е-бюлетин #65
  • Offers

е-бюлетин #65

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Май 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Адком на 20!

Прeдставяне

Tекстилни принтери и принтери за сублимационен печат на Mutoh

Продукти

Agfa Graphics представи нов индустриален широко-форматен принтер :Anapurna M1600

Новата версия на ArtiosCAD идва заредена с "хитри" функционални възможности

Аgfa Graphics представя на FESPA 2011 нов 5 метров голямо-форматен принтер :Jeti 5048 UV XL

Цени

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

СПЕЦИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ АДКОМ И XEROX: ПОДНОВЕТЕ ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ

20 години АДКОМ! - специално предложение

20 години MUTOH! - специално предложение

Адком на 20!

През 2011 Адком навършва 20 години от създаването си.
За този период фирмата се фокусира върху предлагането на решения за предпечат, графичен дизайн, широко-форматен и дигитален печат, управление на цвета, вътрешна и външна реклама, печат и апликация на текстил, опаковки и други специфични области на приложение.
За период,равен на едно цяло поколение Адком сформира екип от професионалисти, чиито общ стаж във фирмата надхвърля 150 години. На фирмата се довериха световни гиганти като Xerox, AGFA, Esko graphics, Mutoh, Wacom, Graphtec. Със всички свои партньори Адком има официални трайни отношения, които позволяват постигането на най-добри условия при формирането на цените и обслужването на различните продукти.
Името Адком се превърна вече в марка, на която се довериха над 2500 клиента, на които фирмата е доставил продукти, обслужвани от специалисти от различните отдели на Адком.
Пример за професионализма са десетките награди и сертификати, с които е наградена фирмата и различните специалисти в нея при преминаването им в различните обучения, които всеки от производителите изисква, за да може да бъдат продавани съответните продукти.

Едно от събитията свързани с юбилея бе участието на Адком с уникален щанд на отминалото наскоро специализирано изложение Принтком 2011

През всичките издания на Принтком Адком участва редовно и по традиция всеки път предлага различни нови продукти от богатото портфолио на своите партньори.
Този път Адком показа и уникален по дизайн и изпълнение щанд. Идеята за този тип щанд се породи от факта, че Адком предлага много богат спектър от оборудване за вътрешна и външна реклама, дигитален печат, опаковки, системи за управление на цвета и всеки път се демонстрираха част от възможностите на самите машини. За посетителите оставаше да определят приложенията на тези машини, спрямо техните нужди и идеи. Този път избрахме да се демонстрира на живо едно от възможните приложения, което е създадено с част от оборудването, което Адком предлага.
За конструкцията бяха използвани плоскости - Lightboard, които лесно и качествено могат да бъдат отпечатани с плоско-печатащите принтери на AGFA и след това да бъдат изрязани по зададения контур с мултифункционалните режещи маси ESKO Kongsberg. Подовата графика и текстилът са отпечатани с принтери от Mutoh и AGFA, а брошурите, менютата със специалните оферти и различните подаръци, бяха отпечатани с дигиталните преси на Xerox и изрязани / биговани с режещи плотери от Graphtec.
По време на изложението Адком посетителите имаха възможност да се убедят във качествата на новия модел Xerox Color 550, който Адком достави за да бъде показан за първи път в България по време на Принтком.
Повече информация и снимки на щанда може да се намери на: http://www.adcom.bg/Актуално/unique-booth-at-printcom-2011.html

По повод кръглата годишнина, за лимитиран период от време има специални оферти за различните групи принтери. 

Към началото

Текстилни принтери и принтери за сублимационен печат на Mutoh

Серии Viper / Viper Extreme/ Viper 100

 

Серията Mutoh Viper включва 2 специализирани принтера за печат на трансферна хартия за сублимация, които предлагат перфектно водене на медията.
Машините разполагат с няколко уникални възможности
Уникална МОТОРИЗИРАНА СИСТЕМА (UNWINDER / WINDER 100) за подаване /навиване на медията е включена стандартно в окомплектовката. Тази система подготвя оптимално отпечатания материал за по-нататъшна обработка в каландера, позволявайки перфектно навиване. Комплектованите със сензори предни и задни обтегачи подсигуряват навиването на медията да става при контролирано опъване. Системата позволява зареждане на ролки с тегло до 100 кг и максимален диаметър 300 мм.
Тази, заедно с другите уникални характеристики позволяват максимална скорост 42 м2/ч и правят принтерите на Mutoh единствените на пазара, които могат да печатат на хартии с най-малки грамажи. Възможността за печат на трансферна хартия с тегло 70 гр/м2 намалява себестойността на материала
Вградената СИСТЕМА ОТ НАГРЕВАТЕЛИ позволява по-оптимално използване на машината при по-високи скорости. PRE-HEATER подгрява предварително медията до 50° C, а DRYER-модула в предната част изсушава мастилото, така, че при по-високи скорости материала да може да се навива без опасност от зацапване с неизсъхнало мастило.
НАСТРОЙВАЕМА ВИСОЧИНА НА ГЛАВИТЕ позволява вдигането на каретата с главите на няколко стъпки до 4.0 мм, което позволява печат на по-чувствителни медии, без да има риск главите да се докоснат до материала, в следствие набръчкване.
EXTRA TENSION TOOL (ETT) е патентована система, която позволява контролирано обтягане или отпускане на медията, позволявайки компенсация на разтягането / отпускането на материала
Серията Viper Extreme предлага на същите ширини и функционални възможности по-високи производствени и максимални скорости. При моделите от тази серия може да се печата директно и на не разтегливи платове със затворена структура. В смесен режим могат да се заредят по 4 мастила от 2 различни типа (например Dye sublimation и реактивни) и да се печата на хартия/полиестер и памучни платове
За покриване на по-големи нужди при ширина до 2.6 метра се предлага модела Viper 100

 

Серии Viper TX/ Viper TX Extreme / Viper TX 100

 

Серията Mutoh Viper Extreme TX включва 2 специализирани принтера за директен печат на платове с отворена или затворена структура. Viper TX 65 (165 cm) и Viper TX 90 (224 cm) предлагат нови възможности на тези, които искат да навлязат на един бързо развиващ се пазар за дигитален печат на плат. Предлагайки производствени скорости от 37 м?/ч, принтерите могат да се използват за печат на плат за дрехи, пердета, дамаски, тапицерии, рекламни банери, флагове и др.
Viper TX Extreme могат да печатат на не разтегливи платове с отворена и затворена структура за производство на мостри и малки сери от няколкостотин метра.
Машините използват инкджет технология с 8 броя Drop-on-demand Micro Piezo глави с осем отделни канала за мастилото. Технологията за капка с динамично променлив размер позволява обеми между 5.4 и 41.5 нанограма.
Организацията на каналите и резервоарите с мастило позволяват различни режим на конфигуриране: 8 цвята - CMYK + spot цветове (червено, зелено, синьо, оранжево или др)
6 цвята - CMYK + spot цветове или LcLm
4 цвята - 2 x 4 CMYK (за по-голяма скорост)
4 + 4 CMYK - два различни комплекта мастило, което позволява печат на различни материи
Серията Mutoh Viper Extreme TX включва стандартно няколко уникални възможности:
INK GUTTER - Специално предвидения канал за мастилото е разположен под печатащите глави и събира мастилото, което е преминало и не е поето от плата. Посредством предвидените отвори за оттичане на мастилото почистването на канала е много лесно и не е необходимо премахването на канала.
CYLINDER допълнителен абразивен цилиндър, разположен в близост до печатащите глави подсигурява перфектно изпъване и придвижване на плата по време на печат.
МОТОРИЗИРАНА СИСТЕМА (UNWINDER / WINDER 100) за подаване /навиване на медията е включена стандартно в окомплектовката. Тя подава и перфектно навива използвания материал. Комплектованите със сензори предни и задни обтегачи подсигуряват навиването на медията да става при контролирано опъване. Системата позволява зареждане на ролки с тегло до 100 кг и максимален диаметър 300 мм.
НАСТРОЙВАЕМА ВИСОЧИНА НА ГЛАВИТЕ позволява вдигането на каретата с главите на няколко стъпки до 4.0 мм, което позволява печат на по-чувствителни медии, без да има риск главите да се докоснат до материала, ако те имат по-дълги власинки.

Серията Viper TX са бюджетно ориентирани модели с разделителни способности 360 dpi, 720 dpi, 1440 dpi при скорости на печат до 42 м2/ч. Типичните скорости са между 11 и 22 м2/ч и двата размера машини предлагат същите функционални възможности, както Viper TX Extreme
За тези, които имат нужда от по-голяма ширина и производствени скорости се предлага модела Viper TX 100, който комбинира възможността за печат на плат както и на трансферни хартии, без компромиси в качеството и специалните функции, необходими за това.

 

Viper TX Softsign

 

Серията специализирани принтери Mutoh Viper TX Soft Sign са проектирани специално за професионален печат на полиестерни платове с възможност за директна фиксация на мстилото. Двата модела разполагат с вграден каландер и могат да печатат на ширини 1620 мм и 2210 мм. Те са идеално решение за печат на флагове , декоративни текстили, дисплеи банери и много други приложения, предлагащи комплексно решение за печат на полиестер с отворена или затворена структура.

Благодарение на опита и производствените възможности на Mutoh, Viper TX Soft Sign е надеждна производствена машина, включваща всички необходими функции и механизми за правилно зареждане, подаване с изпъване, транспортиране, изсушаване, фиксиране и навиване на готовите ролки с плат. Машината е оптимизиране за работа с мастилата на Mutoh, които са водно базирани дисперсни мастила за директен печат, без съдържание на вредни органични съставки (VOC - volatail organic compounds) и предлагат отлична издръжливост на UV светлина, пране и различни атмосферни условия. Отпечатъците излизат сухи и фиксирани към полиестерната нишка на плата и са готови за употреба.
Принтера включва няколко уникални специфични характеристики
ПЕРФЕКТНО ВОДЕНЕ НА МАТЕРИАЛА - Благодарение на двата ремъка в предния и задния край да се позволява точно подаване на плата през целия принтер и го държи плоско изпънат в цялата зона на печат. В задния и преден край има два "подвижни" пръта, които държат плата да няма изместване и да бъде с равномерно изпъване докато преминава през системата за фиксиране. "Нишковия" прът позволява воденето без усилие на плата около фиксиращия вал на каландера.
ВГРАДЕНО СУШЕНЕ НА ПЛАТА - Системата за сушене с инфрачервен нагревател и вентилатори изсушава отпечатания плат преди да стигне до секцията с каландера, изпарявайки водата от мастилото за да гарантира качествена фиксация.
ПРЕЦИЗНА ФИКСАЦИЯ - След изсушаването, отпечатания плат се подава в каландера, който се използва контактен барабан с вградена инфрачервена лампа. Типичната работна температура е 180 °C, а времето за фиксация зависи от скоростта и вида на плата, който се фиксира и не е необходимо изчакване за охлаждането му. Вграден таймер за включване позволява в началото на работния ден Viper TX Soft Sign да се включи за подгряване за да бъде готов. Сериозно преимущество на системата е възможността TX Soft Sign да бъде използван и като самостоятелен каландер, за фиксиране на платове, от печатани на друга машина.
ГОТОВ ЗА ПОЛЗВАНЕ - Фиксирания плат се подава към автоматична система за навиване, посредством статичен прът за изпъване, който генерира допълнителна тяга на плата, преди да бъде навит. Системата за навиване на ролките използва пневматичен вал. С използването на въздух под налягане шпулата на ролката с плата се затяга към оста, позволявайки перфектно развиване/навиване на плата по време на печат. Моторизираната система за навиване позволява използването на ролки с тегло до 150 кг, които автоматично се навиват и са готови за употреба.

 

Viper TX Professional

 

VIPER TX Professional, както подсказва името представлява професионално решение за директен печат върху всякакви видове тъкани и предлага на потребителя високо дигитално качество на печат, надеждна производителност и по-ниски разходи спрямо сито печата в областта на традиционния пазар на текстил.
В същото време цикълът за подготовка, дизайн и печат на всяка една поръчка е драстично по-бърз. Широкият диапазон от приложения на TX Professional принтерите позволява на клиента да произвежда както серийни, така и уникални поръчки за печат и дори мостра на дадено изделие.
Предлагат се в два размера - 1.62м и 2.21м. Viper TX Professional са идеалното решение за печат на плувни и спортни облекла, завеси и драперии, декоративни платове, интериорен и битов текстил и много други.
Печат върху разтегливи и тънки материи без изкривяване на изображението
ПРЕЦИЗНО ПОДАВАНЕ НА ПЛАТА - Моторизираната високопроизводителна развиваща система, оборудвана с пневматичен вал в комбинация с разпределителна ос и обтягащ лост осигуряват правилно развиване на разтегливи, тъкани, трикотажни платове с отворена, мрежеста структура, които са трудни за печат.
СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ИЗКРИВЯВАНЕТО НА ПЛАТА - Прецизни фотоклетки разположени в двата края на принтера насочват точно плата върху лепилния ремък.
РЕМЪК С ЛЕПИЛЕН СЛОЙ транспортира плата през каретата с печатащите глави във Viper TX Professional. Лепилният му слой е съществен компонент и предотвратява дори и най-малкото движение на плата, осигурявайки твърда и равна повърхност по време на печат.
ПРИЛЕЖНО ВОДЕНЕ НА МЕДИЯТА - Притискащи ролки от неръждаема стомана, покрити с мека гума придържат плата към ремъка с лепило без да го деформират.
ПРЕЦИЗНО НАВИВАНЕ НА ОТПЕЧАТАНИЯ ПЛАТ - Моторизирана високопроизводителна навиваща система за ролки с тегло до 150кг, оборудвана с пневматичен вал автоматично навива плата, подготвяйки го за довършителните операции. Нагнетяването на сгъстен въздух във вала засилва сцеплението между него и шпулата на ролката, което осигурява идеално право навиване на текстила по време на печат. Целият процес на навиването се наблюдава и коригира при нужда от сензори, разположени по цялото протежение на пътя на плата.

 

Mutoh предлага мастила както за сублимация, посредством трансферен печат така и директен печат на плат

 

Серията дисперсни мастила на водна база (RJ80DD-100-xx) позволяват директен печат върху полиестерни платове с отворена или затворена структура на нишката.
След отпечатване на плата, цветовете все още изглеждат бледи, тъй като мастилата не са преминали през топлинно фиксиране. За да се разкрият ярките цветове на мастилата и отпечатъците да са устойчиви на светлина и пране, плата се нуждае от топлинно фиксиране чрез термо-преса или каландер.
Мастилата се използват за производство на знамена, текстилни фрески, банери пана, тенти, хоругви, модни облекла, навеси за магазини, платове за мебели, завеси, спални комплекти и др.
Мастилата се предлагат в 4 цвята (CMYK), в еднолитрови бутилки.
Ключови предимства на серията дисперсни мастила за директен печат върху полиестерен плат от MUTOH:
" Няма нужда от междинен носител - сублимационна хартия
" Няма нужда от допълнителни операции (изпиране и др.) - след топлинно фиксиране, цветовете са живи, ярки и устойчиви
" Отпечатъците са с издръжливост 1 година на външни условия

MUTOH има серия от патенти за разработените от фирмата интелигентни алгоритми за полагане на пасовете при текстилен печат
(По-подробна информация бе публикувана в е-Бюлетин #64)

С i2 Intelligent Interweaving технологията за вълнообразен печат на MUTOH, потребителя може да избере лесно и интуитивно най-подходящия режим за печат, при оптимален баланс между скорост и качество в зависимост от конкретната поръчка.
За разлика от конкурентните принтери за печат на текстил, абсолютно всички модели принтери от сериите Viper/Viper TX на MUTOH използват вълнообразната технология за печат. Специално разработени форми на вълнообразен пас се грижат за перфектно полагане на мастилата за директен или трансферен печат върху плата и сублимационната хартия. Режимите на вълнообразния пас са:
  • Stitch режима на вълната позволява печат при максимална скорост на принтера и е подходяща за по-непретенциозни поръчки, при които отпечатъка ще се гледа от по-далечно разстояние.
  • Sign режима е перфектен за най-взискателните поръчки като качеството на печат е безкомпромисно.
  • Picture режима предлага оптимално качество на печат при оптимална скорост

UniFixer 65 e каландер с работна ширина от 1700мм, предлага се на конкурентна цена и е универсална машина за топлинен трансфер на отпечатъци от сублимационна хартия върху плат или фиксиране на отпечатъка при директен печат върху плат. Каландера е съвместим с цялата продуктова гама от дигитални принтери за директен и трансферен печат на Mutoh. UniFixer 65 фиксира и трансферира изображения отпечатани както със сублимационни мастила, така и с директни дисперсни мастила на водна база за печат върху плат. Mutoh Unifixer 65 e идеалното решение за производство текстилни банери и знамена за външна и вътрешна реклама, спортни облекла, декоративни рекламни приложения и много други.

Оборудване Ширина(см) Медия/ печат Скорост (м²/ч) Директен/ трансферен печат Брой канали/ цветове Глави обем на капка/ височина
Система за задвижване на медията
Viper 65 165.1 / 164.1 39.0 не / да 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Притискащи ролки и опъване
Viper 90 228 / 224 42.0 не / да 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Притискащи ролки и опъване
Viper Extreme 65 165.1 / 164 63.0 частично / да 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Притискащи ролки и опъване
Viper Extreme 90 224 / 223 77.0 частично / да 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Притискащи ролки и опъване
Viper 100 260.4 / 259.4 81.0 частично / да 16/ 4x4,2x6,2x8 или 2x(4+ 4) 5.4 до 41 pl / 4 мм Притискащи ролки и опъване
Viper TX 65 165.1 / 164.1 42.0 да / не 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Изтеглящ вал и опъване
Viper TX 90 224 / 223 42.0 да / не 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Изтеглящ вал и опъване
Viper TX Extreme 65 165.1 / 164.1 63.0 да / не 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Изтеглящ вал и опъване
Viper TX Extreme 90 224 / 223 77.0 да / не 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 41 pl / 4 мм Изтеглящ вал и опъване
Viper TX 100 260.4 / 259.4 76.0 да / да 16/ 4x4,2x6,2x8 или 2x(4+ 4) 5.4 до 41 pl / 4 мм Превключваща система и опъване
Viper TX Softsign 65 162 / 161 63.0 да / * 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 83 pl / 4 мм Система от валове / вграден каландер
Viper TX Softsign 90 221 / 220 77.0 да / * 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 5.4 до 83 pl / 4 мм Система от валове / вграден каландер
Viper TX Professional 65 162 / 161 63.0 да / - 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 11.5 до 83 pl / 6 мм Транспортен ремък и система от валове
Viper TX Professional 90 221 / 220 76.0 да / - 8/ 2x4,6,8 или 4+ 4 11.5 до 83 pl / 6 мм Транспортен ремък и система от валове

* позволява ползване на системата принтер / каландер заедно и по отделно

Към началото

Agfa Graphics представи нов индустриален широко-форматен принтер :Anapurna M1600

Новият UV-curable принтер с ширина 1.6м. достига производствени скорости от 46м?/ч, аналогични при :Anapurna M2050. :Anapurna M1600 работи с G2 серия гъвкави UV фиксируеми мастила и може да полага бяло. Принтерът е проектиран да печата с безупречно качество както върху всякакви видове (дори и екзотични) плоски материали, така и върху гъвкави ролни медии с приложение във външната и вътрешната реклама.

Безпроблемен печат с бяло мастило

Хибридният принтер :Anapurna M1600 посреща и отговаря на нуждите на клиенти, които желаят да печатат с бяло мастило при високи производствени скорости с безупречно качество. Бялото мастило открива нови възможности за печат върху прозрачни ролни и плоски медии. Освен това е и перфектно решение за печат на медии за задно и/или предно засветяване. Бялото мастило се използва и като чист цвят при печат, за засилване на акцента върху определени детайли от изображението. :Anapurna M1600 е оборудвана със специална система за смесване и циркулация на бялото мастило, която осигурява безпроблемен и качествен печат по всяко време.

Ефективна продукция

:Anapurna M1600 е проектиран на базата на по-големия :Аnapurna M2050 за високи производствени натоварвания при печат на медии с ширина до 1.6м и дебелина до 4.5 см. Прецизни маси с по 2 вакуумни зони се грижат за перфектно водене на богат диапазон от ролни и плоски медии.
:Anapurna M1600 e "работен кон", който гарантира на клиента производство на отпечатъци с високо качество дори и при пикови натоварвания" казва Willy Van Dromme, маркетингов мениджър в Agfa Graphics. "Всеки един отпечатък изисква определен баланс между скорост и качество на печат и :Anapurna M1600 го осигурява. Зареждането на медиите за печат или смяната между ролен и плосък печат става бързо и лесно, а операторът на принтера е улеснен от интуитивния интерфейс на контролната станция. Всъщност ние интегрирахме в :Anapurna M1600 всички най-добри функции от :Anapurna M2050" допълва Willy Van Dromme.
:Anapurna M1600 печата с четири цвята (CMYK) плюс бяло чрез печатащи глави с фин обем на капката от 12 пиколитра и разделителна способност до 720 x 1440 dpi. Печата на подложка от бяло, след останалите цветове или като чист цвят се извършва в един цикъл.
:Anapurna M1600 е поредното допълнение към богатото портфолио от широко-форматни принтери за качествен печат на Agfa Graphics и е показател за продължаващите инвестиции и иновации на компанията в пазара на дигиталния печат. Понастоящем портфолиото на Agfa Graphics предлага решения за всички приложения и бюджети.

Към началото

Новата версия на ArtiosCAD идва заредена с "хитри" функционални възможности

В края на юни 2011, ще бъде пусната версия 7.7 на ArtiosCAD. Тук ще разкрием част от новите вдъхновяващи възможности.

 

 

 

Лесно и удобно сглобяване на многокомпонентни стелажи
Нов Tab & Slot инструмент за асемблиране на рекламни стелажи с няколко щраквания на мишката. Просто трябва да се посочи частта и мястото на сглобката съответния за лесна сглобка.

Дизайн и визуализиране на V-образни срязове

Нови инструменти за отделяне на дизайните от листа (blanking tools)

ArtiosCAD 7.7 идва с цяла колекция от нови инструменти за отделяне на дизайните от листа: Lower board, Upper board, Grid bar, Pusher, Photocell, Sword, Jogger, Air hole, Tie-bolt.

Интегриране с работния процес на CAPE системи
Позволява да се използва CAPE за да се стартират стандартите в ArtiosCAD автоматично: основна опаковка, допълнителна опаковка и палетизиране на целия товар.

Ново оразмеряване в 3D
Очертаващите паралелепипеди (Bounding boxes), образувани от външните контурни могат да се завъртат с дизайна за лесно разполагане на 3D обектите и сглобяването на дизайни от няколко части.

Към началото

Agfa Graphics представя на FESPA 2011 нов 5 метров голямо-форматен принтер :Jeti 5048 UV XL

Agfa Graphics ще представи на тазгодишното изложение FESPA в Хамбург най-новото попълнение към супер успешната :Jeti серия голямо-форматни дигитални принтери за индустриален печат. :Jeti 5048 UV XL серията ще се предлага в два модела. Първият модел е предназначен за високоскоростен печат от близо 300м2/ч. върху меш и винил, което го прави най-бързият голямо-форматен UV принтер на пазара. Вторият модел е проектиран за висококачествен печат на XXL размер рекламни пана, POS дисплей и др. И двата модела 5048 UV XL могат да печатат едновременно на до три ролки медии от един тип.

Новият :Jeti 5048 UV XL е оборудван с 48 бр. индустриални печатащи глави и предлага голям брой режими за печат, осигуряващи перфектен баланс между качество и скорост на печат за почти всички ролни медии на пазара.
При проектирането на принтерите от новата серия е обърнато специално внимание на лесното зареждане и водене на тежките 5 метрови ролни медии по време на печат. Опцията за зареждане на различни по ширина ролки медия от един тип и едновременния им печат оптимизира работния процес в по-натоварените дигитални печатници. Плоча с вакуумни зони се грижи за прецизно водене на тънки медии, а вграден улей в нея отвежда отпадъчното мастило при печат на винилен меш.
Мастилата, с които печатат :Jeti 5048 UV XL са UV фиксируеми с имат отлична адхезия дори и към евтини, не специализирани медии и не съдържат летливи органични съединения.

На изложението Fespa Digital в Хамбург от 24 до 27.05.2011г, посетителите ще могат да видят следните принтери на щанда на Agfa Graphics - :Jeti AquaJet, :Jeti 1224 HDC FTR, :Jeti 3020 Titan, :Jeti 5048 UV XL, :Anapurna M2050 и :Anapurna M1600.

Към началото

Специално предложение от Адком и Xerox: Подновете вашето оборудване

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

20 години АДКОМ! - специално предложение

20 години MUTOH! - специално предложение

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe