е-бюлетин #171
  • Offers

е-бюлетин 171

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Февруари 2020

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Адком бе отличен като най-добър партньор на Ксерокс за 2019

Mutoh ще покаже новите модели принтери XpertJet на Fespa 2020

Високопроизводителен 3.3 метров ролен принтер AGFA Oberon RTR3300

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Януари 2020

Режещи плотери Graphtec CE7000

Graphtec CE7000 news

Адком бе отличен като най-добър партньор на Ксерокс за 2019


На 27 февруари 2020 Ксерокс България проведе годишната си партньорска среща в хотел Хилтън.

Xerox Adcom Award

Г-н Юлиян Григоров, генерален мениджър за CDG региона, в който попада и България запозна партньорите и гостите с новостите в компанията Ксерокс в световен мащаб, както и резултатите от работата в своя регион CDG (Централно-Европейска дистрибуторска група). При ръст в продажбите на оборудване спрямо 2018 за CDG, България е с ръст в общия обем оборудване и значителен в производствения клас, като Ксерокс остава с водеща позиция в производствения клас машини в България.

Сред връчените на срещата отличия, в категорията „най-добър партньор за 2019“ Ксерокс избра Адком-Печатни решения, която работи в сегмента производствени машини и която е един от двата сертифицирани Gold партньора на Балканите и единственият в България.

Xerox Adcom Awarding

За добрите резултати в продажбите на производствено оборудване допринася новата 8 цветна машина Xerox Iridesse. Това е единствената машина с ксерографска технология, която печата освен с CMYK, също и със златно, сребристо бяло и прозрачно сухо мастило-тип лак.

Към началото

Mutoh ще покаже новите модели принтери XpertJet на Fespa 2020


Mutoh Fespa 2020 Banner

На щанда на Mutoh Европа (зала 7, щанд B95) по време на изложението FESPA 2020, което ще се проведе в Мадрид от 24 до 27 Март посетителите ще видят голям брой приложения, насочени към вдъхновяване на професионалистите в областта на печата. Mutoh ще покаже нови тенденции в дигиталните мастиленоструйни принтери и ще разкаже за нови пазари и възможности за приходи.

Ще бъдат представени новите модели UV LED сувенирни принтери XpertJet 461UF и XpertJet 661UF и широкоформатните екосолвентни принтери с ширина 1,6 м XpertJet 1641SR / XpertJet 1682SR, професионалните режещи плотери ValueCut II 1300 и 1800, както и специализирания RIP софтуер за управление на Mutoh принтери за директен печат върху сувенири.
Mutoh Fespa 2020 machines

XpertJet UF принтери за директен печат върху сувенири

XPJ-461UF и XPJ-661UF принтерите са точният избор за печатници, дигитални и рекламни студиа. Новите модели отговарят на нарастващото търсене за директен печат на сувенири с персонализиран, специфичен ефект на отпечатъците и висока добавена стойност.

Mutoh XpertJet 461UF 661UF

Типичните приложения са качествена персонализация на калъфи за телефони, подаръци, фото продукти, рекламни артикули като химикалки, запалки и USB стикове, сувенири, награди, малки табели, производство на малки серии награди, табели, етикети, опаковки, декоративни плочки, направа на прототипи и много други.

Сувенирните принтери XpertJet UF могат да се конфигурират в цветови режим CMYK или CMYK + бяло мастило + лак за директен печат върху предмети с дебелина до 150 мм.
Безупречен печат върху черни, цветни и прозрачни субстрати чрез бялото мастило и направа на зашеметяващи специални ефекти като релеф, гланцов и матов завършек чрез лака.

Печатна площ
• XPJ-461UF - 483 x 329 мм
• XPJ-661UF – 483 x 594 мм

Новите модели XPJ-461 и XPJ-661 са оборудвани със специална UV LED лампа с ширина 2 инча, която се състои от 6 секции. Всяка от шестте секции на лампата може да бъде индивидуално контролирана, което позволява направата с едно движение на масата на няколко вида гланц, полугланц и мат ефекти с лака в комбинация с CMYK цветовете + бялото мастило. Новата технология оптимизира производителността и свежда до минимум риска от попадане на прах върху лакираните зони.

Брошура за Mutoh XpertJet 461UF
Брошура за Mutoh XpertJet 661UF

Широкоформатни екосолвентни принтери XpertJet с ширина 1,6 м

Петото поколение екосолвентни принтери са произведени в Япония и са предназначение за производство на висококачествени отпечатъци за външна и вътрешна реклама като постери, самозалепващи стикери, знамена и банери, беклит филми, POS дисплеи, брандиране на автомобили и витрини, фото отпечатъци, художествени репродукции и други рекламни знаци и дисплеи.
XpertJet моделите печатат и с нова серия мастила MS41, които се предлагат в разфасовка от пликове по 1000 мл.

Mutoh XpertJet 1 

Моделът 1682SR е оборудван с две шахматно разположени печатащи глави, които осигуряват високи производствени скорости на печат при безкомпромисно качество на отпечатъците с плавни преходи и наситени и ярки цветове. Двуглавият модел модел може да се конфигурира в цветност 2 х CMYK или да работи в 7-цветна комбинация - CMYK, Lc, Lm, Lk.
1641SR модела разполага с една печатаща глава и работи в CMYK режим.

Брошура на XpertJet 1641SR / 1682SR

Висок клас режещи плотери Mutoh ValueCut IIMutoh ValueCut II Cutters

Новата серия режещи плотери ValueCut 2 на японската компания предлага най-балансираното съотношение от производителност-качество-цена на пазара.

Високият клас режещи плотери има широко приложение в различни сфери и предлагат пълната функционалност, която се изисква за професионалната им употреба.
- Традиционно рязане на надписи, векторни графики, лога и др. от PVC фолиа
- Прецизно рязане на предварително отпечатани изображения по контур
- Пълно прорязване за изработване на готови отделни стикери

Mutoh ValueCut 2 1300 с ширина на рязане 1320 мм и 1800 с ширина на рязане 1830 мм са стандартно окомплектовани с кош за медии и професионален софтуер за рязане FlexiSTARTER от SAi. Моделите предлагат скорости на рязане до 1530 мм / сек, ускорение до 4.2 G при придвижване на каретата, натиск при рязане до 600 гр, гарантирано водене на медиите в дължина до 10 метра, както и мрежови, USB и сериен комуникационен интерфейс

Приложения

• Брандиране на автомобили
• Облепяне на витрини
• Пътни знаци
• Етикети и Стикери
• Брандиране на транспортни средства
• Фолио за затъмняване на прозорци
• Защитни фолиа за автомобили

Брошура за Mutoh ValueCut II

Специализиран RIP софтуер за управление на сувенирни принтери Mutoh


RIP Software Digital Factory UV Mutoh Edition.

Новият RIP софтуер е разработен между Mutoh и софтуерната компания CADlink, като е специално предназначен за управление на UV LED принтерите за директен печат върху сувенири модели ValueJet 426UF / 626UF и новите XpertJet 461UF / 661UF.
В Digital Factory UV Mutoh Edition има набор от функции за прецизно управление на специфичния работен процес при печат с дигиталните сувенирни принтери. Освен това софтуерът предлага и драстично опростена предпечатна подготовка, която позволява на графичните дизайнери и операторите на машините да работят правилно и ефективно с бялото мастило и лака.

Към началото

Високопроизводителен 3.3 метров ролен принтер AGFA Oberon RTR3300 


Oberon RTR3300 е специализиран голямоформатен принтер от най-висок клас, който съчетава голяма производителност и високо качество на печат.

Agfa Oberon RTR3300
Принтерът ще бъде представен по време на изложението FESPA 2020 (24-27 МАрт) на щанда на Agfa в зала 5, щанд D10.

Новият модел печата върху голям диапазон от медии включително меш и беклит филми. Принтерът може да се конфигурира във вариант 4 цвята плюс бяло мастило или в шест цвята в зависимост от нуждите и предпочитанията на потребителя. Опция за едновременен печат на две ролки една до друга - тази функция позволява да се използвате оптимално и ефикасно ширината на принтера при печат на по-малки медии.

UV LED мастилата на Oberon RTR3300 са оптимизирани за печат на ролни медии и предлагат ярки, живи и плътни цветове на отпечатъците. Те са напълно съобразени с индустриалните норми за защита на човешкото здраве и околната среда. Мастилата имат Greenguard Gold и отговарят на някои от най-строгите стандарти за химически емисии в света.

Oberon RTR3300 е окомплектован с Asanti софтуер за цялостно управление на работния поток.

Функции и предимства

UV LED лампи с въздушно охлаждане за фиксиране на мастилата
.
Имат много по-дълъг живот и са по-екологични от живачните лампи, спестяват разходи, разширяват диапазона от използвани медии за печат и елиминират зависимия от конвенционалните лампи престой.

Маса с водно охлаждане
Oberon RTR3300 разполага с елемент с водно охлаждане, която поддържа стайна температура около зоната за печат. Това дава възможност за работа с евтини термочувствителни медии, което открива нови възможности пред доставчиците на печат и позволява да се намалят производствените разходи.

Agfa Oberon Convenient mesh printing kit

Печат на меш
Специализиран кит за безпроблемен печат на меш със или без подложка.

Free fall опция
Допълнителни ролки пред и след притискащите, които позволяват оптимално използване на медиите за печат.

Удобно зареждане на медиите
Операторът може да зареди сам лесно и безопасно ролките за печат.

Управление на задачите за печат
Smart multi-queuing функцията гарантира безпроблемно планиране на работата с оглед на наличните материали.

Agfa Oberon Light Box

Проверка на качеството на печат

Подсветка веднага след зоната на печат, за проверка на отпечатъците върху беклит филми.

Agfa Oberon Security

Защитна светлинна завеса

Когато оператора случайно попадне зоната на безопасност, защитата се задейства и каретата с печатащите глави се прибира обратно. Задачата за печат се запазва и може да бъде довършена след деактивиране на датчиците.

Agfa Oberon Ink Supply

Greenguard Gold сертификат за UV LED мастилата на Oberon

Greenguard Gold се издава от UL, която е американска компания по стандартизация и сертификация в областта на техника на безопасността. Престижният сертификат гарантира за безвредността на мастилата. Отпечатъците от принтера могат да се използват в болници, училища, офиси и други.

Технически спецификации

Ширина на медия 61-330 см
Едновременен печат на две ролки, всяка с 160 см ширина (опция) 
Ширина на печат до 330 см
Едновременен печат на две ролки, всяка с 160 см ширина (опция)
Ширина на печат от край до край на меш  до 320 см
Макс. тегло на ролката за печат 160 кг. 
Макс, диаметър на ролкта за печат  36 см. 
Производителност
Режим на печат Express 149 м²/ч 
Режим на печат Production  85 м²/ч 
Режим на печат Standard 48 м²/ч
Режим на печат High-quality 25 м²/ч
Печатащи глави и мастила
Печатащи глави 6 броя Kyocera
Мастила Oberon 1470 UV LED фиксируеми (CMYK LcLm W)


Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe