е-бюлетин #135
  • Offers

е-бюлетин 135

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Март 2017

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Индустриални цифрови текстилни машини от доказан производител

Две високотехнологични мастиленоструйни платформи от Xerox-Impika

Нова версия на софтуера за Silhouette хоби режещи плотерчета

Цени

Adcom Valiani Mat Pro Ultra 120 cutting table spring 2017 offer
Специална цена за режеща маса Valiani Mat Pro Ultra 120 с работна площ 82 х 122 см

Продукт на месец Февруари 2017 

Цифрова монохромна преса Xerox D95А

Adcom POM February 2017 Xerox d95 d110 d125 small

Индустриални цифрови текстилни машини от доказан производител 

Производителността на дигиталния печат на плат  започва да се доближава до класическия текстилен печат, но гъвкавостта и възможностите са несравними.
MS Italy MS JP7 Printer
Дигиталните печатни машини MS-JP7, които са на пазара вече две години, са сред най-гъвкавите и високопроизводителни решения на пазара за директен печат на платове от естествени материи.
Механичните части на машината, както и системата за подаване на плата е резултат от огромния опит на MS в производството на текстилни машини за печат, както ситопечатни, така и цифрови. Този опит позволи на MS да достигне почти абсолютна надеждност и прецизност в опъна на плата и точния контрол.
Основата на машината е снабдена със система за развиване и подаване на ролките плат с максимален диаметър от 400 мм, за захващане и натягане на плата с регулируемо позициониране.
Транспортния ремък за печат е от същия тип, използван в ситопечатните машини и е покрит с лепило, за да захваща плата по време на печат. Ремъка се почиства в измиващия модул от движещи се четки и гумени чистачки за отстраняване на остатъци мастило и в последствие се изсушава.
В частта за печат на MS-JP7, печатната карета с разположени два реда печатащи глави, се задвижва от мощни серво мотори.
Машината, може да бъде конфигурирана за 4 до 8 цвята на печат и достига скорост до 180 линейни метра / час. Използваните Kyocera глави позволяват печат с до 16 нива на сивото използвайки капки с променлив размер между 4 и 72 пико-литра. Системата за захранване с мастило е отворена и освен мастилата на Kiian Digital може да се ползват подходящи мастила от всички основни производители на пазара които имат необходимите подходящи характеристики.
Сушенето на плата при MS-JP7 се постига чрез сушилня с горещ въздух с електрическо отопление. Плата на изхода се навива върху картонени тръби, благодарение на действието на двa вала с гумениo покритие. Машината може да бъде оборудвана по заявка със система за големи jumbo ролки за развиване и навиване, устройство за нагъване на плата на изхода и т.н.
SPR
SPR (Same Print Result) е много важна концепция, която отличава продуктовата гама MS от неговите конкуренти.
С MS можете да започнете с едно устройство на входно ниво, като JP5 EVO и когато вашия бизнес и производството се разшири можете да ги надстроите до по-голям модел или дори LaRio като същевременно се запази същото качество на печат през цялото време. В MS ние предлагаме същия резултат на печат за всяка машина от най-малката до най-голямата!
До сега MS са имали много широка гама от машини, но винаги с една и съща печатаща глава и начин на печат. Сега последователността в качеството на печат е гарантирано в цялата гама машини. Покупката на MS индустриален текстилен принтер гарантира качеството на печат, както и изискванията за в бъдеще!! SPR позволява на клиента да избере което и да е ниво на продуктова гама на MS и да се постигне същия резултат за печат, като разбира се използват същите мастила и софтуер.
Въпреки, че машината може да се управлява от различни софтуери (RIP) спрямо предпочитанията и нуждите на клиентите, MS-JP7 е снабден със собствен RIP - Matchprint II. Също така на разположение в производствения софтуер е приложението за дизайн / оцветяване: Ramsete III, което е най-доброто съответствие на Matchprint II. Matchprint II.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА JP7
Производствена скорост до 8 цвята и 180 лин.м. / ч.
Печатащи глави до 16 броя
Резолюция на печат 600 x 600 dpi
Graylevels 16
Обем на капката мастило от 4 до 72 pl
Характеристики Отворена система за мастило
Отворена система за софтуер
Вградена система за дистанционнa диагностика
Вграден уеб сървър за отчет на разходите
Ширина на печат 180 см
Производствена скорост в CMYK цветност 335 лин. м. / ч.


MS произвежда машини за печат на текстил, вариращи от отделна мастилено-струйна печатна машина за завършени комплексни решения, с цифрова (мастилено-струйна), традиционна или комбинирана технология. MS предлагат голямо разнообразие от мастилено-струйни принтери, като по-долу са изброени някои от тези машини:

MS JP5 Evo със скорост 50 линейни метра / час при висока резолюция и максимална скорост 100 линейни метра / час.
MS JP6 със скорост 90 линейни метра / час при висока резолюция и максимална скорост 210 линейни метра / час.
MS JP7 със скорост 180 линейни метра / час при висока резолюция и максимална скорост 335 линейни метра / час.
MS JPK Evo със скорост 350 линейни метра / час при висока резолюция и максимална скорост 640 линейни метра / час.
MS LaRio със скорост 35 линейни метра / минута при висока резолюция и максимална скорост 70 линейни метра / минута
MS logo
MS както и Kiian Digital са част от диверсифицирания глобален производител Dover с годишни приходи надвишаваща $ 7.0 милиарда. Корпорацията доставя иновативно оборудване и компоненти, специализирани системи и услуги за поддръжка в четири основни оперативни сегменти: енергетика, инженерни системи, Течности, и хладилна & хранителна техника. Dover съчетава в глобален мащаб предприемачески подход за повече от 60 години и разполага с екип от 29,000 служители. Базирана в Downers Grove, Illinois, Dover търгува на борсата в Ню Йорк под "DOV." Допълнителна информация е на разположение на уеб адрес: www.dovercorporation.com

Към началото

Две високотехнологични мастиленоструйни платформи от Xerox-Impika 


Brenva-Header
статия от Бил Майкъл, Industry Trends
Сътрудничеството между ксерографския лидер в листовия формат Xerox и специалиста в мастиленоструйните машини с непрекъснато подаване Impika от 2013 стигна до най-силната индикация още по време на Drupa Media Week в Дюселдорф, Германия. Там Xerox представи две нови мастиленоструйни преси: първата производствена мастиленоструйна преса на форматни листа Xerox® Brenva ™ HD  и новата платформа с непрекъснато подаване Xerox® Trivor ™ 2400 Inkjet Press.
И двете преси са технологични пробиви в техните съответни пазари, черпейки от богатите наследства на двете компании. Производствената Inkjet преса Xerox Brenva HD комбинира икономичността и производителността, свързани с мастилено-струйния печат и възможностите за гъвкавост на платформата листов формат. За Xerox Trivor 2400 Inkjet press, това е за доставяне на следващото поколение мастилено-струйна платформа, която предлага невероятна мащабируемост, гъвкавост и голяма продуктивност.
Brenva-Digital
Взети заедно, тези технологии се комбинират, за да направят мастиленоструйния печат по-достъпен, технологично и ценово, за доставчиците на печатни услуги. Това е важно, защото, според InfoTrends цветния мастиленоструен печат се очаква да достигне пазарен дял от 57% до 2019 година.

Пазарен ръст
Появата на високоскоростни ролни устройства за цветен мастиленоструен печат през 2008г, донесe огромни количества обем на печат за приложения като транзакционни документи, директна поща и книги. Тези системи са предназначени за много милионни импресии на месец и като резултат една сравнително малка инсталирана база реализира значителни обеми, което от своя страна ускори растежа на цифровите цветни производствени машини.
InfoTrends
Фигура 1: Глобалeн обем на производство на цифров цветен печат (по технологии)
Глобалните обеми цифров производствен цветен печат възлизат на около 400 милиарда импресии през 2014 г. InfoTrends очаква те да надвишават 825 милиарда до 2019 г. Цветния мастиленоструен печат представлява 42% от общото производство на цифровия обем в цвят през 2014 г. и ще достигне 57% през 2019 г. Тази забележителен обрат ще се случи, независимо от факта, че цифровия цветен печат с тонер също расте с 9% на година. Тези цифри говорят за огромен потенциал за растеж в производствените мастилено-струйни цветни системи.

Нови технологии, които помагат на доставчиците на печатни услуги да уловят бума от възможности на мастиленоструйния печат.
И двете преси са насочени към приложения, които предоставят най-добрите днешни възможности за растеж: транзакционни документи, директна поща, книги и ръководства. Те откриват нови възможности за много доставчици на печат, които не разполагат с капитал и печатни обеми, за да се оправдае придобиването на мастилено-струйни преси от висок клас, които имат отдавна почти изключителни възможности на пазара.

Революцията във форматния мастиленоструен печат
Brenva-open
Новата Brenva преса е първата от серия планирани производствени мастилено-струйни преси листов формат от Xerox, които комбинират ниски експлоатационни разходи за мастилено-струйни с гъвкавостта на материалите, качеството и къси и средни тиражи. С препоръчителна продажна цена от $ 649,000 за базова конфигурация Branva е реалистичен вариант за много доставчици и отлично решение за влизане на пазара на мастилено-струен печат или допълнение към съществуващ в момента бизнес.

Попълване на незадоволена пазарна нужда
Brenva е насочена към така наречената "зона на прекъсване", в голяма степен не-обслужвано пространство, която седи между ксерографските преси за големи обеми и ниския клас мастиленоструйни преси. Тази зона е узряла за развой, защото много от сегашните приложения са произведени чрез използване на офсетовo пред-напечатани форми комбинирани с монохромни тонер-базирани машини за променливата информация. Това дава по-скъп и по-малко ефикасен процес, отколкото печатането с едно минаване, използвайки само бяла хартия на цветна мастиленоструйнa преса.

Изградена върху основата на доказани технологии
Brenva може да изглежда позната, защото използва същата рамка, както водещите продукти от семейството на iGen, изграден е с помощта на много от най-добрите в рода си Xerox компоненти, но нека това не ви заблуждава. Тази платформа тласка технологиите на Xerox към следващото ниво.
Brenva-Seethru
Интегриран на база сигурни технологии базовата конфигурация включва производствения стекер от семейството на Nuvera и много от същите системи при боравенето с хартия, които са помогнали на iGen моделите да държат лидерството по надеждност за повече от десетилетие. Подобно на iGen, Brenva предлага най-добрите в класа функции за автоматизация и оптимална производителност като инлайн спектрофотометър за подпомагане на процесите по калибрация и автоматизирано профилиране.
Вътре в пресата се ползва печатен модул с изцяло нов дизайн, изграден с най-новите мастиленоструйни компоненти от екипа на Xerox / Impika в Aubagne, Франция, за да се осигури пълен контрол в системата и корекции по време на целия тираж. Сред разширените възможности на Brenva са:
• Високо производителни Kyocera печатащи глави, с капацитет на изстрелване над 100 милиона капки в секунда.
• Обектно ориентирано управление на цветовете, за да се разграничат текст, графики и изображения и да се оптимизира всяко със съответното качество на изображението и размера на капката, както и да се подобри разхода и контрола на мастилото.
• Режим само за рентабилен черно-бял печат, което го прави първата преса предлагаща лидерство в цената както за бизнес, така цветни и черно-бели приложения.

Универсалността на листовия формат
inkjet cutsheet
Тази преса печата със скорост 197 изображения - формат А4 в минута, има за цел да предложи набор от предимства, които се срещат днес в други мастиленоструйни продукти на Xerox, но с възможностите за гъвкавост, които традиционно се намират на платформа за листов формат.
Като пример, Brenva ще преуспява в среда, където поръчките диктуват различни субстрати, изискване, което обикновено не би било благоприятно за традиционните ролни с постоянно подаване мастилено-струйни технологии, където преминаването от един към друг субстрат отнема време и ограничава производителността.
Имайки предвид горното, Brenva осигурява осем изходни позиции за захранване с хартия, позволявайки 20 000 листа обикновена и/или третирана хартия с тегло, вариращи от 60 до 220 гр/м2 и размери до 364 мм. х 520,7 мм.

Познатата поддържаща роля
DFE
На входа на системата е познатия контролер Xerox FreeFlow Print Server, който е общ за всички водещи листов формат преси на Xerox. На края са заимствани довършителни устройства от доказалата се Xerox Nuvera линия. Базовата конфигурация на пресата "включва Xerox® Production Stacker, който може да се комбинира и произвежда брошури инлайн. При старта имаше инлайн CP Bourg BDFNx booklet maker за производство на брошури в номиналната скорост на пресата, но към настоящия момент има много допълнителни възможности за довършителни операции и избора продължава да се разширява.

Наследство на иновациите продължава
Пробивни нововъведения често провокират сравнения с предходни технологии. Някои несъмнено ще определят Brenva като "Inkjet iGen", както първият iGen бе с прякор, "Цветен DocuTech" и кaкто оригиналния DocuTech, въведен преди повече от 25 години, бе построен на рамката и доказаната работа с хартия на водещия тогава модел 5090.
Макар и предназначена да обслужва един много различен сегмент на пазара, в сравнение с iGen, то е ясно с Brenva, че развитието на иновациите продължава.

Преса, която расте с вашия бизнес
Trivor
Промените в областта на мастилено-струйния печат не спират с новата платформа за листов формат. Xerox също така пусна и други впечатляващи иновации на пазара инкджет машини с непрекъснато ролно подаване  Xerox Trivor 2400 InkjetPress.

Гъвкав днес, мащабируем утре
Като видим наследник на Xerox Impika Compact, Trivor включва нови нива на гъвкавост, не само за да се приспособи пресата за специфични приложения, но също така и с капацитет за бъдещи нововъведения. Новатa мастиленоструйна преса може да бъде обновена в областта на скоростта на печат и капацитета на месечното натоварване, благодарение на новата транспортна база, която дава възможност на разширен обхват от субстрати, така, че да се обхване по-широк спектър от приложения. Това дава сигурността знаейки, че когато бизнесa расте, тогава също може да се надстрои основната инвестиция.

В крак с променящите се изисквания на клиентите
20-инчовия Trivor носи някои мощни възможности на на потребителите. Нейните скорости на печат в цвят от 168 метра в минута (200 метра в минута черно-бяло) осигуряват 30 процента тласък в производителността над досегашното входно ниво Impika Compact, когото Trivor заменя. Той прилага лидерската система на автоматизация от други Xerox платформи, включително:
• откриване на липсващи дюзи и отстраняване за да се поддържа качеството на изображението, наследено от семейството на CiPress,.
• Clear pixel технология, от Риалто, за да се поддържа дюзите работещи.
• Inline density optimization, за да се осигури еднаквост на цвета в по цялата ширина на медията, от IJP 2000

За да съответства на гъвкавостта на пресата и отговаря на изискванията на пълна гама от приложения, Xerox разработи с EFI  чисто нов сървър / контролер за печат. Новият Xerox IJ Print задвижван от Fiery Server, всъщност се състои от множество RIP-ве, които позволяват на доставчиците за печат да мащабират мощта, която им е необходима за различни приложения. Заедно, тези RIP-ве се справят с обхвата на потоци от данни, които са общи за различните производствени мастиленоструйни приложения, като същевременно позволяват проста интеграция, цялостно управление на цвeта и безпроблемна интеграция с работните процеси на клиентите.

Към началото

Нова версия на софтуера за Silhouette хоби режещи плотерчета 

Silhouette Studio 4
Дългоочакваната бета версия на софтуера за управление на най-използваните хоби режещи плотерчета Silhouette Studio V4 е достъпна за сваляне оттук

Новата бета 4.0 изглежда съвсем различно от официалната 3.8 и по-старите ѝ версии на Silhouette Studio. Най-голямата промяна е в облика и оформлението.
По-долу ще видите някои от основните промени:
• Обновена навигация в Mode менюто – Позволява на потребителите да превключват бързо и лесно между работното пространство и онлайн магазина, библиотеката с работни файлове и изпращането на задачи за рязане.
• Send to Silhouette revamp – нова функция за изпращане на задачите за рязане към Silhouette хоби режещите плотерчета, която упътва потребители лесно и интуитивно. Чрез няколко стъпки се избират материала за рязане и работните настройки.
• Floating panels – по-добър контрол при работа с по-голям брой панели с редица функции.
• Dynamic Toolbar – оптимизирана лента с инструменти за бързи корекции и настройки по дизайна, в зависимост от селектирания обект (т.е. бърз избор на цвят за запълване, цвят на контурите, избор на шрифт при селекция на текст).
• New project start-up options – при започване на работа по нов дизайн, потребителят трябва да укаже какъв тип е (т.е. празен документ, картичка, пълноцветен дизайн с Print & Cut функция, с PixScan функция, и т.н.). В зависимост от вида на избрания документ, софтуерът избира подходящи панели,  за да улесни работата на потребителя.
• Improved Tracing features – в допълнение към предишните опции за трейсване, V4 на софтуера предлага “Trace by Color” функция за Basic edition безплатната версия и “Magnet Trace” опция за Designer Edition версия и по-нови.
• Tutorials feature – нов инструмент за ръководство в Help менюто, който напътства потребителите как да ползват различните инструменти.

При стартиране на софтуера, потребителите ще видят кратко слайдшоу с някои от новите функции при четвъртата версия. Достъпно е потребителско ръководство в “Help” менюто, в което са пояснени някои от основните промени в новата версия на Silhouette Studio.

Няколко важни бележки за новата бета версия:

• Silhouette Studio® може да има само една инсталация. Ако инсталирате V4, тя ще замени всяка предишна версия на софтуера. Иначе казано, потребителят не може да работи с V3.8 и V4 едновременно.
• При работа с Beta версията, потребителите трябва да дадат достъп на Silhouette за събиране на информация за ефективност и производителност на софтуера.
Тъй като версията все още е тестова (beta), не е осигурена техническа поддръжка от Silhouette. Потребителите могат да изпращат доклади за технически грешки (bugs) при работа със софтуера на следния уеб адрес: https://www.silhouetteamerica.com/beta-feedback
• Библиотеката с работни файлове и лицензионните ключове ще се прехвърлят от по-старата версия до новата бета версия V4 на Silhouette.Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe