е-бюлетин #203
  • Offers

е-бюлетин 203

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2022

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Mutoh Europe представя нови и безопасни мастила

Новият Wacom Cintiq Pro 27 pen display - проектиран за хармония

Елегантен блясък - новото термотрансферно фолио на STAHLS което хваща окото!

Еко-солвентният принтер XpertJet 1641SR Pro печели наградата BLI Pick Award връчвана от Keypoint Intelligence

Полезна информация за ножчетата Silhouette

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Септември 2022
Термотрансферна преса STAHLS' Hotronix Fusion IQ
stahls hotronix fusion iq side


Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Октомври 2022

STAHLS Color of the month September2022 main pic

Mutoh Europe представя нови и безопасни мастила

CMYK комплект мастила без символи за рискове и опасности

MS51 inks

Производителят на широкоформатни дигитални принтери Mutoh обяви пускането в EMEA на първия по рода си комплект CMYK мастила за широкоформатни принтери - серия MS51. Мастилата от серията се предлагат в литрови опаковки и са специално разработени за новите глави с пиезо технология на Mutoh  - AccuFine, интегрирани в серията принтери XpertJet Pro. Новите мастила MS51 нямат нужда от пиктограми за рискове и опасности и също така не съдържат gBL. Мастилата са много подходящи за широкоформатен печат с дългосрочно приложение на открито и закрито.

Горди сме да представим това иновативно мастило за професионалистите в областта на печата. Новата серия MS51 е черешката на тортата за нашите висококачествени принтери XpertJet SR Pro, които пуснахме на пазара през януари 2022“ каза Митсуо Такацу, управителят на Mutoh Europe Първоначално мастилата ще бъдат налични за устройствата XpertJet 1641SR Pro на Mutoh, като по-късно тази година ще бъдат пуснати и за още модели“, заключи Такацу.

Stephan Heintjens, мениджърът по продуктов маркетинг и продуктово приложение за Mutoh Europe заяви „С нашите мастила MS51 определено изпълняваме изискванията и отговаряме на нуждите на професионалистите в областта на широкоформатния печат както за външни така и за вътрешни приложения. Серията има широка съвместимост с различни медии (включително чувствителни към топлина субстрати), превъзходна цветова гама, живи отпечатъци, ненадминато запазване на блясъка на отпечатъците, 3 години UV издръжливост на открито, слаба миризма, отлична устойчивост на абразия и химикали.“

Heintjens продължи: “Мастилата MS51 ще са устойчиви и в бъдеще като се имат предвид настоящите разпоредби на CLP. Те нямат нужда от никакви пиктограми за рискове или опасност и не съдържат gBL (gamma-Butyrolactone).
В допълнение формулата на нашите MS51 мастила съдържа нова смес от бързо изпаряващи се течности, която значително ще подобри поведението при сушене на продукцията”.

Новите CMYK мастила ще бъдат предлагани ексклузивно от Mutoh Europe в EMEA чрез мрежата от сертифицирани дистрибутори. Първоначално мастилата ще бъдат налични за XpertJet 1641SR Pro модела на Mutoh, а по-късно тази година ще бъдат пуснати и за други модели.

Mutoh MS51-мастила – Основни спецификации

• 4 цвята – C, M, Y, K
• 1-литрови опаковки от разградимо фолио за намаляване на отпадъците
• Мастило без опасност: няма символи за рискове или опасност
• Формула без gBL
• Бързо сушене
• Слаба миризма
• Ярки отпечатъци с висока плътност, отлична големина на капката и запазване на блясъка на медията
• Превъзходна цветова гама
• Подходящи за дългосрочен печат за външна и вътрешна употреба.
• UV издръжливост без ламиниране до 3 години навън.
• Отлична устойчивост на абразия и на химикали.

Към началото

Новият Wacom Cintiq Pro 27 pen display - проектиран за хармония

WacomCintiqPro27

Проектиран да отговаря на индивидуалните и уникални нужди на работния процес на днешните и бъдещи дигитални артисти и създатели на съдържание. Най-новият дисплей таблет на Wacom съчетава следващо поколение писалка и сензорна технология с най-добрите в класа екранни цветови характеристики и персонализирани ергономични подобрения. Wacom Cintiq 27 е създаден, за да бъде продължение на ръката и визията на артистите.

На 28 септември Wacom обяви най-новия си дисплей таблет Cintiq Pro 27 - креативен инструмент, разработен от членове на глобалната общност на изкуство и дизайн, съвместно с продуктовите екипи на Wacom, за да предостави най-завладяващото и стабилно изживяване с писалка на екран до момента. Създаден специално за креативни професионалисти - 2D илюстратори, създатели на 3D модели, аниматори, разработчици на игри, художници на виртуална продукция и т.н. - голямото дигитално платно на Cintiq Pro 27 предлага безпроблемно взаимодействие с творчески софтуерни приложения и осигурява комфорт и лекота на използване, характерна за всички Wacom устройства. Новият 27-инчов Cintiq Pro представлява голяма стъпка напред в почти всички категории, които имат значение за потребителите на графични таблети, като подобрени функции на писалката и мултитъч, по-добра ергономичност, по-бързи скорости на опресняване, ярки и точни цветове, както и комфорт и персонализируеми опции. Освен това потребителите ще оценят модерния външен вид, лекото тегло и тънкия 27-инчов екран, който разполага с по-малък отпечатък от своя събрат Cintiq Pro 24. Най-новият дисплей таблет на Wacom се присъединява към моделите Cintiq Pro 16 и Cintiq Pro 24, за да формира широка гама от размери за всяка нужда и работно пространство.

WacomCintiqPro27 right view
Акцентът върху леснодостъпните облачни пространства и нуждата на професионалните артисти на свободна практика и студийните художници да си сътрудничат свободно, бързо и ефективно в глобален мащаб, изисква многофункционален творчески инструмент за правене на всичко“, казва Фаик Караоглу, изпълнителен вицепрезидент на Брандираната бизнес група на Wacom. „С новия Wacom Cintiq Pro 27 творците могат да разчитат на интуитивно и естествено усещане за писане и въвеждане с докосване, изключително точен, фабрично калибриран цвят, по-бързо опресняване и други дизайнерски функции, които позволяват на потребителите удобно и уверено да създават и споделят работа в творческия свят.“

WacomCintiqPro27 PenPro3
Pro Pen 3 и мултитъч извеждат персонализирането и производителността на ново ниво.
Усещането с писалката върху екрана на Cintiq Pro 27 е значително подобрено с въвеждането на Pro Pen 3. Потребителите вече имат възможност да променят теглото, размера на цилиндъра и центъра на тежестта на писалката чрез сменяемите компоненти, които идват с нея. Възможността за персонализиране на писалката позволява на артистите и дизайнерите да задоволят работните си предпочитания, което в крайна сметка се превръща в по-удобен и естествен работен процес. В допълнение, Pro Pen 3 има подобрено разпознаване на наклон и все още разполага с прочутата технология EMR (Electro-Magentic Resonance) на Wacom с 8192 нива на натиск и работа без батерия. Писалката никога не се нуждае от зареждане, което спестява ценно време и пари. Три програмируеми странични превключвателя (бутона) също са разположени на писалката за създаване на софтуерни преки пътища и модификатори с почти всяко чувствително на натиск приложение на пазара.

Мултитъч също идва стандартно и е изключително ценно за недоминиращата ръка на художниците, когато работят в програми, особено 3D приложения, изискващи прищипване, мащабиране и завъртане на модел или скулптура, докато работите с писалката. За тези, които работят във виртуална производствена среда, десетточковото селективно докосване позволява на потребителите прецизно да манипулират плъзгачите на екрана и други навигационни функции за изключително ефективен работен процес. И тъй като дисплеят с писалка може да работи както с Mac, така и с PC, жестовете на операционната система са винаги достъпни за потребителя. Мултитъч с Linux зависи от поддръжката на приложението. За тези художници и дизайнери, които предпочитат да работят в избрани приложения без мултитъч, има удобен бутон за включване/изключване.

Брилиянтен дисплей таблет
Новият дисплей на Cintiq Pro 27 практически няма паралакс и латентност с много подобрена честота на опресняване от 120Hz, което позволява на курсора да следи движенията два пъти по-бързо от предишните модели. Той е оборудван с HLG (hybrid log-gamma) и PQ (perceptual quantization) крива за показване и редактиране на HDR (high dynamic range) видео съдържание. Предоставяйки брилянтна 4К разделителна способност в 10-битов цвят, 98% DCI-P3 (Digital Cinema Initiatives – Protocol 3), цветният стандарт на филмовата индустрия, както и 99% Adobe® RGB точност на цветовете, потребителите ще се насладят на прецизността на дисплея и реалистичното визуално изживяване. Дисплеят е не само Pantone® валидиран, но и Pantone SkinTone - отговарящ на стандарта Pantone за точно показване на цялата гама от тонове на човешката кожа. За потребителите, които обичат да преместват своите най-често използвани клавишни комбинации по-близо до действителното си работно пространство, ExpressKeys® в стил на захващане, общо осем, по четири от всяка страна, са добавени към гърба на таблета за лесен, ергономичен достъп. Освен това Wacom добави разширяваща се рамка към Cintiq Pro 27, където можете да добавите малка удължителна масичка, за да поставите, например, клавиатура или смартфон. 1/4” UNC резба също може да се използва за закрепване на уеб камери и други аксесоари. Дисплей таблетът Cintiq Pro 27 има по-малък отпечатък от Cintiq Pro 24, предлагайки ценни подобрения на пространството за по-чиста и по-ефективна работна зона. Гравираната стъклена повърхност от край до край осигурява на художниците прецизен контрол и естествено усещане при движение на писалката върху екрана.

WacomCintiqPro27 Stand
Нова стойка създадена за творци

Новата стойка на Cintiq съответства на модерния, елегантен дизайн на новия дисплей таблет. Тя е напълно регулируема, за да отговаря на почти всяка работна позиция и дори поддържа +/- 20 градуса завъртане на екрана. За потребители, които търсят друга опция за стойка, Cintiq Pro 27 има VESA възможност за поставяне върху други OEM стойки. „Професионалните създатели на съдържание в медии, индустриален дизайн, образование и т.н. могат да се възползват от инструмент, който е подходящ да работи по начина, по който искат да работят“, продължава Караоглу. „Независимо дали илюстрира в 2D, скулптурира в 3D или създава виртуално производствено решение, всеки има свой собствен начин на работа и ние сме развълнувани да представим на творческата общност като решение Cintiq Pro 27“.

Към началото

Елегантен блясък - новото фолио на STAHLS което хваща окото!

Aurora ChromaTwill
Новата серия термотрансферно фолио от STAHLS’ - Aurora Chroma-Twill e едновременно ефектна и лесна за рязане и чистене (чоплене). Повърхността му не отразява или блести, вместо това цветовете му варират и се променят спрямо светлината и ъгъла, под който се наблюдава. За специфичния му ефект допринасят още леко текстурираната му повърхност и уникалния металически отблясък.

Спецификации
• Гладене – от вътрешната страна
• Температура на пране – до 40° C
• Температура на трансфер - 160 °C за 12 сек.
• Дебелина на материала - 160 микрона

Фолиото е налично в следните цветове:

Aurora ChromaTwill Colors

Препоръчани тъкани за трансфер
• 100% памук
• 100% полиестер
• смес полиестер – памук
• смеси съдържащи полиестер

Инструкции за трансфер
• Температура: 160° C
• Време: 12 сек.
• Натиск: Среден (#3-4 с Hotronix®)
• Отлепване: Студено

Към началото

Еко-солвентният принтер XpertJet 1641SR Pro печели наградата BLI Pick Award връчвана от Keypoint Intelligence

Mutoh Europe с гордост съобщава, че са удостоени с наградата Buyers Lab 2023 Pick Award от Keypoint Intelligence с изключителните си еко-солвентни 54/64 инчови принтери от входен клас.

BLI Pick Award

Mutoh XpertJet 1641SR Pro е чудесен избор за еко-солвентен принтер“, каза Дейвид Суитнам, директор на Keypoint Intelligence за EMEA/Азия Research & Lab Services. „Голямата ширина на цветовата гама, впечатляващото възпроизвеждане на полутонови изображения и точното съвпадение на спот цветовете са само част от възможностите. Той може да ви даде бързо време за печат и множество подобрения на потребителската ефективност и е ясно, че тази машина е много подходяща за доставчици на широкоформатни печатни услуги.“

BLI Pick AwardXpertJet
Наградите BLI Pick Award се връчват само за продукти, преминали през строг процес на тестване и са оценени като „най-добри в класа“ от опитни анализатори. Специфичните характеристики на продукта, подчертани в наградата за XpertJet 1641SR Pro, са:
• Най-бързи скорости на печат в класа си.
• Най-широка гама на възпроизвежданите цветове от всички тествани принтери в този клас.
• Отлично възпроизвеждане на полутоновете на кожата.
• Отлични автоматизирани функции за настройка, подравняване и проследяване на дължината на медиите, намаляващи времето за настройка на потребителя.
• Автоматична проверка за запушени дюзи и функция за изключване на зоната на дюзите, в която е открито запушване, което намалява рисковете по време на периоди на печат без надзор от оператор.
По повод получаването на наградата, г-н Такацу, управителен директор на Mutoh EMEA, коментира: „Изключително горди сме, че нашият принтер XpertJet 1641SR Pro беше признат с BLI Pick Award от Keypoint Intelligence. Ние никога не правим компромис с качеството и винаги сме поставяли високото качество на печат, производителността и надеждността най-отпред в списъка ни с приоритети. За нас тази награда е ясно признание за истинската иновация, която е под капака на нашата линия принтери XpertJet Pro, която пуснахме през първото тримесечие на 2022 г. И тъй като приписването на тази награда се основава на интензивно независимо тестване на съизмерими продукти от един клас, предлага истинска добавена стойност за доставчиците на печат, които искат да инвестират в подходящо печатно оборудване за дигитален печат.“

XpertJet1641SR PRO

Към началото

 Полезна информация за ножчетата Silhouette

Всички обичат прецизните, точни изрязвания, които могат да се постигнат с машина за рязане Silhouette. Има много информация за хоби машините, но рядко се говори за нещо също толкова съществено: ножчетата Silhouette! От изключителна важност са висококачествените ножчета, подходящи за дизайните, които трябва да бъдат направени. Тъй като Адком разполага с голям каталог от настоящи и стари ножове, човек може лесно да се обърка и да не знае кои са подходящи за него.
В тази публикация можете да се запознаете с всички остриета и инструменти за Silhouette.

Какво представляват ножчетата и различните позиции за зареждане?
Ножчето е това, което реже материала, който се зарежда в хоби плотера Silhouette. Когато бъде изпратена задача за рязане към машината, каретата с инструменти се движи напред-назад през материала, за да изреже дизайна, създаден в Silhouette Studio®. В допълнение към ножчетата има още няколко опции за инструменти за карета за извършване на други действия, като задачи за скициране/изчертаване.
Има четири основни категории инструменти за карети Silhouette: стандартни остриета, специални инструменти, писалки за скициране и адаптери за писалки и ножчета за стари модели.

Стандартни ножчета
Стандартните ножчета са остриетата, съвместими с всички настоящи машини за рязане. Те могат да се използват с Portrait 3 и в позиция 1 с Cameo 4. Тези остриета режат основните и най-разпространени материали като картон и фолио.
Silhouette standard knives


Специални инструменти
Специалните инструменти извършват по-специализирани действия, невъзможни за стандартните ножчета. Използват се в машини с повече от една позиция за инструменти, като серията Cameo 4.

Silhouette special knives

Инструменти за писане/рисуване и адаптери
Тези инструменти позволяват да изчертавате дизайни върху избрания материал, вместо да ги режете. Химикалките за скициране се поставят в каретата с инструменти, а адаптерите за писалки позволяват да използвате любимата си химикалка или маркер, за да скицирате дизайни.

Silhouette pens

Ножчета за стари модели
И накрая, ножове за по-стари машини са инструменти, предназначени за по-стари хоби режещи плотерчета. Silhouette продължава да предлага тези по-стари инструменти за клиенти, които притежават някои от старите модели. Тези остриета могат да се използват с настоящите машини чрез използване на подходящия адаптер за инструменти.

Silhouette old knives pt1
Silhouette old knives pt2

Коe ножче е подходяща за вас?
1. Каква машина имате?
Първото нещо, което искате да проверите, когато купувате ножчета за вашата машина, е дали ножчето е съвместимо с вашия модел машина. Има различни типове ножчета, които са предназначени за различни машини и позиции. Ножчетата на Silhouette могат да се използват само с хоби плотерите Silhouette.
2. Какви материали ще режете най-често?
Например, ще работите с фолио за текстил/песъкоструйно или режете много картон? Това ще ви помогне да решите максималната дълбочина на рязане, от която се нуждаете за вашите ножчета и дали имате нужда от специални инструменти.
- 1 мм режещи остриета като AutoBlade и 1 mm Manual Blade, Храпово ножче са най-подходящи за тънки, навити материали, както и за тънка хартия и картон. Това са страхотни въвеждащи остриета, ако тепърва започвате със Silhouette.
- 2 мм остриета могат да режат по-дебели материали, които AutoBlade не може, като Крафт пяна и тежък картон. Понякога се нуждаете от малко допълнително пространство за мърдане, за да изрежете напълно тези по-дебели материали, а 2 мм острие ще ви помогне.
- Специалните материали си изискват собствени остриета. 3 мм ножче Kraft, например, не само има увеличена максимална дълбочина, но има и уникален начин на рязане, което го прави чудесен избор за материали тънка магнитна хартия, кожа. Или, ако работите с много плат, ще искате да имате Rotary Blade.

Към началото

Каталог '21/'22

Разгледайте обновения ни каталог, с част от новите продукти, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe