е-бюлетин #186
  • Offers

е-бюлетин 186

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Май 2021

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нова режеща маса Invicta от италианският производител Valiani

Автоматична цифрова щанца iECHO PK

Мощен RIP софтуер neoStampa Delta

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Април 2021

Монохромни дигитални преси Xerox PrimeLink B9100
xerox primelink b9100 series

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Май 2021

STAHLS Color of the month May main pic

Нова режеща маса Invicta от италианският производител Valiani 


Invicta - непобедимата гъвкавост.
Всеки професионалист заслужава най-добрия инструмент за успешна работа.
Режещата маса Invicta предлага точните решения за изпълнение на индивидуални проекти на цена без конкуренция.

Valiani Invicta Cutting Table
Изпълнителният директор на компанията Нико Валиани обявява големите новини от 2021 година.

Nico Valiani

Новата режеща маса Invicta беше представена в началото на май 2021 и вече предизвиква огромен интерес по цял свят. По-долу ще прочетете детайли от интервюто на Нико Валиани.

Прецизна, лесна за работа и с безкрайни творчески възможности

• Търговското представяне на нов продукт винаги е важно събитие.
Как се справя Вашата компания в този момент?

Влагаме много усилия, ентусиазъм и в същото време любопитство, за да видим как можем да отговорим на нуждите на постоянно променящия се пазар. През изминалата 2020г въпреки всички трудности, дължащи се на извънредната ситуация с COVID-19, успяхме да постигнем добри резултати по отношение на приходите, както и да завършим проекта Omnia, стартирайки комерсиализацията му. И през тази година бихме искали да надминем себе си и проектът Invicta е демонстрация на факта, че за постигане на успех е необходимо да се съсредоточим върху дългосрочното планиране и да вярваме силно в собствения си отдел за изследвания и развойна дейност.

• Откъде идва проектът Invicta?
Invicta се ражда от желанието ни да предложи на пазара дигитална режеща маса, която е достъпна за всеки клиент и с производителност подобна на индустриална машина.
Invicta е много гъвкаво решение, лесна за работа и способна да задоволи нарастващото търсене на качествени малки серии опаковки и мостри.

Valiani Invicta Cutting Table Products

• Бихте ли ни представили накратко Invicta?
Invicta е нашето ново предложение входен клас режеща маса за производство на опаковки. Новият модел е дългоочаквания наследник на предишната серия Ultra.

• Какви са целите на новата Invicta?
Първо и най-важно е да задоволим клиентите - цел, която Valiani винаги е преследвала повече от 45 години, и второ да повтори успеха на Ultra серията.

• От колко модела маси ще се състои Invicta?


Valiani Invicta Cutting Table Side
Invicta стартира с версия 150, която е с режеща площ 100 x 150 см, а по-късно ще бъдат добавени версиите 120 и 80. Всички модели от новата серия ще бъдат оборудвани със система за вакуумно захващане и пневматични щифтове, като същевременно се запази уникалността, която винаги е отличавала машините на Valiani.
Предстои ни да пуснем в продажба и версия за рязане на платове, в началото на септември тази година.

• Може ли Invicta да се персонализира като другите модели режещи маси на Valiani?
Разбира се - Invicta както всички машини на Valiani е оборудвана с патентованата ни система за бърза смяна на инструментите, която позволява промяна на работните процеси по всяко време, без нужда от специални настройки.
Функцията, с която се отличава най-много новата режеща маса от предишния модел е възможността за работа с осцилиращ инструмент (като при по-високия клас Optima) за рязане на материали с дебелина до 20 мм.

Valiani Invicta Oscillating Blade

• Може ли да посочите друго ключово предимство на Invicta?
Invicta може да се окомплектова с камера за откриване на печатните марки. Чрез нея, в комбинация с допълнителен софтуер потребителя извършва рязане по контур или биговане на предварително отпечатани материали.

• Бихте ли споделили каква е цената на Invicta?
Положихме големи усилия да запазим цената, като тази на предишния модел. Invicta ще се продава на цена от 21 900 евро. Както всички режещи маси на Valiani, новата серия се произвежда в заводите на Valiani от висококачествени компоненти и в пълно съответствие с разпоредбите на ЕС.

• Какво би накарало клиентите да инвестират в режеща маса Invicta?
На база отзивите получени от наши клиенти, очакваната възвръщаемост на инвестицията е в рамките на 12 месеца от датата на закупуване.

5 Years Warranty
• Какво очаквате от пазара?
Invicta предлага изключителна гъвкавост на конкурентна цена, 5 годишна гаранция и разполага със сертификат за съответствие „Industry 4.0“. Тези параметри според мен са решаващи при избора на машина, която има относително дълъг работен цикъл. Затова съм доста оптимистичен и вярвам, че ще реализираме целите си и ще постигнем високи резултати.Брошура за Valiani Invicta

Към началото

Автоматична цифрова щанца iECHO PK 


За дигитални и офсетови печатници, които искат да са гъвкави

iECHO PK automatic digital cutting plotter

През последните години, особено след началото на COVID кризата са налице няколко тенденции в областта на опаковките от картон. През 2020 / 2021 електронната търговия нараства бързо, а с нея и търсенето на защитни и екологични опаковки.

• Опаковките от велпапе са най-добрият заместител на пластмасата за еднократна употреба и тенденцията се запазва през следващите години.
• 100% рециклируеми опаковки. С цел намаляване на въздействието върху околната среда и повторно използване на материалите рециклирането на опаковките излиза на преден план.
• Интелигентна и оптимизирана опаковка - опаковки срещу фалшифициране, автоматично управление на запасите, използване на цифрови интерфейси и свързаност, провокиране на нови потребителски изживявания чрез добавената реалност (AR) и т.н.
Увеличеното търсене на оптимизация доведе и до по-минималистични опаковки с цел намаляване на производствените разходи. Тези разходи най-често са свързани и с минималните изисквания за количество, което е обусловено от начина за печат и производство на тези опаковки.

Развитието на дигиталните технологии през последните години предлагат вече не само производство на прототипи, но и малки до средни серии опаковки от няколко стотин до няколко хиляди бройки, при това на по-ниска цена и в срокове по-кратки или сравними с традиционния начин на производство, без това да се отразява на качеството.
В допълнение на горното възможностите за опаковка по индивидуална поръчка със собствен и/или персонализиран дизайн не се отразява на себестойността и времето за производство.

При използването на дигитални маси за рязане и биговане има няколко фактора свързани с производителността:

• скорост на рязане, биговане, перфориране
• време за зареждане и сваляне на материала
• време за смяна и настройка на инструментите за използваните операции

Адком отново е готов с необходимото и достъпно решение за рязане и биговане на опаковки (но не само) в малки и средни обеми. Новата серия автоматични дигитални щанци iEcho PK позволява рязане, биговане и перфориране на различни хартии, картони и велпапе с дебелина до 6 мм и размер покриващ най-често използваните офсет и дигитални формати – 53 х 75 см.

Моделите от PK предлагат автоматично подаване на листови и ролни (опция) материали, зареждането им в активната за рязане / биговане зона и последващото им отвеждане до изходната тава

PK се предлага в три различни размера, всеки в две различни конфигурации

• 60 x 40 см
• 75 x 53 см
• 120 x 90 см

PK серия  - функционалност и компактни размери

iECHO PK 0705 automatic digital cutting plotter process

В главата за съответната конфигурация могат да бъдат използвани едновременно до 4 инструмента:

• Graphic tool:Основно се ползват за самозалепващи се фолиа и хартии. За прецизно изрязване на лепилния слой, без да наранява основата при висока скорост на рязане. Различни нива на натиск с максимална сила 4 кг
• Creasing tool:Биговащ инструмент за опаковъчен картон, велпапе и др. материали. Различни ролки за отлични резултати на различни материали със сила на натиск 4 кг.
• Electric Oscillating Tool (EOT): Електрически осцилиращ инструмент задвижван от DC motor с висока честота на вибрация, подходящ за материали с ниска и средна плътност. Използва различни остриета за постигане на радиуси от 1.5 мм
• Опционално се предлагат
o V-cut - за направа на V канали върху по-дебели картони, мукава, велпапе и др.
o PTK - Перфориращ инструмент за направа на пунктирни линии.

iECHO PK PTK Tool

QR code сканираща система включва софтуер, който поддържа сканиране на QR код за извличане на съответните файлове за рязане, записани в компютъра, за изпълнение на задачи. Позволява рязане на различни дизайни, автоматично и непрекъснато, елеминирайки намесата на оператор и спестявайки човешки труд и време.

За да намерите оптималното решение за вашите нужди, моля, обадете се за среща и скоро за демонстрация на PK0705 Plus модела в нашия демо център.С моделите от PK серия може да се обработват широк избор от материали
/ ∆ само с PLUS модели

• kt board ∆
• самозалепващи материали
• хартии
• пенокартон ∆
• светлоотразителни
• опаковъчен картон
• полиестер
• велпапе ∆
• мукава ∆
• синтетични гофрирани ∆
• разпенено ABS ∆
• магнитно фолио

iECHO PK media

Брошура с параметри за PK (PDF 381 KB)

Към началото

Мощен RIP софтуер neoStampa Delta


Безупречен печат на PDF файлове

Бързо, точно и с плавни и фини преливки

Сега neoStampa е съвместим с всички X / PDF стандарти, гарантирайки точното възпроизвеждане на дизайна.
Това означава, че вече можете да отпечатвате всеки файл от PDF формат с по-бърза растеризация, запазвайки цветовете, които виждате на екрана. neoStampa Delta гарантира отпечатването на плавни преливки както със стандартни, така и с флуоресцентни цветове мастила.

nSDelta 1

Нови приложения

Възможности за нови пазари. С новият PDF енджин на neoStampa се постигат отлични резултати при дигитален печат в различни сфери, като печат на спортна екипировка, рекламен печат, филми за офсетов, флексо и сито печат, печат върху керамика и много други.

nSDelta 4

DTG модул

Пести мастило и време.
Новата функция предлага бърза и лесна калибрация на машината и до 50% по-нисък разход на бяло мастило, без да се влошава качеството на отпечатъка.

nSDelta 2

nSDelta 3
Нов контролен център

Предлага два панела, които дават информация за работния процес. Единият панел показва и управлява задачите за печат. Вторият панел показва в детайли отпечатаната продукция, скоростта на печат и консумацията на мастило на всеки принтер. Потребителят може да селектира и анализира даден интервал от време, за който да получи детайлна информация за производствените разходи.

neoStampa за филми

neoStampa Delta включва модул за печат на филми за офсетов, флексо и ситопечат. Модулът изчислява и потиска моаре ефекта. С neoStampa можете да модифицирате печатащата глава, с която се печата черното.

nSDelta 5


Прецизно управление на цвета

С neoStampa Delta се постигат отлични резултати при печат. Inèdit работи с ICC RGB профили, които винаги са били в основата на управлението на цвета и осигуряват точна връзка на цветовете от екрана с принтера. Уникалният модул за управление на цветовете в neoStampa свързва различни комбинации от мастила, медии и принтери в един общ източник на профил.
Тъй като използва RGB стандарта за ICC профилиране, профилите на принтера могат да се използват в двете посоки за целите на проверка и симулация.

nSDelta 6


Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe