Архив 2018
  • Offers

е-бюлетин 145

 

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Януари 2018

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Решения за UV покрития за дигитален, офсетов и широкоформатен печат 

Mutoh участва на изложенията Heimtextil и PSI 2018

STAHLS' двустепенни метализирани термотрансфери върху текстил

Любопитно

Знаете ли, че мастила на Nazdar са летели в Космоса?

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни


Продукт на месец Декември 2017

Режещо гравираща лазерна система GBOS GN1280
GN1080

Решения за UV покрития за дигитален, офсетов и широкоформатен печат 

TEC-Lighting-logo Базираната в Бреа, Калифорния фирма TEC Lighting е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на UV лампи, оборудване за сушене на отпечатани материали и специални източници на енергия. Фирмата има  повече от 100 години комбиниран опит в технологията за UV фиксация и гъвкавият им подход към инженеринга, решаването на проблеми и разработването на процесите ги прави идеален партньор за вашите приложения за покрития и фиксация.

В допълнение към произвежданите собствени продукти, TEC Lighting е партньор с ключови доставчици за предоставяне на машини за UV покритие, лампи за медицински устройства, кино проектори, машини за експонация и други уникални осветителни тела.
Продуктовата линия на TEC Lighting включва различни серии машини за UV покрития и фиксация, които могат да бъдат ползвани както в линия, така и самостоятелно с различни печатни машини: офсет, дигитален печат, широко-форматен печат, сито и др.
MiniCoatИскате ли да се възползвате максимално от работното си пространство, без да се налага да жертвате производителността на професионална UV лакираща машина? TEC Lighting има точното решение за вас! XtraCoat MINI е проектиран за къси и средни тиражи. Той предлага фантастично покритие и в същото време е най-малката машина на пазара за UV покритие.
XtraCoat MINI е малка и компактна машина за UV покритие, но включва всички характеристики на по-големите модели, включително перисталтична флуидна помпа, инфрачервени лампи за разтичане и подобряване на адхезията и нож от неръждаема стомана, за да осигури възможност за двустранна работа. До три минути можете да настроите устройството и да започнете да правите зашеметяващи UV покрития. XtraCoat MINI е много по-евтиния заместител на различните ламинати и работи с офсетно и дигитално отпечатани листа и картони.

Mini-coater • Компактен (под 1 м2)
• 3 минути за настройка и почистване
• Регулируем IR интензитет за разтичане и залепване
• 3 ролков апликатор с нож
• Лесно регулиране на пролуките на ролките
• Усилени колела за мобилност
• Затворен дизайн за намаляване на шума в офис среда
• За офсетов и дигитален печат (Xerox, Ricoh, Konica Minolta, Canon, HP, OCE, Screen, Xante и др)
• Захранване: 208-220 V /  50Hz  / 25 А
• Формат: 35 см ширина и произволна дължина
• Тегло на хартията: 450 гр/м2   
• Размери: 102 x 81 см

TrueCoat
TruCoat UV Coater е машина с уникална технология за покритие. Тя може да увеличи маржа на печалбата ви, като предложи уникална персонализация на продуктите ви и  да разнообрази приложенията им. Проектиран е така, че да предложи най-доброто от гледна точка на производителност и удобство при работа. Технологията TruCoat може да осигури на вашия бизнес най-високото възможно UV покритиe.

Част от удобствата, които предоставя машината са интуитивен сензорен екран, инфрачервени лампи с променлива интензивност и бързо подменящи се ролки, което отнема само 5 минути. Системата TruCoat е най-доброто решение за покритие, което ще ви помогне да станете лидер в бранша.

• Нанасяне на гланцови, сатенирани или матови покрития
• Покриване на тонерен, офсетов или мастиленоструен печат с лекота
• Бързо сменяеми текстурирани ролки за редица ефекти
• Скорости до 4000 листа/час
• Високопроизводителни подаващи устройства и стекове
• От стартирането на машината до готовото покритието за по-малко от 5 минути
• По-малко от 10 минути, за да превключвате между различни видове покрития
• Без летливи органични съединения (VOC) в UV покритията и течността за промиване
• Документите с UV покритие са 100% рециклируеми
• Себестойност по-малко ½ цент за лист
• Модерен / компактен дизайн
• Стоманени конструкции
• Система за подаване с 3 ролки с дизайн за бързо сменяема ролка
• Нож от неръждаема стомана
MegaCoat
Имате ли големи печатни материали, които се нуждаят от UV покритие? Не търсете повече  - MegaCoatXL е вашата машина. От плакати до персонализирани рекламни дисплеи, MegaCoatXL на TEC Lighting предлага професионално UV решение, което позволява прецизно покритие на медии с ширина до 160 см.

• Ширина 160 см
• Скорост на обработка до 70 листа/час
• Индикатор за готовност на UV процеса
• Цифров контрол на скоростта осигурява повторяемост
• Усъвършенстваният дизайн на уредите за фиксация се отличава с параболичен рефлектор
• Системата от ножове предотвратява прехвърлянето на покритието към гърба на отпечатъците
• Процепа се настройва до 3,8 см и позволява покритие на субстрати с дебелина до 3 см
• UV щит
• Перисталтична помпа
• Предлагат се персонализирани подаващи и отвеждащи устройства
• Модулни станции, проектирани подаващи / поемащи ролки
• Подходящ за различни технологии и марки: Офсет, дигитален печат, мастиленоструен печат Mutoh, Mimaki, OCE, HP, Epson, Gandi, Canon, и всяка inkjet технология (UV-curable - roll & flatbed) Solvent , Eco-solvent, Latex
TexturedRollers
TEC Lighting предлагат различни текстурирани валове, които се сменят лесно само за няколко минути и позволяват вашите отпечатъци да имат уникални текстури с ефект на лен, камък, дърво, канава и др.
Валовете се предлагат за моделите между с ширина 40, 53 и 76 см
Dryer
Конвейерните системи Supreme Series на TEC Lighting предлагат висока производителност. Компанията проектира всяка система спрямо специфичните изисквания на клиента. Supreme Series са оборудвани със модул за охлаждане със затворен контур с вертикален и хоризонтален въздушен поток. Вертикалният въздушен поток действа и като задържане на вакуума за по-леки тежести и излишни отработени газове. Здравия покривен конвейер е облицован с тефлоново покритие от фибростъкло, за да третира много различни видове субстрати при променливи скорости до 8000 листа на час.

Към началото

Mutoh участва на изложенията Heimtextil и PSI 2018


Световноизвестният производител Mutoh участва за първи път на изложението за рекламни материали и услуги PSI, което се проведе от 09-11 Януари 2018 в Дюселдорф.

Mutoh представи решенията си от сувенирни принтери за директен цифров печат с UV LED фиксируеми мастила за персонализиране на 2D и 3D субстрати, както и на цилиндрични предмети.
По време на най-голямото текстилно изложение Heimtextil 2018 (09-12.01.2018), което се проведе във Франкфурт, MUTOH представи утвърдени решения за печат върху интериорни деко пана, декоративни тъкани, тапицерии, калъфки, платове за чадъри, завеси и много други.

На PSI бяха представени супер успешните модели:

Mutoh ValueJet VJ-426UF шест цветен (CMYK, бяло и лак) сувенирен UV LED принтер, A3+ формат
Mutoh ValueJet VJ-626UF шест цветен (CMYK, бяло и лак)сувенирен UV LED принтер, A3+ формат
Mutoh ValueJet 1638UH шест цветен (CMYK, бяло и лак) високопроизводителен широкоформатен хибриден UV LED принтер с ширина 165 см

Посетителите видяха редица приложения на Mutoh принтерите и се вдъхновиха от възможността на уникални декорации и персонализации на сувенири като алтернатива на тампонния и сито печат.

ValueJet 626UF LED UV принтер за директен печат върху сувенири
Mutoh ValueJet 626UF LED UV Mutoh ValueJet VJ-626UF e 6-цветен (CMYK, бяло и лак) A2 формат LED UV принтер. Печата върху голямо разнообразие от твърди субстрати с дебелина до 150 мм.

Опционална ротационна приставка позволява 360° директен печат върху цилиндрични обекти с диаметър между 30 и 120 мм и дължина до 360 мм.

Размера на масата за печат е 594 x 483 мм и принтера е предназначен за качествена персонализация на подаръци, предмети, сувенири, награди, табели, стикери, етикети, опаковки и др. 

Разделителната способност на печат е до 1440x1440 dpi, субстратите се захващат на масата чрез вакуум и се позиционират прецизно с помощта на LED показалец. Дебелината на заредения за печат субстрат също се измерва автоматично.
ValueJet 1638UH високопроизводителен широкоформатен хибриден UV LED принтер
Mutoh ValueJet 1638UH
Принтерът е с ширина на печат 1625 мм и е оборудван с две печатащи глави и две UV LED лампи за фиксиране на отпечатъците, които осигуряват висока производителност. Принтерът печата върху голям набор от гъвкави и плоски цветни, прозрачни и термочувствителни материали с дебелина до 15 мм и тегло до 15 кг (плоскости) / 30 кг (ролни материали).

Принтера прави безупречни отпечатъци върху голям нaбор от субстрати - ABS пластмаси, стъкло, алуминиеви, поликарбонатни, полиетиленови, полиестерни, акрилни, PP, PS, PVC, Tyvek плоскости и други.

Mutoh ValueJet 1638UH UV LED бе удостоен с престижна награда от Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP) в категория "Най-добър плоскопечатен/хибриден принтер със скорост на печат до 20 м2/ч.

На Heimtextil Mutoh представи широкоформатните принтери ValueJet 1948WX (сублимационен) и Valuejet 1938TX (директен печат върху плат)
Mutoh ValueJet 1948WX
Високопроизводителният широкоформатен сублимационен принтер Mutoh ValueJet 1948WX с ширина на печат 1900 мм разполага с 4 броя шахматно разположени печатащи глави и вградени нагреватели, позволяващи висока скорост на печат и голяма производителност. Производствената скорост на печат достига зашеметяващите 125 м²/ч.
Принтерът е точния избор за бързо разрастващи се компании, които изискват високо качество на печат при голяма производителност.
ValueJet 1948WX е подходящ за производство на домашен текстил - дамаски, пердета, покривки, стенни пана, висококачествени деко платове, флагове, банери, транспаранти, модна и спортна екипировка и много други.
Mutoh ValueJet 1938TX
Mutoh ValueJet 1938TX с ширина 1910 мм и две шахматно разположени печатащи глави е специализиран за къси тиражи и персонализирано производство на облекло, тапицерия, модни облекла, бански костюми, интериорен текстил, домашен текстил, знамена и др.
ValueJet 1938TX предлага типични производствени скорости с високо качество на печат до 40 м²/ч. Може да работи както с пигментни текстилни мастила, така и с универсални сублимационни мастила за директен печат. Принтерът е оборудван със специализирана система за подаване и водене на плата чрез изпъване, която работи с ролки с тегло до 100 кг.

Към началото

STAHLS' двустепенни метализирани термотрансфери върху текстил 


stahls cad-cut adhesive with foil transfer

STAHLS' CAD-CUT Adhesive адхезивно термотрансферно фолио за изрязване на режещ плотер и последващ фолиен термотрансфер с метализирано полиестерно фолио CAD-CUT Foil Transfer
Лепилното фолио се апликира върху 100% памучни тъкани,памучно полиестерни и 100% полиестерни тъкани.
Размерите на ролката са 30 см ширина и 9.1 метра дължина.
 
Метализираните текстилни фолиа CAD-CUT Foil Transfer не се изрязват и се апликират с термотрансферна преса и върху ситопечатни щампи или отпечатъци от DTG принтери
Предлагат на ролки с размери 30 см ширина и 7.6 метра дължина.

Инструкция за двустепенни метализирани трансфери с CAD-CUT Adhesive и CAD-CUT Foil Transfer

  

Към началото

Знаете ли, че мастила на Nazdar са летели в Космоса? 


Nazdar-NASA През 2007 година световноизвестният производител на мастила Nazdar бе удостоен с честта да бъде домакин на астронавта Джоан Хигинботъм, която говори пред служителите на компанията за приноса на Nazdar към космическата програма "Space Shuttle" на NASA.

Със сито печатни мастила от серията ADE Series Inks, които Nazdar e предоставил са маркирани компонентите на ракетните ускорители на космическата совалка за идентификационни цели. След старта на космическата совалка "Дискавъри" - NASA's Space Shuttle Discovery от Земята, ракетните ускорители биват откачени на приблизителна височина 40 км. Тогава конусите на върховете им се отварят и от там се отварят специални парашути, които приземяват ускорителите в Атлантическия океан. След това НАСА ги прибира и презарежда за повторна употреба.

Ракетните ускорители са били произведени от ATK Launch Systems осигурявайки повече от три милиона килограма, необходими за изстрелване на совалката в орбита. "Дискавъри" е качила в околоземната орбита и космическия телескоп "Хъбъл" на 25 Април 1990г - 17 години по-рано.

Джоан Хигинботъм обиколи производствената база на Nazdar в Чикаго и изнесе 30 минутна презентация за работата на компанията по космическата совалка STS-116 Дискавъри - 117 мисия на НАСА по космическата програма Space Shuttle, отговори на въпроси и подари възпоменателна плоча на Джеф Трал, изпълнителен директор на Nazdar.

Визитата беше организирана от компанията ATK Launch Systems, която се намира в Бригъм Сити, щата Юта, като част от програмата на NASA за космически полети. Целта на програмата е да увери служителите на Nazdar за приноса им към супер успешния и предизвикателен човешки полет в Космоса и участието им в повишаването на безопасността на астронавтите.

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe