е-бюлетин #114
  • Offers

е-бюлетин #114

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юни 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH и GRAFITYP с престижен сертификат за самозалепващи фолиа

Входен клас режещ плотер GCC AR-24 с 60 см ширина на рязане

Най-популярният RIP софтуер PhotoPRINT на SAi вече се казва FlexiPRINT

Нова Jeti Mira - истинският плоско-печатен UV принтер с бяло, лак и грунд

Ревю на дисплей-таблет Wacom Cintiq Companion 2 

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни 

Продукт на месец Май 2015

Текстилно фолио за екосолвентен печат STAHLS' CAD-COLOR SportsFilm

STAHLS cad-color-sportsfilm product may

MUTOH и GRAFITYP с престижен сертификат за самозалепващи фолиа

Първи пан-европейски сертификат за ниски емисии при дигитално отпечатани самозалепващи фолиа, отговарящи на най-строгите изисквания за комфортен въздух в затворени помещения.
mutoh ums inks IAC Certificate G Ges
Остенде, Белгия. Производителят на широкоформатни принтери MUTOH и компанията за производство на медии за широкоформатен печат GRAFITYP получиха сертификат за комфортен въздух в затворени помещения Indoor Air Comfort Certificate (IAC) за Grafityp екологично самозалепващо фолио без съдържание на поливинилхлорид (PVC) (GEF-ES) отпечатано с Mutoh Universal Mild Solvent (UMS) мастила. Продуктовия сертификат издаден от Eurofins, която е независима организация за провеждане на тестове за емисии на летливи органични съединения (VOC), гарантира пълно съответствие с всички разпоредби за VOC емисии на въздуха в затворени помещения на всяка държава-членка на ЕС. Certification involved test chamber testing of printed film with maximum possible ink coverage, VOC measurement for some 200 VOCs after 3 & 28 days as well as an in-depth third party audit of the production sites.

Сертификатът потвърждава и удостоява ангажираността на Mutoh да разработва и произвежда висококачествени дигитални широкоформатни принтери и мастила, които щадят околната среда”, казва Stephan Heintjens, мениджър на отдел "Разработване на продукти" в Mutoh Белгия. “Нашите UMS мастила тип лек солвент са специално формулирани, за да предложат уникална и иновативна комбинация от трайни и висококачествени цветни пигменти, нов микс от смоли и нова формула от леки, неагресивни разтворители”.
Този IAC сертификат осигурява на собствениците на Mutoh ValueJet широкоформатните екосолвентни принтери, както и на техните клиенти спокойствие за дългосрочна защита на отпечатъците, както и пълно съответствие със зелени програми, който следят за качеството на въздуха в затворени помещения,” заключва Heintjens.
От Grafityp се гордеем за това важно признание, за грижата към околната среда”, казва Harald Jumelet, мениджър на отдел "Маркетинг и продажби" в Grafityp. “Пан-европейският сертификат утвърждава, че дигитално отпечатаните Grafityp Ecological самозалепващи фолиа с Mutoh UMS мастила ще осигурят комфортна среда на въздуха в затворени помещения. Така собствениците на сгради, проектанти, архитекти и интериорни декоратори ще осигуряват комфортна атмосфера в затворени помещения работейки с продукти, които са с ниски вредни емисии”, заключва Jumelet.
Няколко държави-членки на ЕС изискват документ за отделяни емисии на летливи органични съединения (VOC). CE маркировката на строителни продукти и стенни покрития, включително дигитално отпечатани самозалепващи се несъдържащи PVC фолиа се очаква да се въведе в най-скоро време”, казва Reinhard Oppl, ръководител на Eurofins’ сертифициращия орган. “Нашата Indoor Air Comfort програма за сертифициране цели да предостави един глобален етикет за Европа. Тестовете са извършени на база ISO 16000 серии стандарти и в съответствие с CEN/TS 16516 метода за изследване на VOC емисии” добавя Oppl.
Сертификата Indoor Air Comfort предполага съблюдаването на изискванията за емисии. Издава се от властите на държавите-членки на ЕС и отговаря на Белгийският регламент, Френския регламент клас А, Немския регламент AgBB, предстоящата Литовска регулация и E1 класификацията (изисква се за производство на мебели за дома и направа на дървени подове). След издаване на удостоверението, Eurofins периодично извършва проверки за спазване на ниски нива на вредни емисии”, заключава Oppl.

Кратка информация за Mutoh UMS мастилата
UMS мастилата предлагат UV устойчивост на външни условия на отпечатъците до 3 години без ламиниране. Мастилата имат ненадмината цветова гама и запазват уникалния блясък на медиите. CMYK мастилата покриват на 83 % Pantone C® цветовата гама. Мастилата се фиксират и сушат на стандартни температури под 50°C и са подходящи както за висококачествен, така и за високоскоростен печат. Повече информация 

Кратка информация за Grafityp GEF-ES еко-самозалепващото фолио.
GEF-ES е най-новото еко-самозалепващо фолио без наличие на PVC от Grafityp COLIBRI гамата и е с дебелина от 135 микрона. Фолиото е с висококачествено покритие за печат със солвентни мастила (еко, милд/лек и чист солвент). С новото фолио Grafityp посреща и отговаря на нуждите на все по-нарастващото търсене на алтернативни природосъобразни решения. В комбинация с ламинатите COLIBRI фолиото е универсална еко-медия за широкоформатен печат. Повече информация

Кратка информация за Eurofins сертифициращия орган
С персонал от повече от 17,000 служителя в 200 лаборатории от 36 страни, Eurofins Scientific е световен лидер в тестването на хранителни и биофармацевтични продукти, както и на продукти от някои други области. Датския клон на Eurofins - Product Testing A/S е световен лидер при провеждане на тестове за емисии на летливи органични съединения (VOC) "Indoor Air Comfort" и сертифицира продукти, които осигуряват комфортна среда на въздуха в затворени помещения. Повече информация

Към началото

Входен клас режещ плотер GCC AR-24 с 60 см ширина на рязане

Глобалният доставчик на оборудване за производство на визуална комуникация и реклама – тайванската компания Great Computer Corporation (GCC) представя нов модел 60 см режещ плотер AR-24 на безпрецедентна цена. Ако търсите входен клас режещ плотер за производство – не се колебайте - AR-24 е верният избор! GCC AR-24 е най-изгодния модел режещ плотер на пазара, който реже висококачествено при ширина на медия/рязане (719/600 мм.)
AR-24
GCC AR-24 режещия плотер е с чудесни възможности, високо качество и надеждност на много достъпна цена. Моделът има сила на натиск до 250 грама при скорост до 552 мм/сек. AR-24 е най-добрият избор както за рязане на хоби DIY (направи си сам) и Craft (занаятчийски приложения) проекти в дома, така и за производство на стикери, рекламни надписи и табели от цветни самозалепващи фолиа и хартии, рязане на цветни текстилни флекс и флок фолиа за щампи върху тениски и работни облекла и др.

Акценти за новия модел режещ плотер GCC AR-24:

• Сила на натиск до 250 грама

За да обезпечи работата с по-голям диапазон медии и да позволи на потребителите да се справят с всяко предизвикателство, GCC AR-24 предлага сила на натиск до 250 гр. AR-24 реже текстилни (флекс и флок) фолиа, термотрансферни хартии, самозалепващи фолиа (мономерни, полимерни, за автомобилни стъкла, автомобилни, перфо) и прорязва хартии до 350 гр.
• Скорост на рязане до 552 мм/сек.
Работното време се отразява на печалбата Ви и всяка минута е от значение. Следователно с по-високата максималната скорост на рязане се постига висока ефективност при гарантирано качество.
• Софтуер за управление GreatCut 3 за рационализиране на работния процес
AR-24 режещите плотери ще бъдат окомплектовани с GreatCut 3 софтуера. GreatCut 3 поддържа последните версии на най-често използваните графични софтуери (CorelDRAW и Adobe Illustrator).
• Гарантирано водене на медията в дължина до 1 метър
AR-24 режещите плотери са направени от здрави и качествени компоненти. Оборудвани са с прецизен барабан и притискащи ролки за водене на медията, които осигуряват гарантирана точност на рязане по цялата ширина на режещия плотер, в дължина от 1 метър
За повече информация: Адком - дистрибутор на GCC

Разлики между GCC Expert и новото поколение GCC Expert II режещи плотери:
Глобалният доставчик на оборудване за производство на визуална комуникация и реклама - GCC  представя Expert II - наследника  на най-продаваната серия входен производствен клас режещи плотери.
gcc expert II 24
GCC Expert II плотерите предлагат сила на натиск от 350 грама и скорост на рязане - 705 мм/сек. По този начин потребителя ускорява производителността и възможностите на бизнеса му се разширяват. С подобрените функции, високата точност на рязане и надеждна работа, новата бюджетна серия режещи плотери на GCC Expert II оправдава и надхвърля очакванията.
В таблицата по-долу са описани разликите между GCC Expert и новото поколение GCC Expert II режещи плотери.
Модел режещ плотер Expert AR 24 Expert II
Макс. сила на натиск  250 гр. 250 гр. 350 гр.
Макс. скорост на рязане (при 45°)   400 мм/сек.   400 мм/сек.   EX II-24 (LX)  EX II-52 (LX) 
705 мм/сек.  635 мм/сек. 
Диаметър на ножчетата 2 мм. 2,5 мм. 2,5 мм.
Държач за ножчетата За 2мм. ножчета За 2,5 мм. ножчета За 2,5 мм. ножчета
Дънна платка Не е съвместима с Expert II моделите Не е съвместима с Expert моделите Съвмстима е с Expert моделите

Към началото

Най-популярният RIP софтуер PhotoPRINT на SAi вече се казва FlexiPRINT

PhotoPRINT и FlexiSIGN са популярни специализирани софтуери и търговски марки на американската компания SAi. FlexiSIGN е софтуер предназначен за производителите и създателите на рекламни знаци и дисплеи, а PhotoPRINT е софтуер за управление на широкоформатни принтери. В много аспекти двата софтуера предлагат една и съща функционалност и се наблюдава тенденция в индустрията за обединяване на двата пазарни сегмента на рекламната индустрия в един. Сега е точното време за рационализиране на продуктовото портфолио на SAi софтуерите.
Sai FlexiPrint logoSAi Flexi-PhotoPrint-Seal v3 fsai logo

PhotoPRINT е вече Flexi.

PhotoPRINT продуктовите нива на софтуера минават "под шапката" на Flexi и стават съответно:
PhotoPRINT SE = FlexiPRINT SE
PhotoPRINT DX = FlexiPRINT DX
PhotoPRINT SERVER = FlexiPRINT SERVER
PhotoPrint SERVER PRO = FlexiSIGN PRO
Софтуерите SAi Flexi са предвидени да растат заедно с бизнеса на потребителите и могат да бъдат мащабирани, за да отговарят на различни нужди. Независимо дали крайния потребител се нуждае от стартов софтуер с пакет от базови функции за оформление на текст и рязане на фолио, цялостно софтуерно решение с богата функционалност за дизайн, рязане и печат или нещо по средата, SAi предлага за нуждите на всеки различни варианти под името FLEXI.
SAi предлагат също и възможността за използване на лицензионна структура на база работно място за по-добро позициониране спрямо конкурентни продукти. Ценовото предимство при лицензи на база работно място е 30% от крайно-клиентските цени и важи за продукти с цена над 2000 Евро. При Upgrade на няколко лиценза важи от втория натам.
За подробности по лицензната програма, моля, обърнете към официалния партьор за България – Адком.
Брошура на SAi Flexi софтуерите
Промените не влияят върху Flexi абонаментите или при OEM споразумения за Flexi и/или PhotoPRINT софтуери с бизнес партньори и производители на широкоформатни принтери.

Към началото

 Нова Jeti Mira - истинският плоско-печатен UV принтер с бяло, лак и грунд

Истинският плоско-печатен Jeti Mira е шест-цветен UV-мастилено-струен принтер с бяло и лак или праймер, който ви предлага впечатляващо качество на печат и производителност (скорост на печат до 206 м² / час), но най-вече универсалност. Roll to Roll опцията за ролни материали, позволява печат върху голямо разнообразие от гъвкави медии.

Jeti-Mira

Преглед

Високо надежден и изключително гъвкав Jeti Mira е истински плоско-печатен принтер, който използва движеща се траверса за печат по X- и Y-оси с изключителна точност. Той дава водещи в индустрията качеството в шест цвята с или без бяло и / или лак. Размерът от 7pl на капката възпроизвежда зашеметяващи детайли и остър като бръснач текст дори при 4 пункта текст, положителен и/или негативен.
Jeti Мира разполага с "Принтирай & Приготвяй" технология, която ви позволява да зареждате новите медии, докато принтерът все още работи.

Бързо, удобно и гъвкаво
Тъй като универсалност е ключовата дума с Jeti Mira, можете също да използвате система за подаване и навиване на ролни материали с принтера. Релсите на траверсата са разположени така, че да побере системата за ролни материали.
Jeti Mira се предлага в два размера: с дълбочина на масата за всеки 1.6 м или 3.2 м и ширина от 2.69 м. Докато Jeti Mira S е оборудван с един ред печатащи глави, на Jeti Mira HS има два реда, което предлага още по-висока производителност.

Asanti
Гъвкавият RIP Asanti предлага различни нива с възможности за автоматизиран работен процес за широкоформатни принтери. Това опростява процесите и гарантира стабилни резултати.

Основни предимства

• Изключително качество в шест цвята с или без бяло и/или лак
• Истински плоско-печатен принтер с движеща се траверса за оптимална надеждност и гъвкавост
• Технология " Принтирай & Приготвяй: за зареждане на едната страна на масата, докато в другата се печата
• 6 различни вакуумни зони и 4 комплекта регистрационни щифта за абсолютна точност, дори при двустранен печат
• Опция система при подаване и навиване на ролни материали за още по-голяма гъвкавост
• Софтуер Smart Asanti с работен поток за рационално и последователно производство

Характеристики

Режим "Принтирай & приготвяй"
Намалете времето за престой и увеличете производителността. Jeti Mira разполага на Agfa разполага с режим "Принтирай & приготвяй", който ви озволява да зареждате едната страна на масата, докато в другата се печата. Той е идеален за големи плоскости. Той е идеален за големи плоскости, за малки материали и предмети и за двустранни дизайни.

Няколко вакуумни зони
Забравете набръчкванията и изкривяванията! Jeti Mira разполага шест различни вакуумни зони – по три зони в ширина на плоскиата маса, в предната и в задната част - за да се гарантира медията да не мърда докато траверсата се движи по едновременно по х- и у-осите. Има автоматично и независимо управление на предните и задните вакуумни зони. След като отпечатването завърши, опцията на обратния вакуум съдейства за лесно премахване на големи и тежки материали.

По избор, система Ролка-към-Ролка
Този е принтер проектиран с идеята за гъвкавост. По този начин към Jeti Mira може да добави супер-ефикасна система за работа с ролни материали. Тя се монтира непосредствено пред плоската маса, с което се намалява разстоянието което медиите трябва да изминат и намалява вероятността от изкривяване като същевременно се увеличава точността по Y-оста. Системата за ролни материали минимизира разходите и се вписва идеално в работната ширина на траверсата. Можете да се откачи, за да освободи допълнително място при работа с плоскости.

Регистрационни щифтове на всеки ъгъл
Гарантират прецизно позициониране на субстрата, дори когато става въпрос за двустранен печат или не добре отрязани медии. Щифтовете се задействат по електронен път чрез потребителския интерфейс или от удобно разположен набор от бутони за активиране на всеки от четирите ъгъла.

Още функции

• Каретата е стандартно оборудвана с антистатична лента, автоматично регулиране на височината на главите и сензори за безопасност
• Лесен достъп поддръжка до каретата
• Опция за вградена камера
• Разширения GUI дизайн предоставя истинска функционалност: изрязване, завъртане, автоматично разполагане, мащабиране, повторяеми стъпки, всички които спестяват настройки на параметрите на задачата и в последствие необходимостта за препечатване поради грешка.

Приложения

Jeti Mira ще отпечата почти всичко: банери, плакати, табели (трафик, промишлена информация ...), изложбена графика, POP, макети, материали за предно- и задно засветяване, самозалепваши стикери, както и нишови приложения: DVD, дърво, художествени репродукции, персонални обекти за печат (например подложки за мишки), парти притурки, архитектурен въбшба и вътрешна украса, лентикулярен печат ...

Jeti-Mira-Inks
Мастила

Най-добри в класа си, произведени от Agfa с широка гама и нисък разход UV-мастилата на Agfa Graphics осигуряват бързо съхнене, широка цветова гама и силно искрящи цветове за най-взискателните широкоформатни
вътрешни и външни приложения. Предоставяйки много добро сцепление върху трудни повърхности, тези мастила - както белите, така и цветните са най-добрият избор за широк спектър от приложения, които предлагат висока дълготрайност на изображението и устойчивост на открито. На всичкото отгоре, тези мастила са изключително дружелюбни и надеждни за дюзите на главите и позволяват постигането на едни и същи висококачествени резултати от поръчка до поръчка.

Технология „Тънък слой мастило“ за ярки щампи на ниска цена
Благодарение на високото ниво на пигменти, консумацията на мастило на квадратен метър е ниска. Тизи така наречена технология "тънък слой мастило" спестява разходи и води до по-хубави отпечатъци. Мастилата на Agfa предоставят най-висококачествените разпечатки при най-ниска консумация на мастило на квадратен метър в индустрията.

Разширен печат и управление на бялото мастило
Необходим ви е печат върху осветени отзад медии? Вие имате нужда от плътен бял фон? Jeti Mira поддържа печат с бяло по няколко различни начина. Той отпечатва бяло в множество режими (например предварително бяло, покривно-бяло и/или сандвич) на твърди медии и дори прави предварителен бял печат на ролни медии. Благодарение на системата за разбъркване, Jeti Mira осигурява по всяко време движение на бялото мастило в резервоарите. Има и постоянни рециркулационни потоци по мастиловодите и целия тракт до главите на принтера с контролирана температура, за да се гарантира, че няма шанс за утаяване на мастило и запушване или затлачване на мастиловоди.
Jeti-Mira-Varnis-Primer
Опция праймер
Трудни субстрати могат да подложат на предизвикателства сцеплението и издръжливостта. Това може да бъде решено с опцията грунд. Тъй като грунда се полага в ниска степен на покритие, той почти не влияе на цената на квадратен метър произведена продукция.

Опция лак
Ако търсите за допълнителни средства за добавяне на стойност и възможност за диференциране на себе си от конкурентите, Jeti Mira с лак е перфектната възможност. Използва се като частичен лак и може да добави драстични ефекти за много приложения, включително POP дисплеи, опаковки, декоративни щампи, графики за търговски изложения и т.н. Тази опция лак идва фабрично инсталирана.

 

Jeti Mira  MG2716 S/HS
MG2732 S/HS
Спецификации за плоски медии
Максимална ширина  2.69 м 
Максимална дължина За Jeti Mira 2732 - 3.2 m
За Jeti Mira 2716 - 1.6 m
 Минимален размер  2.54 cm x 2.54 cm
 Дебелина  Мин. 1 мм - макс. 50 мм
 Минимално тегло на материала  37 кг/м²
 Печат от край до край

За Jeti Mira 2716 - до 2.69 м x 1.59 м

За Jeti Mira 2732 - до 2.69 м x 3.19 м

 Спецификации за ролни медии
 Максимална ширина  2.05 м
 Максимална дължина  В зависимост от дължината на ролката
 Дебелина  макс. 3 мм
 Максимално тегло  100 кг
 Максимален диаметър на ролката  305 мм
 Печат от край до край  до 2.05 м
 Производителност
Draft режим

  S: 103 м²/ч
HS: 206 м²/ч
Express режим

  S: 67 м²/ч
HS: 134 м²/ч
Production режим

  S: 34.5 м²/ч
HS: 69 м²/ч
Standard режим

 S: 23 м²/ч
HS: 46 м²/ч
High-quality режим   S: 17.5 м²/ч
HS: 35 м²/ч
High-definition режим   S: 16 м²/ч
HS: 32 м²/ч
Медиа
Типове медии Подсилено PVC, чувствително на натиск PVC, канаваца, текстил, разпенени плоскости, велпапе, лентикулярни медии, плочки, гипсокартон, стъкло, метални повърхности, хартия и други
Печатни глави & Мастила
Печатни глави  Piezoelectric Ricoh Gen 5
Мастила CMYKLcLm + бяло / лак / грунд

Към началото

Ревю на дисплей-таблет Wacom Cintiq Companion 2

CintiqCompanion2 overlay marquee
Става ли дума за дигитално рисуване и скулптура, всеки художник се нуждае от таблет(или още „дигитайзер“ както ги наричат от старата школа), а в професионалния клас има само една марка и това са Wacom. Дълги години мечтата на всеки дигитален художник бе да притежава свобода и мобилност с магическо устройство, което да му служи навсякъде – арт спътник, който да е надежден за всяка ситуация. Тази мечта е реалност от доста време с продуктите на Wacom, а тяхната интерпретация на този “спътник“ е повече от шедьовър. В това ревю, ще разгледаме Wacom Cintiq Companion 2, втората подобрена версия на мобилния компютър и дисплей-таблет.


Цялото ревю можете да видите на адрес: http://cgzen.com/cintiq-companion2-review/

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe