е-бюлетин #88
  • Offers

е-бюлетин #88

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Април 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Атиа Принт допълни машинния си парк с нови машини

MUTOH разширява продуктовото си портфолио с представянето на два нови принтера на водна основа

WACOM добави още един член към фамилията Cintiq HD

ValueCut е името на новата серия режещи плотери от Mutoh

Цени

Специални оферти за оборудване за печат и рязане по контур

Атиа Принт допълни машинния си парк с нови машини

   Машинният парк на Атиа Принт бе допълнен с доставените от Адком нови плоско-печатащ принтер Agfa :Anapurna 2540FB, режеща маса Esko Kongsberg XN44 и ламинатор Seal 62S във връзка с въвеждане на иновативен производствен процес за рекламни материали на базата на лентикулярни плоскости. Проектът на “Атиа Принт ООД се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

Anapurna2540  AFGA Logo   Качество и производителност са ключовите характеристики на плоско-печатащия принтер :Anapurna M2540 FB, който е проектиран за оптимална производителност на най-различни плоски материали, които трябва да се печатат при максимална точност и качество.

  :Anapurna M2540 FB е най-новото допълнение към успешната  серия широко-форматни UV мастилено-струйни принтери на Agfa Graphics и представлява чиста плоско-печатаща механика, предназначена да поеме нарастващите нужди на пазара за високо-качествен печат върху твърди повърхности. Принтерът използва вакуумна маса с нова революционна вакуум технология за бързо превключване между осемте зони, шест цвята (CMYKLcLm) плюс бяло мастило в един ред, което позволява едновременно полагане на  бялото заедно с другите мастила.
   С максимална скорост на печат от 45 м2/час : Anapurna M2540 FB може да печата на  размери 2.54 х 1.54 метра, на материали до 4.5 сантиметра дебелина и 80 кг тегло. Машината разполага с единадесет прибиращи се щифтове за регистрация, което позволява бързо и точно позициониране, особено когато се прави двустранен печат.
   UV принтерът е проектиран да поема както малки, така и големи приложения. В отговор на нарастващото търсене на качествени рекламни продукти, дисплеи, подложки за чаши, лентикуларни плоскости за „стерео картички“ и др. Отличната адхезия на UV-фиксируемото мастило и неговото бързо и ефективно съхнене позволява да бъдат печатани стъкло, керамика, метал, дърво и др., което го прави подходящ както за интериорни приложения, така и за външни знаци и реклама.
   Принтерът предлага същата ниска консумация на мастило от 8.1 ml/m2 както и хибридния
:Anapurna M2050, осигурявайки най-ниски разходи за мастило на м2 за този клас машини.  

XN44  ESKO Logo 160x48
   Kongsberg XN е най-универсалното и лесно цифрово устройство за довършителни операции, което е подходящо за почти всяко приложение. Със своите размери от 221 x 320 см  Kongsberg XN44 е най-гъвкавата и ефективна довършителна маса в този клас на пазара. 

    Серията XN предлага възможност за обработка на най-широка гама от материали и обслужва всички пазари от опаковките до решенията за реклама, както и специфични операции за флексо клишета, гарнитури, плат, производство на защитни опаковки и др. Изборът от различни инструментални глави и богат асортимент от инструменти гарантират несравнима гъвкавост. Избраната конфигурация Kongsberg XN44 използва i-cut Vision Pro -доказано решение, за прeцизна регистрация на отпечатани материали, което намалява грешките и увеличава производителността.
   Kongsberg XN има модулен индустриален дизайн на плота и позволява увеличението му до най-големия 221 х 655 см  - Kongsberg XN48. Разширената работна площ дава пълен достъп по Y-оста на всички инструменти, които се разпознават автоматично от управляващия модул, благодарение на бар-код системата, която чете всеки сменен инструмент, намалява времето за настройка и предотвратява операторски грешки.
   Режещите маси Kongsberg са единствените на пазара, които използват система за задвижване със зъбни предавки (Rack-and-pinion) Този начин на задвижване предоставя скорост, издръжливост, сила и позволява рязане на плътни и дебели материали дори и при по-висока скорост, без това да доведе до приплъзване или разтягане на ремъци, каквито се използват при други машини.

   Ламинаторите Seal са доказали своята надеждност през годините. С напълно независим контрол над натиска и скоростта, SEAL 62S е идеален за опитни оператори, които изискват ламинатор с големи възможности, но не се нуждаят от горещо капсулиране. 62S е базиран на широко известният 62 Pro и притежава същата притискаща система. По този начин се постигат изключителни резултати независимо от необходимото приложение.
   62S включва нагреваем горен вал за подобрено ламиниране (до 140°С) и е идеален за средни и големи обеми, където контрола и производителността са ключови изисквания. SEAL 62S има четири ролки, като задните оси са с възможност за въртене в двете посоки, това осигурява максимална гъвкавост и позволява по-голям обхват от медии. Модела притежава подвижна масичка за подаване на материала, в която е вграден водач за ламинираната медия.

    Атиа Принт е една от първите български фирми за широкоформатен печат с дългогодишен опит и добре сработен екип от специалисти. Модерно оборудвана, със съвременни високопроизводителни машини, през годините непрекъснато увеличава капацитета си, добавяйки най-новите технологии в този бранш. Предлага пълно коплексно обслужване – идейни проекти, дизайн, предпечат, дигитален печат, метални конструкции, допълнителна обработка, монтажи и много други. Атиа Принт отговоря на изискванията за качество и професионализъм, с които можете успешно да се представите пред клиентите си. Фирмата е сертифицирана по стандарт ISO 9001:2008.

Атиа Принт ООД
1125 София
бул. Г.М. Димитров 54
02 971 44 54
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.print.atia.com

Към началото

MUTOH разширява продуктовото си портфолио с представянето на два нови принтера на водна основа

   Дюселдорф, Германия. Mutoh Deutschland GmbH
   Като водещ производител на режещи плотери и голямо-форматни мастилено-струйни принтери Mutoh предлага най-широката гама от принтери на водна основа за сублимация и в допълнение към тях обяви пускането на два нови модела.
   В продължение на много години, Mutoh се наслаждаваа на най-добрата репутация в разработването, проектирането и производството на CAD оборудване.

   От Април 2013 г., Mutoh пуска на пазара на новия CAD модел DrafStation RJ-900X като достоен наследник на DrafStation RJ-900 (Pro), които са предназначени както за архитектура, инженеринг и строителство, така и за трансферни приложения за сублимация на текстил. Предлаганата ширина на печат е 1074 мм при ширина на медията 1080 мм и се предлага с драйвери за Windows.

RJ-900X   RJ-900X е в състояние да се печата в резолюции, подходящи за различни приложения и да предостави най-високата разделителна способност на пазара на CAD приложения - 2880 dpi. RJ-900X дава изключителна острота и фото качество на изображенията с меки тонове, плавни преходи и богата цветова гама за производство на плакати, графики, щампи за прехвърлянето от хартия на полиестер и т.н.

Благодарение на препроектираните притискащи ролки дори тънката типографска хартия може да се води без проблем.PrESSURE ROLLERS

 Акценти в новия модел:
   • ново поколение "Wide модел" печатащата глава (4-цветни секции с по 360 дюзи за всеки цвят)
   • нови функции за контрол на притискащите ролка
   • нов режим на висока скорост на печат (20% по-бърз при 180 х 360 dpi)
   • нов режим на технологията i2 за интелигентно полагане на пасовете (Fine & Fog)
   • отворена система с възможност за печат с всякакви видове мастила на водна основа
   • изключително евтина и лесна поддръжка
   • лесен за работа
   •  атрактивна цена  RJ-900X вече се предлага чрез упълномощени риселъри на Mutoh.

   Друг анонс е новият Mutoh ValueJet 1624W, който също използва мастила на водна основа. Този принтер е напълно подходящ за предприятия, които желаят да се присъединят към пазара на графични приложения или просто да се добави допълнителна капацитет за техния магазин.
   ValueJet 1624W (ширина на печат 1615 мм / Медия широчина 1625 mm) включва новите глави DX7 с технология за печат с променлив размер на капките. Най-съвременната печатаща глава може да генерира четири различни групи от капки (от 3,5 pl до 35 pl), които дават възможност за максимален печат от 53 м2/ч  и скорост на производствен печат до 29 м2 / час (360 х 720 dpi).

 VJ1624W Зареден с мастило на водна основа новия ValueJet 1624W дава отлични резултати, благодарение на всепризнатата технология на Mutoh за интелигентно полагане на пасовете - i2, при която капките на мастилото се разполагат във вълнообразен вид и практически се елиминират хоризонтални ивици при печат. Удобната корекция на височина на главата в две стъпки до 2,5 mm е от голяма полза за потребителя, особено при печат на тънки и чувствителни на набръчкване медии. 

   Този принтер е идеален за ежедневно приложение и вече може да се поръча чрез мрежата на упълномощените риселъри на Mutoh.

   Обявеният месец по-рано еко-солвентен модел ValueJet 2638 вече е наличен за поръчки. 4-цветния високоскоростен принтер използва дефазирана двойка глави от най-новото поколение с 1440 дюзи, като предлага подобрена производителност. Еко-солвентните мастила на Mutoh  позволяват  VJ-2638 да печата директно върху широка гама от материали,със и без покритие.
   Подходящ за вътрешни и външни приложения, новият 2.6 м широк принтер ще предостави както високо качество, така и висока скорост. Топ качество на графиката при производствена скорост е 40 м 2 / ч при 720 х 720 dpi Принтерът е подходящ за клиенти, изискващи висока разделителна способност, по-големи обеми на печат, като в същото време се изисква съвместимост с медиите на широчина 2.6 м  
2638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Акценти на предлаганите от ValueJet 2638 характеристики:
   • Дефазирана двойка пиезо глави от последно поколение, използващи променлива капка и 1440 дюзи
   • Идеален както за висока скорост на производството, така и за високо-качествени отпечатъци
   • Супер висококачествени разпечатки при 24 m2 / ч с резолюция 720 х 1080 dpi
   • Производствени скорости, между 36 и 40 м2 / ч при 720 х 720 DPI
   • Билборд режим: 48.3 м 2 / ч при 360x720 dpi
   • Трайни разпечатки на материали с покритие и без покритие до 2600 mm (102 ")
   • Подходящи за вътрешна и външна графика с трайност до 3 години
   Моделът Mutoh ValueJet 2638 ще отговори на нуждите на печатници, които търсят висока разделителна способност, средни и високи обеми печат, като в същото време се изисква съвместимост с носители с медиите ролки с широчина 2.6 m.

    Накратко за Mutoh Deutschland GmbH Основана през 1987 г., Mutoh Deutschland GmbH е независим клон на Mutoh Holdings, Токио, Япония. Компанията отговаря за продажбите и маркетинга на професионални широкоформатни пълноцветни пиезоелектрични принтери за рекламната индустрия и мастилено-струйни принтери за печат на плат, използвайки своя собствена логистична система за Немскоговорящите страни и  държавите от Източна Европа. Фирмата предлага за сертифицираните Mutoh партньори (MCP / TCP) за Германия като както и търговските партньори в съответните области на продажби възможността за използване на центъра за демонстрации и обучение в Дюселдорф. Допълнителна информация за Mutoh и продуктите на  Mutoh можете да намерите на www.mutoh.eu

Към началото 

WACOM добави още един член към фамилията Cintiq HD

  Новият LCD дисплей таблет Cintiq 13HD е последното допълнение към фамилията на WACOM Cintiq HD
Cintiq13HD-inuse1

  Новият Cintiq 13HD е интерактивен дисплей – таблет с компактен и тънък дизайн. Както и при другите модели от серията Cintiq, вие можете лесно и удобно да творите директно върху 13,3-инчовия HD дисплей.

  На пръв поглед той може да ви се стори малък, но Cintiq 13HD ви предлага много от предимствата на по-големите модели от тази серия като: бутоните за персонализация ExpressKeys, Rocker Ring и Home бутон. Всички те са еднакво удобни за използване, независимо дали работите с дясната или лявата ръка.

  Новият LED дисплей е с висока резолюция (High Definition) 1920 х 1080, 178° ъгъл на виждане, възпроизвежда 16,7 милиона цвята и гарантира, че работата ви ще изглежда страхотно във всяка работна позиция, която изберете. Разглобяемата стойка може да се приспособи към 4 работни положения –да легне хоризонтално, на 20°, 35° и 50° или да го поставите в скута си като скицник.

  Cintiq 13HD се предлага с новата писалка Wacom Pro Pen, която разпознава 2048 нива на чувствителност на натиск, както и разпознава ъгъла на наклона на писалката. С по-удобния и ергономичен дизайн, новата писалка Pro Pen осигурява прецизен контрол и по-добро усещане повече от всякога. Писалката се предлага в компактен калъф, който включва допълнителни писци и цветни пръстени, които ще ви помогнат лесно да персонализирате и идентифицирате писалката си.

   Внесете удоволствие и творчество в работата си с новият LCD Дисплей-таблет на WACOM – Cintiq 13HD.

   Вижте филм как работи Cintiq 13HD

Към началото

ValueCut е името на новата серия режещи плотери от Mutoh

ValueCut - най-подходящият режещ плотер за вашите приложения и идеи

   Японската компания Mutoh, водещ производител на широкоформатни принтери и режещи плотери, официално обяви пускането на нова серия режещи плотери Mutoh ValueCut.

 Valuecut-family-small

ValueCutLogo

   Серията ValueCut включва три модела режещи плотери с широчина на рязане 61 см/132 см /183 см. Три доказани от Mutoh концепции, добре познати от принтерите ValueJet, са застъпени при новите режещи плотери: точност, бързина и атрактивна цена.

    Особено впечатление правят характеристиките на новата серия плотери на MUTOH. ValueCut предлагат невероятните 1530 мм./сек. максимална скорост на рязане, 600 гр. натиск на рязане за работа с медии до 0.8 мм. дебелина.
   Наред с отличното качество на работа, очаквано от устройствата на Mutoh, бъдещите собственици на ValueCut, могат да разчитат и на ненадминато водене на медиите. Описаните характеристики показват, че ValueCut е новият най-подходящ режещ плотер за професионални, офис и частни потребители, предлагащи продукти от различни материали с различно приложение.

Към началото

Специални оферти за оборудване за печат и рязане по контур

Специални оферти за режещи плотери Graphtec и GCC Expert LX

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe