е-бюлетин #123
  • Offers

е-бюлетин #123

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Март 2016

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Представяне на широкоформатни UV LED принтери Signracer 

Широкоформатни принтери Mutoh ValueJet с престижен сертификат от 3M 

Софтуер за проектиране на POP дисплеи и опаковки SАi DisplayGenie

Цени
Mutoh ValueJet 1604X широкоформатен екосолвентен принтер на уникална цена
ValueJet-1604 pic for start


Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Февруари 2016
Дисплей-таблет Wacom Cintiq 13 HD
Adcom POM February Wacom Cintiq 13HD

Представяне на широкоформатни UV LED принтери Signracer 

SignRacer-logo
Два месеца преди Drupa швейцарската фирма Signracer, както и много други производители пропускат участие на FESPA в Амстердам, но организира от 8-ми до 11-ти март 2016 Дни на отворените врати, на които показа последните си разработки. В единия от своите демо центрове, който се намира в Tiel на 80 км от Амстердам, Signracer представи акцентите си за 4 модела машини:
Signracer 2500 H-LED за високоскоростен печат върху винил, фолиа и различни чувствителни на температура материали с новите бързосъхнещи мастила Amethyst SR-150 NVC (без N-Vinyl Caprolactam)
Signracer 3116 LED плоско печатен модел на 3 x 1.6 м с Amethyst SR-150 NVC мастила с висока устойчивост на ацетон
Signracer 1600 H-LED за пълен производствен цикъл за печат на стъкло с предварителна обработка с Bürkle течност за довършително покритие след печата. Най-добрата адхезия на стъкло беше демонстрирана с мастила Amethyst A50-UV-MPX
Signracer 0604 LED е среден формат сувенирен принтер по специална разработка с Ricoh, където се демонстрира 2.5 pl капки с Ricoh Gen 5 глави за най-фини отпечатъци за рекламни материали
Signracer 0604 LED • Ricoh Gen. 5 глави за повече от двойно по-голяма скорост (сравнено с Ricoh Gen. 4)
• Ширина на материалите 640 мм
• Вакуумно легло 610 x 420 мм
• Увеличен размер на LED матрицата (120 мм) за по-голямата ширина  на Ricoh Gen. 5 глави
• Максимална дебелина на материалите  - 150 мм
• Grayscale глави 2.5 pl - 21pl
• Разделителна способност- до 1200 dpi
Всички SIGNRACER модели бяха представени с последните технологични подобрения:
• Изцяло новите и тихи безчеткови вакуумни помпи от Швейцария подобряват допълнително стабилността на принтерите поради по-малкото пулсации и имат едногодишна гаранция
• Добавена е нова функция на паркиране на главите, за да се даде възможност за по-дълги периоди на престой като празници и ваканции. Печатните глави се паркират върху гумена подложка да се избегне изсушаване
HighPerformanceLEDНово поколение високо-производителна LED система с мощност 9.5 Watt/см2
• Принтерите SIGN RACER 2512, 2500, 3116 и 3200 вече имат армирани гъвкави водачи за кабелите, което гарантира 24/7 работа и подходяща защита на кабелите
• Ново UV мастило - SIGNRACER Amethyst SR-150 без NVC
SIGNRACER разработи ново мастило без NVC (N- Vinyl Caprolactam). Мастилата без NVC са по-малко токсични за човека. Новият Amethyst SR-150 е един от първите продукти на пазара без NVC. Затова е разработено и лого „без NVC“, което също е показано на бутилките. Новото мастило има по-малко миризма, бързосъхнещо е и има изключителна устойчивост на ацетон. В същото време мастилото има добра адхезия и гъвкавост.
Amethyst headerNVC-logo
По време на Дните на отворени врати, който се проведе от 8-ми до 11-ти март, SIGNRACER представиха новите мастила Amethyst SR-150 на моделите принтери Signracer 2500 H-LED hybrid за висока скорост и Signracer 3116 LED flatbed за бързо съхнене и устойчивост на ацетон.

Към началото

Широкоформатни принтери Mutoh ValueJet с престижен сертификат от 3M


Mutoh обяви, че към високопроизводителните широкоформатни принтери ValueJet 1638X (162 см) и ValueJet 2638X (260 см) се добавя и престижната гаранция на 3M MCS (Matched Component System) за качество на продукцията при брандиране на транспортни средства и графики за външни и вътрешни приложения.
3M MCS Mutoh Warranty
Повече за гаранцията 3M MCS за моделите VJ-1638X/2638X
Използвайки принтерите на Mutoh - ValueJet 1638X/2638X и Mutoh + 3M™ Universal Mild Solvent мастила в комбинация с определени 3M продукти, всяка 3M-сертифицирана печатница ще може да дава на своите клиенти до 5 годишна гаранция за продукти с външни приложения и до 8 години за тези с вътрешни, за тях ще важи пълната поддръжка на 3M, като доставчик на цялостни решения.Приложима за новите модели ValueJet 1638X/2638X гаранционната програма 3M MCS ще стартира от EMEA към печатниците притежаващи сертификата за 3M MCS гаранция или чакащи одобрение за него. 1638X/2638X ValueJet и мастилата Mutoh + 3M™ UMS inks ще се предлагат от обучени и сертифицирани риселъри на Mutoh. Медиите и ламинатите на 3M ще намерите от бранда и оторизираните му риселъри.
Mutoh + 3M™ Universal Mild Solvent
Етикирани с 3M™ MCS™ гаранция – мастилата Mutoh + 3M™ Mutoh Universal Mild Solvent (UMS) CMYK се предлагат в специални литрови пликове за непрекъснато подаване на мастилото, осигурявайки функционалността на касетите, но с предимството на рефилните системи. Пликовете се зареждат в адаптерите, които се монтират в слотовете. Мастилата Mutoh + 3M™ UMS комбинират ключовите ползи на еко и милд солвентните мастила. Те предлагат несравнима цветова гама, запазват гланцовото покритие и покриват 83 % от цветовата гама Pantone C®. Фиксират се и изсушават при температури под 50°C, подходящи са за производство на висококачествени отпечатъци при голяма производителност.
Повече за гаранцията 3M™ MCS™
Гаранцията 3M™ MCS™ Warranty, под формата на система от комбиниращи се елементи е широко позната, като най-всеобхватната гаранция за качеството на разпечатките в индустрията, отнасящо се до избледняване, напукване, отлепване и други аспекти на издръжливостта на разпечатките. Гаранцията обхваща завършената продукция, включително медията, ламината и качествата на мастилото. 3M може да предложи това ниво на гаранция благодарение на своя опит, строгите тестове на мастило и условията на печат. Гаранцията 3M™ MCS™ дава сигурност на крайните клиенти, че техните изображения ще се държат според очакванията за целия период на тяхната експлоатация. 

Допълнителна информация

Към началото

Софтуер за проектиране на POP дисплеи и опаковки SАi DisplayGenie

SAi DisplayGenie
Американският разработчик на RIP софтуер SAi показа на FESPA нов софтуер, който ще позволи на фирмите, предлагащи широкоформатен печат бързо и лесно да стартират и навлязат в проектирането на стелажи и рекламни POP дисплеи и опаковки. Наречен DisplayGenie, пакета ще стартира от €1 495 и ще елиминира множество стъпки, за да подобри ефективността и опрости създаването на структурни дизайни от опаковъчен картон, микро и велпапе, както и различни синтетични и сандвичови материали при производството на POP дисплеи и опаковки.
DisplayGenie
SAi DisplayGenie е идеален продукт за печатния бизнес, който иска да се възползва от възможностите за предлагане на рекламни стелажи и опаковки. Той включва стотици готови за използване триизмерни дизайни за опаковки от картон, велпапе и сандвичови материали, за да опрости разработката на структурни дизайни на свободно стоящи и Pop-дисплеи, както и различни кутии
Според Дийн Дерак - продуктов директор на Sai, DisplayGenie ще се хареса на тези потребители, които вече разполагат с плосък принтер, но може също така да помогне при взимането на решение за инсталиране на плоска режеща маса, която, заедно със софтуера, ще им се даде възможност за увеличаване на приходите чрез разширяване обхвата на услугите.
“За една малка част от цената на висок клас подобни пакети, които обикновено са обвързани със специфичен хардуер на производителя, SAi DisplayGenie позволява доставчиците на широкоформатен печат бързо и лесно да започнат създаването на POP-дисплеи и опаковки", казва той.
SAi DisplayGenie е съвместим с всички съществуващи широкоформатни RIP софтуери, които управляват плоскопечатни принтери и режещи маси и разполага с прост, но пълен набор от инструменти, за да се даде възможност за по-лесен структурен дизайн на дисплеи и опаковки. Потребителите могат бързо да избират и адаптират съществуващи шаблони от обширна и непрекъснато разширяваща се библиотека с популярни POP дисплеи и стандартни шаблони от ECMA (Европейска асоциация на производители на картон ) и FEFCO (Европейска федерация на производителите на велпапе). Те могат да бъдат персонализирани с множество опции, включително и нови художествени дизайни, рисунки, снимки и текстове. Използвайки интуитивния интерфейс на DisplayGenie, дизайнерите могат да въведат нови геометрични стойности, на база на които Flexi софтуерът за секунди регенерира параметрично дизайна.
DisplayGenie-WorkDisplays
От компанията твърдят, че се спестяват допълнителни разходи и време благодарение на интегрирания графичен и структурен дизайн с преглед и анимиране на 3D сгъванията, което помага да се поддържа ефективността на работния процес и като улавят всяка грешка преди производството. Това също се подпомага от възможността за експорт на дизайни на дисплеи или опаковки като 3D PDF файлове с възможност за преглед и корекция от клиентите преди производство.
В резултат на това, от SAi казват, че DisplayGenie преодолява обезпокоителни болезнени точки с които се сблъскват дизайнерите при създаването на тези елементи в техния софтуер от други разработчици. Пример за това колко трудно може да се визуализира в 3D, и да се постигане точен дизайн с Adobe Illustrator или CorelDraw е отнетото време и неизменно нуждата да се разчита на опита и грешката по време на производството. Това се дължи на трудностите при правилното отчитане на поведението и дебелината на материала при сгъване.
SAi DisplayGenie е достъпен за поръчки чрез дилърската мрежа в Европа и работи под Windows 7, 8 и 10 (32 и 64-bit).

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe