е-бюлетин #73
  • Offers

е-бюлетин #73

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

Януари 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Datacolor обяви нова серия калибратори за монитори Spyder4

STAHLS’ пусна на пазара няколко нови материала за аплкикация на плат

Wacom sign&save – идеалното устройство за цифров подпис за всеки бизнес

Нов вариант на режещ плотер Graphtec СЕ5000-60

Цени

Кампания - Пазарувай в сряда

Първите винаги печелят!

Datacolor обяви нова серия калибратори за монитори Spyder4

Spyder4 Express, Spyder4 Pro и Spyder4 Elite осигуряват пълен цветови спектър за творческите професионалисти и предлагат простота и точност в калибрирането на цвета за всички устройства с екран

Spyder4Elite Device 
Dietlikon / Цюрих, Швейцария - 3 януари, 2012 - Глобалният лидер в решенията за управление на цвета - Datacolor ® (www.datacolor.com), представи нова линия най-съвременни колориметри Spyder4, с които може да се калибрират монитори, преносими компютри, проектори, телевизори, iPads таблети и дори iPhone телефони. Проектиран да предоставя на фотографи и креативни професионалисти точни и последователни резултати, Spyder4 ускорява работата в процеса на корекция на цветовете.
Spyder4 е проектиран за начина, по който работят фотографите и съчетава лесен за използване интерфейс с високо ниво за контрол на яркост и цвят. Пълноспектърната технология за улавяне на цвят използва 7-канален сензор, който регистрира цвета по същия начин, както човешкото око, като гарантира, че цветовете на екрана са реалните цветове от живота.
Тъй като няма две устройства, които да показват един и същи цвят, наложително е точна калибрация, за да се гарантира вярно пресъздаването на истинския цвят. В допълнение, дори калибрирани монитори, телевизори и таблети намаляват постепенно точността си и изискват калибриране на цветовете на всеки 1-2 месеца с цел да се постигнат кристални, точни цветове и нюанси в сенки и светлите области.

Spyder4 Lifestyle15

"Spyder 4 предоставя лесно за употреба решение за калибриране за всякакви устройства с екран, което значително подобрява ефективността на работния процес на заети професионалисти и фото ентусиасти", каза Дейв Фокнър, продуктов мениджър в отдел Imaging Color Solutions в Datacolor. "Нашият екип е посветен на разработването на инструменти за управление на цветовете, които са изключително интуитивни и в същото време предоставят най-високите нива на точност,  които професионалните фотографи търсят. Индустрията е конкурентна, и всичко, което дава на фотографите предимство, особено с техническите детайли на управлението на цветовете, е огромен актив. Фотографът трябва да бъде в състояние бързо да редактира и обработва снимките, за да ги достави на клиентите преди крайния срок, а Spyder4 ще калибрира всичките им монитори за броени минути."

На разположение е цяла гама от Spyder 4 устройства, което позволява на потребителите да изберат модел, който най-добре отговаря на техните нужди за управление на цветовете. Spyder4 калибрира най-различни дисплеи  с широка и нормална гама. Всички модели разполагат с лесен за инсталиране софтуер и осигуряват до 26% по-голяма точност и подобрена производителност при ниска осветеност в сравнение с предишната Spyder3 технология.

 

Spyder4Elite Packaging  Spyder4 Elite предлага най-високо ниво на персонализация. В допълнение към вече отбелязаните дисплеи, може също да се използва за калибриране на проектори. Разработен за професионални фотографи, видео оператори и други, които трябва да разполагат с точни цветове, Spyder4 Elite осигурява инструменти за управление на множество екрани и ги калибрира, с помощта на пълен набор от гама криви за създаване на потребителски настройки на работния процес. Потребителят дори може да дефинира персонализирано калибриране. Elite Spyder4 включва L-Star работен процес и поддържа видео стандарти Cineon, NTSC, PAL и HDTV.

Цена (без ДДС):  Spyder4Elite €175
Spyder4Pro Packaging Front Right
  Spyder4 Pro е идеален за тези, които искат повече контрол над светлината и управление на цветовете, предлагащи измерване на околната светлина и възможност за калибриране на множество дисплеи, както и iOS устройства.

Цена (без ДДС):  Spyder4Express €125

 

Spyder4Express Packaging Front Right


  Spyder4 Express е рентабилен колориметър, който с изваждането от кутията бързо калибрира компютър с един дисплей или лаптоп. Калибрация на iPAD и iPhone може да се направи с безплатното приложение на Datacolor - SpyderGallery App.

Цена (без ДДС): Spyder4Express € 99

Продуктите Spyder4 са налични на склад

Към началото

STAHLS’ пусна на пазара няколко нови материала за аплкикация на плат

  Представяме на Вашето внимание четирите нови ексклузивни флекс материали за еко-солвентен печат, рязане по контур и последваща апликация върху тениски, работни облекла и др. от серията CAD-COLOR на американската компания STAHLS’.

Glow-ghost  CAD-COLOR Glow in the dark printable e флекс с фото-луминисцентен ефект за еко-солвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат, който за определено време след осветяване продължава да свети в тъмното, както подсказва името му.
Ширина на ролката 50см.
Характеристики:
CAD-COLOR Glow in the dark е материал, предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила, рязане по контур с режещ плотер на отпечатаното изображение и апликация върху плат. Материалът придава „живот“ на дизайна от щампата ви на тъмно благодарение на фото-луминисцентния ефект, подходящ е за апликация върху светли и тъмни материи.
Приложение:
Glow in the dark материалът е приложим за апликации върху 100% полиестерни, памучни и памучно-полиестерни тъкани. Производителят STAHLS’ препоръчва машинно пране на дрехата при температура до 40°C.
 Stahls-Silver
 CAD-COLOR Silver printable е флекс с метално-отразителен ефект за еко-солвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат:
Ширина на ролката 50см.
Характеристики:
CAD-COLOR Silver е материал, предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила, рязане по контур с режещ плотер на отпечатаното изображение и апликация върху плат. Материалът се отличава с голям блясък и металик ефект на изображението, подходящ е за апликация върху светли и тъмни материи.
Приложение:
Silver материалът е приложим за апликации върху 100% полиестерни, памучни и памучно-полиестерни тъкани. Производителят STAHLS’ препоръчва машинно пране на дрехата при температура до 40°C.
Необходимо е използване на *транспортно термоустойчиво фолио.
 Stahls-Premium
  CAD-COLOR Premium Print PU е тънък и разтеглив полиуретанов материал с матов ефект за еко-солвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат:
Ширина на ролката 0,5м
Характеристики:
CAD-COLOR® Premium Print е бял PU материал, предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила, рязане по контур с режещ плотер на отпечатаното изображение и апликация върху плат. Материалът се отличава със силна разтегливост и еластичност на щампата, непрозрачност, висока резолюция на отпечатаното и апликирано изображение, живи и плътни цветове. В зависимост от използвания предпазен лист по време на трансфера, може да получите брилянтен цвят с матов или гланцов отенък.
Приложение:
PU Premium Print материала е приложим за апликирине върху 100% памучни тъкани, 100% полиестерни тъкани, тъкани със смесен състав от памук/полиестер и др. Производителят STAHLS’ препоръчва машинно пране на дрехата при температура до 40°C.
Stahls-SportsFilm
  CAD-COLOR Sportsfilm е материал за еко-солвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат:
Характеристики:
CAD-COLOR Sportsfilm е полиуретанов материал, предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила, рязане по контур с режещ плотер на отпечатаното изображение и апликация върху плат. Материалът е фин и еластичен (88 микрона), подходящ е за апликация върху светли и тъмни материи и се отличава с висока и плътна резолюция на изображението, живи и ярки цветове, много добро възпроизвеждане на skin тонове (човешка кожа), бързо съхнене на мастилата след печат, мек е на пипане след апликация, не се разпуква, бели или отлепя при разтегляне/опъване на дрехата.
Приложение:
Sportsfilm материалът е приложим за апликиране върху 100% полиестерни, памучни памучно-полиестерни тъкани, бленди от ликра, спандекс, найлон, найлонови плетки, найлонови мрежи, сатенени тъкани и др. Производителят STAHLS’ препоръчва машинно пране на дрехата при температура до 60°C.

*Транспортното фолио може да бъде използвано до 5-6 пъти за вдигане на дизайна. Също така, в зависимост от дизайна използването на транспортно фолио може да бъде избегнато.

Към началото

Wacom sign&save – идеалното устройство за цифров подпис за всеки бизнес

Спрете да работите с хартия; Спрете да ползвате хартия
Започнете да пестите време и пари
sign save 72dpi rgb

sign&save е здрав и надежден таблет от висок клас за подписи, разработен за ежедневна употреба в държавни учреждения или частни компании, изискващи подписването на множество документи. Той е много компактен, но с достатъчно голям дисплей, за да се побере освен подписа и фирменото лого. Комплекта включва таблета за подписи и специалния софтуер Wacom sign & pro PDF и е подходящ за малки и големи фирми с един или повече офиси: консултантски бюра, фирми в сферата на услугите, агенции, хотели, поликлиники, сервизи, автомобилни борси, фирми за отдаване под наем, маркетингови компании, банкови институции, застрахователни компании, организации за здравно обслужване и др.

Wacom STU 500 360a

sign&save  ще ви помогне да спрете да отпечатвате, подписвате, сканирате и да се отървете от купищата хартия, като в замяна ще спестите време и пари, благодарение на функционалните възможности на продукта:
• Лесен за употреба софтуер за подписи– sign | pro PDF
• Създаване на защитени PDF файлове от всяко приложение
• Дигитализиране на  подписа и вмъкването му в PDF документа на избрано място
• Дигитализира подписа и вкарва биометрични данни (натиск и бързина)
• Подписания PDF документ може да бъде защитен чрез цифров сертификат
• След подписването не могат да се правят промени в документа
• Естествено усещане при подписване – както подпис върху хартия
• Подписания PDF документ е 100 % съвместим с Adobe Acrobat
• Възможност за повече подписи в един документ
STU 500 GB Family 1609 FFamily shot 1 300dpi

Продукта се предлага в два варианта: sign&save и sign&save mobile

sign&save включва:
LCD Signature tablet STU-500
CD, съдържащо:
• Sign I pro PDF Software
• Quick Start Guide (QSG)
• License Information

sign&save mobile включва:
LCD Signature tablet STU-300
CD, съдържащо:
• Sign I pro PDF Software
• Quick Start Guide (QSG)
• License Information

Към началото

Нов вариант на режещ плотер Graphtec СЕ5000-60

Доказаният с качествата си режещ плотер Graphtec CE5000-60 (Япония) вече се предлага в настолен вариант (без стойка).
Плотерът включва поставка за закрепване и подаване на ролни материали и всичко необходимо за работа. Тази нова окомплектовка позволява модела да бъде предлаган в още един вариант с цел оптимизиране на цената, което е добра възможност за потребители, които разполагат с място на някоя от техните работни маси. Гаранцията отново е 2 години.

СЕ5000 е серията плотери, които съчетават най-важните за всеки потребител качества, удобство при управление, прецизно водене на медията, точност на рязане. Качествената сглобка и издръжлив корпус гарантират дългогодишна работа на машината.
Режещите плотери на Graphtec са истински пример  за Plug & Play устройства, които се инсталират бързо и лесно на последните версии на Windows както 32-, така и 64-bit.

 ce5000  CE5000 60 EA

Подробно описание на плотера.
Допълнителна информация

Към началото

 Кампания - Пазарувай в сряда

 Първите винаги печелят!

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe