е-бюлетин #82
  • Offers

е-бюлетин #82

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Cintiq 24HD Touch - най-търсеният графичен дисплей-таблет на пазара

Два plug-in инструмeнта за Adobe® Illustrator® - Аi-cut™ и Coreldraw® - i-CutCDR™

Адком на CoPIS от 16 до 18 октомври 2012

Нов режещ плотер с марката на Graphtec - Silhouette Portrait™

Системата AASII на GCC е вече с ново значение и със съвместим плъг-ин за Adobe Illustrator CS6 и CorelDraw X6

Специалистите от DirectColorSystems отговарят на вашите въпроси

Рисувайте своите герои с Bamboo Manga

Цени

Corel X6 на 20% по-ниска цена

Специални оферти за широкоформатни принтери ValueJet

 Cintiq 24HD Touch - най-търсеният графичен дисплей-таблет на пазара

  През лятото на 2012 световния лидер в производството на графични таблети – WACOM, обяви два нови модела от професионалната серия дисплей-таблети Cintiq: Cintiq 24HD Touch и Cintiq 22HD.

 cintiq24hdtouch logo   За изминалите няколко месеца новия
Cintiq 24HD Touch беше най-търсения дисплей-таблет на пазара 

  Cintiq 24HD Touch предлага на потребителите си по-голямо удобство и възможност да работят по по-интуитивен и естествен начин, като комбинира най-добрата Pen технология на WACOM с мулти „тъч” функционалност.

 Cintiq 24HD touch-In use v1

   Потребителите на Cintiq 24HD Touch получават идентично усещане при работа с двете си ръце, както, ако използват традиционните материали, като: бои, маркери, глина и др., като това се постига благодарение на невероятните възможности на съвременните творчески софтуерни приложения. Последните версии на тези приложения включват мулти „тъч” функционалност и поддръжка на комбинации от жестове при докосване, което прави новия Cintiq 24HD Touch идеалното устройство за скициране, илюстрации, 3D моделиране, анимация и много други. Възможността за завъртане или мащабиране с едната ръка, като едновременно се рисува с другата дава напълно естествено усещане на потребителите и им позволява да се потопят напълно в творческата си атмосфера.
   В последната версия на Corel® Painter™ 12.2 е включена поддръжка за функцията мулти „тъч” за таблетите на WACOM и това допълнително помага на творците да работят със силата на дигиталните инструменти по един напълно естествен и интуитивен начин. Добавянето на тази функция позволява на потребителите бързо и лесно да местят, въртят или мащабират изображението, вместо да се търсят специални бутони или бързи клавиши за това. Новият Cintiq 24HD Touch поддържа 1.07 милиарда цвята и покрива 97 % от цветовата гама на Adobe, което е от съществено значение за работата на професионалните фотографи, графични дизайнери, видео оператори, аниматори, разработчици на игри и др. Сега всички те могат да бъдат сигурни, че след калибриране, цветовете, които виждат в процеса на работа ще съответстват на тези при печат.


Cintiq 24HD touch-In use v2   Както предишния модел Cintiq 24HD, така и новия Cintiq 24HD Touch предлага най-доброто решение за ергономичност. Потребителите, които работят дълги часове на компютър могат да оценят уникалната стойка, която може да се нагласи в различни позиции, осигуряващи максимален комфорт. Стойката може дори да се постави на ръба на бюрото, така че дисплея да застане точно над скута на човека. Самият дисплей може да се завърта настрани, както и във вертикални позиции.
   Голямо удобство са и експресните бутони, които могат да бъдат настроени за команди за бърз достъп, както и за най-често използваните клавиши от клавиатурата като: Alt, Shift и др. Използването на тези бутони, освен че спестява време, свежда до минимум използването на клавиатурата.

Към началото

Два plug-in инструмeнта за Adobe® Illustrator® - Аi-cut™ и Coreldraw® - i-CutCDR™

 i-Cut LOGO     За улеснение на дизайнерите и специалистите по пред-печат, Esko предлага два plug-in модула, които позволяват автоматизиране на процеса на подготовка. Ръчното вмъкване на регистрационни маркери в големи, сложни файлове може да отнеме на дизайнерите и специалистите по предпечат 5 до 15 минути. Версия 2 намалява, времето за настройка, като за секунди, автоматично добавя регистрационни маркери във всяка част за рязане. Чрез осигуряване на интелигентно поставяне на маркерите за рязане се подобрява регистрацията и се увеличава точността на изпълнение на i-cut vision.
ai-iCut

i-Cut vision 
    Ai-Cut е безплатен плъгин за Adobe Illustrator, който позволява автоматизиране на вашите работни места в процеса за добавяне на i-cut за маркeри за регистрация при рязане на предварително напечатани материали. Ai-Cut интелигентно разпределя маркерите около пътя за рязане, за да се осигури точен сряз на отпечатаната регистрация за цифрови довършителни системи Kongsberg, оборудвани с i-Cut.

Свалете plugin Ai-cut

Вижте User's Manual

 ai-iCutCDR    

i-CutCDR Plug-In е специално разработен за CorelDRAW ®. Позволява бързо и удобно подготовката на файла за I-cut ® работния процес.
I-cutCDR осигурява инструментите, с които трябва за да се направят бързо и лесно, готови за рязане I-cut файлове.

Към началото

Адком на CoPIS от 16 до 18 октомври 2012

  За 12-ти пореден път  Адком участва в специализираното изложение за дизайн, печат, реклама и визуални комуникации в Интер Експо център, като тази година вече се казва CoPIS (Communication art, Print, Image, Sign) и обединява темите и участниците от досегашните Експо Принт и Имиджинг и Реклама Експо .
   Тази година изложбата започва на 16-ти октомври /вторник /и ще продължи до 18-ми октомври-/четвъртък / в зали 3 и 4 на IEC Интер Експо Център

COPIS    Участниците и посетителите на изложението ще се запознаят с предлаганите от Адком различни нови продукти от богатото портфолио на световни лидери като AGFA, DirectColorSystems, Datacolor, ESKO, Graphtec, GCC, Mutoh, Xerox, Wacom. На уникалния си по дизайн и изпълнение щанд, Адком ще покаже няколко нови продукта, които ще направят своята премиера в България. Tози тип представяне-да разработим и изработим заедно с наши дългогодишни клиенти сами щанда си с машини, които предлагаме, използвахме за първи път в България при представянето си на Принтком 2011.

    Нашите клиенти, както и тези, които още не ни познават ще могат да видят на живо машини за вътрешна и външна реклама, специализирани принтери за сувенири, дигитални преси, софтуер за проектиране и режещи маси за производство на опаковки, системи за управление на цвета и много други продукти обявени през 2012 г.   

   Адком гарантира преференциални цени или бонуси за сделки, сключени по време на изложението!

   Продуктите и решенията, предлагани от Адком ще намерите на щанд C5 зала 4, IEC, Бул. Цариградско шосе 147, София

Към началото

Нов режещ плотер с марката на Graphtec -  Silhouette Portrait™


Portrait 
   След огромния успех на режещия плотер Silhouette CAMEO, от който бяха продадени над 25000 броя за малко повече от година, и който стана предпочитан модел с формат А3, идва и дългоочаквания и необходим вариант за формат А4. Моделът CAMEO може да се нарече най-използваният електронен инструмент за рязане на различни материали.  
  Габаритите, цената на машината и включения софтуер за дизайн и управление, я направиха достъпна за използване и в домашна среда, а възможностите ù привлякоха вниманието на производители в областта на графичната индустрия и останаха очаровани.
  Успешният старт на марката Silhouette и моделът CAMEO за пореден път показаха защо Graphtec са най-предпочитаните производители на режещи плотери. Очакванията от новият плотер са отлични характеристики и надеждност с формат А4.  

 Portrait-Vinyl   Silhouette Portrait е по-малка версия на режещия плотер Silhouette CAMEO. Подобно на Silhouette CAMEO, Portrait ™ Ви позволява свободно да изрежете надписи от всеки инсталиран на компютъра шрифт, да изтеглите хиляди проекти и готови дизайни от страницата на Silhouette, или сами да изготвите такива с помощта на включения софтуер.

Какво можете да правите със Silhouette Portrait™?
  • С Silhouette Portrait използвате всякаква комбинация от шрифтове с различен размер и форма за Вашите послания, декорации и пр., а включения софтуер ще Ви помогне лесно да направите нужните промени, за да изглеждат проектите Ви точно както желаете.
  • Режещият плотер Silhouette Portrait е проектиран за работа със стандартен формат А4 (210 х 297мм.), като дължината може да стигне до 3 метра. Софтуерът е синхронизиран с работната площ и позволява да се оразмеряват шрифтове и елементи от 5 мм. до 20,3 см. ширина и дължина до 3 м. 

 Portrait-Cards1  • С Silhouette Portrait можете да работите с различни материали включително:
Картон, термотрансферни материали, хартия, магнитно фолио, PVC фолио, vellum- паус, плат и др. 
 Portrait-Cut1

Това са само част от проектите, които може да създавате със Silhouette Portrait™

• Албуми за изрезки (scrapbook)
• Картички
• Рисунки
• Апликации на текстил
• Апликации с камъни (rhinestone)
• Персонализирани покани
• Кутийки и пр.

Portrait-Cut2 Portrait-Cut3 Portrait-RhineStones • Режещият плотер Silhouette Portrait може да се използва в комбинация с принтер за още по-впечатляващи пълноцветни проекти с точно изрязани детайли.
Silhouette Portrait™ има оптика за разпознаване на регистрационни маркери отпечатани с конкретния дизайн. Регистрационните маркери позволяват да изрежете отпечатани проекти или части от тях с перфектна точност за поразителен ефект.

Silhouette Studio. Безплатен софтуер с всеки Silhouette Portrait™
   • Silhouette Studio предлага мощни инструменти за проектиране на детайли и форми.
   • Организиране и съхранение на съществуващи и новосъздадени проекти в библиотека.
   • Mac и PC съвместим

Към началото

Системата AASII на GCC е вече с ново значение и със съвместим плъг-ин за Adobe Illustrator CS6 и CorelDraw X6 

GCC-Logo

   Световният лидер и производител на оборудване за визуалната комуникационна индустрия - GCC, с гордост представи най-новата версия на софтуера, управляващ рязането по контур при всички моделни семейства GCC режещи плотери с оптика, в отговор на нарастващите нужди на потребителите си.
   Стандартът на системата за разпознаване на маркери AAS II гарантира ненадминато качество на продукцията при рязане по контур чрез автоматично откриване на регистрационните маркери на цифрово създадени изображения. Позиционирането става по 4 точки и може да се използват сегменти за позициониране при дълги или множество копия. С функцията AAS II, потребителите са в състояние да създадат регистрационни маркери за изходните обекти и бързо и удобно завършване на "Print & Cut" процедури, като персонализирани стикери и различни други продукти.
   За да може по-добре да съответства на характеристиките на тази функция, AAS абревиатурата променя значението си от "Accu-Aligning System” в “Automatic-Aligning System”, което е по-точно, ясно и разбираемо за потребителите.

 AASII-2

Новата версия на плъг-ина работи с последните версии на професионалните софтуери Adobe Illustrator CS3-6 и CorelDraw 11-16. AAS системата е отличен инструмент за завършване на Print&Cut задачи, създаване на персонализирани продукти или други творения. Софтуерът се предлага за най-продаваните модели режещи плотери с оптика GCC Jaguar IV, Puma III, Expert 24 LX и Expert 52 LX.

 AASII-1

Към началото

Специалистите от DirectColorSystems отговарят на вашите въпроси

DCS-Logo-web

Как да печатаме върху стъкло или кристал?
  Стъклото или кристала може да имат остатъци на повърхността от производствения процес. Тези технологични замърсявания трябва да се почистват основно чрез използване на разтворители (алкохол). Ако не се почистят старателно, мастилото може да образува „локвички“ или да „разлее“ в следствие на което се получават видими петна. Отпечатайте първо белия слой (2 минавания, ако имате нужда от по-непрозрачен слой). Използвайте режим на печат2880 dpi. Печатайте цветовете два пъти. Имайте предвид, че повърхността на кристала или стъклото не винаги имат една и съща текстура и поради това някои от тях могат да се отпечатат по-добре ако първо се мине един слой с лак, преди отпечатване на цвета.

   В някои случаи може да се отпечатат по-добре само с печат на цветовете, без никакви бяло или лак. На по-малки изображения (под 17 см  ширина) може да е необходимо да се увеличи времето за съхнене между минаванията на печатащата глава. За да се увеличи времето за съхнене, начертайте най-тънка линия, вертикално от дясната страна на изображението на повече от 20см от лявия край или достатъчно, за да го отпечатате извън материала. Това ще даде време на мастилото да изсъхне, преди минававането на главата.
   Друго решение е в " Job Ticket ", "Настройки на принтера" променете поосоката на печат от Bi в UNI. Това ще даде повече време за съхнене на мастило между минаванията на главата. В някои случаи комбинация от двете може да се използва допълнително да се увеличи времето за съхнене.

Как да получите най-добрата продукция на предварително нетретирано дърво?
   Обработете  зоната, която ще бъде покрита с прозрачното мастило (лак). Променете кривата на разделение до ниво между 8 и 10 и отпечатете един или два паса, в зависимост от покритието на дървото и вида на самата дървесина. Положете максималния обем на лак с промяна на разделителната способност до 2880 или 5760 dpi. Уверете се, че прозрачното мастило е изсъхнало, преди да отпечатате цветното изображение. Освен това, може да се наложи да отпечатате цветното изображение с по-ниска резолюция, например - 1440x1440 dpi, печатайте на два паса и намалете максималното ниво на мастило до около 50 единици. Ако мастилото все още има тенденция да разлива в нишките на дървото, промяна на опцията за печат от двупосочен в  еднопосочен, също ще помогне да се спре абсорбирането на цветните мастила от дървото.


Как мога да получа на гланц на изображението, когато печатате на матиран или гланциран материал?
  Обработете  зоната, която ще бъде покрита с прозрачното мастило (лак). Променете кривата на разделение до ниво между 6 и 10 и отпечатете един или два паса, в зависимост от вида на материала и покритието му. За да положите максималния обем на лак променете разделителната способност на 2880 или 5760 dpi. Уверете се, че прозрачното мастило е изсъхнало, преди да отпечатате цветното изображение. Освен това, може да се наложи да отпечатате цветното изображение с по-ниска резолюция, т.е.. 1440x1440 dpi, на два паса и/или да намалите максималното ниво на мастило до около 50 единици..

   Ако мастилото все още има тенденция да разлива в зърното на материала, променете в опцията за печат от двупосочен в еднопосочен, което също ще помогне да се спре попиването  на цветните мастила в материала.

DCS-UV2DirectJet 1024UV dcs 1309DirectJet 1309

Към началото

Рисувайте своите герои с Bamboo Manga

Manga2 Много от вас вероятно обичат пъстрия свят на Манга изкуството и с удоволствие рисуват върху хартия, като създават свои собствени герои. Благодарение на новия графичен таблет Bamboo Manga, вече можете да откриете нови възможности извън традиционния начин на рисуване. Комплекта се състои от добре познатия на всички таблет Bamboo Pen and Touch и професионалните софтуерни приложения Manga Studio™ Debut 4 и Anime Studio® Debut 8.
Manga1

Творенето с таблета е удоволствие, защото имате същата прецизност, както с традиционните инструменти (перо, молив, и др.), а с допълнителната функция Multi Touch можете да въртите, намалявате или увеличавате изображението само с два пръста, както и да го местите или навигирате. Имате възможност да използвате и интегрирана цветова палитра с допълнителни нюанси на основните цветове, многообразие от четки, както и да избирате от повече от 2300 полутона за постигане на професионално качество. Сега без никакави усилия можете да създадете и оцветите вашия комикс.
Manga3

Дайте живот на вашия комикс / манга. Импортирайте съществуващите рисунки и снимки в Аниме Studio ® и те автоматично се превръщат във векторни графики, които след това можете да анимирате.

Развихрете въображението си и дайте живот на творческата си свобода с новия Bamboo Manga Pen & Touch

Manga4

Към началото

Специални оферти по време на CoPIS

Специални оферти за ValueJet принтери

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe