е-бюлетин #80
  • Offers

е-бюлетин #80

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

Август 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

QualiJet K - шедьовър на текстилния цифров печат

Plustek пуска нов филмов скенер за професионална работа на прозрачни оригинали

Kongsberg XN цифрова маса за довършителни операции

GCC разширява семейството на Expert с два нови модела

Цени

Corel X6 на 20% по-ниска цена

Специални оферти за ValueJet 1614 и Valuejet 1624Pro

QualiJet K - шедьовър на текстилния цифров печат

   Прецизен, сигурен, компактен и модулен, топ производителния нов QualiJet K има потенциала да се превърне във водещия текстилен дигитален принтер. Произхождайки от един амбициозен проект, "произведено в Италия" на La Meccanica Spa, QualiJet K е предназначена за печат на всички видове тъкани при максималната скорост, която позволяват индустриалните Kyocera Kj4 глави. Те дават абсолютен контрол над позиционирането и размера на мастилените капки, за да се гарантира максимално качество на печат при всякакви условия.
QualiJetK large   Серията К, включва:
      • модел с 8 глави, 8 цвята, производствени скорости от 140 до 300 м2/ час и резолюция от 600 до 1200 DPI
      • модел с 16 печатащи глави, 8 цвята, производствени скорости от 250 до 500 м2/ час и резолюция от 600 до 1200 DPI. Ширина на печат: 180, 240, 340 см (240 и 340 сантиметровите модели ще бъдат налични през втората половина на годината) Отворена система на мастилото, за да не се пречи на използването на всякакъв вид мастило, което е сертифицирано от Kyocera.
 
   QualiJet K е солидна и мащабируема платформа за откриване на нови перспективи в текстилния дигитален печат, тъй като почива на солидния опит на фирми с дългогодишен практика и опит в производството на текстилни машини и цифрови принтери. Допълнително предимство е факта, че те са в състояние да контролират всичко вътре в производствения цикъл на машините. QualiJet K ще ви смае с чистия си дизайн, компактност, конкретност и почти маниакално внимание към детайла, но всички контроли са на една ръка разстояние.
    "Правилната капка на точното място" е целта, около която е проектирана и построена тази машина. Под капака се крие изтънчена интелигентна технология:  компактна карета за печат с 16 слота за печатащите глави , разположени в 2 реда, задвижвани от линеен мотор на магнитна левитация за намаляване на триенето и позволяващи експлозивно 2.4 G ускорение. Пренос на данни през канал с оптични влакна, ниска инерция и къс ремък с микро-метрични контрол на стъпката, система за измиване на ремъка с  двойна четка и лесен достъп за проверка и почистване, лазерна система за защита от сблъскване на печатащите глави с плата: това са част от интелигентните решения, оформящи машините. 
   Мулти-процесорен сървър за печат с голям обхват на мощта, осигурява плавен трансфер на данни при максимална скорост и с висока степен на надеждност. Всичко това в лесно-достъпна и управляема машина, която работи 24 часа, 7 дни в седмицата, без проблеми.


    QualiPrint - Професионален софтуер за мастилено-струен текстилен печат

Qualiprint не е само един драйвер за принтер, но пълен професионален софтуерен пакет за мастилено-струен печат на текстил с всички функции, изисквани от текстилния дизайн, от цветовите книги с референции, от възможността за печатна проба до малко по обем индустриално производство.
Типичен аспект на QualiPrint е прекия контрол на цветовете на база 8 основни нюанса, позволяващи пълен контрол над широкa гама от печатуеми цветове, размера на точката, контрол от интензивността на цвета и цялостния дизайн, намаляване на грубия растер и подобрена цветова повторяемост.
Основни функции: 
     •    Дефиниране на цветовото пространство на принтера и профилиране
     •    Генериране на цветни референтни книги и управление 
     •   Цветово разделени в сива скала TIFF или Photoshop PSD - разделени по канали десени.  Разпечатка на фотографски или плътни цветове iизображения в TIFF и JPEG формат.
     •    Разпечатка на текстилни цветни скали създадени от цветни книги
     •    Печат на дефинирани примерни макети, подреждане и повторение, печатни опашки
     •    Оценка на разходите за печат и използвано мастило 

    QualiPrint е разработен за интензивна промишлена употреба на най-новото поколение на текстилни принтери и разполага с всички функции за безопасна и ефективна работа за контрол на потока. QualiPrint изисква стандартен компютър с бърз процесор, 1 GB RAM и Windows XP OS


Други принтери от гамата QualiJet
  QualiJet HS 8 цветен принтер с производствена скорост над 30 m2/ч за дигитален печат на текстил. Най-добра пазарна цена / съотношение на мощност с изключително качество на печат. Ново мастило Stork Powered със специална система за подаване на мастило и максимална скорост 60 м2 / ч в 8 цвята.
  
  QualiJet Flag, за директен печат на платове за знамена с дисперсни мастила
  
  QualiJet TP, за мостри и много къси обеми, текстилни лаборатории, образование

Към началото

Plustek пуска нов филмов скенер за професионална работа с прозрачни оригинали

   През месец Септември 2012 г. на пазара ще излезе нов модел филмов скенер от висок клас Plustek OpticFilm 120. Той е предназначен за професионални фотографи, студия за предпечат, рекламни агенции и др. и дава изключително високо качество на сканираните изображения. Освен 35 милиметрови филми, скенера поддържа и останалите формати: 120 / 220 mm филми, 6 x 4.5, 6 x 6, 6 x 7, 6 x 9 и 6 x 12. OpticFilm 120 задоволява нуждите от сканиране както на аматьори, така и на професионалисти, които очакват истинско качество и ICC калибриран изход.OF120-All2

Изключително качество на изображението
  Изображенията, сканирани с OpticFilm 120  са с изключително високо качество, благодарение на новата оптична система от 8 елементни лещи с разделителна способност от 5300 dpi и високо чувствителната CCD матрица с разделителна способност от 10 600 dpi. Скенерът е с реална динамична плътност 4.1 (с използване на функцията Multi-Exposure по ISO 21550:2004), а теоретичната максимална плътност е 4.8, което гарантира точни цветове и детайли в светлите и тъмните зони. Затова OpticFilm 120 постига резултати, които досега са били възможни с барабанни скенери или друг клас професионални скенери.
Нова технология за придвижване на филма гарантира точността на изображенията и повишава ефективността на работния процес.
  OpticFilm 120 включва  очакващите патент, 120мм рамки с настройваема стъпка, които осигуряват изпънатост на филма за най-добър фокус. Потребителите няма нужда да режат 3-кадъра от 6x7см или 120 мм ивици. OpticFilm 120 има автоматична моторизирана система за подаване на филма, която ускорява значително процеса на сканиране. В окомплектовката на скенера влизат нови рамки, предстоящи да бъдат патентовани, които изпъват много добре филма и по този начин се подобрява фокуса при сканиране.


Елегантен и компактен дизайн
  OpticFilm е с елегантен и компактен дизайн, а металния му корпус осигурява изолация и стабилност за лещите, CCD матрицата и автоматичната система за придвижване на филма. За да се намалят размерите на скенера и за предотвратяване на влизане на прах, на задната част има капаче, което се отваря по време на сканиране, в неработен режим е затворено.

Професионален софтуер за сканиране на LaserSoft Imaging - SilverFast ®
 
Сканиращия софтуер играе също важна роля повишаване за постигането на брилянтно изображение. OpticFilm 120 е окомплектован със световно признатия професионален софтуер за сканиране – SilverFast Ai Studio 8. Функцията  SilverFast iSRD ® помага за премахване на прах и драскотини и оптимизира изображението. SilverFast Multi Exposure ® увеличава динамичния диапазон и намалява вкарването на шумове. С включения модул за калибрация- IT8 Calibration® скенера се калибрира за 2 минути и се постигат достоверни цветове. Благодарение на тези и още много други функции на професионалния софтуер SilverFast Ai Studio 8 се постигат резултати, които отговарят и на най-високите изисквания.
 
Предимства:
  
• Сканира 35 мм и 120/220mm филм. Поддържани формати на рамките: 6 x 4.5, 6 x 6, 6 x 7, 6 x 9 и 6 x 12.
   • Високо качество на сканираните оригинали, благодарение на разделителната способност: 10 600 dpi на CCD матрицата и 5300 dpi на изхода.
   • Вграден инфрачервен канал за откриване на прах и драскотини.
   • Ефективен дизайн на пестене на енергия.
   • Нови рамки за филмите, осигуряващи по-добър фокус.
   • Автоматична моторизирана система за придвижване на филма.
   • Компактен дизайн, свалящо се задно капаче, което намалява размерите на скенера,  за да се спести място на работната площ и да се предотврати влизането на прах в скенера.
   • Включен професионален сканиращ софтуер – LaserSoft Imaging SilverFast ®

Към началото

Kongsberg XN цифрова маса за довършителни операции

Kongsberg XN е най-лесното за употреба, универсално цифрово довършително устройство, предлагано до сега. Къде е вашият фокус : 2D или 3D? Произвеждате ли опаковки, знаци или дисплеи? Работите ли с почти всякакви материали от винили,  велпапе, плоскости, включително и дърво? Kongsberg XN е перфектен за всяка работа или приложение.
Запознайте се с Kongsberg XN
Kongsberg XN е на разположение в седем различни размера от 1680 x 1270 мм до 2210 х 6550 мм.  
 meet-kongsberg-xn

 1. Картографиране на плота на масата:
Процедурата за динамично картографиране на плота на масата осигурява в реално време актуализация на точните полеви условия.

  2. i-cut Vision Pro
Осигурява висока ефективност на производството заедно с проста и изключително точна регистрация на печатните маркери, дори и с изкривени при печата материали и изображения.

 3. Смяна на инструменти:
Смяната на различни инструменти е бърза, без отвертки или ключове и без грешки, защото всеки инструмент, се идентифицира чрез уникален баркод. 
  4. Стоманена конструкция-тип сандвич:
Серията на XN използва известната солидна  настолна конструкция на плотовете Kongsberg, която никога няма да деформира или излезе извън ниво, дори и след десетилетия на тежка употреба.
  5. Работни глави:
Набор от съвременни, бързо-сменяеми работни глави осигурява ненадмината гъвкавост, което прави лесна настройката на машината за обработка на какъвто и да е материал и за почти всяко приложение.
  6. Инструментни вложки:
Сменяеми режещи инструменти са достъпни за рязане на всички използваеми материали, вариращи от тънка хартия до синтетични полоскости през тежко-носими опаковки и материали за стелажи.
  7. Фрезоване:
Масите Kongsberg XN могат да бъдат конфигурирани за фрезоване на приложения с материали, вариращи от спорадични, леки за фрезоване до дълги , използвани за тежки опаковки дисплеи материали.60000 оборотна, 3KW фреза гарантира качество и производителност.
  8. Rack-and-pinion система на задвижване:
Системата за задвижване със зъбни предавки предоставя скорост, издръжливост и сила. Лесно могат да се режат плътни и дебели материали дори и при по-висока скорост, без това да доведе то приплъзване или разтягане на ремъци, каквито се използват при други машини
  9. Мощ:
Серията XN предлага сурова сила, необходима да обработва дори и най-грапави материали при скорости с висока производителност. Масите Kongsberg XN ще работят, когато другите биха могли да отпаднат.

Към началото

GCC разширява семейството на Expert с два нови модела

   GCC разширява моделните семейства с два нови режещи плотера на ширина 132см - Expert 52" и Expert 52 LX.
 
   Expert 52 и Expert 52 LX вече се предлагат на пазара и обезпечават потребителя с ширина на рязане до 1320мм, скорост до 400мм/сек, оптимален натиск до 250гр., гарантирано водене на медията в дължина до 3м, високо качество и надеждност на супер цена. Новите модели Expert 52 и Expert 52 LX поставят нов еталон за гъвкавост, висока точност и надеждност на невероятно достъпна цена.

 Expert52

Преимущества на режещите плотери GCC Expert 52 и Expert 52 LX:
   •  Прецизна система за контурно рязане AAS II (при Expert 52 LX)
GCC Expert 52 LX са оборудвани със системата AAS II, която гарантира прецизно рязане по контур за производство на пълноцветни стикери.
   •  Гарантирано водене на медията до 3 метра дължина
Плотерите GCC Expert 52/ Expert 52 LX се произвеждат от здрави и качествени компоненти. Оборудвани са с прецизен барабан и притискащи ролки за водене на медията, които осигуряват гарантирана точност на рязане по цялата ширина на режещия плотер, в дължина от 3 метра.
   •  Гъвкава комуникация
GCC Expert 52/ Expert 52 LX предлагат на потребителя двойна свързаност чрез USB и сериен порт. USB порта осигурява бърза обработка на данни между компютъра и плотерa.
   •  Windows драйвер
 С помощта на драйвера Expert 52/ Expert 52 LX позволяват изпращане на файловете за рязане директно от CorelDraw и Adobe Illustrator.
   •  Лесен и удобен за работа интерфейс и софтуер
GCC Expert 24 LX се управлява и настройва с лекота дори от начинаещи потребители от контролния панел, а работата със софтуера Great Cut е бърза и удобна.
   •  Жлеб за отрязване на медията
Каналът позволява бързо и прецизно отрязване на медията чрез нож, като фирата се свежда до минимум.

За повече информация - Адком

Към началото

Специални оферти за ValueJet 1614 и Valuejet 1624Pro

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe