е-бюлетин #71
  • Offers

е-бюлетин #71

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Ноември 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нови широко-форматни принтери MUTOH VALUEJET

Xerox Phaser 6700 съчетава висока производителност и интуитивен подход в печата

Silhouette Cameo - незаменимият помощник у дома или в офиса

Нови материали за еко-совентен печат 

Цени

Първите винаги печелят!

 Нови широко-форматни принтери MUTOH VALUEJET

  На специализираното изложение Viscom в Dusseldorf семейството на ValueJet се разрасна с две нови попълнения - ValueJet 1324 54” и ValueJet 1624 64” в допълнение към настоящите ValueJet 1204 (51” – 1300 мм), ValueJet 1304 (54” – 1371 мм) and ValueJet 1614 (64” – 1625 мм).

ValueJet 1624

  Новите модели са оборудвани с най-новото поколение Epson DX5-S печатаща глава с променлив размер на капката и в комбинация с всепризнатата революционна технология за печат с вълнообразен пас, предлагат на потребителя по-високи производствени скорости при безкомпромисно качество на отпечатъците. Освен новото поколение печатаща глава от Epson, принтерите имат и набор от иновативни функции като новоразработена клавиатура и отрязване на медията след приключване на печата. Новите модели ValueJet осигуряват пълен комфорт на оператора и висока продуктова ефективност.
ValueJet 1324 и 1624 работят с последно поколение Eco-Solvent Ultra мастила, подходящи за производството на постери, знаци, табели, POS и POP дисплеи, беклит, транспортна реклама и много други.

  Ново поколение печатаща глава DX5-S  за още по-високо качество на печат при по-високи скорости
Печатащата пиезо мастиленоструйна глава във ValueJet 1324 и ValueJet 1624 се състои от 1440 дюзи, през които се изстрелва мастило с променлив обем на капката. Всеки от CMYK цветовете разполага с по 2 канала от 180 дюзи, т.е 360 общо за всеки цвят. Обемът на изстрелваната капка мастило през дюзата варира от 3,5 до 35 пиколитра. Най-важното е, че дюзите на всичките 8 канала изстрелват капки мастило с по-голям обем и по-висока честота, което води до по-голяма скорост на печат с изключително добро качество на отпечатъка.
 New-DX5-Head
  Опционален спектрофотометър
Новите ValueJet принтери могат да бъдат оборудвани опционално със SpectroVue VM-10 спектрофотометър, който може да се постави на каретата с печатащата глава. VM-10 позволява наблюдение на отместване в цвета по време на печата както и между копия от един и същ дизайн или в един много дълъг файл. VM-10 може да бъде използван и за създаване на ICC профили и линеаризация, в комбинация със съвместим софтуер, който ще се предлага допълнително.
 Spectro-Vue
   Нови функции за по-голяма ефективност и комфорт
Добре познатата ни лекота при работа с принтерите от семейството на ValueJet е допълнително оптимизирана при новите модели 1324/1624 с новоразработената клавиатура за бърз и интуитивен достъп до различните менюта и функцията за автоматично отрязване на готовите отпечатъци.
При модела VJ-1324 новия L-образен капак осигурява лесен достъп за периодична поддръжка. Големият модел VJ-1624 се предлага с наклонен държач за касетите с мастило, който спестява място в работното помещение.
 Tilt-Cartridges

    Освен стандартните режими на печат - 540 x 720 dpi, 720 x 720 dpi, 1440 x 720 dpi и 1440 x 1440 dpi, 1324 и 1624 предлагат и нова резолюция от 720 x 1080 dpi за печат на файлове, които ще се гледат на дистанция по-малка от 1 метър при скорост до 10 м2/ч за VJ-1624 и съответно 8 м2/ч за VJ-1324.
Типичните производствени скорости при режим 720 x 720 dpi / 4 паса са 14.5 м2/ч за модела VJ-1624 и 11.8 м2/ч при VJ-1324.
Максималната скорост при VJ-1624 е 29 м2/ч, а при VJ-1324 достига до 27.9 м2/ч.

     Mutoh Intelligent Interweaving - технология за печат с вълнообразен печат
   Революцията в широко-форматния печат, която предизвика MUTOH с Intelligent Interweaving (i?) технологията спомага за драстичното намаляване, а често и пълното елиминиране на типичните трудности, присъщи на конвенционалния печат с прави пасове като например хоризонтални ивици (бендинг), несъразмерна стъпка, разливане, неравномерни преливки и следи от криви или липсващи дюзи.
   
    Еко солвентни мастила за производство на трайни отпечатъци
    Използвайки Mutoh Eco Ultra мастилата, принтерите ValueJet печатат върху широк спектър от не-специализирани медии като винили, PVC фолиа, хартии, филми, декоративни и текстилни материали. Разпечатките направени с Mutoh Eco Ultra мастилата са UV и водоустойчиви на външни условия до 3 години без ламинат. За транспортна реклама или подова графика се препоръчва ламиниране на медията, поради силния механичен стрес, на който е изложена.
ValueJet принтерите работят с 220 или 440мл. касети.
Eco Ultra мастилата не съдържат летливи органични компоненти, могат да се ползват дори в офис среда и не изискват използването на принудителна вентилация.

    Готови за производствено натоварване
    ValueJet 1324 работи с ролки с тегло до 19 кг,  а 1624 с тегло до 30кг. За 1324 MUTOH предлага опционална моторизирана навиваща система с изпъване на медията, която работи с ролки до 30кг. Моделът 1624 може да бъде оборудван със същата система както 1324 или с развиващо/навиващо устройство с изпъване на медията и работа с ролки до 100кг.

Към началото 

Xerox Phaser 6700 съчетава висока производителност и интуитивен подход в печата  

 На 9 ноември 2011 Xerox България обяви пускането на нов цветен лазерен принтер, формат А4 - Xerox Phaser 6700. Принтерът е създаден от японското подразделение на Xerox – Fuji Xerox – и има скорост на печат 45 страници в минута, както на цветни, така и на черно-бели изображения. Устройството постига разделителна способност от 2400 x 1200 dpi и използва емулсионно-агрегиран (EA) тонер – за фини детайли, четлив текст и широка гама от цветове. Времето за отпечатване на първата страница е 7 сек. Phaser 6700 разполага с мощен 1,25 GHz процесор и е оборудван с 4,3-инчов интуитивен сензорен екран.  

Новият принтер е подходящ за офиси с повишени изисквания към производителността на печатащите устройства, като се справя с лекота със сложни задания за цветен печат. Потребителите в този сегмент избират модели, които предлагат превъзходно качество на печата, без компромиси по отношение на скоростта. Те разчитат също на голям входен и изходен капацитет на тавите за хартия, гарантиращ продължителна работа без прекъсване. Phaser 6700 предлага множество полезни функции, като захващане с телбод, приоритизиране на подадените задачи, в зависимост от наличните ресурси (Print around), видео съвети за решаване на проблеми, защитен печат, Direct PDF печат и много други.
6700 N small

Отлично качество на печат:
Професионално изглеждащи документи, благодарение на високото качество на печат и използването на EA тонер;
Качеството на печат остава постоянно дълго време;
Висококачествените документи представят компанията по най-добрия начин.
Надеждност:

Богати възможности за защита на данните със SSLv3, IPsec, 802.1X удостоверяване, HTTPS, IPPS, SMTP Authentication, IPv6, SNMPv3, IP филтриране, FIPS, 256-битово криптиране, Image Overwrite;
Високата производителност осигурява работа без прекъсвания – благодарение на повишения капацитет на тавите, паметта и мощния процесор потребителите получават незабавно отпечатани документи;
EA тонерът има по-ниска температура на топене и използва по-малко електроенергия при печат.

Лесна употреба:
Лесно и интуитивно управление;
Минимално време за инсталация с драйверите Xerox Global и Xerox Mobile Driver;
Нагледни видео решения на често срещани ситуации.

Към началото

Silhouette Cameo - незаменимият помощник у дома или в офиса

Silhouette Cameo е нов режещ плотер в продуктовата гама на японския производител Graphtec. У дома или в офиса, Silhouette Cameo ще бъде незаменим помощник, за да създадете вашите идеи и впечатляващи проекти.
Cameo colage

Silhouette Cameo е плотер притежаващ функции срещани само при по-скъпи режещи плотери. За да използвате Silhouette Cameo дори не е нужно да работите със специализирани и професионални софтуери, защото:

 1. Притежателите на Silhouette Cameo получават възможността свободно да изрязват наличните шрифтове инсталирани на компютъра;

2. Включеният софтуер предлага модели, които могат да се изрежат самостоятелно или да бъдат подредени в композиции;

3. Всеки, който регистрира своя режещ плотер Silhouette Cameo получава достъп до десетки хиляди модели в сайта и онлайн магазина на Silhouette.

cameo-adjustable-blade  cameo thumb

Софтуерът Silhouette Studio е съвместим с Windows XP/Vista and Windows 7. Silhouette Studio е съвместим с Macintosh OS 10.5.8, както и по-високи версии.  

Какво можете да правите с Silhouette Cameo?
Можете да създадете и изрежете свои собствени проекти или такива на близки и приятели.
Можете да изрежете текстове от всеки инсталиран на компютъра Ви шрифт.
Можете да форматирате и променяте проекти и текстове от 6 до 300мм широчина и 3 м дължина.

 greeting-card1  greeting-card
На снимките са показани реализации на някои от идеите от руския сайт www.fotowedding.ru

Изрежете проектите си от различни видове материали:
Картон, текстил, магнитно фолио, хартия, самозалепващи стикери, термотрансферни материали. Използвайте Silhouette CAMEO™ с вашия домашен принтер, за да направите проектите си пълноцветни и впечатляващи.

Silhouette CAMEO™ има оптична камера, която разпознава регистрационни маркери, отпечатани с проекта ви и позволява прецизно изрязване на всякакви изображения.

От уеб магазина на Силует може да поръчвате и сваляте денонощно избрани от хилядите дизайни за рязане, без да купувате цели пакети.

Silhouette Studio®
Софтуер съвместим с PC and Mac® с всеки Silhouette CAMEO™. Съдържа нужните инструменти за създаване на всякакви проекти. Имате възможност да подредите и запазите готовите проекти в библиотеката на Silhouette Studio®, за да ви бъдат винаги на разположение.
Окомплектовката включва:
1. Режещ плотер Silhouette Cameo
2. режещ нож
3. 30.5 х 30.5 см подложка за пълно прорязване (Carrier Sheet)
4. Silhouette Studio Software
5. USB кабел
6. 51 бр. проекти за рязане
7. DVD Ръководство за работа със софтуера (PC & Macs)
8. Книга с инструкции
9. Ръководство за бърз старт

Към началото

Нови материали за еко-совентен печат

Швейцарската компания Qualimage / Cham Paper Group пусна нов грамаж към тяхната висококачествена хартия с бял гръб. Със своята конкурентна цена хартията VisualJet 909 е предназначена за качествен широко-форматен, пиезо-инкджет печат с еко/милд солвентени мастила. Отпечатъците направени върху хартията с последно поколение екосолвентни принтери са съизмерими с фото-качество.

Exterio

Visualjet white 909

Характеристики: Visualjet white 909 е 135 и 200 грамова хартия с бял гръб и сатен ефект за външна и вътрешна реклама, отличаваща се с блестящи и плътни цветове при отпечатъци с приложение за задно или предно засветяване. Потребителят получава отлично качество на отпечатъка, придружено с кратко време за съхнене на мастилото.

Приложения:
Сити Лайт постери, Мега Лайт постери
Светлинни кутии
Фото реалистични постери
Интериорни отпечатъци
Интериорни краткосрочни отпечатъци
Външна реклама

Цените в лева за различните грамажи са между 1.53 лв/м2 и 2.49 лв/м2 (без ДДС) като до 15 декември 2011 има промоционална оферта при покупка на 3 ролки в комбинация от двата грамажа.

Към началото

Първите винаги печелят!

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe