е-бюлетин #98
  • Offers

е-бюлетин #98

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Февруари 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Titan S и Titan-HS - нови принтери от Agfa Graphics

Automation Engine - aвтоматизирано решение за управление на предпечатните процеси

AGFA Anapurna 3200RTR

Esko предлага Online богата гама от 3D модели на опаковки

Цени

Специална оферта за Mutoh ValueJet

Titan S и Titan HS - нови принтери от Agfa Graphics в серията Jeti

Jeti Titan S и HS - новите принтери от Agfa Graphics поставят високи стандарти за качество на печат, гъвкавост и продуктивност.

Мортсел, Белгия – 31 Януари, 2014

Проектирани на базата на успешния модел широкоформатен принтер работещ с UV фиксируеми мастила Jeti Titan, новите принтери Jeti Titan S (speed) и HS (high speed) чисто плоскопечатни принтери осигуряват изключително качество на печат и висока производителност на най-добра цена. Надеждно проектираните машини са оборудвани с последно поколение печатащи глави Ricoh Gen 5 с по 1280 дюзи. Jeti Titan S модела е оборудван с един ред печатащи глави и може да бъде ъпгрейднат до 2 реда, като по този начин се превръща в Jeti Titan HS и удвоява производителността си.

Индустриално конструирани.
В отговор на динамичните нужди на пазара за дигитален печат цветовата комбинация на принтерите е шестцветна плюс бяло мастило (CMYKLcLmWW). Печата с бяло мастило е достъпен в overprint, under-print, spot, under-spot, fill и over-spot режими (конфигурации) за печат. Работата с бяло мастило е обезпечена от автоматизирана рециркулационна система.

Jeti Titan S HS

Машините Jeti Titan S и HS поставят капките мастило много прецизно. Обемът ка капката от 7 пиколитра дава възможност да се постигне фото реалистично качество на изображението и печатане на фин текст с големина до 4 пункта (нормален и огледален). The Jeti Titan S & HS са ненадминато решение за производство на високостойностни рекламни послания (POP дисплей примерно) за гледане отблизо за художествени, модни и козметични пазари.

Jeti Titan S и HS са чисти плоскопечатни принтери с размер 2x3м true за оптимална регистрация и повторяемост при печат. И двете системи са оборудвани с прецизни маса, индустриално проектирана рама за високи натоварвания, използват последно поколение печатащи глави и технология за фиксиране на мастилата.

Jeti Titan S HS FTR

Опцията ‘flat-to-roll’ дава възможност на потребителите да печатат върху ролни медии с ширина до 3.2м със същото високо качество и разделителна способност както и при плоски.
Принтерите Jeti Titan S и HS, Asanti софтуера и Anuvia UV-фиксируемите мастила работят в комбинация оптимално и осигуряват максимална производителност и високо качество на отпечатъците.
Двата модела дебютираха на изложението C!Print 2014, което се проведе в Лион,Франция от 4 до 6 Февруари 2014.

Информация за Agfa

  • Agfa-Gevaert Group е една от водещите компании в света, в областите на информационните и технологиите за предаване на изображения. Agfa разработва, произвежда и продава аналогови и цифови системи за печатната индустрия (Agfa Graphics), за сектор здравеопазване (Agfa HealthCare), и за специфични индустриални приложения (Agfa Materials). Централата на Agfa е ситуирана в Мортсел, Белгия. Компанията има представителства в 40 страни и дистрибуция в още 100 страни по света. Agfa-Gevaert Group концерна е реализирал 3,091 милиарда евро оборот за 2012 година.
  • http://www.agfa.com
  • Информация за Agfa Graphics
    Agfa Graphics предлага интегрирани предпечатни решения за печатната индустрия. Те включват консумативи, хардуер, софтуер и услуги за управление и контролиране на работните процеси, разработване и управление на цветовете.
    Agfa Graphics е глобален лидер в продажбите на CTP, CTF системи и digital proofing systems за рекламен печат, печат на опаковки и печатни издания.
    Agfa Graphics разраства бързо позицията си в индустриалния мастило струен печат с цялостни решения за различни приложения като производство на документи, плакати, знамена, табели, дисплеи, етикети

Към началото

Automation Engine - aвтоматизирано решение за управление на предпечатните процеси

Софтуерния пакет Automation Engine поставя нови стандарти за автоматизирано управление на печатните процеси. С него настройвате и управлявате лесно работните потоци. 

AE-general

Automation Engine осигурява повишена производителност, висока ефективност и пести време и пари. Той е изключително решение на ежедневните предизвикателства, пред които се изправят професионалистите, които искат да намалят грешките и разходите, и да повишат качеството.

ПОЛЗИ
Сърцевината на предпечатния Ви поток
Използвайки базирано на база данни управление на поръчките, Automation Engine служи като сърцето на операците на произволно по размер предпечатно производство.
Чрез Mac или PC базирани клиенти, с прозрачен потребителски интерфейс могат лесно да взаимодействат с работния процес, оператори, представители на отдели за обслужване на клиенти или администрация, както и с обширните възможности за условна автоматизация

AE-Away-errors

Отстраняване на грешки
Automation Engine извлича грешките от работния процес, чрез работа с автоматизирани решения в рамките на работния поток. Когато се изисква намеса на оператора, за да се гарантира качеството на продукта, той се осигурява с лесен и сигурен достъп. В допълнение интерфейсите между административните системи (MIS или ERP) и предпечатната подготовка допълнително редуцират потребителската намеса.

Безпроблемно интегриране
Automation Engine се вписва безпроблемно във всяка съществуваща инфраструктура, работи с широка гама от настолни издателски формати, поддържа RIP софтуери и PDF, XML, XMP, SQL заявки и JDF/JMF данни.
Automation Engine гарантира бърза и несравнима възвръщаемост на инвестицията.

Докладване/интегриране на структурни данни
Картите за докладване са базирани на предварително зададени шаблони, които могат да се извлекат от базата данни. Дори метаданните като баркод спецификации информация за покритие с мастило могат да бъдат добавени.
3D PDF файловете могат да се генерират от структурни данни свързани с работата. В комбинация с графичните данни добивате 3D изглед как ще изглежда крайния резултат. Като в този пример 3D изгледа може да бъде изобразен в картите за докладване.

AE-QA

Осигуряване на качество в работния процес
Операторите, представители от отделите за обслужване на клиенти или администриращия персонал са в състояние да откриват грешки в началото на работния процес , чрез което се повишава качеството и се намаляват разходите.
Модула за преглед работи с всички предпечатни формати, изображения и RIP данни. Проверява цветоотделките, маркерите за обрязване и размера на носителя, сравнява разликите между проектните файлове и производствените файлове и проверява дали са приложени всички корекции. Сравнява производствените файлове и излезлите от RIP-a данни. Автоматизирани инструменти за сравнение са на разположение в работния процес за сравняване на големи партиди от файлове.

Оразмеряване
В зависимост от броя на клиентите, които си взаимодействат със системата и необходимата производителност Automation Engine предлага различна конфигурация. Когато е нужен допълнителен капацитет могат да се добавят допълнителни модули за разпределение на натоварването или такива, които да подсигурят работата в случай на хардуерен срив. Софтуерът е също толкова модулен. Това ви позволява да избирате група от функционални модули. По този начин може да бъде конфигурирана оптималната производствена система с възможност за добавяне по-късно на допълнителна функционалност.

Допълнителна информация можете да намерите ТУК

Към началото

AGFA Anapurna 3200RTR

Високопроизводителен ролен принтер
Anapurna M3200 RTR е ролен принтер предназначен за специфични тежки 24/7 натоварвания. С него може да отпечатвате богат набор от голямо-форматни банери с ширина до 3,2 метра за външна и вътрешна реклама. Широкоформатния 3,2 метров UV мастило струен принтер на AGFA, Anapurna M3200 RTR осигурява забележително качество на отпечатъците при високи производствени скорости.

ANAPURNA M3200RTR

Проектиран за печат върху широк набор от гъвкави медии за външна и вътрешна употреба, принтера е идеално решение за производителите на рекламни означения и табели, печатници и производители на рекламен печат, изработващи висококачествени 6 цветни отпечатъци с максимална разделителна способност 1440 dpi.
Anapurna M3200 RTR е екологично производствено решение за печат, помага за увеличаване на Вашия потенциал за печалба, има ниска обща цена на притежаване и печата върху различни ролни и евтини субстрати като разходва по-малко мастило и ел. енергия.

Качество на печат
Шестте печатащи глави KM1024i с 12 пиколитров обем на капката (CMYK Lc Lm) гарантират качествено отпечатване на плътни цветове, отлично възпроизвеждане на текст с големина 6 pt и ниска консумация на мастило.
Принтерът е проектиран за големи работни натоварвания и печата с високо производствено качество от 720 x 1440 dpi при 116 м2/ч.

Качествени UV мастила
Оригиналните Agfa Graphics Anapurna UV-фиксируеми мастила осигуряват богата цветова гама, ярки и жизнени цветове благодарение на добрата адхезия на мастилата и дългосрочната им устойчивост на външни условия.
Anapurna M3200 RTR е лесен за поддръжка и по време на работа нивото на мастилата се следи от автоматична рефилна система. Anapurna UV мастилата се фиксират моментално и отпечатъците могат да се обработват веднага след отпечатване.

Банери и билборди
Мастилата Anapurna са идеални за печат върху широк набор от медии като винил, плат, канава, PVC, филм, хартия и полиестер включително 100% PE. Принтерът Anapurna M3200 RTR е най-доброто решение за производителност и качество при широкоформатния дигитален печат.

Безупречна работа с медии и перфектен контрол на капката
Зареждането и работата с медии са обезпечени с автоматизирани функции на ролки за изпъване на медиите (държат ги изпънати през цялото време) и настройка за височината на главата. Йонизираща пръчка следи да няма електростатичен заряд по материалите за печат, осигурява оптимален контрол върху капките мастило и допринася за високото качество на печат.

Интуитивна и лесна за работа операционна система
Всички настройки са удобно подредени в мощен и опростен потребителски интерфейс с вграден сензорен екран. Печатните файлове се съхраняват и могат да бъдат преглеждани във вътрешен сървър с бърз твърд диск, с големина от of 1TB за растеризираните изображения.

Възможност за едновременен печат на две ролки
Предвидено е да се заредят две ролки за печат на тази машина, за да можете да печатате 2 задачи една до друга. Тази функция Ви позволява да използвате оптимално и ефикасно ширината на принтера при печат на по-малки медии.

Допълнителна информация за Anapurna M3200 RTR можете да намерите тук

Вижте филм как Anapurna M3200 RTR печата в Express mode при 116 м2/ч

Към началото

Esko предлага Online богата гама от 3D модели на опаковки

Новият Интернет магазин на Esko предлага множество 3D опаковъчни форми

Esko предлага богата гама от 3D модели на опаковки, които могат да бъдат използвани в софтуерите Studio или ArtiosCAD.
Тези форми ще Ви помогнат да създавате зашеметяващи тримерни визуализации и произведения на изкуството.
Магазинът предлага около 100 качествени обекта сред които пластмасови бутилки, PET бутилки, чаши, хранителни опаковки, тубуси, торби, консервени кутии, опаковки, торби за пазаруване, опаковки за яйца, палети, дори тоалетна хартия и др.
Постоянно биват добавяни нови модели.
Как работи?
За да видите кои модели се предлагат:
• Инсталирайте софтуера Studio (или безплатния Data Exchange Plug-in)
• В Illustrator изберете: File > Structural Design > Open from Shapes...
• или изберете в Studio Visualizer: File > Open from Shapes...

3d-pack

Търсите форма, която я няма?
Моля, свържете се с нас или с Еско на е-мейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Еsko прави 3D моделиране на поръчкови опаковъчни форми. Тези поръчкови форми не са представени в онлайн магазина. За ценова оферта направете запитване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Към началото

Специална оферта за Mutoh ValueJet

До 31-ви март 2014 можете да се възползвате от специалните цени за принтери ValueJet
Mutoh-logo


Mutoh-symphony

Модел Ширина   Специална цена
до 31-ви март

 

ValueJet 1204

 

1.3 м

ValueJet 72dpi

 

7700 Евро

 

ValueJet 1624

 

1.6 м

VJ1624 NO T30

 

12490 Евро

Комплектите включват RIP Onyx RIP Center или SAi PhotoPrint, рефилни касети и 4 литра мастило Mutoh UMS
Цените включват доставка, инсталация и обучение.

Цените са без ДДС!

Към началото

Специални оферти за режещи плотери GCC Expert LX и Puma III

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe