е-бюлетин #127
  • Offers

е-бюлетин #127

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юли 2016

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Широкоформатни принтери за директен печат върху текстил PigmentInc GoTx

Дигитална автоматична щанца i-Mark
 

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни 

Продукт на месец Юни 2016

Adobe Creative Cloud For Teams
Adcom POM June 2016 Adobe cc for teams small

Широкоформатни принтери за директен печат върху текстил PigmentInc GoTx


Принтерите GoTx - Лесно производство за печат на текстил

Серията текстилни принтери GoTx® е проектирана за непрекъсната масова декорация на различни текстилни изделия с пигментни, реактивни или сублимация мастила. Машините могат да отпечатват директно на статични и разтегливи в една посока платове. Системата за подаване на медиите е патентован процес, който осигурява минимално изместване на плата и подаване точно в рамките на ролката, без да има нужда от лепилни ремъци. Освен това, системата GoTx® се предлага и във вариант с вградено оборудване за хоризонтално фиксиране и опционална станция за предварително третиране на плата, за да се изпълнят всички изисквания за дигиталния печатен процес.
GoTx-2190
Принтерите GoTx® са достъпни в ширини 1.9 и 2.6 метра и използват двойка шахматно разположени Epson DX7 глави от най-ново поколение. Принтерите печатат с капки с променлив размер между 4,5 и 45 пиколитъра, постигайки типична производствена скорост между 32 и 95 м2 / ч. На разположение са два режима на конфигуриране на цветовете: или двоен CMYK за по-висока производствена скорост или за увеличаване на цветовата гама с 8 цвята чрез добавяне например - червено, оранжево, виолетово и зелено. GoTx® е гъвкава машина, която може да работи с множество мастила - реактивни, пигментни и сублимационни, които са преминали надеждно вътрешните сертифицикационни тестове за печатащата глава и ефективността на дюзите.

Възможности за приложение
Ако вашият пазар са флагове, банери, рекламни знаци от платове, мода, бански костюми, производство на облекла, тапицерии, пердета или занаятчийство, мастилата на PigmentInc, воденето на плата и авангардните съпътстващи машини и печатащи глави ще направят производството лесно и всичко това на много достъпна цена.

Мастилата на PigmentInc са направени по поръчка и предназначени за отпечатване на всякакви тъкани, както от синтетични, така и от естествени влакна. Те са формулирани специално за максимално широка цветова гама при естествени влакна, като памук, коприна и вълна с пигментните P60i и реактивните P50i. Сублимационните мастила P40i за полиестер и ликра са ясни и чисти, с добавени хроматични багрила, които дават фантастични цветове. Всички мастила осигуряват дълбоко черно и се постигат брилянтно зелено и дори трудния виолетов цвят. Ако наистина искате да се откроявате - добавете богатата гама от неонови мастила, които предлагат най-широкия цветови диапазон в бранша -перфектни за промоционални кампании и повишаване на разпознаваемостта на търговските марки.
P60i-colors

Интелигентни функции

• Дегазирана система за доставка на мастило под налягане, гарантира правилното подаване на мастило към дюзите за непрекъснат печат с масивна променлива капка с обем 45.3 пиколитъра за екстремно проникване в по-дебели платове.
• За по-леки материи с по-голяма нужда от качество на цвета и изображението фърмуера на принтера поддържа капка с минимален размер 4.5 пиколитъра
• Като опция се предлага модул за инлайн хоризонтално фиксиране
• Вградена антистатична система, монтирана на входа за подаване на плата, позволява високоскоростен печат на полиестер.
• Дистанционно наблюдение чрез USB безжичен интерфейс, така че може да се работи на няколко принтера за производство от един централен компютър за контрол.
• Конфигурируеми системи на главата и мастила са в основата на гъвкавостта на принтерите GoTx®
• Реномирана патентована система за работа с медии дава възможност за печат върху всякакви обикновени тъкани, включително и съвместимост с плетени, разтегливи в една посока платове.
• Това е сериозно спестяване в оборудване и разходи в човешка сила в сравнение с принтерите с лепилен ремък
• Офлайн устройство на PigmentInc® за предварително третиране на платове за печат с пигментни мастила - предоставя по-висока цветова гама, ясно чертани контури и трайност при пране, без да се жертват характеристиките на плата

А. Inline производство
1. Управлявайте един принтер със станция за предварително третиране и система за фиксиране инлайн или ... използвайте множество принтери само с една станция за фиксиране и предварително третиране, използвани отделно. Нещата са готови да растат с вас
2. Ако трябва да се печат на проби и къси тиражи, може да го правите без компромиси
Config-InLine
Б. Offline производство
1. Ако ви се налага да печатате едновременно на различни медии и/или имате по-големи поръчки, може да ползвате няколко принтера с едно устройство за третиране и едно за фиксация
2. Различните машини GoTx ®на PigmentInc са готови да растат с вас
Config-OffLine

 

Комлексни решения

GoTx – Хоризонтална фиксация

GoTx-2600FX

Машините GoTx® 1900FX / 2600FX за хоризонтална фиксация са мощни фиксиращи елементи за сублимационни и пигментни мастила. Проектирани са да работят в унисон с принтерите GoTx® 2190/2260 за безпроблемна продуктивност в една линия или като отделни устройства за по-висока производителност

Чрез използването на плочи с четири зонови нагревателни елементи под и над медиите, платовете се подават хоризонтално, без да се докосват по време на фиксация. За да има равномерност не са използвани IR нагревателни лампи, с което се избягват зони на хладна фиксация по цялата ширина на медиите. Фиксиране с хоризонтален път на медията осигурява по-добър контрол и избягва дим, пара или масло, което може да се стече по медията и всичко това позволява избягването на размити и двойни изображения.Акценти на продукта
• Фиксиращите модули GoTx® са предназначени за непрекъснато производство и медиите не се докосват по време на процеса на фиксация
• До 95 м2 / час изход, с променливи радиални аксиални вентилатори отгоре и отдолу за отстраняване на пара
• Тъканта не се докосва по време на фиксация
• Панели с по четири нагревателя
• 15 минути време за готовност след стартиране
• За използване в обща линия или отделно с/от принтер


GoTx® – 1900PT/2600PT за предварително третиране на плат
GoTx-1900PT

   Прецизното и равномерно предварително третиране на тъканите за директен печат с пигментни или други мастила е от съществено значение за осигуряване на разширена цветова гама, ясни очертания и устойчивост на пране. Модулът за предварително третиране на плат GoTx® е проектиран да направи повече от просто един мокър плат. Една пулверизираща дюза определя и полага точното количество разтвор за предварително третиране на горната повърхност на плата, без да намокря долната. Това води до запазване на характеристиките и теглото на плата.
Модулът с четворни зони за хоризонтално фиксиране изсушава плата в същата линия, така че той излиза готов за печат директно от машината за предварително третиране на GoTx®.
Designed to run inline with the GoTx® 2190/2260 printer series or off line for greater productivity.
Акценти на продукта
• За използване в обща линия или отделно с/от принтер
• До 80 м2/ ч производителност
• Двойни разпръскващи дюзи
• Самопочистващ се
• Вградена станция за сушене
• Ширина 1,9 или 2,6 м

Към началото

Дигитална автоматична щанца i-Mark


Системата i-Mark позволява рязане по контур, без оператор, на самозалепващи листове и дигитални и сито отпечатъци върху картон, хартии, фолия и други материали.
Изключително подходяща за дигитални студия за бързо и удобно "щанциране" на къси тиражи
DD-cutter
Mобилен лост снабден с вакуумни вендузи повдига листовете от входящата тава и ги подава към плотера.
В зависимост от дебелината и твърдостта на листовете, машината може да поеме от 40 до 120 листа, но докато машината е в експлоатация, могат да се добавят допълнителни листове, без да се налага спиране на машината.
Системата е оборудвана с вътрешен вакуум-компресор, който не изисква външни въздушни връзки.
Правилното подравняване се постига чрез прочитане на маркировката сложена предварително на всеки лист. Kамера оборудвана с технологията eye-mark за части от секундата извършва разпознаване и корекции.

Компенсациите след прочитане на маркерите и изкривяванията, които може да се получат от дигиталните печатни системи са в клас на точност приблизително 0,2 мм. Размерът на листата, които може да се използват са в диапазона от А4 формат до 35 х 50 см. Вендузите за вакуума са разположени на разстояние 25 см и листа с формат A4 трябва да се поставят по дългата страна.

В допълнение към частично прорязаване на самозалепващи материали, може да се прави и пълно прорязване за всякакви приложения, които изискват това, като етикети, визитки, оформени визитки, малки кутии и успешно може да се реже картон с грамаж в границите от 150 грама до 350 грама.

Пълното прорязване се извършва в режим, който оставя за непрекъснати точки от материала да се избегне отлепване по време на рязането, като параметрите на рязане са зададени в програмата.
Държача на острието за рязане е проектиран с две позиции; в режим прорязване, той работи в един канал, който предпазва ножа от допълнително износване при рязането на материала.

Скоростта варира в зависимост от сложността на контура, средно продължава 30-40 секунди при рязане на самозалепващи материали, а при пълно прорязване скоростта е много по-бавнa и затова е този режим е по-подходящ за малки размери или по-прости форми за порязвания.

Системата се състои от три отделни компонента: подаващо устройство, режещ плотер и изходна тава. Тези три части са разположени една след друга и те трябва да бъдат поставени върху работна маса, като изходната тава да може да виси след ръба.

Машината се свързва към компютър с помощта на USB кабел; софтуерът се инсталира лесно на компютър с Windows, а тези, които използват изключително Apple Mac може да инсталират софтуерния инструмент за съвместимост "Паралел"

Софтуерът управлява файлове в Adobe Illustrator формат, създадени независимо дали от Mac или PC, но може също така да работи и с файлове, създадени в CorelDraw.

Брошура за дигитална автоматична щанца i-Mark

Към началото

 

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe