е-бюлетин #99
  • Offers

е-бюлетин #99

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Март 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH представя новата серия принтери VALUEJET X

Режещите плотери Silhouette - незаменим инструмент за креативни хора

Интересни приложения за печат на камък и дърво

Цени

Специална оферта за Mutoh ValueJet

MUTOH представя новата серия принтери VALUEJET X

Mutoh представи новите ValueJet X- модели 64” (165 см) широкоформатни принтери - ValueJet 1638X и ValueJet 1638WX.

X-моделите са висококачествени и високопроизводителни широкоформатни мастило струйни принтери от известната серия ValueJet и са наследници на моделите ValueJet 1638 и ValueJet 1638W с две печатащи глави, представени през 2012.

 

VJ1638X-with TUP100 VJ1638XW-with TUP80
ValueJet 1638X с подаващо / навиващо устройство за ролки до 100 кг ValueJet 1638WX с подаващо / навиващо устройство за ролки до 80 кг


Модела ValueJet 1638X е предназначен за производителите на дългосрочна екстериорна и интериорна реклама. 1638X може да бъде зареден с Mutoh Eco Ultra или Universal Mild Solvent мастила. Другият модел ValueJet 1638WX ползва новите DS2 дисперсни сублимационни мастила и е предназначен за трансфер от сублимационна хартия върху платове на полиестерна основа и производство на спортна екипировка, банери, флагове и транспаранти, интериорна декорация от текстил, персонализирани рекламни изделия и много други.

Интегрираната ново разработена дънна платка позволява по-бърза комуникация и обработка на данните както и разширени функции при автоматизацията на печата. X-сериите са специално разработени за натоварени печатници и принт студия, които изискват константно високо качество и разделителна способност на отпечатъците.

Производствените скорости на печат на ValueJet 1638X започват от 10 м²/ч при 1080x1440 dpi през 15, 20, 29 и 36 м²/ч, последната скорост е при 720x720 dpi. При режим на печат 360х720 dpi скоростта достига 48 м²/ч. Сублимационния модел ValueJet 1638WX предлага производствени скорости от 11 м²/ч при 1080x1080 dpi през 25, 42, 50 и 65 м²/ч, последната скорост е при 360x360dpi.

“С новата X-серия на ValueJet моделите ни, Mutoh подчертава технологичното си лидерство в развитието на широкоформатния ролен печат и страстта ни към съвършенство”, казва Arthur Vanhoutte, генерален мениджър на Mutoh Белгия.
“Новите надеждно проектирани и произведени ValueJet 1638X и 1638WX принтери ще поставят нови стандарти по отношение на висока производителност при висока резолюция на печат, атрактивна себестойност на отпечатъците както и несравнима лекота на работа. Нашата ново въведена DropMaster технология предоставя възможност за постоянно и безкомпромисно качество на печат дори и при ползване на принтерите от начинаещи потребители,” заключва Vanhoutte.

Ключови функции и предимства

Последно поколение микро пиезо мастиленоструйни печатащи глави

И двата модела са оборудвани с по два броя последно поколение печатащи глави, разположени в шахматна конфигурация. Активната площ, върху която печатащите глави разпръскват точки с мастило е приблизително с размер 2 инча. Това позволява по-високи скорости при високо качество на печат. Обемът на капките с мастило варира от 3.5 пиколитра до 35 пиколитра при ValueJet 1638X и от 5.9 до 45.3 пиколитра за VJ-1638WX.

Нова дънна платка

за постигане на най-висока скорост на печат при много добро качество на отпечатъка в класа си, принтерите от ValueJet X-сериите разполагат с нова дънна платка с мощен 64-битов RISC процесор. Дъното позволява бърз трансфер и обработка на данните и не на последно място възможността за ползване на пълния капацитет на печатащите глави.

Нова DropMaster печатна технология

DropMaster е специално разработена за широкоформатните принтери с две печатащи глави от серията ValueJet на Mutoh. Тя елиминира нуждата от времеемки и тромави настройки на печатащата глава в зависимост от дебелината на медиите за печат. Знаейки дебелината на медията и съответно разстоянието между повърхността й, DropMaster автоматично пресмята и настройва интервалите на изстрелване на мастило от дюзите при едно- и двупосочен печат, независимо от разделителната способност и скоростта на печат.
В комбинация с революционната технология за вълнообразно нанасяне на пасовете с мастило (Intelligent Interweaving), DropMaster осигурява прецизен контрол върху нанасяне на капките с мастило в рамките на цялостния контрол на капката, което води до по-добро отпечатване при всички режими.

Мастила за ValueJet 1638X

VJ1638X може да се конфигурира с два типа мастила. Mutoh Eco Ultra мастилата са трето поколение еко-солвент с подобрено съхнене, фиксация и устойчивост на драскане и се предлагат в два вида опаковки - 220 и 440 мл. касети. Mutoh Universal Mild Solvent (UMS) мастилата се предлагат в 440 мл касети и 1 литрови бутилки за ползване с Mutoh рефилна система. Mutoh UMS мастилата съчетават основните предимства на еко и милд солвентните мастила. Те предлагат ненадмината цветова гама, обхващаща 83 % от Pantone C® скалата.

Мастила за ValueJet 1638WX

ValueJet 1638WX принтера за печат върху сублимационна хартия работи с ново поколение качествено ценово ефективно дисперсно мастило серия DS2, което е 100% чисто от летливи органични съединения. Мастилата покриват богата цветова гама с ярки, плътни и живи цветове и осигуряват много добра устойчивост на пране и изпотяване.

Различни навиващи устройства

Различни опционални моторизирани навиващи системи за работа с ролки тежащи до 30 кг се предлагат за ValueJet X-сериите принтери. Mutoh също предлага напълно моторизирани развиващо/навиващи системи за водене на медията, които боравят с ролки с тегло до 80 кг или до 100 кг.

Разработени и произведени в Япония, новите ValueJet X-серии принтери се предлагат в оторизираната дистрибуторска мрежа на Mutoh.
Оторизиран дистрибутор за България на MUTOH e ADCOM

Допълнителна информация за Mutoh ValueJet X-сериите:

• Продуктово видео за ValueJet 1638X вижтe тук
• Повече информация зa ValueJet 1638X
• Повече информация зa ValueJet 1638WX
• Повече информация за новатa DropMaster технология на Mutoh

Към началото

Режещите плотери Silhouette - незаменим инструмент за креативни хора

Silhouette-PortraitРежещите плотери Silhouette могат да прорязват изцяло редица материали като хартия, PVC и термотрансферно фолио, картон, плат и други. С включения в окомплектовката софтуер Silhouette Studio®, може да създавате и режете ваши дизайни и да ползвате шрифтове, които са инсталирани на компютъра Ви. Има десетки хиляди дизайни, които се предлагат в постоянно обогатявания Silhouette Онлайн Магазин. Чрез табличката по-долу може да се ориентирате кой модел Silhouette е точния избор за Вас.

Използвайки режещ плотер Silhouettе креативните възможности и реализации са неизчерпаеми.

По-долу са част от примерите за това, какво може да произвеждате

Лексикони
Lexicon

Създаването на лексикони никога не е било по-лесно, отколкото сега със Silhouette. Той се справя с различни форми, заглавия и хартиени декорации с лекота. Вие имате достъп за работа с почти всички шрифтове инсталирани на Вашия компютър, а с окомплектования софтуер може да режете дизайните си в удобен размер, за перфектно оформление.

Уверете се, че разполагате и работите с режеща подложка за Silhouette, която позволява да намалите фирата като режете дори и брака от медиите.

Картички
card

Чрез плотерите Silhouette създавате ръчно изработени, персонализирани, ефектни и уникални картички с оформление и настроение подходящи за всяка ситуация. Онлайн магазинът на Silhouette предлага уникални шаблони за картички от обекти декорирани с редица малки криви по ръбовете, през декорация на прозорци до картички с изскачащи елементи.

Персонализиране на дрехи
cloths

Може да работите с термотрансферно фолио и да създавате уникални щампи с изображения и текстове за декориране на различни облекла - тениски, ризи, дънки и други. Изрежете от термотрансферното фолио семпли или сложни дизайни и апликирайте (чрез термопреса или ютия) върху текстила, който желаете да персонализирате. Може да добавите и малко блясък към дизайна си чрез направа на шаблонна декорация с камъчета, тип изкуствени кристали за апликация, които се предлагат в комплекта Silhouette rhinestone starter kit.

Интериорна декорация с PVC фолио
decoration

Декорацията с фолио бързо се превръща в най-популярния начин за украсяване на вътрешни пространства. Лесно за рязане, зачистване и със самозалепващ слой, фолиото е идеалния начин да добавите любимите си цитати и дизайни върху стените, вратите, мебелите на Вашия дом и различни обекти в него, стъклата на автомобила си и др.

Ецване на стъкло
EtchedGlas

Знаете ли как да използвате Вашият Silhouette плотер за създаване на елегантно гравирано стъкло? Просто изрежете форма или фраза в PVC фолио със Silhouette и ползвайте PVC-то като шаблон върху произволен стъклен обект, върху който ще нанесете паста за ецване на стъкло. Така ще персонализирате вида му.

Временни татуировки
Tatoo

Чудесна алтернатива за карнавали и партита временните татуировки могат да бъдат изрязани във всякакъв размер и да бъдат апликирани върху човешката кожа лесно - с малко количество вода. Татуировките залепват и върху други повърхности като топки за голф и бейзбол, миниатюри и други.

Хартиени фигурки
PapweCrafts

Сложните срезове, прецизното размножаване и направата на гладки ръбчета правят Silhouette перфектния инструмент за създаване на хартиени фигурки. Независимо дали сте начинаещ в създаването на семпли кутии за подарък или професионалист в сътворяването на хартиени замъци и други сложни модели Silhouette Ви помага да се справите по-бързо и по-лесно.

Silhouette предлага и няколко инструмента, които Ви помагат при работа с хартиени продукти като специален инструмент за повдигане, който се ползва за почистване на сложни срезове и поставяне на тънки парченца хартия върху готова повърхност.

Какво може да режете?

  • Хартия и картон
  • Самозалепващо фолио
  • Плат
  • Термотрансферно фолио
  • Шаблони за камъчета за декорация
  • Специализирани медии
  • И много други...

Към началото

Интересни приложения за печат на камък и дърво

 Принтерите на DirectColorSystems от серията UV позволяват печат на стандартни и не до там стандартни като форма материали. Благодарение на UV LED технологията принтерите могат да печатат не само на предмети с равна повърхност, но и такива с релеф и дори неравности с повече от 6-8 мм.

Максималната дебелина на предметите в зависимост от модела може да варира между 10 и 15 см стандартно, а при най-новият модел като опция се предлага до 38 см височина.
По-долу има снимки и кратък филм за възможността за печат на дялан камък, без допълнителна обработка, както и на дървена поставка за вино, която е шлайфана, но без лак и друга обработка.
При дървената поставка има два отпечатъка на една и съща картинка: само CMYK цветовете и CMYK цветовете с бяла подложка, която е нанесена (inline) на едно минаване едновременно с цветовете
Уникалната технология Textur3D позволява в допълнение специални ефекти, които придават уникален вид на вашите продукти.

DCS1024 печата на дялан камък
  
DJ1024UV-stone w.White1

DJ1024UV-stone w.White close

 

DCS1024 печата на дърво

 

DJ1024UV-wood w.White

Повече информация за DCS принтери с UV LED технология може да прочетете тук

 

Към началото

Специална оферта за Mutoh ValueJet

До 31-ви март 2014 можете да се възползвате от специалните цени за принтери ValueJet

Mutoh-logoMutoh-symphony

Модел Ширина   Специална цена
до 31-ви март

 

ValueJet 1204

 

1.3 м

ValueJet 72dpi

 

7700 Евро

 

ValueJet 1624

 

1.6 м

VJ1624 NO T30

 

12490 Евро

Комплектите включват RIP Onyx RIP Center или SAi PhotoPrint, рефилни касети и 4 литра мастило Mutoh UMS
Цените включват доставка, инсталация и обучение.

Цените са без ДДС!

Към началото

Специални оферти за режещи плотери GCC Expert LX и Puma III

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe