е-бюлетин #148
  • Offers

е-бюлетин 148

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Април 2018

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Високопроизводителен плоскопечатен принтер Agfa Jeti Mira UV LED

Нов модел UV LED широкоформатен ролен принтер Mutoh ValueJet 1638UR

Долна плоча с подгряване за термотрансферни преси STAHLS' 

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Март 2018

Текстилно фолио за рязане STAHLS' CAD-CUT SportsFilm
Adcom POM STAHLS Cad Cut SportsFilm small

Високопроизводителен плоскопечатен принтер Agfa Jeti Mira UV LED


JetiMiraLED sideways

Високопроизводителният и надежден плоско-печатен принтер Jeti Mira UV LED използва движеща се траверса за печат по X- и Y-оси с изключителна прецизност. Принтерът се предлага в два размера: с дълбочина на масата 1.6 м или 3.2 м и ширина 2.69 м. Оборудван е с високопроиводителни печатащи глави Ricoh MH5420 (Gen5). Скоростта на печат достига зашеметяващите 248 м2/ч, благодарение на линейните мотори, които вече се използват в последната модификация на този модел. Точното позициониране и обемът от 7 pl на капката мастило, изстрелвана от печатащата глава обезпечава безупречно отпечатване на сложни преливки или плътни цветове, както и текст с големина от 4 пункта.

Предимства


Опция за печат на ролни медии
Към Jeti Mira може да добави ефикасна система за работа с ролни материали. Тя се монтира непосредствено пред плоската маса, с което се намалява разстоянието, което медиите трябва да изминат и намалява вероятността от изкривяване като същевременно се увеличава точността по Y-оста. Системата за ролни материали оптимизира разходите и се вписва идеално в работната ширина на траверсата. Системата може да се откачи, за да освободи допълнително място при работа с плоскости.

Режим "Print & Prepare"
Намалете времето за престой и увеличете производителността. Jeti Mira разполага с режим "Принтирай & приготвяй", който ви позволява да зареждате едната страна на масата, докато в другата се печата. Той е идеален за големи плоскости, за малки материали и предмети и за двустранни дизайни.

Agfa six vacuum zones

Шест вакуум зони
Забравете за набръчкванията и изкривяванията на субстратите по време на печат. Jeti Mira разполага с шест различни вакуумни зони – по три зони в ширина на плоската маса, в предната и задната част - за да се гарантира медията да не се мести, докато траверсата се движи едновременно по х- и у-осите. Има автоматично и независимо управление на предните и задните вакуумни зони. След като отпечатването завърши, опцията на обратния вакуум съдейства за лесно премахване на големи и тежки материали.

Agfa registration pins

Регистрационни щифтове
Комплектите регистрационни щифтове на всеки ъгъл на масата гарантират точно позициониране на плоскостите за печат, дори и за двустранни или неправилно срязани субстрати. Щифтовете могат да се управляват чрез потребителския интерфейс или от удобно разположени бутони в ъглите на масата на Jeti Mira UV LED принтера.

Asanti софтуер за управление
Мощен софтуер за управление на работния поток, чрез бърза обработка на файловете за печат и прецизно управление на цветовете. Asanti улеснява и подобрява работата на всички нива - от подготовката на файловете за печат до работата с Jeti Mira LED принтера. Asanti предоставя възможност и за извършване на комплексни web-to-print услуги (Asanti StoreFront). Базата данни съдържаща персонализирани настройки за печат на различни медии елиминира възможността за грешки и спестява ценно време.

Agfa Asanti software

PrintSphere модул
PrintSphere е cloud базирана услуга от Agfa Graphics за автоматизация на производството, бързо, лесно и безопасно споделяне на файлове и съхранение на данни.

Усъвършенстван лентикулярен 3D печат
Чрез комбинация от цилиндрични лентикулярни лещи отпечатани с UV лак и изображения на ивици, които се преплитат едно в друго се създават печатни графики с 3D ефект.

Брошура за Jeti Mira UV LEDКъм началото

Нов модел UV LED широкоформатен ролен принтер Mutoh ValueJet 1638UR 

Mutoh Logo 2018
Последният модел ValueJet 1638UR с ширина 162 см и две печатащи глави от нарастващото семейството UV LED широкоформатни принтери на японската компания Mutoh (зала 1.2 , щанд B20), ще бъде показан на предстоящото изложение Fespa 2018, което ще се проведе в Берлин от 15 до 18 Май.
Mutoh ValueJet 1638UR
Новият модел ValueJet 1638UR е проектиран и произведен в Япония като допълнение към хибридния модел ValueJet 1638UH за печат върху ролни и плоски медии. През 2017-та година Mutoh ValueJet 1638UH UV LED бе удостоен с престижна награда от Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP) в категория "Най-добър плоскопечатен/хибриден принтер със скорост на печат до 20 м2/ч".

ValueJet 1638UR работи с новите гъвкави UV LED мастила US11, които не съдържат летливи органични вещества, предлагат се в разфасовки от 220 мл касети и 800 мл пликове (500 мл за бялото мастило) и имат отлична адхезия с много широка гама ролни медии.

Отпечатъците от VJ-1638UR са готови за последваща обработка веднага след приключване на печата. Високата добавена стойност се постига чрез използването на бяло мастило и лак, които дават възможност за печат върху прозрачни и цветни медии с персонализиран и специфичен ефект. Принтерът използва две шахматно разположени пиезо мастиленоструйни печатащи глави с разделителна способност 1440 x 1440dpi. Опционално принтера може да бъде окомплектован със навиващи системи за ролки с тегло до 30 и 100 кг.

1638UR е точното решение за производство на висококачествени отпечатъци за рекламни знаци и дисплеи за постери, банери, светещи дисплеи, подова графика, тапети, POP дисплеи, беклит приложения и др.

“Наблюдавахме значително увеличение на търсенето и продажбите на UV LED принтери през изминалата година,” казва Kenji Yasuhara, Изпълнителен директор на Mutoh Европа. “Новият модел ValueJet 1638UR предоставя както на потребителите с широкоформатни солвентни принтери, така и на специализираните компании в офсет и сито печатни услуги да открият нови възможности за дигитален печат, да правят печатни продукти с уникална персонализация и да генерират нови потоци от приходи за бизнеса си,” добавя Yasuhara.

“ValueJet 1638UR предоставя възможност за печат на богата гама от ролни материали включително прозрачни, цветни и тъмни медии, флуоресцентна хартия, огледални медии, металик филми и много други. Луксозен, персонализиран или специфичен ефект на отпечатъците се гарантира от лака и възможността за създаване на релеф. Всъщност, единственото ограничение е въображението на потребителите”, заключва Yasuhara.
Mutoh ValueJet 1638UR Black film
Ключови параметри на Mutoh ValueJet 1638UR

• Широкоформатен ролен принтер с ширина 162,5 см, две шахматно разположени мастиленоструени печатащи глави с резолюция на печат до 1440 x 1440dpi и две UV LED лампи за фиксиране на мастилата
• Навиващи системи за ролки с тегло до 30 и 100 кг - опция
• Шестцветен - CMYK + бяло и лак
• Бяло мастило с голяма плътност за висококачествени отпечатъци върху прозрачни, цветни и тъмни медии
• Управление на бялото мастило – автоматизирана циркулация и указания за техническо обслужване
• Ефектен печат с лак
• Едновременен печат с цвят, бяло и лак
• Точното решение за печат на прозрачни, черни и цветни медии, тапети, беклит, рекламни знаци и дисплеи, и чувствителни на топлина медии
• LED лампите не се нуждаят от време за загряване и охлаждане, имат много по-дълъг живот от конвенционалните лампи с живак и изключително ниска консумация на ел. енергия
• Моменталното фиксиране на мастилата позволява извършването на всякакви довършителни операции веднага след приключване на печата.
• Мастилата не съдържат летливи органични вещества и други замърсители на въздуха. UV LED лампите за фиксиране на мастилата осигуряват безопасна работна среда.
Mutoh FESPA 2018

Към началото

Долна плоча с подгряване за термотрансферни преси STAHLS' 


Специализираната долна плоча с подгряване за термотрансферни преси STAHLS' e много полезна при апликиране върху деликатни и термочувствителни полиестерни облекла, към които трябва да се подхожда внимателно при декорирането. Чувствителните влакна, използвани в performance и tri blend дрехите не могат да поемат топлината, с която се апликират щампи върху памучни облекла. Подгряващата долна плоча разтапя лепилото на текстилното термотрансферно фолио и по този начин може да се редуцира температурата на горната нагряваща плоча до около 120° C, за да се осигурят перфектни условия за апликация.
STAHLS-Hotronix-Lower-Heated-Platen
Характеристики:

• Размери 40х50 см.
• Съвместима за работа със Sprint MAG Clam, MAXX Clam и Hotronix Air Fusion моделите термотрансферни преси.
• Калъфка с антистатично покритие за бързо и лесно поставяне на дрехите
• Отделен цифров микроконтролер
• Изисква се отделен усилен 20А контакт 
• Без изгорени материи и следи тип "квадрат" от горната плоча върху апликираните облекла
• Свежда до минимум риска от миграция на багрите от вече сублимирания полиестер да преминат и оцветят текстилното фолио
• 2 години гаранцияКъм началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe