Архив 2011
  • Offers

е-бюлетин #72

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Декември 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Оборудване на SETeMa за довършителни операции при дигитален печат на плат

Bamboo3 - таблетът, който променя дигиталния Ви свят

Xerox DocuColor 8080 - нова дигитална преса с матово мастило

Допълнителни и нови възможности за режещи плотери GCC Expert


Microtek ScanMaker i2400 - малкият, голям скенер

Качествена сублимационна хартия на достъпна цена

Цени

Кампания - Пазарувай в сряда

Първите винаги печелят!

Весели празници, любов и късмет

Скъпи колеги и приятели,

 Нека настъпващите празници бъдат един малък отдушник от напрегнатото ни ежедневие и да ни напомнят, че каквото и да правим, както и да го правим, най-важно е да сме живи и здрави, за да може да го правим.

Благодарим на всички за доверието и сътрудничеството през отминаващата 2011 г. и отново пожелаваме на всички, това, без което всичко останало е безсмислено: ЗДРАВЕ, много здраве и преди всичко здраве.

Екипа на Адком ви желае
Весели празници и наздраве!

Към началото

Адком предлага оборудване за довършителни операции при дигитален печат на плат

    Един от най-новите партньори на Адком е холандския производител на оборудване за довършителни операции при дигитален печат на плат - SETeMa. 

 Името идва от Scientifically Engineered Textile Machines и това не е случайно, тъй като основателите имат зад гърба си дълги години в проектирането и производството на машини за традиционен текстилен печат и довършителни процеси. Фирмата е създадена през 2002 година с централен офис и производствена база в Холандия с основна цел проектиране и производство на текстилни машини, базирани на научните знания и опит за прилежащите процеси. Благодарение на това техните машини са просто по-ефективни и по-добри.  Setema logo

SETeMa развива своята продукция на базата на два основни принципа:
   Модулност - Благодарение на модулния дизайн на своите машини, SETeMa е в състояние да предоставят широка гама от решения за покритие, фиксиране, пране и финализиране в една производствена линия. Всяка една от тези линии може да бъде обновена/разширена по-късно. Това дава възможност за потребителски решения, с минимални инвестиции и адаптиране към бъдещите нужди.
   Енергоефективност - Всички SETeMa продукти са предназначени да използват най-малко енергия и да предоставят висока ефективност, чрез рециклиране на пара и вода, топлообменник в отпадъчните потоци и разбира се добра изолация.
 
   Сред основните продукти са:


   Фулард Porta-Pad
Porta-Pad е устройство на модулен принцип от ролка към ролка, специално разработено за предварително прилагане на химикали, напр. предварително третиране за мастилено-струен печат или материали за защита на плата. В Porta-Pad може да се прилагат към текстила различни течности с нисък вискозитет преди или след печата.
Текстилът се потапя в съдържащия импрегнираща течност Porta-Pad. С помощта на вакуум разделител излишната течност се отстранява като по този начин се осигурява равномерно и постоянно нанасяне върху плата. Поради естеството на системата, равномерността по цялата ширината е отлична, а вакуумът се регулира за да може да се поемат различни материи.

 Porta-Pad-Dryer

На снимката Porta-PAD е показан с перален модул

  Демпфер E-SteaM
Фирмата има разработени няколко модела демпфери за непрекъсната фиксация с подаване на плат от ролка към ролка и разполага с вграден парогенератор и капацитети от 18 метра плат.
Машините са подходящи за фиксиране на всички известни текстилни багрила и може да бъдат използвани за непрекъснато пропарване на малки и средни обеми продукция. Позволяват настройки на температури между 100 ° C и 180 ° C с времена за престой на плата от 2 до 30 минути. 

 SteamersSETeMa предлага няколко различни модела демпфери. Освен E-SteaМ има B-SteaM и PortaFix.

 Те са приложими за фиксиране с наситена пара в температурния диапазон от 100 ° C до 110 ° C и за високо-температурно фиксиране на дисперсни багрила в температурния диапазон от 165 ° C до 180 ° C. Възможно е също така приложение за фиксация на пигменти с горещ въздух (печене).
Демпфера се управлява от PLC контролер, който позволява демпфера да се стартира в предварително определен час. По време на спиране на производството, устройството се включва в режим на готовност, като по този начин автоматично се намалява консумираната енергия. Устройството също може да бъде програмирано да се остави да работи без надзор и да се изключи след приключване на производството.

  Пералня Porta-Wash
Porta-Wash е модул за пране с висока производителност, подходящ за отстраняване на покрития и нефиксирани багрила на дигитално отпечатани текстилни субстрати чрез подаване на плата от ролка към ролка и е специално разработен за пазара на цифровия печат.
 
 Porta-Wash1
  Системата от вани на Porta-Wash използва прясна и рециклирана мека вода и всяка секция е оборудвана с вакуум разделител, дюзи за впръскване на прясна вода и дюзи, които впръскват рециклирана вода под налягане от циркулационни помпи и филтри, за увеличаване на перилния ефект. Преди излизането от Porta-Wash плата се пръска с чиста мека вода.
  В първия модул за пране температурата се регулира между студена вода и 50° C, а в другите модули между студена чешмяна вода до 70 ° C. Необходимата температура на пране се постига чрез електрически нагревателни елементи в комбинация с допълване с гореща вода. Пълненето с гореща вода не е включено в комплекта и трябва да бъде инсталирано от клиента.
  Всяка система на Porta-Wash може по желание да бъдат оборудвана с вал за разстилане на плата, точно преди вакуумния разделител. За да се компенсира удължаване / свиване на текстила се използва система от пръти за контролно изпъване между няколко единици.

   Барабанна сушилня Drum-Dryer
Барабанната сушилня DD4 е на модулен принцип от ролка към ролка и е предназначена специално за комбинация с Porta-Wash и Porta-Pad. Тя е оборудвана с електрически нагреваеми барабани от алуминий, което гарантира равномерна температура по цялата ширина на барабана, благодарение на ефективния трансфер на топлина.
Drum-Dryer 
 Температурите на сушенето са регулируеми между 50° C и 220° C.С цел да се избегне ефект на гладене върху плата, изсушаването в барабанната сушилня се извършва едностранно. Сушилната камера е оборудвана с вентилатор за премахване на пари и поддържане на работната среда чиста и суха.

   Серия фиксиращи устройства I-Fix
I-Fix е напълно автономно устройство за топлинно фиксиране, което може да бъде съчетано в линия с всеки дигитален принтер, без да е необходима механична или електрическа връзка. То е разработено за фиксиране на директни дисперсни и сублимационни мастила като текстилният печат и фиксирането чрез топлина, автоматично се синхронизират в единен процес.
 I-Fixer w.Printer

  I-Fix е снабден с електрически нагреваем, алуминиев барабан, което гарантира равномерна температура в цялата ширина на барабана и бърз трансфер на топлина към текстила. Поради начина на фиксиране - с топлина без натиск структурата на плата се запазва и в същото време, работния процес на I-Fix спестява разходи за хартия. С позиционирането на I-Fix зад принтера, няма влияние върху процеса на печат чрез генериране на топлина и изпаряване на разтворители.
  Фиксиращата камера е оборудвана с вградена система за отвеждане на отработените газове и премахване на опасни съставки, които се изпаряват лесно при високите температури на фиксиране на мастилото и по този начин се поддържат чисти работната среда и принтера.
С температури между 50 и 220° C и време за престой от 10 секунди до няколко минути I-Fix е подходящ за широк спектър от приложения за сушене и фиксиране.
I-Fix Серията се предлага в 1,85, 2,50 и 3,40 м ширина и се доставя в комплект с вграден контролен модул 

  Необходимите връзки за различните устройства са захранване,  подаване на вода, източване на отпадните течности, отвеждане на отработените газове и вакуум.
Устройствата са изработени от неръждаема стомана (304 EN 316) и са обозначени с CE маркировка.

Към началото 

Bamboo3 - таблетът, който променя дигиталния Ви свят

    С новото поколение таблети Bamboo3, WACOM отново доказа, че е лидер в производството на графични таблети. Стилния дизайн и интуитивната употреба на новата серия ги поставя на върха в развитието на най-модерните технологии. С новата възможност за безжична връзка и подобрената мулти-тъч функционалност, потребителите ще могат да достигнат следващото ниво в дигиталното творчество.

    Новото поколение Bamboo e с ултра тънък модерен дизайн и предлага на потребителя удобство при работа както с дясна, така и с лява ръка. Освен това са оборудвани с мека на допир работна повърхност, усъвършенствани бутони, а гумичката на писалката е с нова форма. Проектирани за PC и MAC, потребителите на таблетите могат да се насладят на естественото усещане, както при работа с писалка върху хартия, така и ако използват режим на докосване. 
    Кои са потребителите на Bamboo? Новата серия на практика е за всеки:  за хората, които търсят индивидуалност в дигиталното пространство, за хората с приятели, блогове и страст, хората, които обичат изкуството и модата, за хората, които рисуват, чертаят и правят дизайн, за хората със социален и творчески живот, за всички специални и забавни хора.
    Новата серия включва: Bamboo Pen, Bamboo Pen and Touch, Bamboo Fun, като всеки един от тях е със стилен дизайн в черен или сребрист цвят с черни акценти. Bamboo Fun се предлага в два варианта – Small и Medium и е окомплектован с дизайнерските програми PhotoShop Elements 8, ArtRage 3 и Corel Painter Essentials 4 (само за Medium). Всеки от моделите позволява да се изтегли програмата Bamboo dock, която дава разнообразие от вълнуващи и забавни приложения. Кой Bamboo таблет e за Вас? Изберете най-добрия за вашите нужди и пред вас ще се разкрие нов начин за творчество и изразителна комуникация.

 Bamboo FUN S-M Bamboo Overhead RGB 300dpi  Bamboo Pen Overhead RGB 300dpi 
 Bamboo Fun S/M  Bamboo Pen & Touch  Bamboo Pen

Към началото

Xerox DocuColor 8080 - нова дигитална преса с матово мастило

   Новата преса DocuColor® 8080 на Xerox е разработена на базата на печатна платформа, която има хиляди инсталации в цял свят и произвежда милиарди страници дигитална продукция всяка година.  Xerox DC8080 Digital Press
 DocuColor 8080 предоставя три основни конкурентни предимства: инструменти за повишаване на продуктивността, матово мастило и пакет за управление на качеството на цвета - Automated Color Quality Suite (ACQS).

   • Пакетът от инструменти за по-висока продуктивност улесняват най-често срещаните задачи за печат чрез готови шаблони. Широкият набор от приложения - от предпечатни операции и job ticketing до персонализиране - позволява на печатарите да повишат чувствително броя на извършените задачи дневно. Всеки инструмент от пакета за продуктивност се предлага със софтуер от FreeFlow® Digital Workflow Collection и онлайн поддръжка, които помагат на потребителите да постигнат максимална продуктивност, възможно най-бързо;
   • Матовото мастило е идеално за разнообразни маркетинг приложения. Предлага мек, матиран завършек, който поставя акцент върху цветните изображения, включително и върху сенките и светлите участъци. Мастилото придава вид и усещане за офсетов печат, постигнати, всъщност, с бързината и лекотата на дигиталния печат.
   • Прецизността при цветовете е постигната чрез ACQS - набор от инструменти, управлявани от вграден спектрофотометър, който измерва цветовете в контролни отпечатъци. ACQS автоматизира калибрирането с минимални намеси от страна на оператора и дава възможност за по-високостойностни приложения.
„Нашата цел е да помогнем на потребителите да извършват повече задачи, като същевременно намалят своите разходи и развиват бизнеса си. Технология като DocuColor 8080 дава възможност на собствениците на печатници да разширят своите възможности, да затвърдят връзките с клиентите си и да реализират по-големи обеми продукция.”, казва  Ерик Армър, президент на Xerox Graphic Communications Business Group.
Опции, подходящи за всякаква печатна среда
DocuColor 8080 работи с три различни печатни сървъри, така че потребителите могат да изберат онзи, който най-добре отговаря на тяхната производствена среда. Мрежовите сървъри EFI Fiery® и CREO на Xerox позволяват операторите да поддържат с лекота постоянно качество на цветовете.
Печатниците могат да разширят своя бизнес, произвеждайки календари, поръчкови корици, персонализирани материали, фото албуми, с помощта на различни довършителни решения на Xerox, създадени от лидери в бранша, като CP Bourg и Horizon.
Всяка печатница с инсталирана преса DocuColor 8080 получава достъп до пакета от ефективни решения на Xerox за бизнес развитие - Profit Accelerator®, който съдържа ценни идеи и насоки за промотиране на дигиталния печатен бизнес.

Към началото

Допълнителни и нови възможности за режещи плотери GCC Expert

Спестете материал с функцията за увеличаване работната площ на режещия плотер GCC. 

Функцията за спестяване на материал „The Paper Saving Mode” е налична и може да се открие при режещите плотери на GCC, които разполагат с дисплей, какъвто е Expert pro. Функцията може да се стартира от настройките в контролния панел (в меню “MISC”) и предлага четири режима на работа:

 1. Length expanded mode. Увеличаване на полето по дължина (приложим само в режим “Single”)
Работната площ по дължина (Х) ще бъде увеличена, така че режещия плотер ще работи върху почти цялата площ на листа, както е показано на фигурата в дясно 
 GCC-PaperSaveMode
 2. Режим Width expanded. Увеличаване на полето по широчина (приложим за всички режими: Roll, Edge и Single). Режещият плотер ще работи отчасти с материала под водещите ролки, както е показано на фигурата в дясно
GCC-PaperSaveModeExpanded

  3. Режим Both expanded. Увеличаване на полето по широчина и дължина.

  4. Режим Both unexpanded. Този режим трябва да се използва за връщане към стандартните настройки на плотера.

С активирането на функцията за спестяване на материал - „The Paper Saving Mode”, Вие ще увеличите зоната на рязане върху почти цялото парче на материала, дори онази част, която е под водещите ролки. По този начин ще избегнете много фира и ще намалите разходите. Функцията за спестяване на хартия прави рязането с режещите плотери GCC едно по-приятно усещане!


Плъгина за рязане по контур (GCC AAS plug-in) вече с възможност за добавяне и към Adobe Illustrator.

GCC, като едни от водещите производители на оборудване за визуална комуникация, отговориха на нуждата от софтуер за рязане по контур, който работи в Adobe Illustrator. Приложението на GCC AAS за Adobe Illustrator е съвместимо с версиите CS3, CS4 и CS5.
Потребителите на режещи плотери GCC с оптика, като Expert LX, вече могат да изпращат задачите за печат и рязане по контур чрез Adobe Illustrator директно от драйвара на плотера. Този плъгин позволява да се поставят регистрационни маркери преди отпечатването на стикери, етикети и пр. проекти за изрязване по точно определен контур. Приложението ще бъде добавено в инсталационните дискове на Expert LX.

GCC-Plugin1 

Инструкция за инсталиране стъпка по стъпка на приложението можете да изтеглите от тук.

 
GCC-Plugin2

Към началото

Microtek ScanMaker i2400 - малкият, голям скенер

 Думите „елегантен“ и „тънък“ вече могат да бъдат прилагателни и за скенер. Новият ScanMaker i2400 е с външен вид като на лаптоп, компактен корпус и висока производителност.

i2400  ScanMaker i2400 e с разделителна способност от 2400 dpi, CIS сензор и LED източник на светлина, коeто ви позволява да сканирате цветен документ във формат А4 с 300 dpi само за 8 секунди. Шестте бутона за бърз достъп правят ScanMaker i2400 още по-приятелски настроен към потребителите от всички възрасти. 
 
  i2400-A4

 Сканира A4 цветен документ в 300 dpi за 8 секунди
ScanMaker i2400 със своята висока скорост на сканиране, която е по-малко от 8 секунди при цветен печат и 300 dpi. дава максимум производителност  

       i2400-2400dpi

 48-битов, 2400 dpi, CIS сензор
Изключително високата за този клас резолюция позволява със ScanMaker i2400 да сканирате изображения дори с размер на пощенска марка и да ги увеличите с удивителна яснота, почти без загуба на детайлност.
 

 i2400-buttons  6 бутона за бърз достъп с едно докосване

 Тези бутони осигуряват бърз и лесен начин за стартиране на често използвани функции на скенера. Това отнема едно докосване на бутон и може да стартирате съответната функция на скенера.

 Шестте Smart-Touch бутони включват сканиране, копиране, електронна поща, OCR, PDF и WEB.

i2400-LEDs

i2400-Cabel 

Нулево време за загряване, LED източник на светлина
Благодарение на LED технологията, при ScanMaker i2400 не се налага подгряване на лампата преди сканиране (както е при другите скенери и което отнема време). Това повишава производителността и удивително намалява разходите за енергия.

 
 USB захранване за по-малко консумация на енергия
ScanMaker i2400 няма собствено захранване, а ползва ресурсите на компютъра. Това означава по-малко консумация на енергия, което прави ScanMaker i2400 не само екологичен продукт, но също така прави спомените ви свежи, както винаги! Просто свържете скенера към USB порта на вашия компютър с помощта на предоставения USB 2.0 кабел и работете.

Energy Star, EuP сертифициран
В режим на готовност най-новата LED технология отговаря на стандартите - Energy Star и EuP.

Поддържа PC и Mac
Новият ScanMaker i2400 може да работи в Windows или  Mac операционни системи. В новите  софтуерни програми ScanWizard EZ (PC) и ScanPotter (Mac), ще откриете разнообразни решения за  сканираните изображения.

Към началото

Качествена сублимационна хартия на достъпна цена

Сред продуктите от портфолиото на Адком се нареди достойно още една марка качествена сублимационна хартия за широко-форматен печат

logoWWСублимационните хартии на корейския производител Wing Wing не предлагат на потребителя просто по-ниска цена. Специалното покритие осигурява ярки и наситени цветове при печат, бързо съхнене на мастилата и прецизни наситени цветове при повтарящи се периодични поръчки в тираж.
Хартията Wing Wing е специално произведена да задържа мастилото на повърхността, което води до по-добро (95%) цветопредаване по време на сублимацията. Хартията може да се трансферира върху голям диапазон от меки и твърди повърхности за сублимация.
Wing Wing Hybrid 105 гр/м2, която ще се поддържа на склад в Адком е устойчива на набръчкване по време на печат с по-наситени цветове, съхне бързо дори и при високи производствени скорости на печат а при навиване от устройството на принтера не оставя отпечатъци от мастило.

Продуктова гама
 WingWing Full sticky 90gsm/105gsm :
Хартията с лепилен слой е най-доброто решение при сублимация върху платове на полиестерна основа съдържащи еластан, ликра, полиамид и др. Лепилният слой е основен фактор, предотвратяващ свиването на полиестера по време на трансфер и нежелани артефакти като размиване на отпечатъка и появата на неясни линии и контури. Потребителите, ползващи плоски термо-трансферни преси, вместо ролни (каландри) също ще усетят удобството от работата с Wing Wing Full Sticky, тъй като при нея краищата на хартията не се загъват от топлината при отворени плочи, непосредствено преди трансфер.
Предимства:
- Производство без брак заради измити цветове, неясни линии, контури и др.
- Елиминиране на „ghosting” ефекта, който се предизвиква при свиване на полиестерния плат по време на трансфер.
- Бързо съхнене
- Перфектно решение за производство на спортна екипировка, дрехи, знамена и флагове и др.

 WingWing Hybrid quick dry 75gsm - Economy-Type
Този тип хартия е предназначена за индустриално производствено натоварване. Освен добрите параметри, тя предлага на потребителя и оптимизиране на производствените разходи, заради по-ниската цена.

- Бързо изсъхване във всички зони
- до 280% намастиляване
- Увеличаване на производителността и оптимизиране на производствените разходи.
- Мултифункционална употреба за трансфер върху меки и твърди повърхности

 WingWing Hybrid quick dry 105gsm:
Най-широко разпространената хартия в продуктовата гама сублимационни медии на Wing Wing. Произведена, за да отговори на все по-високите изисквания на клиентите Ви.

- Перфектно трансфериране на мастилото.
- Наситени цветове и ясни детайли
- Точно цветово възпроизвеждане при повторяеми поръчки.
- Бързо съхнене на мастилото.
- Мултифункционална сублимационна хартия за трансфер върху меки и твърди повърхности.

 WingWing Hybrid quick dry 140gsm:
Предназначена за трансфер на плътни отпечатъци, изискващи голямо намастиляване

Предлага всички предимства на 105 грамовата хартия, плюс чудесна устойчивост при високи скорости на печат и голямо намастиляване

  Приложение

  Hybrid 105gsm и 140gsm трансферните хартии могат да бъдат използвани за трансфер върху полиестерни платове (производство на спортна екипировка, текстил за дома и др.), обработени подложки за мишки, чаши, чинии, пластмаси, метални повърхности, дърво и др.

Към началото

 Кампания - Пазарувай в сряда

Първите винаги печелят!

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe