е-бюлетин #103
  • Offers

е-бюлетин #103

  logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юли 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

6 години ежемесечен електронен бюлетин от Адком

Количка - повдигач за тежки медии за печат On-A-Roll Media Lifter™

SpyderHD премиум комплект за калибрация

ONYX обяви своя текстилен RIP ONYX Textile Edition

 

Цени

Специални летни оферти за:

  1. ValueJet
  2. GCC Expert 24 / LX
  3. Wacom

 

 6 години ежемесечен електронен бюлетин от Адком

Скъпи приятели,

Преди 6 години Адком започна да подготвя и издава всеки месец електронния си бюлетин, в който отразявахме нови продукти и технологии, разработвани от нашите партньори.
За излезлите вече повече от 100 издания, чрез интереса от ваша страна, обажданията за допълнителна информация, коментарите по технологичните и търговски информации, вие ни насърчавахте да превеждаме и оформяме всичката тази информация, за да сте информирани за най-новото в областта на графичния дизайн, предпечата, вътрешната и външна реклама, решенията за управление на цвета, проектирането и производството на опаковки, печата на текстил, сублимация и апликация на плат, печат на сувенири, както и много други приложения на нашите продукти.

Благодарим ви за интереса и подкрепата !

За следващите издания на бюлетина ще обогатим и улесним получаването и ползването на информацията от която имате нужда.
New-AdcomWeb1
Една от първите стъпки е пускането на новата версия на нашата страница в Интернет. Тя не е просто с по-нов дизайн, но с много по-богата функционалност, която позволява да ползвате допълнителна полезна информация и ресурси, свързани с вашите продукти – закупени от нас. В бъдеще ще може да правите своите поръчки онлайн, а ние да ги изпълняваме по-бързо и лесно.

Към началото

 

 Количка - повдигач за тежки медии за печат On-A-Roll Media Lifter™

Американската фирма Foster Keencut предлага удобно решение за придвижване и зареждане на тежки ролки за широкоформатни принтери. Количката закрепва сигурно и транспортира безпроблемно ролките за печат до голямо-форматния принтер.

On-A-Roll Lifter™ дава уникална възможност да се сбогувате с болките в гърба и кръста, както и да спрете да използвате палетните колички и крикове. Повдигача е разработен специално за работа с голямо и широкоформатни принтери, и всеки който работи с тежки ролки за печат.
on-a-roll-media-lifterB
Какво ви дава количката - повдигач On-A-Roll Lifter™:

Опазва гърба на оператора
Без вдигане, повдигане и дърпане. В рамките на минути вдигате тежки и широки роли за днешните по-големи и по-бързи тиражи. Здравата стоманена конструкция на повдигача On-A-Roll Lifters™ позволява вдигането на медии с тегло до 400кг. и 5 метра ширина.
Пести пари
Избегнете допускането на опасни и скъпи грешки, които водят до повредени медии.
Пести време
С помощта на повдигача един служител да работи безопасно с извън габаритни тежки ролки
Пести пространство
Повдигача On-A-Roll Lifter™ е проектиран да работи дори и в най-тесните принтшопове – дори тези със силно ограничена свободна подова площ. On-A-Roll Lifter™ има 4" просвет от най-ниската позиция на вилиците и това му позволява да работи с повечето марки принтери на пазара.
Повдигача с нисък профил On-A-Roll Lifter™ работи безпроблемно с повечето с Agfa, Durst и други модели нископрофилни принтери с просвета си в долната позиция от 3,5" (90 мм).

 

На видеото по-долу може да видите как работи повдигачаОтличителни функции на On-A-Roll Lifter™ повдигача

media-lifter1 Каишките за подсигуряване закрепват прецизно тежки ролки и осигуряват безпроблемно транспортиране
media-lifter2 Крачната помпа Ви позволява да повдигате медии за транспортирането им с минимално усилие
media-lifter3 Индустриалните колела дават възможност на потребителя да навигира и управлява повдигача с ролката през стандартни врати и тесни пространства
media-lifter4 Придвижване и маневриране с обемисти ролки в тесни пространства
media-lifter5 Придвижете ролките до удобно място на зареждане в голямо-форматния принтер

 Функции и характеристики:

• Удължените каишки за безопасност осигуряват допълнителна сигурност при закрепване и транспортиране на ролките.
• Специализирания дизайн на тавата осигурява стабилно транспортиране на ролките.
• Крачната помпа позволява плавно и лесно повдигане на тежките ролки в рамките на минути.
• Индустриалните, въртящи се на 360° и заключващи се колела позволяват прецизно маневриране през стандартни врати и тесни проходи.
• Стоманените монолитни удължени ръкохватки дават допълнителен контрол на потребителя и му позволяват да маневрира в тесни пространства.
• 2 годишна гаранция на колелата, хидравликата и тавата за ролки. 5 години гаранция на напречните лостове.


Повдигач за ролки On-A-Roll Lifter™
Спецификации
61560
61562
61572
Макс. ширина на ролката 2,5м
Нисък профил
Тегло на ролката 400 кг 400 кг 400 кг
Височина на повдигане 0.85 м 0.85 м 0.85 м
Макс. диаметър на ролката 40 см 40 см 40 см
Размери на повдигача 0,8 x 0,8 x 1,2 м
(Ш x Д x В)
1,2 x 0,8 x 1,2 м
(Ш x Д x В)
1,2 x 0,8 x 1,2 м
(Ш x Д x В)
Тегло 80 кг 85 кг 85 кг
Просвет на най-ниска позиция на вилиците 100 мм 100 мм 90 мм
Цена €1,595.00 €1,595.00 €1,595.00

Обадете се за подробности

Към началото

 

 SpyderHD премиум комплект за калибрация

 

SpyderHDTM е ново върхово решение за калибриране предназначено за напреднали и професионални фотографи и оператори.

spyderhd-024-web

SpyderHD е проектиран за цветово управление на фото и видео работните потоци, от заснемане през обработка, до краен продукт на всички видове дисплеи.
SpyderHD пакета включва новия Spyder®4ELITE HD калибратор за дисплеи; първото приложение по рода си с функции за калибриране на компютърни и видео дисплеи и телевизори в едно устройство. SpyderHD също включва и SpyderWEB - универсална система за прикачване и застопоряване на Spyder калибратори за дисплеи с големина до 70”.
SpyderHD включва и още два важни инструмента за калибрация: SpyderCHECKR скала за референтен цвят и сива карта, които позволяват на фотографите и видеографите да улавят постоянен точен и консистентен цвят и портативния SpyderCUBE, който осигурява прецизен баланс на бялото, точна експонация, нива на черното и неутрално сиво при всякакви светлинни условия.

Типични пазари и потребители:

Професионални и напреднали фотографи
Професионални и напреднали оператори

Окомплектовка:
• Spyder®4ELITE HD калибратор и настолен триножник
• SpyderWEB
• SpyderCUBE® с калъфка
• SpyderCHECKR®
• CD със софтуер включително ново приложение за калибриране на дисплеи
• DVD и BluRay дискове с тестови шаблони
• кърпичка за почистване на екрани
• Кратки ръководства за работа и гаранционна карта

spyderhd-037-web 

SpyderHD™ функции и ползи:

• Datacolor SpyderHD™ е премиум решение за калибрация за напреднали фото и видеографи; осигурява пълен контрол над цвета през целия работен поток.
• Първото приложение по рода си с функции за калибриране на компютърни и видео дисплеи и телевизори в едно устройство. Опростява повсеместния цветови контрол.
• Калибрира LED, OLED, LCD и CRT компютърни дисплеи, лаптопи и проектори със Spyder®4ELITE HD калибратора за прецизен цвят на всички дисплеи.
• Настройка на видео дисплеи до различните видео стандарти със Spyder®4ELITE HD за получаване на прецизен и точен цвят от допълнителната обработка до окончателната презентация.
• Уловете момента с акуратен баланс на бялото и експонацията навсякъде със SpyderCUBE®, за да предоставите точни данни за изображенията в RAW формат и видео обработката.
• Калибрирайте и персонализирайте камерата си със SpyderCHECKR® скалата за референтен цвят
• Определете и настройте баланса на бялото, експонацията и светлочувствителността - ISO със SpyderCHECKR® сивата карта, които са особено важни за DSLR видеото

SpyderHD е премиум пакет за калибрация от Datacolor за напреднали и професионални фотографи и оператори. Със SpyderHD комплекта артикули осъществявате лесно и ефективно контрол от заснемането през камерата и редактирането до крайния резултат като получавате последователен, константен превъзходен цвят и контраст. Без повече проби/грешки, извлечете правилния цвят от първия път. Така ще си осигурите повече време и усилия за творческа работа.

Съдържание на комплекта и предимства:
SpyderHD пакета е окомплектован в метално куфарче, което съдържа:
Spyder4®ELITE HD калибратор – лесен за работа калибратор със Spyder4 сензорна технология. Фотографите и видеографите калибрират настолните и преносимите им компютърни дисплеи до стандартите за фото и видео обработка като така пестят време, пари и нерви. Персонализирана настройка спрямо околната светлина в помещението.
Калибрирането на видео проектори и телевизори позволява хай дефинишън настройка на екраните за прецизно изобразяване на картината от продукцията до крайния резултат.
Телевизорите и референтните дисплеи са с по-реалистични с невероятни детайли в светлите и тъмните области, когато са правилно настроени.
SpyderCUBE® – Малък уред за калибрация и настройка на баланса на бялото, който оказва голямо влияние за изобразяване на коректни стойност при цветната температура и експонацията. Уникалния многостранен дизайн открива първични и вторични източници на светлина във всяка ситуация. Портативен, компактен и изключително надежден SpyderCUBE е любим уред, за който има място в чантата на всеки фото или видеограф.
SpyderCHECKR® – цветна професионална скала с 48 спектрално проектирани цветови полета е здрава, сгъваема и може да се монтира на статив. Ползва се за работа със статични и видео изображения и поддържа нарастващ брой инструменти за редактиране.
Системни изисквания
Операционна система Win 7 32/64, Win 8 32/64, Mac OS X 10.7, 10.8 & 10.9, резолюция на монитора 1024x768 или по-висока, 16-битова видео карта (24-битова се препоръчва), 128MB
RAM памет, 100MB свободно дисково пространство
Поддържани езици за софтуера
English, French, Italian, German, Spanish, Russian,Japanese, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean

Към началото

 

 ONYX обяви своя текстилен RIP ONYX Textile Edition

Софтуера ONYX Textile Edition e специално разработен за работа с широкоформатни текстилни принтери. Предлага се като отделно приложение за ONYX RIPCenter, ONYX PosterShop и ONYX ProductionHouse софтуерните RIP пакети и като модул за ONYX Thrive софтуера.
Onyx-Textile

ONYX Textile Edition предлага пълната функционалност на новия ONYX 11 - инструменти като Swatch Books, маркери за линията на шева, непропорционално мащабиране и специализирани допълнителни функции при печат на текстил, които спестяват време и намаляват фирата при производство. ONYX Textile Edition софтуера комбинира Step & Repeat, Colorways и Ink Configuration Builder функциите с мощния ONYX Color енджин за точни и коректни крайни цветове (върху плата) при текстилен печат.


Полезни функции при текстилен печат:

• Step & Repeat (за бързо, лесно и точно създаване на десени)
• Colorways (създаване на мотиви с различни и уникални цветови комбинации)
• Ink Configuration Builder (създаване на различни цветови комбинации за печат върху различни текстилни материали)
Специфични функции:
• Color Swatch Books (точно съвпадение и определяне на специфични цветове за взискателни клиенти)
• Disproportionate Scaling (автономно, персонализирано непропорционално мащабиране)
• Nesting with image preview (преглед на оптимизирано разположените изображения за печат)
• Enhanced cutting technologies (подобрени технологии за рязане)
• Custom Sewing Marks (бързо и лесно добавяне и определяне на позиции за шиене и подгъване на изделията)

Onyx-Textile-box
Иновации при модула за управление на цвета:

• Chromaboost™ (извличане на максимално ярки, живи и плътни цветове от по-ограничена цветова гама)
• Spectral calibration (спектрална калибрация за последователни и консистентни цветове, дори и при различни отклонения на партидите мастила)
• Specialty and spot color ink restriction (рестрикция на мастилата със специални цветове)

Step & Repeat
Опростете и улеснете създаването на десени със Step & Repeat функцията в Job Editor модула
Постигнете неограничени възможности за оформление с вертикално и хоризонтално размножаване на шаблона, въртене, огледално позициониране и възможността за компенсиране (настройка на офсет). Създайте бързо и лесно произволен десен с печат от край до край за големи платове или стенни облицовки от размножаване на дадено изображение.


Colorways
Създаване на мотиви с уникални цветови комбинации
Изберете цветове от вградения картел (Swatch books) или ръчно, за да направите уникални шарки. Потребителите спестяват ценно време, защото лесното за работа и интуитивно приложение Colorways елиминира нуждата от едновременна работа и превключване между няколко програми.

Color Swatch Books
Съвпадение и определяне на специфични цветове за взискателни клиенти.
Ползвайки Swatchbook инструмента / цветовата палитра, можете да печатате различни вариации на специфичен цвят и бързо да определите най-доброто съвпадение между желания и отпечатания цвят.


Sewing Marks
Добавяне и определяне на позиции за шиене и подгъване.
Добавяне на пунктирани линии към изображенията с възможност за контролиране на стила на линията. Персонализиране на позиции за разграфени големи файлове за печат с припокриване, така че да се осигури подходящо снаждане на парчетата/частите.Job Previewing
Избегнете догадките и направете крайния резултат при печата по-предвидим.
ONYX 11 Ви дава възможност за преглед на задачите преди да ги отпечатате. Визуализацията е вече цветово управляема и се предлага преглед на големи файлове. Можете да прегледате и множество разположени оптимално изображения в един файл за печат, преди да го отпечатате, за да няма изненади и да сте сигурни в крайния резултат.

ChromaBoost
Извличане на максимално ярки, плътни и живи цветове от ограничена цветова гама
Специалистите по цвета в ONYX са разработили иновационна технология, която осигурява по-добър контрол на гама разпределението. Този инструмент може да пободри визуализирането на ярки и живи цветове, в условия на ниска цветова гама, увеличавайки наситеността с почти 40%.

Към началото

 

 

Специални летни предложения за принтери Mutoh ValueJet
Adcom-SummerPromotion1

 


Специални летни предложения за режещи плотери GCC


Специални летни предложения за графични таблети Wacom

 

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe