е-бюлетин #96
  • Offers

е-бюлетин #96

 

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Декември 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Запознайте се с ValueJet 1617H - първият принтер на Mutoh с бели мастила

Wacom Day 4

Нов софтуер за най-масово продавания плотер в света

Нови творчески възможности за iPad

ColorMunki Photo калибриране вече e лесно за цветови перфекционисти

Цени

Специална оферта за режещи маси

Запознайте се с ValueJet 1617H - първият принтер на Mutoh с бели мастила

VJ-1617H е първият принтер на Mutoh за рекламни знаци & дисплеи оборудван с бели мастила. Хибридния принтер ValueJet 1617H осигурява висококачествени разпечатки на широк спектър от ролни и твърди медии, като ABS, плоскости – тип алуминиеви сандвичи, картон, самозалепващи медии със и без PVC, PE, PET, PMMA, PP, PVC пенокартон, рециклируеми материали на базата на влакна, хартия, полиестер без покритие, Tyvek без покритие и др.


ValueJet 1617H използва мастила на Mutoh MP11 Multi-Purpose, които са CMYK + бяло като цветове и не са базирани на нефтопродукти. Основният носител, съдържащ се в 50% от мастилото, се получава от царевица.

VJ1617H88605

ValueJet 1617H е проектиран за стартиращи, както и утвърдени фирми за печат, които искат в краткосрочен план производството на ролни отпечатъци, както и създаването на панели с качество за гледане от близки дистанции. Той е гъвкава и икономична възможност, която намалява въздействието върху околната среда.
ValueJet 1617H е очевидният избор за печат от доставчици, които предоставят най-високо качество на своите клиенти, които изискват "зелен изход" (на рециклируеми медии).

Основни отличителни черти
• 64 "(1625 mm), печат върху твърди и ролни материали
• CMYK + бяло мастила с възобновяем ресурс
• Печат върху широка гама от субстрати без покритие
• Широко гама от цветове и отлична трайност на изображението
• Надежден висококачествен печат с технологията на Mutoh - i² Intelligent Interweaving

Последно поколение 1440 DPI Piezo печатни глави

Принтерът ValueJet 1617H включва последно поколение пиезо глави с променлив размер на капката. Тази глава с 1440-дюзи (8 реда по 180 дюзи) включва четири цветови секции, всяка разделена на по два реда дюзи и общо с 360 дюзи за всеки цвят. Тъй като всички цветови секции са обединени в една глава, вече не са необходими времеемки процедури за калибриране и напасване глава към глава.
________________________________________

BackSide ink96574 Лесни за използване опаковки с мастило 
Мастилата на Mutoh MP11 за ValueJet 1617H предоставят високо качество на разпечатките на широк кръг от екологично чисти субстрати без покритие и на ниска цена. Уникална характеристика на тези мастила е, че те позволяват печат както върху ролни, така и твърди материали. MP11 CMYK (950 мл) + бял (500 мл) мастила не са базирани на нефтопродукти. Основният носител, съдържащ 50% на мастилото, се получава от царевица и те се фиксират и сушат при нормални температури. UV трайността на открито издържа до три години.

________________________________________


Производителност
Принтерът ValueJet-1617H Hybrid предлага широка гама от режими и скорости на печат. По-долу са изброени най-популярните от тях (за конфигурация 4-цветен печат).
• 720x1080 dpi: 6.8 м²/ч
• 720x720 dpi: 8.7 м²/ч
• 720x540 dpi: 10.0 м²/ч
________________________________________


Максимизиране на печалбата с технологията за печат от Mutoh - Intelligent Interweaving (i²)
ValueJet 1617H включва всепризнатата Intelligent Interweaving (i²) технология на печат на Mutoh, която позволява драстично намаление или дори пълно премахване на типичните трудности, присъщи на традиционния цифров мастилено-струен печат, като например хоризонтални ивици от запушени дюзи, ивици от разминаване на стъпката и видимите ефекти от разливане на неизсъхналото мастило.
Едно от най-големите предимства на тази патентована технология за печат на Mutoh е, че предлага предвидимо и повторяемо качество на продукцията, следователно довеждане до безпрецедентно ниво на потребителски комфорт за оператора на принтера. Потребителите на ValueJet 1617H, ще бъдат в състояние да печатат с идеално качество на изображенията, всеки път и в най-кратки срокове..
________________________________________

FrontSide Table detail96574 Ролни & твърди медии
С предната и задна ролетни маси, принтерът побира твърди материали до дебелина до 15 мм и с максимално тегло до 15 кг. Дебелината на медията се измерва по електронен път и височината на главата се регулира автоматично. За моторизирано навиване на ролни медии, ValueJet 1617H може да бъде оборудван със система за навиване с опън на медии на ролки до 30 кг. Преминаването от режим за печат на плоскости към ролка или обратното отнема само минута.
TopSide detail88605 Система за сушене на медиите на пълната ширина от 162 см
Отпечатъците са сухи, още когато те излизат от ValueJet 1617H, благодарение на интегрираната по цялата широчина 64" въздушен „нож“ за сушене на медиите. Въздушният „нож“ моментално загрява отгоре медиите, като позволява бързо изсъхване както на ролни медии, така и на плоскости. Типичната температура на повърхността на медиите (50° С или по-ниска) дава възможност за съвместимост със широк набор от субстрати.

Опция Спектрофотометър

Моделът ValueJet 1617H може да бъде оборудван с допълнителен SpectroVue VM-10 спектрофотометър. Директно закрепен към печатащата глава или каретата на принтера, VM-10 позволява мониторинг на дрифт на цвета с течение на времето, от поръчка до поръчка или дори в рамките на една голяма поръчка. ВМ-10 може да се използва за изграждане на цветови ICC профили и линеаризация в комбинация с подходящ софтуер.
________________________________________

VJH-Applications Целеви потребители за ValueJet 1617H 
• ValueJet 1617H е насочен към стартиращи, както и утвърдени фирми за печат и производство на малки обеми и създаването на табла за гледане от близка дистанция.
• Изключително подходящ за печат на взискателни клиенти със специлни изисквания за "зелен изход" (рециклируеми медии).
• Идеален за печат за бизнеси използващи висококачествени приложения за директен печат върху "Екзотични" типове медии, които обикновено не са подходящи / предназначени за мастилено-струен печат.
MP-Ink logo Mutoh MP11 Multi-Purpose мастила
Мастилата на Mutoh MP11 Multi-Purpose CMYK и бяло за модел ValueJet VJ-1617H са подходящи както за ролни, така и твърди медии. Мастилата предоставят високо качество на разпечатките върху широк кръг от непокрити, евтини и екологично чисти субстрати. Съвместими видове медии са ABS, плoскости тип алуминиеви сандвичи, картон, самозалепващи медии със или без PVC, PE, PET, PMMA, PP, PVC пенокартон, рециклируема хартия на базата на влакна, непокрит полиестер, Tyvek без покритие и др. Мастилата се предлагат в удобни опаковки за CMYK по 950 мл и бял по500 мл. Основният носител на MP11 мастила е разтворител на база възобновяем източник, получен от царевица. Мастилата се фиксират и се изсушават при нормални температури на загряване и предлагат широка гама от цветове. Устойчивостта им на UV-светлина на открито е до три години.

Допълнителна информация и спецификации може да намерите тук

Към началото

Wacom Day 4


На 23 Ноември 2013 г., АДКОМ и Жар Компютърс за четвърта поредна година събраха почитателите на световния лидер в производството на графични таблети WACOM. Удоволствие за всички беше и гостуването на Hajnalka Gal – Channel Development Manager for South Eastern Europe.

wacomDay4

Всички присъстващи имаха възможността да видят и тестват най-новите модели таблети от сериите Intuos и Intuos Pro, както и обявения само преди месец уникален продукт - PC графичен таблет Cintiq Companion. Освен с мощната компютърна конфигурация и HD дисплей, той е и с най-добрите параметри като графичен таблет – разпознава 2048 нива на натиск, наклона на писалката и разделителна способност от 5080 lpi

Както и предните години отново беше организиран конкурс за най-добра рисунка с таблет, а темата беше: „За един прекрасен свят!”

Голяма част от участниците бяха ученици и студенти от: НУИИ „Илия Павлов”, НХА, НБУ, ТУ и др., но освен тях се включиха и най-малките – на възраст между 6 и 14 години.

IMG 0577 IMG 0593
IMG 0607 IMG 0550

След приключване на конкурса беше направена презентация на дисплей – таблета Cintiq 22HD. Дизайнерът Андрей Каменов показа възможностите на таблета както за рисуване, така и за създаване на 3D модели.
IMG 0429 IMG 0432

Беше проведена и традиционната викторина с много награди и бе разиграна томбола от попълнените анкетни карти на присъстващите.

Професионалното жури беше в състав от: известния художник Христо Хаджитанев, Леон Бабачев – художник и директор на Художествената галерия „Станислав Доспевски” – гр. Пазарджик и младият и талантлив художник Светлин Велинов. Тяхната задача да излъчат най-добрите отново беше невероятно трудна, затова имаше и много поощрителни награди.

Победителите в конкурса за най-добра рисунка на тема: „За един прекрасен свят” са:
1-во място Иван Коритарев – 27 г.

Ivan Koritarev-1-vo miasto

2-ро място– Марина Маринова – 17 г.

Marina Marinowa-2-ro miasto

3-то място– Теодор Захариев – 11 г.

Teodor Zahariev-3-to miasto

Ето част от поощрителните награди:

Димитрина Ангелска – 23 г.

 Dimitrina Angelska

Стефан Колев – 25 г.

Stefan Kolev

Мелина Елина – 28 г.

 MELINA ELINA

Марко Марков – 22 г.

 Marko Markov


Най-малките участници в конкурса: Елена Аврамова – 6 г., Стоян Димитров – 6 г. и Боян Ангелов – 6 г. също получиха грамоти и поощрителни награди за участието си.

Тазгодишния WACOM DAY се превърна в истински празник, когато АДКОМ изненадаха гостите си с уникална торта във формата на таблет Cintiq Companion по случай 30 годишният юбилей на WACOM .

30Y-Wacom-cake

 

Към началото

Нов софтуер за най-масово продавания плотер в света

Дъщерната фирма на Graphtec - Silhouette Америка, пусна нов plug-in за Silhouette Cameo

Новият софтуер Silhouette Connect™ е плъгин за Adobe Illustrator® или CorelDRAW®, който свързва плотери от серията Silhouette и позволява да изрежете вашите проекти. В Silhouette Connect™ можете да поставите регистрационни маркери при проекти за печат и рязане, както и да регулирате настройките за рязане за различните проекти и материали. Също така, софтуерът позволява рязане на отделни слоеве или цвят, така че лесно да се редуват инструменти ножове/писалки.

silhouette-cameo

SILHOUETTE CONNECT™ 1.0.193
Версията е съвместима с Windows XP и по-нови, Mac® OS X 10.6.8 и по-нови. Изисква версия Adobe Illustrator CS4 или по-нов, и CorelDRAW X4 или по-нов. Silhouette Connect™ работи с плотерите Silhouette, Silhouette SD, Silhouette CAMEO®, and Silhouette Portrait®.

Silhouette Connect™ се предлага на цена: 39.95€, като за периода до края на февруари 2014 г. Адком ще го предлага включен в цената на плотера Silhouette CAMEO.

Към началото

Нови творчески възможности за iPad 

Intuos Creative Stylus е идеалният инструмент за творческите възможности на вашия iPad.
По изключително естествен и удобен начин вие можете да скицирате, нарисувате и унагледите вашите идеи.
Насладете се на тази писалка, използвайки познатите ви приложения за дизайн и проектиране като:
• BambooTM Paper (Wacom)
• Adobe® Ideas
• Autodesk® SketchBook® Pro for iPad®
• ArtRage (Ambient Design Ltd.)
• Procreate® (Savage Interactive)
IntuosCreativeStylus w Case iPad

Естествения начин да творите на вашия iPad
Intuos Creative Stylus дава усещането за скициране или рисуване с маркер, писалка или традиционна четка за рисуване. Върха на писалката е с чувствителност от 2048 нива на натиск и реагира и на най-лекия натиск както при писане върху хартия. И както при писане на истинска хартия можете да поставите ръката си на вашия iPad, без да оставите нежелани петна по повърхността му.

Пресъздайте потока от вашите идеи навсякъде
Чрез Intuos Creative Stylus можете да използвате iPad по съвсем нов начин – свързва се лесно посредством Bluetooth® 4.0 и позволява да продължите работата си, където и да се намирате. По-късно може да прехвърлите проекта си на Mac и PC и да го усъвършенствате, използвайки Adobe® Photoshop и Wacom Intuos или IntuosPro таблет или дисплей таблети от серията Cintiq.
Intuos Creative Stylus е създаден за работа с iPad 3, iPad 4 и iPad Mini или по-късна версия.

IntuosCreativeStylusCase

Качество, съчетано с творчески възможности
Intuos Creative Stylus е с изключителен ергономичен дизайн, балансиран и с мек силиконов захват. Лесна за работа и надеждна, писалката позволява да програмирате двата й бутона за най-често използвани функции.
Intuos Creative Stylus се предлага в два цвята – син или черен – в удобна кутия, включваща батерията за зареждане на писалката и две резервни писеца.

Към началото

С ColorMunki Photo калибрирането вече e лесно за цветови перфекционисти

ColorMunki Photo е най-простия начин да се калибрира цветово вашата камера, дисплей, проектор и принтер, с широка гама от опции и възможности за контрол. Това гарантира, цвета, който виждате да съответства на цвета, който ще получите.

ColorMunki

Просто невероятно..
Като фотограф знаете, че точният цвят е от съществено значение. ColorMunki Photo гарантира вашите файлове да могат да бъдат записани, гледани, споделени, отпечатвани и възпроизведени точно всеки път. Без чувство на неудовлетвореност. без да губите скъпи медии и мастило или ценно време, вие ще бъдете изумени колко лесно се получава професионален цвят в действителност.
Draw cameraDraw DisplayDraw ProjectorDraw RGB prnDraw CMYK prnDraw prn


X-Rite ColorMunki Photo е всичко-в-едно решение за цветови контрол
, което предоставя пълен контрол за калибриране на вашите камери, монитори, проектори и принтери. Управляван от интелигентен помощник софтуер осигурява перфектен баланс на автоматизация с пълна гама от творчески настройки за фотографи, които търсят по-голям контрол над техния цвят. Софтуера ви води през всяка стъпка (само за няколко минути) осигурявайки пълна гама от професионални опции, които ви позволяват да персонализирате и направите настройки на вашия работен поток и да се съсредоточите върху това, което обичате, знаейки, че това, което виждате на вашия монитор ще съвпадне крайната продукция.

Направете вашата артистична страна напълно надеждна!
Поставете контрола на библиотеката с изображения на една ръка разстояние и автоматично извлечете цветове от всяка снимка. Или отидете директно в дадено изображение и изберете произволен цвят, който виждате, за да създадете потребителска цветова палитра. ColorMunki Photo също ви позволява да замерите цвят от почти всички видове метериали, с функцията за лесно измерване на чисти цветове. След това, когато сте готови може да използвате вашата персонализирана палитра, да синхронизирате или импортирате в любимите си дизайнерски и фото-приложения.

С модула PrintSafe™, на ColorMunki можете да визуализирате своите цветови палитри при различни светлинни източници и оценка на процеса на печат. Помислете си за парите, които ще спестите, като хванете цветовете, които излизат извън печатуемата гама, преди да отидете на печат!

Споделете го със света
Когато сте готови, уверено можете да споделите своите снимки с ColorMunki Digital Pouch. Просто плъзнете и ги пуснете в „торбичката“, архивирайте ги и изпратете. Получателят не се нуждае от специално инсталиран софтуер, той ще бъде в състояние да види снимките, с вашите вградени профили в автономен прозорец за оглед. В допълнение DigitalPouch автоматично ще проверява монитора на получателите за текущия профил и дава предупреждение, ако той не е профилиран, така че можете да бъдете сигурни, че вие и вашият клиент гледате на калибрирани монитори.
Решенията с ColorMunki доставят невероятни резултати със скоростта на живота!

ColorMunki-apps

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ
X-Rite ColorMunki устройство
• Спектрофотометърът „всичко в едно“ е едно единствено устройство, необходимо за профилиране на монитори, проектори и принтери както и за измерване на цветове.
• Пластината за калибрация на бялото е интегрирана, така че няма какво да губите или напасвате с вашето устройство.
• Защитната чанта служи като интегриран държач за монитора - и всичко това се побира на дланта на ръката ви.
Мощен, самонаправляващ софтуер
• Бърз и лесно самонасочващ интерфейс предлага кратък път към висококачествени потребителски профили за монитор, проектор и принтер
• Създаване на потребителски профили за камери с включения X-Rite ColorChecker софтуер за калибриране на камери и скала, контролираща цвета точно от момента на снимането
• Основен и разширен режими на работа за профилиране на монитори: предварително определени селекции в режим Easy са перфектни за фотографи, които търсят бързо и лесно профилиране. Изберете Advanced, ако искате повече контрол над баланса на бялото, контраста, яркостта или измерването на околната светлина.
• Photo ColorPicker е интуитивен интерфейс за най-лесно създаване на цветови палитри и проверка
• DigitalPouch предлага ViewSafe ™ възможности гарантиращи доверие в цвета при споделянето на изображения с ваши клиенти

Профилиране на монитори и проектори
• Калибрирайте и профилирайте всичките ви LCD, CRT монитори и лаптопи за да знаете, че цветовете, които виждате на екрана, ще са същите, които ще видите при печат.
• Автоматично разпознаване на DDC бързо ще се определи дали вашият монитор е съвместим и ако е така, да извърши всички разширени калибровки автоматично, като генерира профил с високо качество, без намесата на потребителя.
• Разширения режим предлага възможността да оптимизирате яркостта на вашия дисплей, на базата на околната светлина или произволна стойност, която сте задали.
• Измерване на околната светлина и даване в резултат на оптимални стойности за бялата точка; целевите и действителните стойности на измерената яркост се показват, когато регулирате яркостта на дисплея
• Автоматизиран тест за изрязване на контраста дава още по-лесен работен процес за оптимизация на яркостта и контраста на дисплея.
• Video LUT корекции определят точно целевата яркост на дисплея, осигурявайки по-точни резултати
• Възможност за създаване на потребителски имена, показване или приемане на име по подразбиране, преди да запазите и приложите профила
• Технологията на ColorMunki дава бързи и точни профили за проектор, така че можете да покажете вашите изображения на голям екран на клиентите, семейството и приятелите си с увереност в коректния цвят
• Преди и след визуализация се показва напомняне за калибриране, което подканва и държи всичко под контрол..

Профилиране на RGB и CMYK принтери
• Няма нужда да се четат отделни цветни петна – супербързото сканиране на ColorMunki може бързо да измери тестовите диаграми за по-малко от една минута!
• Просто сканирайте една 50-пачова контролна диаграма и ColorMunki ще научи как се държи вашия принтер с тези цветове и динамично ще генериран втората диаграма с 50 пача. След това отпечатайте и сканирайте тази втора диаграма с 50 пача и профила ви е готов!
• ColorMunki е толкова умен, че дори има способността да оптимизира вашия профил въз основа на изображения за конкретни цветове, черно, бяло, телесни тонове и т.н.

Профилиране на камери
• Софтуера на X-Rite ColorChecker Camera Calibration включва както десктоп приложение така и Adobe ® Lightroom ® Plug-In за създаване на потребителски DNG профили
• Включения ColorChecker Classic Target [мини] с 24 полета със стандартни за индустрията референтни цветове, се използва за създаване на профили на камерата и оценка на специфични цветове

Създаване с мощ
• Автоматично извлечете цветовете от произволно изображение във вашата библиотека или отидете директно в изображението и плъзнете даден цвят и можете да създадете потребителска цветова палитра. ColorMunki Photo също ви позволява да вземете цвят от дадена повърхност с функцията за лесно измерване за чисти цветове..
• С новите възможности за проверка ColorMunki PrintSafe™, можете да визуализирате своите цветови палитри при различни светлинни източници или да оцените печатния процес, за цветове извън печатната гама, преди да отидете на печат.
• Когато сте готови да използвате вашата потребителски палитра, синхронизирайте или импортирайте в някое от любимите си приложения за изображения и дизайн.

Общувайте без усилие
• Споделете вашите шедьоври бързо и лесно с DigitalPouch, самостоятелно изпълнимо приложение, което дава възможност за цветово-управлявано споделяне и гледане на вашите снимки.
• Просто дръпнете и пускате изображенията, които искате да се транспортират в „торбичката" компресирайте и изпратете.
• Получателят не е необходимо да притежава или инсталира специален софтуер. Просто щраква два пъти върху файла DigitalPouch и ще бъде в състояние да види снимките, с вашите вградени профили в напълно автоматично и цветово-управлявано приложение. Файловете в DigitalPouch са дори напълно крос-платформено независими, така че можете да изпратите един и същи файл за потребители на Windows или Macintosh и резултатите ще съвпадат цветово.
• DigitalPouch също проверява получателите дали следят за актуално профилиран дисплей и показва дали той е във ViewSafe™ среда. Това дава на вас и вашите клиенти пълна увереност че цветовата цялост на изображенията се запазва, когато се гледа от всички.

Към началото

Специалнa офертa за плоски режещи маси за опаковки, покани,...

Към началото

Есенни концерти 2013 / Композитор: Mutoh / Изпълнител: Адком

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe