е-бюлетин #40
  • Offers

е-бюлетин #40

 
 
   
Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0897 871 857
0888 831 69
0
 
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
  
е-бюлетин #40 - Април 2009

В този брой:

Накратко:

Gandinnovations продаде 2000-ят голямо-форматен дигитален принтер от серията Jeti
MUTOH Европа пусна онлайн библиотека за ICC цветови профили

Продукти:

На 25 март 2009г световният лидер в производството на таблети японската фирма Wacom пусна на пазара новият модел от професионалната серия таблети INTUOS 4
Представяне на софтуерен модул 123Box за режещи маси от ESKO Artwork серии Kongsberg XL/i-XL
Gandinnovations пусна в производство 5-метровия принтер JetSpeed XL
Нова функция за пълно прорязване на медията при режещите плотери SC-PRO на Mutoh

Цени:

Специални оферти

 
Gandinnovations продаде 2000-ят голямо-форматен дигитален принтер от серията Jeti
Канадската компания Gandinnovations, лидер в голямо-форматния дигитален печат ще отпразнува продажбата на 2000-ят принтер Jeti по време на изложението ISA, което ще се проведе от 16 до18 Април в Лас Вегас. Компанията ще покаже на щанда си най-успешния и продаван модел за плосък печат - Jeti 3150 X-2. "Това е най-подходящият момент," казва Джеймс Ганди -президент на технологичните и инженерни звена в компанията. "Бях свидетел, когато първият принтер от серията Jeti беше произведен преди 5 години. За мен е цяло щастие, че дочаках и момента, когато 2000-та бройка излезе от поточната линия в началото на Април тази година." Освен Jeti 3150 X-2, компанията ще представи и още три от най-новите модели голямо-форматни дигитални принтери на ISA експото.
Принтерът за директен печат върху плат Aquajet, ролният 3.3м UV Curable принтер, оборудван с 48 Spectra глави - Jeti 3348 UV RTR Jetspeed, както и принтера за плосък печат - Jeti 1224 Nanojet. Последният дава на потребителя безупречно качество и скорост на печат, благодарение на 24-те Spectra глави печатащи с UV Curable мастило, с обем на капката от 15 пиколитра. Всички експонати ще печатат non-stop за посетителите на изложението.
На 25 март 2009г световният лидер в производството на таблети японската фирма Wacom пусна на пазара новият модел от професионалната серия таблети INTUOS 4

Новият сензор на върха на писалката на Intuos 4 има 2048 нива на натиск - 2 пъти повече в сравнение с таблетите от серията Intuos3 и дава възможност за несравним контрол и чувствителност на писалката. Сега с двойно повечето нива на натиск, писалката на Intuos 4 ви позволява да работите в софтуерните приложения много по-прецизно.

Минималния натиск е намален от 10 до по-малко от 1 грам. Това ви дава възможност да работите дори с много лек натиск на писалката, което намалява напрежението на ръката Ви, а също и предпазва повече повърхността на таблета.

Новия прецизен режим Ви позволява да контролирате писалката на пикселно ниво -задача, която понякога е много трудна за постигане при използване на входно устройство с висока резолюция (таблети например). Прецизният работен режим на Intuos4 превключва курсора на писалката в режим, който може да бъде описан накратко като "забавен кадър". Благодарение на тази функция вие можете да изберете/маркирате единични пиксели или да позиционирате прецизно пунктирни линии в работната площ.

Кръглият многофункционален touch бутон може да бъде използван в много случаи в единични програми например може да се използва за увеличаване и намаляване, за хоризонтално или вертикално скролване както и въртене. При едно кликване по средата на бутона вие можете да стартирате намаляване / увеличаване, с друго кликване може да направите вертикално скролване. За всяко приложение могат да бъдат запазени до 4 положения.

Благодарение на новия дизайн, всички 8 бутона са разположени така, че да можете да ги използвате само с едната ръка, а между тях е програмируемия бутон Touch Ring, което прави функциите като скролване, зуум, коригиране големината на четката, въртене на платното за рисуване и селекция на слоевете (layer) много по - ефикасно отколкото при останалите модели. С оригиналния OLED (organic light-emitting diode) дисплей до всеки бутон вие можете лесно да видите каква функция изпълнява.

Нови радиални менюта
Предишните изскачащи менюта са заменени от нови радиални, с които работата на потребителя е по-бърза, по-ефикасна и по-интуитивна. Новите менюта изглеждат страхотно.

Intuos4 е бил напълно препроектиран за да покрие нуждите и на двата вида потребители - работещи с дясна или с лява ръка. Сега всички бутони, както и новия кръгъл touch бутон са разположени от едната страна за работа с вашата недоминираща ръка, ако тези бутони трябва да са от другата страна - просто обърнете таблета на 180°, като OLED дисплея ще превключи в съответствие с това ориентацията си.

Новата писалка Intuos4 GripPen има елегантен вид на инструмент за писане, а новия ергономичен дизайн Ви дава усещане за по - голям комфорт и контрол при употребата й. Благодарение на стандартно включените в окомплектовката цветни пръстени, потребителя може да конфигурира писалката в работен режим с четири вида писци В допълнение всеки Intuos4 таблет е стандартно окомплектован и с допълнително тяло за писалката, за тези потребители, които предпочитат да работят с по-дебел захват.

Представяне на софтуерен модул 123Box за режещи маси от ESKO Artwork серии Kongsberg XL/i-XL

123Box дава достъп на потребителя до библиотеките за дизайн на софтуера ArtiosCAD чрез контролния софтуер XL-Guide при режещите маси Kongsberg XL и i-XL. Чрез 123Box може да се избера подходящия дизайн за опаковка от библиотеката на ArtiosCAD. Трябва само да се зададат параметрите на модела, след което той може да бъде изрязан от масата и всичко това само с няколко кликвания на мишката.
Основният пазар за 123Box са Sign & Display потребителите, като мнозинството от клиентите не са запознати с дизайна на опаковки. Точно затова, те се нуждаят от бързо, лесно за работа и ефикасно решение за опаковки на техните продукти.

Работни функции


След като изберете дизайн за опаковката от ArtiosCAD библиотеката, потребителя трябва да въведе желаните от него размери, след което дадената опаковка може да се види на preview. След това трябва да се избере "Produce Box" бутона и файлът бива изпратен в XL-Guide контролния софтуер. Финалните настройки, както и информация за инструментите, чрез които се реже кутията могат да се задават както от прозореца Preview на 123box модула, така и от XL-Guide. Следва рязането на опаковката.

Несъвместимост


Моля, обърнете внимание, че 123Box не се предлага за режещи маси от серията XP, XE и i-XE.
123Box за момента не може да се използва от i-cut потребителския интерфейс, потребителите с I-XL маси трябва да го стартират от контролния софтуер XLGuide.
123Box е съвместим като приложение само с XL-Guide и не може да бъде стартиран от отделна работна станция.

Софтуерни изисквания


XL-Guide версия 6057 или по-нова
XL-Guide за машини с i-cut модул: версия 6329 или по-нова.

Gandinnovations пусна в производство 5-метровия принтер JetSpeed XL
Канадската компания обяви, че пуска в производсто новия 5-метров голямо-форматен дигитален принтер за ролен печат JetSpeed XL, оборудван с 48 Spectra глави с обем на капката от 80 пиколитра и печатащ на 300 dpi при 4 цвята.
Новият "работен кон" от серията Jeti е специално проектиран за екстремни натоварния, достигайки производствени скорости на печат от 280 м2/час!

"JetSpeed XL отваря на потребителите нови възможности, независимо в каква област са заети - сито, дигитален или офсетов печат. Машината изплаща изключително бързо средствата, отделени от потребителя за закупуването й и разраства бизнеса му." казва Хари Ганди, президент на компанията.

Ние винаги сме искали да надскочим очакванията на клиента, затова нашите инженери ни представиха този принтер, който не само превъзхожда по производителност каквато и да е машина на дигиталния пазар, но също така е и еколого-съобразен.

JetSpeed XL работи със стандартни и големи ролки (диаметър 91см.), като се предлага и с опционална система за автоматично зареждане и сваляне ролките медия. Валовете, които придвижват и изпъват медията осигуряват прецизното й подаване и безупречен печат, независимо от вида на материала. Принтерът може да се поръча и с backlit камера (опция), чрез което се осигурява перфектен двустранен печат, даващ на потребителя отлична плътност на отпечатъка за приложения със задно засветяване.

"JetSpeed XL е най-продуктивния голямо-форматен дигитален принтер за печат на билбордове, строителен меш, калкани и други отпечатъци с приложение във външната реклама. По време на криза, суперпроизводствено решение от този клас дава на клиентите ни безспорно икономически изгодно предимство пред конкурентите им." добавя Ганди

Принтерът има нова функция, която позволява на операторът лесно и бързо да настрои и позиционира UV лампите, чрез което се постига матов или гланцов ефект на отпечатъците. Ползвайки оригиналните UV мастила, потребителя постига резултати като много богата цветова гама със силни и ярки (живи) цветове. Освен това специално разработените мастила гарантират и чудесна адхезия на най-различни материали включващи платове, канави, винили, пластични/гъвкави филми, хартии и полиестерни медии.

На челно място при технологочните постижения и нововъведения се нарежда и софтуерния ъпгрейд, който автоматично засича всяка една дюза на която и да е от 48-те глави, която може да е запушена и моментално компенсира работата й със съседни дюзи. Тази технология, гарантираща безупречен финален отпечатък е първа по рода си в сферата на голямо-форматния дигитален печат.

Вижте как работи JetSpeed XL: http://www.gandinnovations.com/jetspeedxl%20

Нова функция за пълно прорязване на медията при режещите плотери SC-PRO на Mutoh
Успоредно с конвенционалното рязане по контур до лепилния слой на PVC фолиа, новата серия режещи плотери SC-PRO могат да прорязват напълно медията, спестявайки време и евентуални грешки, давайки и по-голямо удобство и прецизност на потребителите.

Пълното прорязване на медията може да бъде извършено по два различни начина:
• Ползвайки един държач за нож извършващ едновременно рязане по контур на предварително напечатани пълноцветни стикери и пълно прорязване около всеки стикер, като силата на натиск трябва да се конфигурира в зависимост от рязане/прорязване.
• Ползвайки два отделни държача с ножове, като първият от тях е за контурно рязане а втория за прорязване.
За да се предпазят изрязаните по контур стикери от изпадане, пълното прорязване плотера се извършва чрез "пунктирни линии" като по този начин потребителят просто трябва побутне стикера за да се се отлепи след като операциите са свършили.
Новата функция за пълно прорязване се подържа от софтуерите на компаниите EasySign, SAi и Caldera.


Идеално решение за постери

Потребителите изполващи Mutoh SC-Pro са улеснени при подрязване и оформяне на постери или афиши в къси и уникални серии. Новата функция за пълно прорязване елиминира всякаква възможна неточност при финалното изрязване, като по този начин осигурява безупречен краен резултат.

MUTOH Европа пусна онлайн библиотека за ICC цветови профили

Световноизвестния производител на широко-форматни принтери и режещи плотери Mutoh Europe nv обяви за пускането на онлайн секция за даунлоад на ICC цветови профили. Благодарение на новия web инструмент, Mutoh Европа дава достъп на настоящи и бъдещи потребители до повече от 1500 профили за медии.
След като потребителя се регистрира на адрес www.mutoh.eu, той има достъп за сваляне на профили избирайки по модел принтер, вид мастило или цветова конфигурация на каналите както за Mutoh Edition RIP софтуери, така и за RIP-вете от партньорите на компанията: Caldera, EasySIGN, Onyx Graphics и Sai.
Онлайн библиотеката предоставя възможност за даунлоуд на профили за медии като: PVC фолиа, винили, беклити, фото хартии, хартии със син гръб, канави и др.
Базата данни с ICC профили е резултат от съвместните усилия на водещи компанииза производство на медии, компаниии за евтини/неспециализирани медии и техническия маркетингов отдел на Mutoh.
Екипът на отдела е изградил дълготрайни взаимоотношения през годините с ключови играчи в производството на медии за дигитален широко-форматен печат в рекламната индустрия. Това е довело до съвместни усилия за създаване на профили, извличайки максимума от комбинацията принтер - мастило - медия.

Специални оферти

Специалнa оферта
Важи до 9 май 2009

   
Режещи плотери
Graphtec
Mutoh
   CE5000-60CE5000-120Ultima 1400SC Pro 1400
  Нормална цена€ 1 390€ 2 650€ 4 990€ 5 990
ПринтериНормална ценаСпециална цена€ 1 250€ 2 390€ 4 490€ 5 390
ValueJet 1204€ 10 490€ 8 690€ 9 590€ 10 690€ 12 490€ 13 190
ValueJet 1304€ 12 590€ 10 590€ 11 490€ 12 590€ 14 290€ 14 990
ValueJet 1614€ 16 795€ 14 190€ 14 990€ 15 990€ 17 690€ 18 390
PhotoPrint SE€ 990€ 690    
PhotoPrint DX€ 1590€ 1190    
Допълнителни модули Tiling & Nesting€ 590€ 450    

Цените за отделните модели както и комплектите с принтери от серията Mutoh ValueJet не включват софтуера за управление.
Цените за отделните модели както и комплектите с режещите плотери включват следните софтуери за рязане и рязане по контур:
Graphtec CE5000 - plug-in за нормално рязане и рязане по контур от Adobe Illustrator и CorelDraw
Mutoh Ultima 1400 & SC Pro 1400 - NCD Easysign за нормално рязане и рязане по контур.

Всички цени са без включен ДДС!


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe