е-бюлетин #126
  • Offers

е-бюлетин #126

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юни 2016

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

KBA и Xerox с решение за опаковки от картон 

Mutoh предлага висококачествени режещи плотери Summa

P60i пигментно мастило за директен печат на плат

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Май 2016

Текстилно фолио за рязане STAHLS' CAD-CUT SportsFilm
Adcom POM May 2016 STAHLS Cad Cut SportsFilm small

KBA и Xerox с решение за опаковки от картон

kba xerox

KBA и Xerox се насочват към пазара на опаковки от картон с 40-инчова дигитална листова преса
Първата по рода си преса интегрира платформата Rapida на KBA и мастилено-струйната технология на Xerox

KBA Sheetfed Solutions, бизнес поделение на Koenig & Bauer Group (KBA) и Xerox обявиха, че ще работят в партньорство по разработването на индустриална дигитална листова преса за пазара на картонени опаковки. Досега за печат на картонени опаковки в голям формат, предназначени за  козметични,  хранителни и фармацевтични продукти, се използваше само традиционния аналогов офсетов печат.
 KBA-VariJET-106-Powered-by-Xerox
Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, интегрира мастилено-струйната технология Xerox Impika® в платформата KBA Rapida® 106. Тя е в последните етапи на разработка и ще отпечатва 4500 листа с размер B1, 750x1060 мм (29.5 x 41.7 инча) на час. Модулната концепция позволява комбинирането на дигитален мастилено-струен печат с опционални възможности, като например нанасяне на покритие, студен печат, ротационно изрязване с щанца, биговане и перфориране.

Между 2015 г. и 2020 г. дигиталният печат на опаковки в световен мащаб ще отбележи общ годишен темп на нарастване (Compound Annual Growth Rate — CAGR) от приблизително 16%. А дигиталният печат на опаковки от картон ще отбележи CAGR от 40%1. Пресата KBA VariJET 106 осигурява предимствата на дигиталния печат, като например персонализиране на опаковки и отпечатване на различни версии на една и съща опаковка, и по този начин открива нови бизнес възможности за индустриалните производствени принтери.

„Като лидер в печата на опаковки, нашите клиенти потвърждават, че се нуждаят точно от такъв продукт, за да се възползват от съществуващата възможност на пазара.“ каза Ралф Самек, Главен изпълнителен директор на KBA-Sheetfed Solutions. „Мастилено-струйната технология на Xerox и нашият експертен опит в печата на опаковки съчетават доказани технологии, за да доставят на пазара подходящия продукт в точния момент.“

„Съчетавайки възможностите на дигиталния печат, като маркетинг чрез различни носители, дигитални витрини и автоматизирани работни потоци, с тези на класическия офсетов печат, позволяваме на клиентите си да предлагат нови продукти, които не могат да бъдат намерени на традиционния пазар за опаковки.“ каза Робърт Стаблер, Генерален мениджър, Graphic Communications Business Group, Xerox. „Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, ще осигури на доставчиците на печатни услуги необходимата гъвкавост, формат и скорост, за да извлекат полза от тази нарастваща пазарна възможност.“
VariJet106-Full-config
KBA и Xerox споделиха подробности за новата концепция на пресата по време на презентации на съответните щандове на компаниите на DRUPA – най-голямото в света търговско изложение за печат, провеждано на всеки три години в Дюселдорф, Германия. През 2016 г. изложението се проведе от 31 май до 10 юни.

Наличност

Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, ще бъде достъпна на пазара през 2017 г.
През есента на 2016 в централата на KBA, разположена в Радебойл, близо до Дрезден ще бъде организирано първото представяне на новата дигитална преса пред публика.


Към началото

Mutoh предлага висококачествени режещи плотери Summa

mutoh new summa-logo
Mutoh Белгия сключи споразумение със Summa Европа за дистрибуция на висококачествени ролни режещи плотери. Съгласно споразумението между компаниите, Mutoh ще предлага в EMEA региона (Европа, Близкия Изток и Африка) определени модели от режещите плотери на Summa:
- SummaCut® серия модели D60, D140 и D160 с режеща площ съответно 60, 135 и 158 см и SummaCut® D140FX (135 см режеща площ) висококачествени drag knife режещи плотери
- S-Class 2® 160T топ модел тангенциален режещ плотер с 158 см ширина на рязане.
Summa-SummaCut D60 Summa-SummaCut D140RFX Summa-S-Class 2 160T

Горепосочените модели Summa режещи плотери ще се предлагат от Mutoh Belgium n.v. и Mutoh Deutschland GmbH чрез широката мрежа от оторизирани дистрибутори заедно с актуалната ValueCut® серия drag knife режещи плотери.

“Привилегия е да работим с една от най-известните марки режещи плотери на пазара, за да допълним портфолиото си от качествени машини” казва Nick Decock, маркетинг мениджър на Mutoh Белгия. “Summa режещите плотери са перфектното допълнение към нашите висококачествени широкоформатни екосолвентни принтери за външна реклама и носители на редица награди от ValueJet® серията. Амбицията ни е да предложим професионално, високопродуктивно и функционално решение за печат и рязане по контур. С пакетното решение от ValueJet® широкоформатен принтер и SummaCut® режещ плотер се затвърдява предимството от работа с две машини за печат и рязане по контур - принтер и режещ плотер. С две устройства ще печатате и режете по контур бързо, лесно, прецизно, безпроблемно и автоматизирано”, заключва Decock.

“С удоволствие ще си сътрудничим с Mutoh - пионерът в индустрията и днешният пазарен лидер при широкоформатните екосолвентни принтери”, казва Geert Pierloot, маркетинг мениджър на Summa. “Репутацията на добре познатите широкоформатни екосолвентни принтери от серията ValueJet, които са произведени в Япония е много силна. Сътрудничеството ни с Mutoh предлага възможност за увеличаване на продажбите на режещите ни плотери, чрез широката мрежа от опитни и утвърдени Mutoh дистрибутори”, добавя Pierloot.

Като официален партньор на Mutoh за България, Адком предлага пакетно решение за качествен широкоформатен печат и рязане по контур на топ цена
VJ1324X SUMMACUT
Информация за SUMMA bvba
Компанията има повече от 30 години опит в производството на режещи плотери. Summa предлага професионални високонадеждни и прецизни ролни и плоски режещи плотери за рекламната индустрия. Една от основните характеристики на всички Summa машини е несравнимата им издръжливост. Продуктовата гама на Summa включва топ сериите професионални режещи плотери S Class2 и SummaCut, термотрансферния режещо печатащ принтер DC5 и новите модели режещи маси F1612 и F2630 от Summa F сериите. Всички модели Summa режещи плотери са окомплектовани с широка гама от аксесоари, консумативи и софтуер за Windows и Mac операционни системи. Европейските офиси на Summa се намират в Gistel, Белгия.

Към началото

P60i пигментно мастило за директен печат на плат


Адком предлага висококачествени пигментни мастила PigmentInc® P60i в литрови дегазирани пликове за директен широкоформатен печат върху платове 
P60i-bags
"По-зеления" пазар на цифров печат върху текстил с естествени влакна расте по-бързо от всякога. Вече са налице условия за преминаването към по-зелено решение, което не се нуждае от вода, предварително третиране, процеси на пропарване или пране. Гамата пигментни мастила - PigmentInc® P60i гарантира, че вече има решение, което може да осигури същото качество и ефективност, които може да се очакват и от традиционните техники за печат. Усъвършенстваната цветова гама мастило предоставя разширен цветови диапазон, голяма устойчивост на светлина, пране и третиране на платове с всякакви естествени влакна, 100% полиестер и смеси.
Apps
Оранжево, сиво, червено, виолетово, зелено и CMYK са налични за оптимизирана цветова консистенция. Мастилата са разработени за непрекъсната работа в новото поколение високоскоростни печатащи глави Epson DX7.
Обезвъздушената система на опаковката предоставя изключителна производителност с по-малко нужди за поддръжка от запушвания. Предлага се в 1 и 2 литра дегазирани пликове.

Предварителни покрития
Гамата от предварителни покрития за PigmentInc® P60i серия са оптимизирани, за да се получат най-добри резултати при печат с мастилата PigmentInc® P60i върху различни основи. Предварителните покрития осигуряват изключителна рязкост и по-високи граници на насищане при печат. Белотата и характеристиките на оригиналната тъкан също се запазват. На разположение са две предварителни покрития за 100% памук или 100% полиестер и смеси. Предлагат се в 5 и 20 литрови контейнери и могат да бъдат нанасяни със специализираното оборудване за предварително третиране на ролки плат с ширина до 1.9м.
P60i-colors

Характеристики
• Висока наситеност на багрилата
• Ярки забележителни цветове
• Отлично поведение спрямо дюзите на главите
• Отлични свойства на крайното изделие
• 9 цвята, от които може да се избира
• Подходящи за памук, коприна, вълна, лен, полиестер и смеси
• Широка гама от цветове

Брошура за PigmentInc® P60i

Към началото

 

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe