашия екип и продукти,” каза Brian Phipps, Вицепрезидент и Изпълнителен Директор на Mutoh America, Inc. “Продукти на най-добрите производители получават наградата на SGIA, a спечелвайки наградата за втори път е доста голямо признание за нас. Вярвам, че тази награда е свидетелство за иновативността, качеството и надеждността на нашата серия ValueJet широкоформатни принтери.”
ValueJet 2638 екосолвентния широкоформатен принтер е оборудван с 2 броя шахматно разположени DX7 печатащи глави за производство на отпечатъци за външна и вътрешна реклама с производствена скорост 40 м2/ч при 720 х 720 dpi, като максималната му скорост достига до 108 м2/ч. VJ 2638 е подходящ за производство на знаци и стикери за брандиране и декориране на витрини и плоскости, производство на етикети и стикери от PVC фолиа, брандиране на превозни средства, направа на автомобилни стикери, POP дисплеи, стикери за опаковки, забавни стикери за брони на коли, знаци за безопасност, пана в търговски и панаирни зали и др. Принтера печата с Intelligent Interweaving (i2) технология на Mutoh за вълнообразно нанасяне на пасовете с мастило, която осигурява висока скорост на печат без компромиси с качеството.

Към началото

Печат и рязане по контур

Ако искате да правите печат и рязане по контур и се чудите какво да изберете: една хибридна машина или комбинация от две устройства, ние ще ви помогнем.
Нещата днес са далеч по-добре от „комбайните“ в зората на видео магнетофоните, когато имаше телевизори с вграден видеомагнетофон, което ви спестяваше място и необходимостта от допълнително свързване. До тук добре, но за нещастие, ако едното се повредеше и трябваше да се ремонтира, губехте и другото за известен период или ако искате да си купите по-голям телевизор, видеото ви ще върви с още един, от който няма как да се отървете .
Print Cut
Ако искате да произвеждате рекламни знаци и стикери за брандиране и декориране на витрини и плоскости, производство на етикети и стикери от PVC фолиа, брандиране на превозни средства, направа на автомобилни стикери, POP дисплеи, стикери за опаковки, забавни стикери за брони на коли, знаци за безопасност решението е дигитален печат и контурно рязане.
Адком ви предлага едно изключително достъпно решение с две устройства, с които ще печатате и режете по контур бързо, лесно, прецизно, безпроблемно и автоматизирано.
Някои производители предлагат комбинирани печатащо-режещи машини (широкоформатен принтер и режещ плотер) за печат и рязане по контур. Ние не предлагаме подобно решение поради многото компромиси, които би ви се наложило да правите. При многократно и детайлно наблюдение на работния процес, отчитайки всички възможни стъпки в работния поток, специфичните и характерни изисквания за широкоформатния принтер и режещия плотер, както и цялостната лекота и безпроблемност при работа с двете устройства, ние ви предлагаме доказала се и надеждна Print&Cut концепция с баласиран и оптимизиран начин на работа с широкоформатен екосолвентен принтер Mutoh от серията ValueJet и режещ плотер Graphtec от серията CE6000-60
Работния цикъл на Print&Cut комбинация е описан по-долу в стъпки:
1. Дизайнът на стикерите се прави във външен софтуер (CorelDRAW®, Illustrator® или друг).
2. Отпечатват се на широкоформатен екосолвентен принтер ValueJet
3. След отпечатването операторът може да реши дали да изреже стикерите веднага, да ги ламинира или да остави отпечатаното фолио да изсъхне известно време, преди да го реже
4. Отпечатаните стикери (на лист или ролка) се зареждат в плотера, който разполага с оптика, чийто сензор разчита предварително отпечатаните маркери и позиционира и мащабира, векторните данни, след което изрязва по контур бързо и прецизно стикерите.
Print Cut howto
По-долу са изброени някои от преимущества при работа с две отделни устройства за печат на стикери и рязане по контур
• Пакетът от две устройства (широкоформатен принтер и режещ плотер) за печат на стикери и рязане им по контур не изяжда часове за направата им. Може да печатате, режете или и двете едновременно.
• По-ниска инвестиция - с подобна комбинирана производителност от две отделни устройства, Вие не само ще печатате и режете едновременно, но ще имате и по-бюджетно и много по-функционално решение за широкоформатен печат и рязане по контур в сравнение с който и да е хибриден режещо-печатащ плотер.
• Чрез софтуера за управление на работния поток при Print&Cut задачи може да създавате, растеризирате (RIP-вате), печатате, режете и/или обрязвате по контур, както и да печатате и режете дизайни от един софтуерен пакет.

Защо Mutoh предлага две устройства за печат и рязане по контур?
• Широкоформатния принтер и режещия плотер имат различен жизнен цикъл. Докато средния жизнен цикъл на принтера е 3 до 5 години, режещия плотер може да бъде ползван до 10 години. Комбинирането на двете устройства в една режещо-печатаща машина драстично ще намали функционалността на режещия плотер.
• Също така управлението и работата с комбиниран режещо-печатащ плотер има някои практически неудобства:
  • На първо място, след като отпечатате стикерите на самозалепваща медия трябва да ги оставите да изсъхнат известно време преди да ги изрежете, за да възвърне фолиото първоначалната си форма. То се е разширило по време на печат и му трябва време да се свие и възвърне първоначалната си форма, за да не се изкриви контура, по който ще се режат дизайните. Може и да ламинирате фолиото. Няколко часа по-късно може да изрежете фолиото, като през този интервал може да ползвате както принтера, така и режещия плотер.
  • Не искате притискащите ролки на плотера да минават (те имат механичен контакт) по вече отпечатаните стикери.
  • Времето за рязането на стикерите обикновено е доста по-кратко, от това за отпечатването им.
Ето защо Mutoh предлага безкомпромисно Print&Cut решение, което не спъва или забавя другата (свързана) операция. За оптимална лекота на работа Mutoh дефинира работен процес за печат на стикери и рязането им по контур, който на практика редуцира грешките на оператора до нула.
Предимства от две устройства - печатащ широкоформатен солвентен принтер и режещ плотер:
• Работите с две устройства на по-ниска цена, отколкото тази на комбиниран плотер
• Печатате и режете едновременно
• На отпечатаното фолио му трябва време да изсъхне, за да не се свият стикерите след изрязването им
• Надеждно рязане по контур с уникална функция за засичане на пасерите
• Комбиниране на широкоформатен екосолвентен принтер Mutoh от серията ValueJet с режещ плотер Mutoh от серията ValueCut или друга марка и модел режещ плотер
• Многократно по-висока производителност
• Допълнителни възможности на режещите плотери, като пълно прорязване на медията, автоматизирани процеси за цяла ролка с Cut Server и др
 

Специална оферта за стартова комбинация ValueJet 628 + Graphtec CE6000-60  

Към началото

Купи x-Rite калибратор и вземи обратно до 180 Евро

Продукти участващи в "Купи и спечели" промоцията
Продукт  Модел Спечели  Валидност
ColorMunki Display  Комплект ColorMunki Display калибратор & ColorChecker Passport референтна скала € 35 от 10.10.2014 до 19.12.2014
ColorMunki Display  Комплект i1Display Pro калибратор & ColorChecker Passport референтна скала € 35 от 10.10.2014 до 19.12.2014
i1Photo Pro 2  i1Photo Pro 2 спектрофотометър € 180 от 10.11.2014 до 20.03.2015

Тук може да прочетете повече за :

  • Условия за участие в "Купи и спечели" промоцията
  • Условия за искане
  • Често задавани въпроси

Cashback-ColorMunki-EU-BG Cashback-i1Display-EU-BG i1PhoroPro2

Към началото

Режещи плотери с пълна версия на CorelDraw X5 на изключителна цена

Само сега можете да закупите режещи плотери от GCC и Silhouette Cameo с пълна версия на CorelDraw X5 на изключителна цена започвайки от  380 Евро

Важи до изчерпване на наличностите

PumaIII-132PumaIII-60Ex24Ex24LX

X5 OEM box right GCC Expert 24 + CorelDraw X5 (пълна версия) 
GCC Expert 24 LX + CorelDraw X5 (пълна версия) 
GCC Puma III / 60 + CorelDraw X5 (пълна версия) 
GCC Puma III / 132 + CorelDraw X5 (пълна версия) 
Silhouette CAMEO + CorelDraw X5 (пълна версия)  
Възползвайте се от уникалната възможност да закупите на преференциална цена режещ плотер с марката GCC заедно с пълната версия на популярния софтуер за векторни обекти – CorelDraw X5
Към всички цени трябва да се начисли ДДС!

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe