е-бюлетин #59
  • Offers

е-бюлетин #59

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
 
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Xerox представи новата серия WorkCentre 7545/7556 – цветно МФУ за средно големи работни групи

Швейцарският производител Cham Paper Group пусна в продажба нова сублимационна хартия с усилен лепилен слой

Mutoh пуснаха в продажба широко-форматен дигитален принтер за печат върху разтегливи платове като коприна, памук, полиестер и др.

Нов производствен плоско-печатащ принтер :Jeti 3020 Titan от AGFA Graphics

Скала за референтен цвят SpyderCheck от DataColor

Цени

Промоционален пакет Plustek SmartPhoto F1 и Wacom Bamboo Pen

Мобилен скенер PLUSTEK OpticSlim M12 – необходимата „ДЖАДЖА” на всички, които пътуват често!!!

Специална оферта за оборудване за печат и рязане

Xerox представи новата серия WorkCentre 7545/7556 – цветно МФУ за средно големи работни групи

Xerox WorkCentre 7545/7556 печатат с 45 (черно) / 45 (цветно) стр./мин. и респективно с 55 (черно) / 50 (цветно) стр./мин. И двете конфигурации включват печат, копиране, сканиране и факс, както и инструменти за управление на работните потоци и на документите.

Стандартно конфигурациите са снабдени с вграден контролер, но за графични и други по-взискателни приложения, потребителите могат да добавят EFI Fiery контролер, който прави конфигурациите подходящи за графични приложения с подходящо управление на цвета и параметрите на печат.

Основни характеристики:
   • Xerox Extensible Interface Platform (EIP) за създаване на потребителски приложения на самото устройство. В момента 80 процента от продуктите на Xerox са EIP-съвместими;
   • LED печатаща глава и 1200 х 2400 разделителна способност;
   • Разположен на предния панеб USB порт за удобство при печат от и сканиране към USB памети;
   • Сканиране към мрежа, електронна поща, пощенска кутия и работни станции. Потребителите могат да създават файлове с възможност за търсене на текст от сканираните документи;
   • Максимален размер на хартията е 320 х 482 мм; стандартния капацитет за хартия е 620 листа, разширяем до 5140 листа, а има и 110-листово двустранно автоматично подаващо устройство. Предлагат се и различни довършителни опции;
   • От тавите може да се подава хартия и картон до 220 гр/м² и размер SR-A3;
   • Устройството работи с медии, чийто диапазон е от 55 до 300 гр/м².

EA Ultra Low-Melt toner

Други екологични характеристики включват Xerox нискотемпературен емулсионно-агрегиран тонер и индукционен фюзер, които също така намаляват консумацията на енергия. LED скенера в двете МФУ консумира 1.3 пъти по-малко енергия, отколкото традиционните скенери.
Отговаряйки на ENERGY STAR® изискванията и като част от Зеления Световен Алианс, инициатива на Xerox в световен мащаб е да насърчи всички фирми да намалят въздействието си върху околната среда.

Нискотемпературния емулсионно-агрегиран тонер съдържа бързо топящ се полиестер, който си променя вискозитета много по-бързо.
Температурата на фиксация е с около 20°C по-ниска от конвенционалния EA тонер, което намалява консумацията на фюзера с около 15%.

IH fuser

Фюзерния ремък се загрява индукционно когато тока минава през индукционната бобина, при което фюзерния ремък се загрява бързо, без да е необходимо предварително подгряване.

Предимствата са:

   • По-бързо време за подгряване (<15 секунди) и от тук повишена производителност;
   • Значително намалена мощност в режим Stand by ( до 80%), което води до намалена консумация на енергия, по-ниска цена притежаване на устройството (TCO) и по-малко емисии на въглероден диоксид - CO2;
   • Намаляване на прекомерното нагряване, което води до удължаване на животе на фюзера и намалени сервизни разходи

Функциите за защита включват криптиране на твърдия диск, презаписване на изображенията върху твърдия диск, изолация на факса за предотвратяване на неоторизиран достъп до данни и мрежова идентификация с цел да се ограничи достъпа до сканиране, електронна поща и факс.

Към началото

Швейцарският производител Cham Paper Group пусна в продажба нова сублимационна хартия с усилен лепилен слой

Новата серия TRANSJET Sportsline Hi-Tack 940 допълва портфолиото от сублимационни хартии за широко-форматен дигитален печат.
Благодарение на подобрения лепилен слой със серията Sportsline Hi-Tack 940 потребителя може да сублимира върху почти всички текстилни материи на полиестерна основа, предлагащи се на пазара включително твърди полиестери и силно разтегливи платове със съдържание на еластан. Графиката по-долу показва диапазона на съвместимост на двете серии 100гр. трансферни хартии с лепилен слой TRANSJET Sportsline Hi-Tack 940 и TRANSJET Sportsline 931 от Cham Paper Group.Съвместимост с материи за производство на спортна екипировка

Sportsline Hi-Tack 940 гарантира качествено прехвърляне на изображението от хартията както върху силно разтеглив полиестер с едра плетка, така и върху не разтегливи платове с фина структура. TRANSJET хартиите работят безпроблемно с около 98% от полиестерните платове използвани за производство на спортна екипировка. По-долу са изброени някои от основните преимущества на TRANSJET Sportsline сериите:

  • подобрена адхезия на хартията върху силно разтеглив полиестер при сублимация;
  • подобрен контрол върху свиването на полиестера;
  • тотален контрол за предотвратяване на размиване на отпечатъка по време на сублимация;
  • безупречни ясни линии и контури, по-добро качество на текст в отпечатъка;
  • редуциране на разходите вследствие на намаляване на фирата и повишаване на продуктивността.

Ефектът на слепване на хартията и полиестера по време на сублимация предотвратява размиване на изображението или т.нар. ghosting ефект. След приключване на трансфера TRANSJET Sportsline може да бъде отстранена внимателно от плата.

Накратко за Cham Paper Group

Cham Paper Group е водещ производител на специализирани хартии. Компанията е основана през далечната 1657 и в сегашните си 3 фабрики в Швейцария и Италия разработва и произвежда специализирани хартии за нуждите на редица сфери.

Към началото

Mutoh пуснаха в продажба широко-форматен дигитален принтер за печат върху разтегливи платове като коприна, памук, полиестер и др.

Принтер за директен печат върху текстил VIPER TX PROFESSIONAL от MUTOH

Mutoh пуснаха в продажба широко-форматен дигитален принтер за печат върху разтегливи платове като коприна, памук, полиестер и др.

По време на изложението Viscom 2010 в Милано, Италия Mutoh Белгия представиха принтера VIPER TX Professional, оборудван с професионална система от ремъци. VIPER TX Professional е предназначен за директен печат върху разтегливи, тъкани, плетени платове с отворена структура и печата безпроблемно както върху изкуствени, така и върху естествени материи.

Новите принтери се предлагат в две ширини - 1,65 и 2,28м.
VIPER TX Professional предлага на потребителя високо дигитално качество на печат, надеждна производителност и по-ниски разходи спрямо сито печата в областта на традиционния пазар на текстил.
В същото време цикълът за подготовка, дизайн и печат на дадена поръчка е драстично по-бърз.
Новите текстилни принтери предлагат на потребителя прецизно зареждане, водене и опъване на плата, предотвратяват усукването му, сушат и навиват отпечатъците.

Viper TX Professional принтерите са оборудвани с автоматизирана система за водене на ролки платове с тегло до 150 кг. Системата включва редица валове, които осигуряват перфектно развиване/навиване на разтегливи, тъкани, плетени и платове с отворена структура.Системата предотвратяваща усукването на плата работи с фотоклетки разположени в лявата и дясната част на принтера. Ремъкът с лепилен слой придвижва плата под каретата с печатащите глави, поемайки го от развиващия вал, като осигурява идеално равна повърхност по време на печат.Секцията за измиване на ремъка разполага с въртящи се четки и резервоар с вода от неръждаема стомана.

Viper TX Professional печата с 8 пиезо мастилено-струйни глави с променлив обем на капката. Всяка от главите разполага с 360 дюзи, разпределени в 2 канала. Благодарение на технологията за изстрелване на капки с променлив размер се постигат високи скорости на печат при изключително качество. Viper TX Professional полага пасовете с мастило, използвайки революционната технология за печат на MUTOH Intelligent Interweaving.
Viper TX Professional с ширина 1.65м предлага производствени скорости на печат между 11 и 32 м²/ч с безупречно качество на отпечатъка. Максималната скорост на печат достига до 63 м²/ч.
Viper TX Professional е оборудван с 8 канала за мастило, предлагайки на потребителя гъвкава възможност за избор измежду следните цветови комбинации: 8 цвята (възможност за работа и със спот цветове), 6 цвята, CMYK + CMYK (смесен вид на мастилата, пример: дисперсно и реактивно) и 2x4 CMYK (за високи скорости на печат).

Адком - Официален дистрибутор на MUTOH за България

Към началото

Нов производствен плоско-печатащ принтер :Jeti 3020 Titan от AGFA Graphics

:Jeti 3020 Titan e плоско-печатащ дигитален пиезо-инкджет принтер предназначен за висококачествени отпечатъци и огромни производствени натоварвания. :Jeti 3020 Titan работи с UV мастила и предлага на клиента възможност за ъпгрейд от 10 нива!
Titan Ви дава редица нови функции и възможности, "следи" и "реагира" внимателно на нуждите на Вашия разрастващ се бизнес, като Ви предлага максимална скорост от 226м²/ч.
Принтерът "расте" заедно с бизнеса Ви
Titan Ви предлага 10 нива на ъпгрейд, като в минималната си конфигурация с 16бр. печатащи глави производствените му скорости на печат достигат до 113м²/ч. В зависимост от нуждите на клиента принтерът може да печата и с допълнителни глави за C,M,Y,K, Lc, Lm, оранжево и зелено, както и да полага бяло мастило и лак. Оборудван с 48бр. печатащи глави, флетбеда печата с главозамайващите 226 м²/ч.

Ъпгрейд на място, при клиента
В зависимост от приложенията Ви, изискванията на клиентите или бизнес плановете Ви, може да бъде извършен надстройване на машината до желаното от Вас ниво. Операцията се извършва бързо и ефективно, спестява скъпи транспортни разходи и клиента разполага с новите производствени възможности след броени дни. По-долу в таблицата са посочени различните възможности от конфигурации, които Titan Ви предлага:

Безкомпромисно качество на печат

Titan не прави компромиси с качеството на печат. Печатащите глави са 4-то поколение Grey Scale глави с променлив обем и минимален размер на капката от 8 пиколитра и осигуряват фотографско качество при разделителна способност 1200 dpi. Размерите на капките с мастило, изстрелвани от дюзите на главите варират от 8 до 24 пиколитра, като принтерът може да печата безупречно сложни преливки или плътни цветове, както и текст с големина от 4 пункта! С новата технология на печат при 4-тото поколение на главите RICOH, ще бъдат задоволени дори и най-претенциозните клиенти.

Функции и възможности
Печат с допълнителни цветове - Lc и Lm
Избирайки конфигурация CMYKLcLm клиента получава фотографско качество на печат. Ако печатате за нуждите на козметичната, модната или арт индустрии, то тази конфигурация е за Вас.

Печат с бяло мастило
Конфигурацията на Titan с бяло мастило Ви предлага възможност да печатате върху почти всичко и да продавате отпечатъците на по-висока стойност. Бялото мастило придава плътност на отпечатъка при ролни и плоски медии за задно засветяване (беклит, филм, винил, стъкло и др.) Печата с бяло мастило (като подложка и/или полагане след печат) могат да бъдат извършени върху почти всеки материал/медия - врати, дърво, плексиглас, стъкло, фаянс, камък, метал, картон и т.н.

Печат с лак
Лакът придава творчество на отпечатъците и предлага качество, което ще впечатли всеки клиент. Използването на лак не само отличава отпечатъците, но и ги прави лесни за почистване, повишава устойчивостта им на избледняване, пожълтяване, напукване и люпене на мастилото.

Печат с допълнителни цветове - оранжево и зелено
CMYKOG конфигурацията значително разширява цветовата гама и дава възможност за възпроизвеждане максимално точно на spot и корпоративни цветове, както и цветове по Pantone™ С тази конфигурация можете да се спечели доверието и на клиенти, ползващи услугите на офсет и сито печат.

Едновременен печат върху няколко плоскости
С :Jeti 3020 Titan може да се печата едновременно върху няколко плоскости спестявайки време и увеличавайки производителността си. Принтерът може да бъде зареден с 3 плоскости с размер 155 х 104 см. и да бъдат отпечатани цялостно, без отстояния (когато не се изрязват по контур).

Спецификации на :JETI 3020 Titan

Подобрения
 • Усъвършенствано линейно движение на каретата с главите, за прецизно полагане на изстреляните капки мастило с размер от 8 пиколитра.
 • Последни модели енкодери и линейни двигатели
 • Оборудван с най-нови системи за безопасност при работа
 • Прецизно зареждане на плоскостите за печат
 • Предпазване на оператора от UV лъчения от лампите
 • Оборудван с най-прецизната и модерна електроника на пазара днес
      o интерактивна диагностика и мониторинг
      o автоматична настройка на височината на каретата с печатащите глави
      o автоматично засичане на дебелината на медията

Приложения
 • Банери, постери изложбена графика, POP дисплеи, Mock-ups
 • Архитектурна и интериорна декорация, печат на керамика
 • Подсилен винил, самозалепващо се PVC, плат, пенокартон, велпапе, lenticular плоскости за "стерео" ефекти, фаянсови плочки, гипсокартон, стъкло, матал, корк, хартия и други

Технология на печат
Брой глави: 16, 20, 24, 32, 36, 40, 48
Вид глави: Ricoh Grey scale Piezoelectric глави от 4-то поколение

Резолюция на печат
1200 физически dpi

Максимален размер на медията
3.15 x 2.05 м

Максимална площ на печат
3.15 x 2.02 м

Максимална дебелина на плоскостите:
5 см

Скорости и режими на печат:
Express mode: 226 м²/ч
Production mode: 101 м²/ч
High Quality mode: 69 м²/ч

Тегло
3265 кг без опаковка
4401 кг с опаковка

Размери
Без опаковка
172 см x 218 см x 546 см
С опаковка
191 см x 257 см x 608 см

Консумация на ел. енергия
25 KVA (35A)

Захранване
230V, 3 Phase 50/60 Hz

RIP Софтуер
Titan се предлага с богат избор от RIP-ове, в зависимост от предпочитанията на клиента

Компресор
100 PSI минимум - 150 PSI (7-10 bar) максимум с 40 литра резервоар

Мастила
UV мастилата издържат на външни условия от 1 до 2 години, в зависимост от използваната медия

Към началото

Скала за референтен цвят SpyderCheck от DataColor

Установете контрол върху цветовете още при заснемане

Всяка марка и модел фотоапарат записва цвета по различен начин. Сензорите във фотоапаратите, които превръщат оптическото изображение в електрически сигнал не "виждат" както човешкото око и производителите на фотоапарати минават през редица трудности, за да обработват данните и да бъде предоставен реалистичен образ. Въпреки това много от нещата, които се случват във фотографията няма как да бъдат пряко контролирани от човек.

Постоянния контрол върху цвета изисква цветова справка, за да могат да бъдат отчетени измененията. Възможността за управление на цвета още от момента на заснемане осигурява по-добра съгласуваност и точност с всеки изминал ден.
Калибрирането дава възможност на сензорите да предават максимално точен цвят в снимките.

Благодарение на новия SpyderCheckr драстично се намаля времето за настройка на цветовете, тъй като чрез него настройката се извършва автоматично и е част от импортирането на файловете в Adobe Photoshop и Lightroom.
SpyderCheckr е предназначен за извличане на максимално точен цвят от снимките и максимално точен баланс на бялото.
Здравия, еко-ориентиран дизайн предлага 48 спектрално проектирани цветови полета, които са лесни за използване от софтуерите за калибрация и които правят последващата обработка по-бърза и дават постоянен и предвидим цвят още от самото начало.

SpyderCheckr™ пакет:
SpyderCheckr™
SpyderCheckr Софтуерно CD
Наръчник за работа

Системни изисквания:
Операционна система XP, Vista, Win 7 или Mac OS X (10.4 +)
128MB памет
100MB свободно дисково пространство

Препоръка за SpyderCheckr от професионалния фотограф John Blaustein:
"Калибриране на монитора, заедно с калибриране на принтера са съществена част от работния ми процес като фотограф. По този начин знам, че виждам точните цветове в заснетото изображение на монитора и те ще останат такива след като го отпечатам. Сега със SpyderCheckr мога да прецизно да калибрирам фотоапарата си, което ми гарантира, че прочитането на RAW файлове и интерпретирането на цвета от тях в Photoshop или Lightroom ще бъдат извършени максимално точно.

Това, което ми харесва в SpyderCheckr е как работния процес бива интегриран безпроблемно в Adobe Lightroom - няма нищо ново за учене! Плюс това, калибрацията може да бъде извършена за по-малко от 5 минути, следвайки опростените стъпки на работа и интуитивният потребителски интерфейс на софтуера. Впечатлен съм от референтната скала с 48 цветови шаблона на SpyderCheckr, която включва и 8 шаблона за цветове на човешката кожа, тъй като голяма част от работата ми се състои в заснемане на портрети. Освен това SpyderCheckr ми предоставя възможност за лесна смяна на настройките на калибрацията, така че да съм перфектен в частни случаи.
Като се има предвид колко е лесно да се работи SpyderCheckr и какви страхотни резултати се постигат с него, едва ли има причина, която да ме накара да не го използвам!"

Към началото

Промоционален пакет Plustek SmartPhoto F1 и Wacom Bamboo Pen

 

Специалната цена важи до края на 2010

Моля, обадете се за допълнителна информация.

Към началото

Мобилен скенер PLUSTEK OpticSlim M12 – необходимата „ДЖАДЖА” на всички, които пътуват често!!!

И ЗА ТЕЗИ, КОИТО СА В ПАРКА!

Специална цена – 129 лв. без ДДС

Специалната цена важи до края на 2010

Моля, обадете се за допълнителна информация.

Към началото

Специална оферта за оборудване за печат и рязане

Graphtec Mutoh
CE5000-60 CE5000-120 Kona 1400 SC Pro 1400
€ 1 140 € 2 690 € 3 495 € 5 990
VJ 1204 € 8 990 € 8 920 € 10 280 - -
VJ 1304 € 10 990 € 10 680 € 12 040 € 12 190 € 13 990
VJ 1614 € 15 795 - € 16 270 € 16 490 € 17 590
PhotoPrint se € 990 RIP PhotoPrint SE е включен в цените за комплект
74
64
82

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe