е-бюлетин #92
  • Offers

е-бюлетин #92

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Август 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Адком предлага каландри, преси и ламинатори от Transmatic

Плоски режещи плотери за тангенциално рязане, биговане и префориране от Valiani

Cutting Master 3 - софтуера за управление на режещи плотери Graphtec

Адком предлага различни възможности за финансиране

Цени

Специални оферти за принтери Mutoh

Адком предлага каландри, преси и ламинатори от Transmatic

  Италианската фирма Transmatic произвежда термо преси за дрехи, спортни облекла, чорапи, шапки и килими от 1984 г. насам. Изключително богатата гама от модели включва различни видове и размери преси, каландри и ламинатори, които отговарят на всички изисквания за всеки от различните сектори облекло.

Transmatic logo CapannoneHOME 259

  Сериозен и точен професионализъм, както и използването на усъвършенствани технологии дават на компанията престижа да се превърне в една от най-важните компании за оборудване за термо-печат на дрехи в света. Тяхната търговска и техническа помощ е винаги готова да даде най-доброто обслужване на своите клиенти. Високото качество на пресите на Трансматик и разработването на нови модерни и усъвършенствани продукти дават на Трансматик възможност да подкрепят решаването на всички ситуации, възникнали и поставени от клиента превръщайки ги в задача на Трансматик.
   Постоянното подобряване на пазара помага Трансматик да произвежда винаги най-доброто качество нестандартно оборудване, производствени преси не само за сектора на облеклата, но и за други видове машини в областта на сублимация на метали и елементи от различен вид. Пример са пресите за сублимационен печат върху: щеки, ски, сноуборди, алуминиеви плочи, алуминиеви профили, дърво и камъни, керамика и др.

Трансматик произвежда няколко линии оборудване:
 
• Преси и каландри за сублимация
   · 5 модела средно и голямо-форматни преси с размери до 400х160см
   · 12 модела каландри за трансфер/фиксация от ролка на ролка, както и на ленти за етикети
   · 7 модела каландри за трансфер на отделни парчета спортни артикули и цели ролки
   · 2 модела преси за чорапи
 • Малки ръчни преси– над 10 модела преси за апликация върху дрехи, шапки и друга продукция със сменяеми плочи
 • Полуавтоматични преси – 7 модела малък и среден размер преси с магнитен затвор и една или две плочи
 • Пневматични преси - 10 модела преси на малък и среден размер със сменяеми плочи и пневматичен контрол на натиска
 • Автоматични и кароселни преси
 • Ламинатори – 4 ширини на ламинатори с подгряващ горен вал

Trans 7460SportКаландри за сублимация на спортни облекла
Trans 7460Каландри за сублимация
TM 400Голямо-форматни преси за сублимация
TM112Средно-форматни полуавтоматични преси

Lamina 165Ламинатори

TMCR 600D SpecialПреси за чорапи
TS 2MРъчни преси TS 74PПневматични преси

TMP4

Автоматични преси

   По-долу предлагаме допълнителна информация за някои от моделите.
Средно-форматните преси с горно нагряване са предназначени за сублимация както на дрехи така и на метални фолиа. При тези модели може лесно да се регулира налягането и температурата, като последната се регулира прецизно по цялата повърхност от 3 термостата. Механизма на една плъзгаща се маса с три открити страни позволява отпечатването на дълги банери.

TM 120 TM 150  TM120
Размери на плота 100x76 см 150x100 см
Захранване 380 В 380 В
Мощност KW 6,5 KW 11
Консумация на енергия KW/h 3,2 KW/h 5,5
Температура 40-285° C 40-285° C
Настройка на времето 0-999,9 сек. 0-999,9 сек.
Натиск 300-400 гр/см2 200-300 гр/см2
Тегло 300 кг 400 кг
Тегло с опаковката 700 кг 800 кг

   Kаландрите на Трансматик използват маслени барабани с различни размери на диаметъра и са специално проектирани, за да отговорят на нарастващото търсене на дигитално отпечатана хартия на мастиленоструйни принтери със сублимационни мастила за трансфер върху трикотажни синтетични тъкани и нетъкан плат като полиестер, найлон и акрил. В случай на директен печат върху плат с помощта на цифрови принтери, каландрите също така са подходящи за перфектно фиксиране на цветните пигменти при ниска цена.

Модел 7460 7472 Trans 7460
Инсталирана мощност 15.5 KW – 67 A 18 KW – 73 A
Консумация на енергия 6.9 KW – 30 A 8.1 KW – 35 A
Размер на вала 170 cm /70” 190 cm /75”
Работна ширина  160 cm /63” 180 cm /71”
Тегло 1280 кг. 1600 кг
Размери 265 x 175 x 154 см 295 x 175 x 154 см
Диаметър на цилиндъра 35 cm
Производствена скорост 1,2 м / мин

   Каландрите Transmatic 7460/7472 SPORTS са специално проектирани за употреба при дигитален печат върху разкроени парчета и монтажи. Това приложение е много удобно за случаите на трансфер на спортни екипи. Новата система на нагрято масло осигурява равномерно разпределение на температурата по цялата дължина на цилиндъра, с минимален разход на енергия. Подгряващите системи с масло на Transmatic консумират 50% по-малко енергия от чисто електрическите машини.

  7460/7472 SPORTS имат три различни режима на работа:
  1. Листовете хартия са поставени на масата с дизайна нагоре, рязаните тъкани (предница, гръб, ръкави, врат и т.н.) са поставени над чертежа. Парчетата трансферирани тъкани и хартията излизат от предната страна на машината
  2.  Използване на хартията на ролки с възможност за поставяне на нарязани парчета плат
  3. Като пълноценен каландер: трансферната хартия и плата се подват от ролки и се навиват на ролки. Този режим е особено подходящ при директен печат на плат

  Каландрите за трансфер с новата система на загрято масло помагат за увеличаване на производството и пестят време и енергия. Високата производителност, качеството на дизайна и сервизирането след продажбата, са добри причини за инвестиция в Transmatic, за всякакви нужди свързани с цифров или офсетов сублимационен печат.

 

Модел 7460 SPORT 7472 SPORT  Trans 7460Sport
 Инсталирана мощност 15,5 KW – 67A 18 KW – 73 A
 Консумация на енергия 6.9 KW – 30 A 8.1 KW – 35 A
 Размер на вала 170 cm 190 cm
 Работна ширина 160 cm 180 cm
 Тегло 1450 кг 1900 кг
 Размери 265x175x154 cm 295x175x154 cm
 Диаметър на цилиндъра  35 см

 

Към началото

Плоски режещи плотери за тангенциално рязане, биговане и префориране от Valiani

  Valiani "V" е мултифункционален плосък режещ плотер за тангенциално рязане, биговане и перфориране на различни плоски и ролни материали. Серията идва, за да увеличи широката гама от машини и да продължи международната репутация на Valiani в производството на висококачествени машини. Голямата работна площ на вакуумната маса, в съчетание с новата система за захващане, не само осигурява несравнима работна гъвкавост за широк диапазон от материали, но също така предоставя на потребителя с несравнима точност, за да отговари на днешните производствени предизвикателства.

ultra V 2 small  Mat Pro Ultra V е първата и единствена машина, която съчетава всички характеристики на съществуващото компютризирано оборудване за рязане, биговане и перфориране на широк кръг плоски материали на достъпна цена

  Mat Pro Ultra V е проектирана с цел увеличаване на производствените възможности на малките и средни фирми, чиято цел е да притежават една машина, която може да обработва както гъвкави, така и твърди материали, използвани за опаковки и производство на дисплеи.

IH small   Mat Pro Ultra V използва богат набор от инструменти и е оборудвана с камера за откриване на печатните маркери. Това устройство, в комбинация с допълнителен софтуер, позволява на крайния потребител да извършва рязане по контур или биговане на предварително отпечатани материали.
P heads small Към биговащата глава се предлагат различни размери биговащи ролки, както и ролки за правене на перфорации с различни дължини и стъпки

  Mat Pro Ultra V може да се използва ефективно за лесен монтаж и обработка на широк набор от опаковъчни и рекламни материали: Велпапе; твърди материал, като Forex ®, PVC, поликарбонат; гофрирана пластмаса; пенокартон, Gator и монтажни плоскости, гума, магнитно фолио и др.

  Почти 40 годиншият опит в изграждането на машини за рязане и хилядите продадени бройки по цял свят дават основание новият Mat Pro Ultra да бъде първият избор за много клиенти. Алуминиевата вакуумна маса, високата резолюция на стъпковите двигатели, новите солидни релси, повишената скорост на работа и широкия спектър от инструменти го правят най-усъвършенствуваната и желана машина на пазара в този клас. Машината се предлага с опция за мулти-материална складова основа (съхранява листа до 820 мм х 1220 мм)

HoldDown system

Иновативна пневматична система за захващане

HDCameraHD Camera Камера VacuumZonesСамостоятелни вакуумни зони
Иновативната пневматична система за захващане използва прибиращи се щифтове. Mat Pro Ultra V гарантира много ниска цена на притежание, тъй като е почти без необходимост от поддръжка. 2 вакуумни зони, за осигуряване стабилно задържане на материалите в произволна точка от масата HD Camera Камера с висока резолюция за откриване на маркерите за рязане по контур. Изключително надеждна ротационна вакуумна  помпа (без масло и с въздушно охлаждане), която работи спрямо зададения избор

 Повече информация  за модела MatPro Ultra V Може да прочетете в брошурата (PDF 640 KB)


Информация за Valiani

Valiani logo Компанията VALIANI разработва и произвежда различни машини за производство на рамки, опаковки и рекламни знаци. Фирмата е основана през 1974 г. от Франко и Франка Валиани, в Черталдо до Флоренция, Италия. Тя все още се управлява в наши дни от Франко и съпругата му, а сега вече и от техните деца Nico и Giada.

 

 

   Продуктите на фирмата отговарят напълно на нуждите на производителите на рамки за снимки и благодарение на иновативността и непрекъснато разширение на своята дейност Valiani проектира, произвежда и изнася вече и модели за прототипиране и производство на малки серии опаковки и рекламни знаци за повече от 60 страни по целия свят.

   Предстои един паметен момент за Valiani, тъй като следващата година се навършват 40 години постоянно тяхно присъствие в бизнеса. Години на опит в индустрията за рязане на подложки позволи на Valiani да предложи на пазара добре проектирано, технически напреднало и достъпно оборудване с изключителна надеждност.
   Благодарение на високото качество на италианското инженерство техните продукти са точни, многофункционални, изключително надеждни и незаменими както за малкия производител, така и за голяма производствена компания. Това са част от причините, защо хора, отговорни за показване и опазване на безценни произведения на изкуството са избрали оборудване от Valiani.
   Лувъра, музеят Орсе, Белият дом, Ню Йоркската обществена библиотека, Ермитажа са само няколко от всички, които са заложили на прецизност, качество и надеждност, предлагани от Valiani.
   Valiani непрекъснато работи за въвеждане на постепенни и радикални подобрения за постигане на възможно най-високо качество по отношение на характеристиките и обслужването на машини. Franco Valiani и екипът му са прекарали повече от 30 години в изучаване и разработване на режещи инструменти за да помогне на авторите в техните творения по целия свят.

Към началото

Cutting Master 3 - софтуера за управление на режещи плотери Graphtec

  Cutting Master 3 е софтуер за управление на режещите плотери Graphtec и се предлага като плъгин за Adobe Illustrator, CorelDraw и AutoCad

  Cutting Master 3 е напълно обновена версия на Cutting Master 2, добре познатият софтуер на собствениците на режещи плотери с марката Graphtec. Cutting Master 3 е с абсолютно нов интерфейс, благодарение на който работата с режещ плотер на Graphtec е истинско удоволствие. Наред с удобните функции познати от CM2, Cutting Master 3 предлага разширени опции и инструменти за управление, на които ще обърнем внимание.
  Подобренията и новостите в CM3 са напълно ефективни в комбинация с новата серия режещи плотери CE6000, която набира все по-голяма популярност и по всичко личи, че ще бъде предпочитан модел в индустрията. Подобренията в серията СЕ6000 на Graphtec не се отнасят само до скорост, натиск или точност, те засягат удобството и прецизността на управление, добавени са опции, с които ръчните операции се свеждат до минимум. Резултатът от Комбинацията на Graphtec CE6000 с Cutting Master 3 е мощна система за довършителни операции без аналог в своя клас. В този материал ще представим част от основните елементи на софтуера.
  Cutting Master 3 работи като плъгин, при инсталацията софтуера автоматично открива програмите, с които е съвместим като Illustrator и CorelDraw, AutoCad. Удобство, което спестява допълнителни операции и ресурс. Работният файл е разгъвка на кутия, с която ще илюстрираме основни настройки за прорязване и перфорация с плотер от серията СЕ6000.
product-lg-CM3plug-in software for Illustrator 
CDR

 

Ето как изглежда и началният прозорец на Cutting Master 3

CM3 2 

В дясно на прозореца имаме 5 таба, в които са разделени различните функции  CM3 3

 Начален прозорец „F“. Позициониране, мащабиране, оразмеряване, огледален образ, завъртане. Внимание заслужава възможността да „вземете“ размерите на медиата от плотера.


 Втория Таб е „Weed panel“. Опция, за насичане проекта за рязане. Изключително удобство при почистването на излишния материал (попитайте в отдел довършителни операции)

 
 Трети таб е „tiling panel“. Полезна опция при големи и сложни монтажи. Облепяне на витрини, автомобили и пр.

Tab1-3

 Четвърти таб „Matrix copies“. Не натоварвате файловете си с многобройни копия. Оставете това на Cutting Master 3.

 

 


  Пети таб „Configure cut job“. При необходимост има възможност да се зададат индивидуални настройки за всеки цвят или слой в проекта благодарение на предифинирани настройки (condition 1-8), като в СМ 3, за разлика от СМ2 са налични и допълнителни режими именувани като различни материали за рязане: clear film, fluorescent film, outdoor vinil и пр. Предeфинираните настройки са удобство, което свежда пренастройването на скорост, натиск, офсет, инструмент, режим на работа до една единствена операция избор на подходящ  режим. Настройките във всеки режим могат да се променят и запазят от оператора.

 Tab4-5

   Шести таб „Cutters“. При необходимост можем да променим настройките (скорост, натиск, офсет, инструмент, режим на работа) на режимите, които сме избрали. Особенно внимание заслужава възможността да се работи с два плотера едновремено, както и опцията за избор на вида линия.

 cutersCond1

 Изборът на вида линия зависи от големината на обектите за рязане, вида на материала и пр. Тук също имаме зададени варианти. В случая е маркирана линия с 8мм прорязване и 0.15мм пропускане. Посоченият вариант е подходящ за пълно прорязване, а избора на 0.15мм е за да остане обекта прикрепен към основния материал – лист. Както се вижда и тук имаме възможност сами да определим размера на прорязване и пропуск.

 cond2

 

Към началото

Адком предлага различни възможности за финансиране

   Водени от желанието да предложим най-добрите условия и гъвкави схеми за покупка на продукти от портфолиото ни, Адком сключи договор с Tи Би Ай Банк ЕАД за лизингово закупуване на стоки до 7000 хиляди лева с опростена процедура и бързо одобрение. Надяваме се с тази възможност да дадем един вариант за онези, които предпочитат лизинговото изплащане на стоки в ниския ценови диапазон. logo-tbib-b
   За специализираните софтуери и Esko graphics и режещите маси с марката Kongsberg Адком договори вътрешно финансиране от Еско при изключително атрактивни условия за 12 до 48 месеца в зависимост от вида и сумата на закупуваните продукти. За софтуерите при 12 и 24  месечен срок лихвата е 0%. ESKO Logo 160x48
   От юли месец за индустриалните широкоформатни принтери AGFA graphics предлага вече собствено финансиране за срок до 48 месеца и суми до 170 000 Евро AFGA Logo small

 

Към началото

Лятна промоция за графични таблети Wacom

Специално предложение от Mutoh от XS до XXL - лято 2013 (Обади се за да „видиш“)

Специалнa офертa за бутиково производство на опаковки, покани,... (хубавите неща продължават)

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe