е-бюлетин #52
  • Offers

е-бюлетин #52

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Накратко

Адком с изключителни права за дистрибуция за масовия клас режещи плотери GCC

Продукти

От края на 2009 AGFA стартира доставките на новия си LED принтер:Anapurna 2500 LED

MUTOH Европа пуска в продажба нова серия дисперсни мастила за директен печат върху полиестерни платове

Scanvec Amiable International пусна в продажба нов софтуер

GCC Еxpert 24 качествен настолен режещ плотер на цена без конкуренция

Цени

Специална оферта при закупуване на софтуера за проектиране на опаковки и стелажи ArtiosCAD

Специалнo предложение с всеки закупен режещ плотер GCC

Адком с изключителни права за дистрибуция за масовия клас режещи плотери GCC

От началото на април 2010 Адком е изключителен дистрибутор на тайванската фирма GCC за масовия клас режещи плотери. На българския пазар ще се предлагат два модела с аналогични параметри на изключително атрактивни цени.

Режещият плотер GCC Expert 24 реже 72 сантиметрови ролки и е отличен избор за потребители с ограничен бюджет и традиционни приложения като рязане на PVC за рекламни надписи и табели както и за рязане на флекс и флок фолиа за апликация върху тениски и работни облекла и др. Цената на настолния вариант с 12 месечна гаранция ще бъде под 900 лева (без ДДС).
Модела Sable е с аналогични параметри, но включва софтуер GreatCut, който позволява на потребителите по-голяма гъвкавост при подготовката и самото рязане на различни дизайни.
Стойката за плотерите е удобна опция, която ще спести от мястото на вашата работна маса.

Great Computer company (GCC) е основана в Тайван през 1989 година. През изминалите 20 години GCC бързо се разрастна и предефинира границите на развитие на продуктите, които произвежда. Бъдейки пионер в разработката и производството на различни продукти за правене на реклама, GCC има над 70 защитени патента по цял свят.
Целенасочените усилия, последователните стъпки и натрупания опит превърнаха фирмата в един от водещите световни производители на пълни линии от качествени режещи плотери, лазерни гравири, ID card и UV curable принтери. Това неминуемо доведе и до получаването на заслужени награди като: The National Outstanding Award (2003), Rising Star Award (2002), Symbol of Excellence Award , която фирмата продължава да получава ежегодно от 1997 година до сега. Надеждността на продуктите, системата за контрол на качеството и гъвкавата търговска политика изграждат и поддържат високата репутация на фирмата и на продуктите с марката GCC.

Към началото

От края на 2009 AGFA стартира доставките на новия си LED принтер:Anapurna 2500 LEDТой е солидно конструиран 2.5 m широко-форматен хибриден индустриален принтер, проектиран за печат на широк кръг от ролни и плоски материали за вътрешна и външна употреба.
Принтерите :Anapurna 2500 LED използват собствена технология глави на Agfa в комбинация с високопроизводителни UV LED матрици, което дава ред предимства.
Led технологията позволява печат на по-широк кръг от материали и съответно разширен кръг от приложения, работейки в същото време с една по-ниска стойност на притежаване на машината.

:Anapurna 2500 LED печата в 3 режима на качество върху неспециализирани плоскости както и на ролни материали с ширина до 2,5 м (100") и скорости до 60 м2/ч. Приложенията включват постери, билборди, подова графика, POS & POP дисплеи, изложбени панели, декори, конструкции на стелажи, рекламни панели и др. :Anapurna 2500 LED възпроизвежда дълбоки и наситени цветове при разделителна способност до 1440 dpi, използвайки произведени от Agfa UV curable мастила.

:Anapurna 2500 LED лампите излъчват UV-светлина с дължина на вълната 395 nm. Тази голяма дължина на вълната позволява фиксиране на мастилото по-навътре в слоя.
:Anapurna 2500 LED мастилото гарантира една изключителна адхезия, висока устойчивост на драскане и не лепкава повърхност на широк кръг от материали. :Anapurna 2500 LED възпроизвежда широка цветова гама от искрящи и наситени цветове, каквито се изискват в повечето приложения за печат при външни условия.
  • :Anapurna 2500 LED възпроизвежда високо качество на широк кръг от плоски и ролни материали за различни приложения в рекламната и screen индустрия.
  • Мастилата :Anapurna 2500 LED UV позволяват силно наситени качествени цветове, фино оформяне на детайлите и гарантирано фиксиране с перфектно захващане към материала и изключителна устойчивост на изображението при широк кръг от материали.
  • :Anapurna 2500 LED печата с най-високо качество постери, фото-репродукции, билборди, подова графика, POS & POP дисплеи, изложбени панели, декори, конструкции на стелажи, рекламни панели и много други.

Сърцето на :Anapurna 2500 LED са уникалните глави на Agfa - Universal PrintHead. UPH са piezo глави със споделена стена и разделителна способност от 360 до 1440 DPI. Всяка глава изстрелва мастилото от 764 дюзи с честота 40kHz.
Със системата за автоматична поддръжка всички остатъци от мастило и други материали по и около дюзите се премахват ефективно и позволяват безпроблемен и надежден печат.

Медията се държи в състояние без обтягане по време на всяка последователна стъпка. Паралелно с това специална система за стягане предпазва медията от мърдане или приплъзване, независимо дали материала е на ролки или плоскости.

Пет литровите резервоари за всеки цвят подсигуряват висока автономност на подаването на мастило. Вътрешния буфер с мастило съдържа по 7 литра от всеки цвят и позволява на системата да поддържа постоянна температура на мастилото както и непрекъснато обезгазяване, които позволяват :Anapurna 2500 LED мастилото да бъде в перфектно състояние по всяко време за да подсигурят възможно най-доброто качество.

Солидния дизайн на машината, заедно с двойната ос за водене на каретата с главите осигуряват движение по цялата ширина на машината с максимална прецизност. Резултатът е точно поставяне на капката и надеждни предвидими резултати на печат.

Устройството за позициониране държи главите в една равнина и 100% паралелни една спрямо друга както и спрямо медията. Това позволява стабилен печат през цялото време.

Принтера :Anapurna 2500 LED има напълно автоматично разпознаване на медията, като ширината и дебелината се отчитат преди печат и каретата се позиционира на съответното място за начало на печата.

Стабилни, бързо фиксируеми и лесни за употреба, мастилата на Agfa :Anapurna 2500LED печатат с остър фокус и искрящи цветове на широк кръг от медии. Възпроизвеждайки изображения с фото-качество, мастилата предлагат идеално решение за множество приложения за вътрешна и външна употреба в големи размери. Живота в опаковката е гарантиран за 18 месеца.

Agfa Global Graphics предлага широк избор от продукти за поддръжка. Част от тях е софтуера Intellisyst, който позволява дистанционна диагностика и настройки по цял свят.
Ясно структурираният потребителски интерфейс прави работата с 2500 LED принтера лесна задача. Интерактивният тъч-дисплей води оператора ясно и удобно през различните операции преди и по време на печата.

Технологични предимства
Отлична цена на придобиване
Led лампите имат дълъг цикъл на живот и консумират 50% по-малко енергия отколкото другите UV лампи.
Предсказуемо и последователно качество на печат
Тъй като изходната мощност е предварително известна и постоянна през целия процес на работа на led лампите, отпечатъците стават също предсказуеми и стабилни през даден тираж и неговото повторение след време.

По-широк кръг от приложения
Led лампите не излъчват инфрачервена топлина и поради това те не влияят в този аспект на медията. От тук транспорта на медии, чувствителни на топлина (пено-картони, фолия, pvc или друг чувствителен на топлина материал) не създават проблеми.

Бърз старт
Тъй като led лампите не изискват подгряване, печата може да започне незабавно след стартирането на принтера, което ви прави много по-бързи и гъвкави когато поръчките идват не регулярно и когато трябва да се започне незабавно печатането.
Много по-голяма сигурност
При led лампите няма UVC излъчване и не се отделя озон както и отпада възможността от счупване на стъуклените тръби на UV лапите.

Здравина.
Led лампите не съдържат движещи се механични части (както са например затворите при UV лампите) и поради това са много по-надеждни.

Към началото

MUTOH Европа пуска в продажба нова серия дисперсни мастила за директен печат върху полиестерни платове

Мастилата са специално разработени за широко-форматните пиезо-инкджет принтери Viper TX и Viper TX Extreme. Серията се предлага в четири цвята (CMYK) и се отличава с широка цветова гама, бързо съхнене на мастилото върху плата и повишена устойчивост на външни условия спрямо сублимационните мастила. Предназначението им е за производство на едностранно и двустранно отпечатване на рекламни текстилни флагове, банери, спортна екипировка и др.

Новата серия предлага на потребителя повишена устойчивост на отпечатъците при пране, срещу потене и избеляване на плата от UV лъчи. Подобно на сублимационните, мастилата за директен печат върху полиестерни платове изискват фиксиране на цветовете чрез топлинен източник. Разликата е, че новата серия не изисква натиск при термо-фиксиране.

Предимства:
  • Богата цветова гама и бързо изсъхване върху плата, което от своя страна позволява безпроблемен печат на максимална скорост.
  • Предлагат на потребителя най-плътния черен цвят в индустрията.
  • Конкурентна цена.
  • Топ издръжливост срещу избеляване, пране и потене.

Дисперсните мастила за директен печат се предлагат в разфасовки от бутилки по 1л., като за използването им е необходима специализирана система от рефилни касети, резервоари и помпи, наречена BIS. Повече информация за BIS можете да получите тук.

Детайлна спецификация на дисперсните мастила за директен печат, устойчивост при пране, срещу потене и избеляване от UV лъчи може да получите тук.

Повече информация за широко-форматния принтер за директен печат върху полиестер Viper TX можете да получите тук.

ADCOM - оторизиран дистрибутор на MUTOH за България

Към началото

Scanvec Amiable International пусна в продажба нов софтуер

Американската компания Scanvec Amiable International пусна в продажба нов софтуер за дизайн и производство на врати. DoorCompanion предоставя на потребителя възможност за избор на дизайн от голяма библиотека с готови модели, проектиране на врати по поръчка и подаване на файловете към CNC машини. Препоръчва се DoorCompanion да бъде използван съвместно със софтуера EnRoute ATP включващ Automatic Toolpath модул.

Софтуерите за параметричен дизайн доскоро бяха много скъпа инвестиция но DoorCompanion комбинира леснотата на употреба, пълен дизайн още от идеята, изход към CNC софтуер с комбиниран изход и добра цена в едно. Времето на потребителя за проектиране и производство на поръчките спада многократно, а пращането на готовите файлове към дървообработващия рутер става бързо и лесно.

Функционалност
  • Създаване, корекция и запазване and adjust custom parametrically designed doors
  • Добавяне на до 4 различни слоя за врати с много комплексен дизайн
  • Възможност за редактиране на готовите библиотеки с дизайни
  • Добавяне на линии, дъги, арки и ивици към шаблоните
  • Директно задаване на EnRoute стратегии още в DoorCompanion
  • Nested based output in combination and automated toolpath with EnRoute.
  • Импорт на Excel таблици
  • Поддръжка за печат на етикети

Цени
  • Специална цена за DoorCompanion до 30 Юни 2010г. - 2490 Евро без ДДС
  • Специална цена за DoorCompanion + EnRoute Entry ATP до 30 Юни 2010г. - 3990 Евро без ДДС
  • Допълнителни лицензи могат да бъдат поръчвани с 50% отстъпка

Поддържани езици и операционни системи
  • Към момента интерфейсът на DoorCompanion е само на английски език.
  • DoorCompanion е съвместим с Windows базирани операционни системи.

Окомплектовка
  • Инсталационен DVD диск.
  • Ръководства за инсталация и обучение се предлагат в електронен *pdf формат

Примерно проектирани и изработени врати

Към началото

GCC Еxpert 24 качествен настолен режещ плотер на цена без конкуренция

Режещият плотер на GCC - Expert 24 е много-добър избор за производство на едноцветни стикери, рекламни надписи и табели, рязане на флекс и флок фолиа за апликация върху тениски и работни облекла и др. Потребителят получава оптимална скорост и натиск на рязане за широк диапазон фолиа, високо качество и надеждност на цена без конкуренция.

Функции и параметри на Expert 24

Гарантирана точност на рязане

GCC Expert 24 се произвежда от здрави и качествени компоненти. Оборудван е и с прецизен барабан и притискащи ролки за водене на медията, които осигуряват гарантирана точност на рязане по цялата ширина на режещия плотер, в дължина от 3 метра.

Комуникация

GCC Expert 24 е оборудван с USB и RS-232 серийни портове за свързване към компютър. USB порта осигурява бърза обработка на данни между компютъра и режещия плотер. Предлаганите интерфейси за комуникация дават гъвкавост на потребителя.

Лесен и удобен за работа интерфейс

GCC Expert 24 се управлява и настройва с лекота дори от начинаещи потребители с помощта на специализирания софтуер VLCD за контролния панел на плотера.
Жлеб за отрязване на медията

Позволява на потребителя бързо, лесно и прецизно да отреже изрязаните стикери.

Спецификации на Expert 24

Модел Expert 24
Максимална ширина на рязане 600 мм.
Максимална ширина на медията 719 мм.
Максимална дебелина на медията 0.8 мм.
Тип на мотора стъпков мотор
Максимална сила на натиск 250 гр.
Максимална скорост на рязане (по диагонал) 400 мм. / сек.
Софтуерна резолюция 0.025 мм.
Повторяемост ±0.1 мм.
Гарантирана точност на рязане 3 метра
Памет / Буфер 2 MB / 512 KB
Свързаност USB и RS-232
Команден език HP-GL, HP-GL/2
Задаване на начална точка за рязане да
Контролен панел 6 светодиода / 10 бутона
Стойка Опция
Условия за експлоатация Температура: 10 - 35?C
Влажност: 25 - 75%

Към началото

Специална оферта при закупуване на софтуера за проектиране на опаковки и стелажи ArtiosCAD

Модулно ориентирания софтуер ArtiosCAD позволява да се ползват и добавят различни части включващи библиотеки, структурен дизайн,
проектиране и редактиране на форми за опаковки Софтуера предлага богат избор на допълнителни модули за генериране на щанци, изхвърлящи инструменти, 3D визуализация, база данни и др.

Пълна информация относно офертата може да намерите тук.

Към началото

Специалнo предложение с всеки закупен режещ плотер GCC

За лимитиран период от време Адком предлага с всеки закупен режещ плотер GCC Expert 24 или GCC Sable специален ваучер на стойност 90 Евро.
Ваучерът позволява на клиента, закупил един от двата модела плотери да си избере за неговата стойност, някой от другите продукти, които Адком предлага. Валидността на ваучера е до 30 юни 2010г.

Към началото

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe